31. kolo
07.04.2019 12:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Frosinone gólem střídajícího Ciofaniho překvapilo Violu

Frosinone šokovalo Florencii, protože z ní veze tři body! Fiorentina na účastníka boje o záchranu nestačila a netrefila se ani jednou. Frosinone přepsalo svou historii, protože v Serii A vyhrálo poprvé dva zápasy po sobě.

Takovýhle výsledek si toskánský celek rozhodně nepřál. Po minulém kole, v němž předvedli hráči Violy velmi dobrý výkon, mělo být utkání se zachraňujícím se Frosinone spíš formalitou. Jenže Viole se nepodařilo ani jednou překonat Marca Sportiella a navíc v 84. minutě rozhodl o třech bodech pro outsidera Ciofani!

Už ve třetí minutě dali hosté jasně vědět, že se nevzdají bez boje a že si Viola bude muset hlídat také obranu. Útočník Trotta se totiž dostal k zakončení hlavou, což je při jeho výšce pro soupeře vždycky nepříjemná zpráva. Tentokrát si ale brankář Lafont poradil a jeho pokus vytěsnil nad. Práci měl na opačné straně také brankář Sportiello, kterého střelou z protiútoku zaměstnal Mirallas.

Po turbulentním začátku tempo hry trochu ustalo a další šance se diváci dočkali až po třiceti minutách. Centrovaný míč na zadní tyč se totiž pokoušel do sítě usměrnit Federico Chiesa, jenže v záklonu poslal míč těsně vedle tyče! Do konce první půle se ještě dostal k míči Luís Muriel, jehož tvrdou ránu brankář Sportiello zvládl zkrotit.

Fiorentina po změně stran trochu přidala a zaměstnávala obranu hostí mnohem víc. Jenže jí chybělo více štěstí a klidu v zakončení. Do toho se dostal Muriel v 50. minutě, kdy měl na hlavě první branku. Míč však poslal prakticky sám před Sportiellem hlavou mimo. Trenér Pioli potřeboval body a poslal na hřiště Daba se Simeonem, ale ani to nepomáhalo.

Tvrdá rána Jordana Veretouta mířila mimo bránu, stejně tak hlavička Daba. To už byl na trávníku Daniel Ciofani. Ten sice nejprve spolu s týmem přežil zakončení Chiesy, který nastřelil tyč. V 84. minutě ale stadion Artemia Franchiho utichl. Nenápadný protiútok hostí táhl Pinamonti, který nahrál nabíhajícímu Ciofanimu. Ten se s míčem otočil a přesnou střelou k tyči překonal Lafonta!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele