31. kolo
08.04.2019 20:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Boloňa se po výhře nad Chievem posunula ze sestupového pásma

Boloňa se po 31. kole vymanila ze sestupových pozic a před osmnáctým Empoli má dvoubodový náskok. Rossoblu totiž zvládli klíčovou dohrávku s Chievem a nebohého soupeře díky třem brankám ve druhém poločase porazili jasně 3:0, hned dvakrát proměnil penaltu Erick Pulgar. Osud Chieva může být už příští týden definitivně zpečetěn.

Chievo se na stadionu Renato Dall'ara drželo zhruba hodinu, než vstřelil dvě slepené branky Erick Pulgar, čímž utkání de facto rozhodl. Boloňa si byla vědoma nesmírné důležitosti zápasu a proto začala aktivně a už v 9. minutě vsítil první branku Riccardo Orsolini, ovšem hlavní sudí zápasu nemohl gól pro ofsajdové postavení uznat. Za dalších sedm minut měl Orsolini gólovku číslo dvě, jeho dobrá rána ale skončila těsně vedle. Boloňa se snahou nepolevovala, ale v prvním poločase jí nebylo přáno. Třetí velká šance Rossoblu opět neskončila gólem, tentokrát proti Danilovi dobře zasáhl Sorrentino.

Boloňa měla jednoznačně více ze hry a také po změně stran se pokračovalo v nastoleném trendu. Sansoneho skákavý pokus vystrašil hostujícího brankáře. Až po hodině hry se také připomnělo Chievo a hrdinou okamžiku se mohl stát Nicola Rigoni, který zblízka nedůrazně dorážel na Skorupskiho branku.

V 63. minutě už to přišlo. Soriano upadl mezi dvěma stopery a sudí to vyhodnotil jako pokutový kop, který pak Erick Pulgar i s trochou štěstí proměnil. Sorrentino vystihl směr a nescházelo mnoho, aby balón vytěsnil mimo branku. Boloňa vedla 1:0 a za další dvě minuty měla k dispozici už druhou penaltu. Byla hodně podobná té první, Nicola Sansone šel do kličky mezi dvěma obránci a skončil na zemi. Erick Pulgar tentokrát trefil druhou stranu, než kam skákal Sorrentino a Boloňu definitivně uklidnil.

Konec všem nadějím udělal v 79. minutě Bani, který se nechal vyloučit a Mihajlovićovi svěřenci ještě v závěru přidali třetí branku. Povedenou akci zakončil po Sansoneho přisunutí z úhlu Mitchell Dijks. Boloňa zvítězila 3:0 a posunula se mimo sestupové pozice. Chievo po další porážce zůstává poslední a už v příštím kole může být jeho sestup do Serie B zpečetěn.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele