31. kolo
06.04.2019 18:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Juventus poosmé v řadě porazil AC Milán

AC Milán prohrál s Juventusem už poosmé v řadě a svým konkurentům doslova nutí Ligu mistrů. Rossoneri na Allianz Stadium vedli, když se před koncem prvního poločasu trefil Krzysztof Piatek, jenomže Stará dáma předvedla po změně stran obrat a zvítězila 2:1. Nejprve srovnal z pokutového kopu Paulo Dybala a vítězství zařídila šest minut před koncem vycházející hvězdička italského fotbalu Moise Kean.

Hosté se představili v Turíně s nedobrou formou, prohráli derby s Interem i zápas na Sampdorii Janov a v úterý jenom remizovali s Udinese a znovu nabídli konkurentům čtvrté místo. Stará dáma je v Serii A v laufu, ligu vede s obrovským náskokem a nikdo o zisku scudetta už nepochybuje. Pro Juventus byl zápas s Milánem i bez zraněného Cristiana Ronalda generálkou na blížící se čtvrtfinále Ligy mistrů s Ajaxem Amsterdam.

Kdo čekal větší aktivitu Juventusu, byl zklamán. AC začalo dobře. Už ve 2. minutě si přichystalo obrovskou příležitost, ale Piatek po průniku Susa zamířil těsně vedle. Hrálo se v dobrém tempu a nasazení. Juventus na svou šanci dlouho čekal a ve 26. minutě navíc přišel o zraněného středopolaře Emreho Cana, kterého nahradil krajan Sami Khedira. AC Milán se o několik minut později dožadoval odpískání pokutového kopu po ruce Alexe Sandra v pokutovém území, ale hlavní arbitr zápasu nechal hru i po shlédnutí videa pokračovat. Nerozhodný výsledek vydržel do 41. minuty, kdy aktivnější Milán zaslouženě udeřil. Na počátku byl výborný presing, Milán získal na třetině hřiště balón a Krzysztof Piatek využil prostoru a času, načež střelou k tyči překonal brankáře Szczesnyho. Juventus mohl ještě před odchodem do šaten vyrovnat, akrobatickou střelou se prezentoval Mandžukič, ale Reina, který v brance nahradil zraněného Donnarummu výborně zasáhl.

Gennaro Gattuso mohl být s výkonem svých svěřenců spokojen, což rozhodně neplatilo o jeho protějšku Massimilianu Allegrim. Pokud chtěl Juventus pomýšlet na body, musel výrazně přidat.

Ale první šanci druhého poločasu měli opět Milánští. Piatek však technickou střelou Szczesnyho nepřekvapil. Přesně po hodině hry přišel klíčový okamžik zápasu, Matteo Musacchio šel nešikovně do souboje s Dybalou a sudí odpískal poměrně přísný pokutový kop. Paulo Dybala se při absenci Ronalda chopil balónu a střelou doprostřed překonal Reinu. Juventus po vyrovnání ožil, ale i Milán zůstával nebezpečný. Rána Hakana Calhanoglua skončila těsně vedle. V 67. minutě se dostal na hrací plochu útočník Moise Kean a jen o chvíli později v dobré pozici přestřelil Reinovu branku.

Zdálo se, že zápas dojde do remízového konce, jenomže pět minut před koncem hosté chybovali v rozehrávce, Pjanič okamžitě posunul balón na Moise Keana a ten nekompromisně propálil milánského brankáře Reinu. Výsledek byl pro AC krutý. Rossoneri se ještě snažili vyrovnat, ale v nastavení jejich šance definitivně udusil Szczesny. AC Milán prohrál s Juventusem poosmé v řadě a znovu nabídl čtvrté místo zaručující Ligu mistrů svým konkurentům.

Autor: Ondřej Linhart / gazzetta.it, football-italia.net,

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Handicap Juventus-1,5.

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
milanista9

No jsem zvědavej na příští sezónu. Juventus už moc dlouho dominuje v Itálii.

Muj tip 2:2

Reagovat
Pharrell

3:0

Reagovat
stiflerovamama

Aký hráči budú chýbať Juve ?

Reagovat
Fonzi9

Moise

Reagovat
smazaný uživatel

AC melo vyhrat. Vetsinu casu mnohem lepsi melo to s neodpiskanou penaltou skoncit opacne

Reagovat
milanista9

Neasi a rozhodčí možná unikne bez trestu. Spekuluje se o tom že dostane stopku na dva zápasy.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele