31. kolo
06.04.2019 20:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Kapitán De Rossi zajistil Římu v Janově tři body

Sampdoria Janov doma padla s AS Řím poprvé od roku 2013 a ukončila dobrou sérii výsledků. V dresu hostí se jako jediný prosadil kapitán De Rossi, po jehož brance se AS vrací do blízkostí pohárové Evropy.

Římané potřebovali nutně získat tři body, pokud chtěli ještě zabojovat o Ligu mistrů. Do zápasu naskočil od první minuty Patrik Schick, který se vracel na dobře známou půdu. Podporovali ho Zaniolo, Pellegrini nebo De Rossi s Kluivertem. Domácí sázeli především na ofenzivní trojzubec Defrel, Saponara a především legendární Quagliarella.

Po úvodní minutě ticha věnované desetiletému výročí tragického zemětřesení v L‘Aquile už se oba týmy mohly věnovat současnějším zážitkům. Veškerá pozornost obránců Giallorossi směřovala k Fabiovi Quagliarellovi, který je nejlepším střelcem ligy spolu s milánským Piątekem. A Římané dobře věděli proč. Saponara totiž lehkým obloučkem za obranu vyzval právě Quagliarellu, který z první pálil těsně nad bránu.

Jinak to ale v prvních desítkách minut byla spíš nuda bez větších šancí a oba brankáři se nudili. Audero musel řešit jen přízemní a lehce tečovanou ránu Kluiverta, zatímco Miranteho mnohem náročnějším způsobem vyzkoušel kmenový hráč AS Grégoire Defrel. Toho ale zkušený veterán v bráně Římanů vychytal parádním skokem.

Pak domácí útočník Fabio Quagliarella po standardní situaci z levé strany poslal míč před branku a do zakončení z voleje se dostal Lorenzo Tonelli. Urostlý obránce však z první pálil jen vysoko nad. Na druhé straně po rohovém kopu obrana Blucerchiati odvrátila centr jen ke Cristantemu, který však z voleje pálil těsně mimo Auderovu svatyni. Ve druhé půli se do šance dostal Patrik Schick po centru od Karsdorpa, jenže mířil hlavou těsně vedle.

Vrásky pro trenéra Ranieriho znamenalo zranění nizozemského obránce Karsdorpa, který uvolnil místo Juanu Jesusovi. Římané se především směrem dopředu dost trápili a aktivnější s míčem u nohou byli domácí Blucerchiati. Riccardo Saponara se nerozpakoval a pokusil se z pětadvaceti metrů překvapit brankáře Miranteho, ale neuspěl. Trenér Giampaoli cítil, že dnes má jeho celek šanci na plné body, takže do hry poslal Jankta s Gabbiadinim.

Patnáct minut před koncem se ale prosadili hosté. Rohový kop od Kolarova tečoval Patrik Schick k bráně a ačkoli brankář Audero míč vyrazil, dostal se k němu na zadní tyči nehlídaný kapitán Daniele De Rossi. Zkušený veterán AS Řím už měl snadnou úlohu a dostal míč do sítě - 1:0 pro hosty.

Domácí brankář Emil Audero musel posléze řešit poměrně složitou situaci před vlastní bránou, když se k ráně zpoza vápna dostal Edin Džeko. Jeho zakončení ale poměrně v klidu pohlídal a vyslal Dorii do útoku. V něm se ale domácím nedařilo a AS už do konce utkán vítězství udrželo.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Budou hrát Dani, Lorenzo, Cengiz. Edin asi opet, po vyjádření Claudia. Stephan taky může hrát.

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele