osmifinále - odvety
12.03.2019 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

One man show. Král Ronaldo hattrickem vyřadil Atlético

Odvety osmifinále skutečně stojí za to. Po obratech Ajaxu a Manchesteru United jsme se parádního comebacku dočkali i dnes pod taktovkou nekorunovaného krále Ligy mistrů Cristiana Ronalda. Portugalský forvard nastřílel Atléticu hattrick a potvrdil, že se mu proti němu mimořádně daří - večer mu nasázel branky číslo 23, 24 a 25.

Diegovi Simeonemu chyběla hned trojice opor v čele se jmenovcem Costou, jehož dravost dnes Atléticu hodně scházela. Morata s Griezmannem byli v utkání naprosto neviditelní a vše dospělo až k tomu, že si španělský celek nevyprodukoval jednu jedinou střelu na bránu. Jediný zákrok vytáhnul Szczesny právě po střele Griezmanna, do statistik se ale nezapsala, protože gólmanovi bránil ve výhledu v ofsajdu stojící Morata.

Taky Juventus udělal několik změn, i když některé nebyly vynucené - třeba Federico Bernardeschi se na Dybalově pozici vyloženě zaskvěl a po boku Ronalda byl největší hvězdou utkání. Prsty měl hned v první brance utkání, kterou výtečným centrem připravil právě pro Cristiana Ronalda. Specialita na Ligu mistrů převálcoval Juanfrana a hlavou otevřel skóre.

To se psala 27. minuta. V tu chvíli už to mohlo být o dva góly, protože hned zkraje zápasu rozvlnil sít Chiellini - jeho gólové střele ale předcházel souboj Ronalda s Oblakem v malém vápně a sudí Kuipers proto správně branku neuznal.

Atlético odehrálo mimořádně špatný zápas a především v prvním poločase působilo na hřišti nepatřičně. Do prvního souvislého držení míče se dostalo až ve dvacáté minutě a resultovala z něj Kokeho střela nad. V závěru dějství pak ještě hlavičkoval Morata, ale i v tomto případě se Szczesny nemusel ani hnout.

Tím pravým rejdířem v ofenzivě byl Bernardeschi, jenž v mezihře převyšoval i svého kolegu z útoku. Dokonce mu sebral i přímý kop a zamířil těsně nad. Pak si ve vzduchu počíhal na Ronaldův centr a vystřihl těžké a krásné nůžky. Branku ale nezasáhl - stejně jako při ráně zpoza vápna na sklonku první půle. Oblak zasahoval až proti hlavičce Chielliniho.

Juventus měl v závěru první půle dobré příležitosti, ale chytře se vyhnul poločasové Csaplárově pasti a udeřil hned po přestávce. Svoji velikost (obrazně i doslova) znovu potvrdil Cristiano Ronaldo, jehož hlava bude Oblaka ještě dlouho strašit. Slovinský gólman sice jeho projektil po centru Cancela skvostně vyrazil, branková technologie však prozradila, že se míč již nacházel pár centimetrů za čarou.

Jak to tak chodí, po vyrovnání tým, který byl do té doby na koni, trochu zvolnil. Ubral z divokého tempa a soustředil se na tvorbu skutečně nebezpečných situací. Proto jsme od Juventusu zas a znovu viděli centry do šestnáctky, jež vysílal aktivní Cancelo i technicky precizní Pjanić. Výsledek se však nedostavoval - nejblíž byl Mandžukić, ale ani on branku hlavou netrefil.

Obrovská šance na rozhodnutí přišla deset minut před koncem - paradoxně po jednoduchém pasu z hloubky do otevřené obrany. Střídající Kean byl na hřišti jen pár minut a už si převzal Chielliniho pobídku a uháněl sám na bránu. Levačkou ale zamířil těsně vedle.

Aby mohli Ronaldův syn, Georgina Rodríguez i Pavel Nedvěd na tribuně pořádně křepčit, musel se zase urvat Federico Bernardeschi. Na levé straně utekl Correovi, na kterém si pak vymodlil i penaltu, k níž se pochopitelně postavil Cristiano Ronaldo. Dokonalou ranou k tyči nedal Oblakovi šanci a poslal do čtvrtfinále Juventus.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (1697)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele