Serie A - souhrn 27. kola

22.06.2020, 21:45, aktualizováno 24.06.2020, 23:43
Komentáře a souhrny
Juventus si po výhře na hřišti Bologny upevnil vedoucí pozici před Laziem, které neudrželo dvoubrankový náskok na půdě Atalanty Bergamo. Inter Milán dvakrát přišel o vedení a nakonec ze zápasu se Sassuolem bere pouze bod za remízu 3:3. AS Řím přetlačil Sampdorii. Důležitou výhru zaznamenala Neapol, která veze tři body z Verony...

Atalanta Bergamo - SS Lazio 3:2

24.06.2020 21:45

Góly: 38. Robin Gosens, 66. Ruslan Malinovskyj, 80. José Luis Palomino - 5. Marten de Roon (vl.), 11. Sergej Milinković-Savić

Neuvěřitelný vývoj mělo utkání v Bergamu, kde Atalanta hostila druhý tým soutěže Lazio. Hosté měli doslova snový začátek, už v 11. minutě vedli o dva góly, jenomže Atalanta ukázala svojí obrovskou sílu a nelichotivý výsledek otočila ve svůj prospěch. Po výhře 3:2 si nejen upevnila pozici na čtvrtém místě, ale především výrazně promluvila do boje o Scudetto, protože Juventus má díky tomu na čele už čtyři body náskok.

Zkrátka zápas mezi Atalantou a Laziem byl pro obě strany velmi důležitý a je otázkou, nakolik toto střetnutí ovlivní hru Biancocelesti do dalších kol. Co že se to v Bergamu vlastně přihodilo? V 5. minutě si po Lazzariho přihrávce na střed vápna nešťastně vstřelil vlastní gól domácí Marten De Roon a Lazio vedlo 1:0, ba co víc, o šest minut později Sergej Milinković-Savić technickou střelou k tyči zvyšoval na rozdíl dvou branek! Začátek jako z říše snů, Lazio během chvíle mělo dvoubrankový náskok a mohlo hru kontrolovat. Chvíli trvalo, než se Atalanta z tohoto direktu vzpamatovala a po půlhodině hry přišla její první větší šance. Alejandro Gómez se šikovně obtočil kolem Acerbiho, ale s jeho nedůraznou střelou si Strakoša bez potíží poradil. Orobici ale přitlačili na pilu a výsledkem byla kontaktní branka ve 38. minutě, po centru Hateboera se ze vzduchu a hlavou prosadil Robin Gosens.

Bylo jasné, že ve druhém poločase uvidí diváci u obrazovek ještě hodně zajímavý fotbal a také, že ano. Atalanta byla mírně aktivnějším týmem i po změně stran, ale poměrně dlouho narážela na dobrou obranu Biancocelesti. Každopádně v 66. minutě rozehráli domácí rohový kop a Ruslan Malinovskyj parádní ranou z hranice šestnáctky vyrovnal na 2:2.

Remíza byla v tuto chvíli pro Lazio málo, jenomže vyrovnávací branka nakopla zejména domácí tým, který byl na koni a dál se tlačil do ofenzívy. Senzační obrat přišel deset minut před koncem, po dalším rohu Gómeze zamířil přesně José Luis Palomino! Zlomené Lazio úplně vypadlo z tempa a od definitivní pojistky ho zachránil výtečný zákrok Strakoši proti Gómezovi. Atalanta i po koronavirové pauze navázala na úžasnou sezonu, Lazio porazila 3:2.

Více informací k zápasu

AS Řím - UC Sampdoria 2:1

24.06.2020 21:45

Góly: 64. Edin Džeko, 85. Edin Džeko - 11. Manolo Gabbiadini

Sampdoria sice dobře začala, když na Olimpicu potrestala obrovskou hrubici AS, jenže nestačilo jí to na body. Římany totiž spasil jejich kapitán Edin Džeko, který se prosadil dvakrát z voleje.

Trenér Fonseca si neodpustil několik nepříliš pravděpodobných rošád, když poslal do prvního duelu Perese s Pérezem, Pastoreho a především dosud nerozehraného Ibañeze. Stálicemi naopak byli Džeko, Mirante, Smalling nebo Veretout s Kolarovem. Sampdoria měla v rukávu eso zvané Claudio Ranieri, což je osoba, která zná římské prostředí jako málokdo. Dnes si ale musel poradit bez kanonýra Quagliarelly.

AS na svého soka vletělo a už ve třetí minutě se málem radoval Edin Džeko. Zkušený hráč a kapitán AS hlavičkoval po dobrém pasu k tyči, jenže brankář Emil Audero vytáhl luxusní zákrok, kterým domácím znemožnil vedení. O tři minuty později se stejný duel opakoval s týmž výsledkem, Audero držel svůj celek nad vodou.

Potvrdil to i v desáté minutě, kdy se přes pět hráčů Dorie proháčkoval do vápna Javier Pastor a opět ukázal záblesk své geniality a elegance. Jenže pak pálil jen do Auderova obličeje. A pak si obrana AS klasicky vybrala slabší chvilku. Diawara nahrával zpět brankáři, jenže si nevšiml, že jediný, kdo se za míčem žene, je Manolo Gabbiadini. Smalling neudělal ani krok a Ibañez šokujícím způsobem nevěnoval hře pozornost. Gabbiadini proto lehce předčil Miranteho a zasunul do prázdné brány - 1:0.

Římané s tímhle výsledkem nepočítali a dost je zaskočil, ovšem chyb nasekali především v obraně dostatek. Jako když Diawara ve 27. minutě opět pokazil rozehrávku v roli posledního muže před bránou, čímž dal šanci Jakubovi Janktovi. Ten ale tvrdou ranou napálil jen tyč s přispěním brankáře Miranteho!

Giallorossi předváděli velmi matný výkon, ovšem radost jim mohl vrátit Jordan Veretout. Francouzský záložník totiž ve 31. minutě poslal tvrdou dělovkou míč po závaru ve vápně přímo do šibenice. Jenže sudí Calvarese dobře postřehl ruku Carlese Péreze chvíli před Veretoutovou střelou a gól uznat nemohl. Do konce první půle už se Dorii povedlo udržet vedení, což proti dnešnímu Římu ostatně nebylo zrovna složité.

Zpočátku druhé půle se nic zásadního nedělo, snad vyjma střely Mchitarjana, která směřovala jen do boční sítě. Trenér Paulo Fonseca měl ale šťastnou ruku při výběru střídajících hráčů, neboť do hry vyslal Pellegriniho s Cristantem. A byl to právě Pellergini, který v 64. minutě vymyslel krásný pas za obranu. Na něj si naběhl Edin Džeko a brilantním volejem dal vzpomenout svůj obdobný gól v Lize mistrů na Stamford Bridge.

Za dalších sedm minut kopalo AS standardku, což v jejich týmu zpravidla souzní se jménem Aleksandara Kolarova. Jenže jeho technický pokus zastavila tyč! Ani to ale AS nakonec nevadilo. Po dalším nákopu Bryana Cristanteho se totiž za obranou opět objevil Džeko, pokryl si míč a opět z voleje otočil skóre ve prospěch svého týmu.

Více informací k zápasu

Inter Milán - US Sassuolo 3:3

24.06.2020 19:30

Góly: 41. Romelu Lukaku (pen.), 45+1. Cristiano Biraghi, 86. Borja Valero - 4. Francesco Caputo, 81. Domenico Berardi (pen.), 89. Giangiacomo Magnani

Pro Inter dnes všechno špatně. Dvakrát totiž ztratil milánský celek vedení, o výhru přišel minutu před koncem a navíc se hloupě po dvou žlutých nechal vyloučit obránce Milan Škriniar.

Inter doma hodlal potvrdit, že se mu dlouhodobě daří pronásledovat Juventus s Laziem a že boj o zisk mistrovského Scudetta ještě nevzdává. Dnes měl proti sobě nevypočitatelné Sassuolo. Jeho obránci se nedočkali Lautara Martíneze, kterého v základu Conteho výběru nahradil Alexis Sánchez. Trenér De Zerbi zase nechal na lavičce Pelusa s Defrelem a Locatellim.

Vstup do utkání se ovšem výjimečně povedl právě Sassuolu. To na svého soka naskočilo hned od prvních minut a výsledkem byl šok ve 4. minutě. Obrovský kus práce odvedl s míčem u nohy Filip Djuričić, který postupoval s balonem středem hrací plochy a poté, co se vyhnul bloku obránců, krásně oslovil nabíhajícího Francesca Caputa. Tomu se povedlo z úhlu prostřelit brankáře Handanoviče a překvapení bylo na světě!

Inter se chvíli nezmohl na odpověď a vypadal dost překvapeně. Sassuolo navíc, když potřebovalo, dobře kouskovalo hru, takže souvislejší tlak si Nerazzurri prostě nevypracovali. Naopak mohli sami inkasovat. V 19. minutě však krásná a rychlá akce skončila ve vápně na tom, že před Caputem, jenž se hotovil k zakončení, zasáhla domácí obrana.

Filip Djuričić byl obecně mozkem mezihry Sassuola a když se mu zrovna nikdo nenabízel, nebál se vystřelit. Jeho pokus ve 27. minutě byl ale tečován těsně vedle tyče. Štěstí se na Inter usmálo až ve 40. minutě. To se do vápna hnal Milan Škriniar, který v souboji o míč předstihl Bogu. Tomu nezbývalo, než soupeře zbrkle faulovat. Sudí proto nařídil pokutový kop, který si vzal na starosti Romelu Lukaku. A ten se v těchto situacích mýlí málokdy.

Víte, co je ještě horší, než dostat vyrovnávací gól do šatny? Dostat dva. Psala se první nastavená minuta, když si Alexis Sánchez vyměnil míč s Cristianem Biraghim a poslal ho do úniku. Biraghi sice už padal, ale přesto dokázal míč usměrnit pod břevno Consigliho brány!

Obrat byl dokonán a Sassuolo začínalo od nuly a Inter naopak neustával ani po změně stran. Cristiano Biraghi se svou levačkou opřel do míče, jenže jeho zakončení mířilo přesně do míst, kde byl Andrea Consigli připravený. Po hodině hry se do šance dostal i čerstvý Lautaro Martínez, který nahrál do vynikající pozice Robertu Gagliardinimu. Ten však sám před bránou trefil jen břevno!

Jenže ani Sassuolo ještě neřeklo poslední slovo. V 78. minutě hosté reklamovali ruku Ashleyho Younga, který na hřišti trávil sotva druhou minutu. Sudí Massa ale nechtěl o penaltě nic slyšet. A tak mu Young dal vzápětí druhou šanci. Fauloval totiž Müldüra a tentokrát už Massa pískal. Domenico Berardi potvrdil, že se mu proti velkým týmům daří a proměnil!

Že to zní jako přetahovaná? To není všechno. V 84. minutě totiž sudí neuznal gól Lukakua, aby o pouhé dvě minuty později pískal trefu Borjy Valera! Ten si naběhl na parádní centr od Candrevy a poslal ho přímo do sítě. Drama vrcholilo. Když už si asi Inter myslel, že má vítězství konečně v kapse, stala se další neuvěřitelná věc. Lukáš Haraslín totiž se štěstí a tečí dostal míč před branku, kde byl připravený Giangiacomo Magnani. Tomu už zbývalo jen doklepnout míč do sítě - 3:3.

Více informací k zápasu

Janov CFC - Parma Calcio 1:4

23.06.2020 21:45

Góly: 59. Iago Falqué (pen.) - 18. Andreas Cornelius, 33. Andreas Cornelius, 53. Andreas Cornelius, 87. Dejan Kulusevski

Takový začátek po koronavirové pauze si v Janově nepředstavovali. Domácí vůbec nestačili na Parmu a doma inkasovali čtyři góly. Jejich noční můrou se pomalu a jistě stává Andreas Cornelius. V prvním vzájemném zápase nastřílel Dán hattrick a v Janově se mu to povedlo znovu.

Parma začala na Luigi Ferraris velmi aktivně a domácí od počátku přehrávala. Ve 14. minutě ještě nadějná akce vedená Kulusevskim brankou neskončila, neboť Gervinho minul branku, ale za další čtyři minuty už to bylo 0:1. Perin vyrazil střílený centr před sebe a dánský záložník Andreas Cornelius měl snadnou úlohu. Grifoni se pak snažili převzít iniciativu, ale místo kýženého vyrovnání inkasovali druhou branku znovu z kopačky Corneliuse. Ten si ve vápně dobře zpracoval balón a z velkého úhlu ho procedil mezi Perinovýma nohama.

Nebylo na co čekat, Janov o poločase vystřídal a oživit hru měl Iago Falqué. Jenomže Parma má Andrease Corneliuse a ten znovu řádil jako černá ruka. Připomeňme, že v prvním vzájemném zápase vstřelil hattrick a teď se mu to podařilo zas. Cornelius zasáhl hlavou Lauriniho centr a Perin znovu lovil balón ze sítě.

Janov měl možnost se do utkání vrátit, když sudí odpískal Lauriniho ruku jako penaltovou. Iago Falqué nepohrdl, ale to bylo bohužel ze strany domácích vše. V 87. minutě dal výsledku konečnou podobu Dejan Kulusevski, jak jinak, než po dobré práci Corneliuse. Parma tak zvítězila vysoko 4:1 a stále si může dělat naděje na evropské poháry.

Více informací k zápasu

Turín FC - Udinese Calcio 1:0

23.06.2020 21:45

Góly: 16. Andrea Belotti

Andrea Belotti se stal autorem jediné branky v zápase Turína s Udinese. Oba celky jsou namočeny do bojů o záchranu a tři body z tohoto klání mají svojí velkou váhu. Belotti se prosadil už v průběhu prvního poločasu, načež další šance na obou stranách zůstaly nevyužity.

Udinese ale nemuselo prohrát, kdyby proměnilo něco ze svých šancí. Zejména začátek zápasu byl v tomto směru klíčový. Ve 14. minutě zakončoval po stříleném centru zblízka Jen Stryger Larsen a domácí zachránila branková konstrukce. O dvě minuty později domácí ukázali, jak se s příležitostmi nakládá. Andrea Belotti převzal ve vápně přihrávku a tvrdou střelou přesně zakončil. Turín tak poměrně brzy vedl a na tahu byli hosté. Stefano Okaka nebezpečně vypálil a zasáhnout musel Sirigu.

Ve 29. minutě vstřelili Turínští druhý gól, ale protože celé akci předcházel útočný faul, branka nemohla logicky platit. Udinese se nedočkalo vyrovnání ani na sklonku prvního poločasu, když po rohovém kopu a následném centru hlavičkoval De Maio a skvělý Sirigu na brankové čáře Granatu podržel.

Zebry rozhodně nebyly bez šance, v prvním poločase měly celou řadu možností na vstřelení branky, jenomže se tak nestalo a Turín si po přestávce hýčkal jednobrankový náskok. Druhý poločas už tolik brankových příležitostí nenabídl, Granata víceméně kontrolovala hru a devět minut před koncem mohla vstřelit pojistku, kdyby si lépe zpracoval balón Andrea Belotti. Útočník Turína byl v akci ještě jednou a tentokrát zakončil, ovšem Musso byl připraven. Udine nakonec nepomohlo ani čtyřminutové nastavení a v Turíně prohrálo.

Více informací k zápasu

SPAL 2013 - Cagliari Calcio 0:1

23.06.2020 19:30

Góly: 90+3. Giovanni Simeone

To byly nervy! Cagliari i bez mnoha hráčů ukázalo, jak se bojuje o body až do závěrečných minut. Poprvé pod trenérem Zengou vyhrálo a tři body mu zajistil Giovanni Simeone až ve čtvrté minutě nastaveného času.

SPAL se spoléhal především na útočníka Andreu Petagnu, který je jeho nejlepším střelcem. Právě Petagna se po rozehrání rohového kopu dostal k zakončení, jenže netrefil bránu. Utkání se hrálo v poměrně hektickém a nepřátelském duchu, což se brzy projevilo na vyšším počtu karetních trestů.

První větší šanci si připravil a sám hodlal zakončit mladičký bek Luca Pellegrini, jenže těsně před tím, než zakončil, mu balon od nohy ukopl obránce Kevin Bonifazi. Ve 27. minutě dostalo Cagliari šanci zahrávat standardní situaci z velmi příjemné vzdálenosti, byť se jednalo o hodně těžký úhel. Marko Rog to každopádně zkusil přímo a jen brilantní reflexy mladého brankáře Karla Leticy zabránily jistému gólu. Mimochodem, pro mladého Chorvata se jednalo o premiéru v dresu SPALu.

Dalším na řadě byl Simeone, který pálil deset minut před koncem první půle. Jenže neměl správně seřízená mířidla. Brankář Letica tak nemusel svých 201 centimetrů využít víc než obvykle. SPAL byl vepředu velmi pasivní a bez nápadu. Samotný Petagna to nevytrhl, chyběla mu větší podpora od spoluhráčů.

Ze strany domácích se jednalo o zklamání, herně naprosto nestíhali pokrývat hráče soupeře. Změnit to mohl Federico Mattiello, který se v 57. minutě dostal do zakončení. Jenže pár metrů před bránou trochu zpanikařil a napálil míč vysoko nad bránu. Po pádu Simeoneho s pomocí obránce Vicariho zahrával kanonýr João Pedro standardní situaci, jenže míč poslal vysoko nad.

V 80. minutě se po rychlé akci dostal do zakončení Cerri a pálil jen do brankáře. Míč se pak odrazil k Petagnovi, jenž pro změnu přestřelil bránu o notný kus! A SPAL to o chvíli později mrzelo. V nastaveném čase totiž tvrdou střelu z větší vzdálenosti Letica vyrazil do strany. Odtud přilétl centrovaný míč, na nějž si naskočil Giovanni Simeone a bezpečně poslal míč hlavou do poloprázdné brány - 1:0.

Více informací k zápasu

Hellas Verona - SSC Neapol 0:2

23.06.2020 19:30

Góly: 38. Arkadiusz Milik, 90. Hirving Lozano

Neapol si podle očekávání poradila také s Hellasem a pokračuje ve skvělých výkonech. Liga mistrů je sice stále ještě daleko, ale se současnou formou si Neapol může dávat hodně vysoké cíle. Do sítě Hellasu se trefili Arkadiusz Milik a v závěru také Hirving Lozano.

Hellas rozhodně nepatří mezi slabé týmy a celý letošní ročník mu vychází vysoko nad očekávání. Koneckonců, v tabulce se ještě před tímto kolem dotahoval právě na Neapol. Ta je ale mnohem zkušenější a v kádru má plno šampionů. Rozdíl mezi oběma aspiranty na Evropu byl dnes znatelný. Piotr Zieliński si pohrál s míčem u levé postranní čáry, poté ho naservíroval Allanovi a sledoval, jak brazilský záložník pálil jen do brankáře domácího celku.

O pár minut později se po centru ze strany dostal ve vápně k míči Lorenzo Insigne, který si troufl na akrobatické zakončení. Míč mířil mezi tři tyče, odkud ho vykopávala domácí obrana. Nakonec ale bylo veškeré vzrušení zbytečné, neboť se pískal ofsajd. Mnohem větší šanci pak spálil Valerio Verre. Centrovaný míč před bránu vracel Zaccagni a ranou o zem poslal balon přímo na hlavu Verreho. Ten byl na zadní tyči sám před bránou a jen nastavil hlavu, ale nepochopitelně zamířil vysoko nad bránu!

Brankář Silvestri měl dnes hodně perný den a proti ráně mladého Itala Mattea Politana musel hodně rychle k tyči. Ani jeho umění ale nakonec na udržení čistého konta nestačilo. Neapol zahrávala rohový kop a Politano poslal krásný pas na Arkadiusze Milika. Polský kanonýr hlavičkou o zem nachytal Silvestriho i jeho obránce na švestkách a skóroval - 1:0.

Hellas se samozřejmě nevzdával. Domácí se hned dostali před branku hostů, kde střílel Marco Davide Faraoni, ale jeho pokus se mezi tři tyče nevešel. První půle skončila těsným vedením Neapole, která dobře věděla, že nesmí polevit. Piotr Zieliński se krátce po změně stran zkoušel prosadit individuálně po ose hřiště, jenže ke střele se nakonec díky domácí obraně nedostal.

Hellas zvýšil aktivitu a brzy se dočkal odměny, byť chvilkové. Zaccagni totiž protančil do vápna a našel krásným pasem na zadní tyč Davideho Faraoniho, který hlavou překonal vše před sebou. Jenže sudí si dobře všiml ruky Zaccagniho, takže gól po jeho asistenci uznat nemohl.

Oba trenéři postupně čerpali několik střídání, aby dopřáli svým oporám chvíli oddechu a předešli případným zraněním.

Už se zdálo, že se skóre zápasu měnit nebude, když tu se v 90. minutě objevil na zadní tyči Hirving Lozano. Hráč, který s trenérem Gattusem zas tak moc nevychází, si naběhl na delší rohový kop a hlavou usměrnil míč do brány. Neapol porazila Hellas 2:0 a sen domácích o Evropě se rozplývá.

Více informací k zápasu

Bologna FC - Juventus FC 0:2

22.06.2020 21:45

Góly: 23. Cristiano Ronaldo (pen.), 36. Paulo Dybala

Juventus zápas na půdě Boloni zvládl a na Lazio má čtyřbodový náskok. Boloňa si příliš šancí nevytvořila a po celé utkání tahala za kratší konec. Juve poslal do vedení z penalty Cristiano Ronaldo a druhý zásah obstaral po krásné střele Paulo Dybala.


Ve 36. minutě navíc Bernardeschi šikovně přihrál Dybalovi, který pak parádní střelou k tyči zvýšil už na 2:0. To bylo pro domácí Boloňu krajně nepříjemné, už v průběhu poločasu prohrávala s Juventusem o dva góly. A to ještě mohl Dybala přidat třetí kousek, kdyby si jen stačil srovnat mířidla.

Siniša Mihajlović musel o přestávce nabádat své svěřence k větší aktivitě, ovšem Juventus už měl utkání plně pod svou kontrolou a šance si vytvářel i ve druhém poločase. Po přihrávce Pjaniče Ronaldo jen tak píchl balón před Skorupskim a sledoval jak míří jen těsně vedle. Krátce nato mířil do tyče Bernardeschi, takže skóre zůstávalo nadále 2:0 pro Starou dámu. Cristiano Ronaldo byl v zápase hodně vidět, měl spoustu šancí a v 90. minutě dokonce vstřelil gól, který ale nemohl být kvůli ofsajdu uznán. Černou kaňkou na výkonu hostí se stalo jen zbytečné vyloučení obránce Danila, který uviděl v závěru druhou žlutou kartu.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - Brescia Calcio 1:1

22.06.2020 19:30

Góly: 29. Germán Pezzella - 17. Alfredo Donnarumma (pen.)

Fiorentina dělala maximum, aby si ze zápasu s nováčkem odnesla tři body, ale dneska se jí absolutně nedařilo. Dohrávala v oslabení, trefila břevno a dva její góly nebyly uznány.

Fiorentině se v sezoně stále nedaří posouvat se tabulkou nahoru a dnes cítila obrovskou šanci na tři body. Na stadion Artemia Franchiho dorazila Brescia, stále poslední tým tabulky. Domácí trenér Iachini překvapil jedním zajímavým tahem, když poslal do hry hned od prvních minut ještě nedávno dlouhodobě zraněného Francouze Francka Ribéryho. Asi to nebylo jen díky jeho personě, ale faktem je, že Fialky se na svého soka vrhly s obdivuhodnou silou.

Jenže v 15. minutě nastal šok. Po centrovaném míči se ve vápně Fialek natahoval velezkušený Dessena, jehož zezadu podrazil zasahující Martin Cáceres! Sudí mu nejen udělil žlutou kartu, ale také nařídil pokutový kop pro Brescii. Tváří v tvář brankáři Drągowskimu se postavil Alfredo Donnarumma a nemýlil se - 1:0.

O chvíli později se pokoušel srovnat Gaetano Castrovilli, leč jeho projektil byl sražen pozornou obranou. A tak se odpovědnosti ujal kapitán Germán Pezzella. Brescii se osudným stal rohový kop Ericka Pulgara, který zkušený stoper nádherně poslal nechytatelnou ranou pod břevno!

Ke konci první půle to byla spíš okopávaná, ani jeden z týmů nedokázal kloudně zakončit slibně se rozvíjející akce. Rovněž do druhé půle vlétla Fiorentina razantnějším způsobem. Ale opět málem inkasovala jako první. Jen čtyři minuty po změně stran se do vápna po chytré narážečce dostal Simon Skrabb a Drągowski musel zasahovat.

Z rychlého protiútoku Viola málem udeřila. Po tvrdé ráně si míč zpracoval mladík Vlahović a nahrál jej Ribérymu. Jeho skákavá a především tečovaná střela nakonec zaplula do sítě! Jenže radost Violy netrvala dlouho. Vlahović totiž vybíhal z jasného ofsajdu. O pár minut později sudí La Penna neuznal ani zásah Chiesy, protože míč předtím opustil hřiště.

Obrovský tlak Violy a snaha skórovat se domácím upřít nedala. Jako když Ribéryho pokus vykopával Papetti z brankové čáry nebo když Joronen vytahoval krásnou Vlahovićovu střelu. Jenže v tom nejhorším hodil do šancí svého týmu vidle Martin Cáceres. Ten totiž v 71. minutě sestřelil Torregrossu a po druhé žluté musel opustit hřiště. O pár minut později navíc Pezzella zakončil další roh jen do břevna.

Více informací k zápasu

US Lecce - AC Milán 1:4

22.06.2020 19:30

Góly: 54. Marco Mancosu (pen.) - 26. Samuel Castillejo, 55. Giacomo Bonaventura, 57. Ante Rebić, 72. Rafael Leão

Až na jedno zaváhání předvedlo AC na půdě Lecce dominantní výkon a zcela zaslouženě bere všechny body. Tím zaváháním byla velice přísná penalta, kterou sudí Valeri nařídil po kontaktu Gabbii s Babacarem. Lecce sice z penalty vyrovnalo, ale Milán si vzal vedení bleskově zpátky a navrch přidal ještě další góly.

AC Milán se v Lecce představil bez zraněného útočníka Zlatana Ibrahimoviće, jehož místo na hrotu zaujal Ante Rebić. Po nemastné a neslané úvodní čtvrthodině začal Milán přidávat na obrátkách a Gabriel si musel připsat jeden úspěšný zákrok za druhým. Postupně si na něm vylámali zuby Castillejo, Çalhanoğlu i Kessié. Ve 26. minutě poslal do šestnáctky střílený centr Çalhanoğlu a Castillejovi stačilo jen nastavit kopačku, aby poslal AC do zaslouženého vedení.

Lecce sice dokázalo zareagovat gólem obránce Meccariella, ale veškerou radost domácích překazil odmávaný ofsajd. Nutno podotknout, že velice těsný. Domácí se dostávali do zápasu až před koncem prvního poločasu, když měli několik slibných náznaků šancí, ale mělo to zásadní háček - ne a ne trefit branku.

Druhý poločas začal změnami na obou stranách. Zatímco na straně Lecce odkulhal ze hřiště pro zranění kotníku Lapadula, na straně AC nedohrál Kjaer. Nový muž na hřišti Gabbia se pak nešťastně namotal do situace, kterou sudí Valeri po pádu Boubacara posoudil jako penaltu a Mancosu s přehledem vyrovnal. To byl vlastně jediný světlý moment ve hře Lecce. Domácí se však dlouho neradovali, po tvrdé ráně Çalhanoğlua dorážel před brankou Bonaventura a AC zase vedlo. Navíc zakrátko přidalo i třetí gól. Od poloviny hřiště postupoval sám na Gabriela Ante Rebić a poradil si s přehledem.

Třetí gól Milána prakticky znamenal rozhodnutí. Hosté dokázali ještě navýšit skóre, když Contiho pobídku uklidil Rafael Leao. Výhra 4:1 byla zcela zasloužená, Rossoneri tak mohou živit naděje na evropské poháry, zatímco Lecce bude muset o prvoligovou příslušnost ještě hodně bojovat.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC27213352:2466
2.SS Lazio27195362:2662
3.Inter Milán27177354:2858
4.Atalanta Bergamo27166577:3754
5.AS Řím27146753:3648
6.SSC Neapol27126943:3642
7.Parma Calcio271161037:3339
8.AC Milán271161032:3539
9.Hellas Verona27108931:2938
10.Cagliari Calcio27981043:4235
11.Bologna FC27971138:4434
12.US Sassuolo27961245:4633
13.ACF Fiorentina277101033:3731
14.Turín FC27941430:4631
15.Udinese Calcio27771321:3828
16.UC Sampdoria27751530:4826
17.Janov CFC27671432:5125
18.US Lecce27671435:6025
19.SPAL 201327531920:4518
20.Brescia Calcio27451823:5017

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (57)

Přidat komentář
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
zlatan-legend

Jojo, gratulace. Super první gól

Reagovat
zlatan-legend

Ten kolohnát tam spadnul jak já do postele po 10 kusech

Reagovat
Pharrell

Reagovat
berliner

Brescia

Reagovat
Pharrell

Rebić hodně dobrá forma . Poslední dobou mu to střílí v ACM.

Reagovat
smazaný uživatel

22 gólů ve 23 zápasech, ti je slušný na veterána

Reagovat
10

Danillo je inteligent jako kráva on ví, že je Sandro na měsíc a půl mimo hru, že střídá zraněnýho De Sciglia, tím pádem je jediným bekem v kádru, a on se nechá takhle idiotsky vyloučit...opravdu usilovně pracuje na tom, aby se definitivně stal největším flopem za poslední sezony

Reagovat
DelPiero137

V tom muzstve je uz tolko hracov ktori mi neskutocne lezu na nervy a nemaju tam co robit, ze je tazke sa pozerat na sucasne Juve

Reagovat
smazaný uživatel

Je to sebemrskačství, koukat na Juve je jako dát si klystýr.

Reagovat
stuff

Reagovat
10

jakože to taky dostane sračky z těla, nebo jak si to přirovnání myslel?

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. Při sledování se z toho člověk zesere a zeblije, tedy služba v rovině klystýru.

Reagovat
10

aha, takže teoreticky je to zdraví prospěšné..? to se teď na ten fotbal budu dívat s větším klidema vědomím, že jde vlastně o detoxikaci těla

Reagovat
smazaný uživatel

Zase bych brzdil, čeho je moc, toho je příliš a může to mít opačné účinky. V případě Juventusu jdeme z extrémů do extrémů. Ovšem při pohledu na tu hru je to spíš z exkrementů do exkrementů.

Reagovat
10

Reagovat
Largo

Tak přejdi na AS Poznáš, co je to klystýr

Reagovat
smazaný uživatel

Až tak moc se trestat nechci, zase je potřeba držet se nějakých rozumných hranic. Ale Zaniola a Pellegriniho sleduju rád, takže se na vás určitě podívám, ne že ne.

Reagovat
Largo

Reagovat
AngryPrd

Nemal by som nic proti, keby AC takto hralo v kazdom zapase ako proti Lecce

Reagovat
Hans82

Co jim jebe ty zapasy tak pozde priste muzou zacit rovnou o pulnoci.

Reagovat
smazaný uživatel

akoze nic proti Ronaldovi, ma moj respekt, ale nechapem ako moze mat kazdu sezonu tolko penalt nech hra kde chce

Reagovat
pistacik11
Reagovat
smazaný uživatel

Inter naprostá klasika Doufám, že ten týpek s tím "value" dnes vsadil opět barák

Reagovat
Nuno čomes

Však ta sestava dnes byla ze 3/4 strašně průměrná.

Reagovat
smazaný uživatel

3 hráči zo zálohy zranení - Brozovic, Sensi, Vecino, takže výsledok očakávaný, i keď tie chyby v obrane boli neuveriteľné

Reagovat
OTASi

Džeko je totální fenomén..strašně underrated, ještě o něco víc než Lewa, prootže nehraje v takovým TOP klubu... ale ten prostě dokáže dát gól z jakýkoli pozice, bez něj by AS hrálo sotva střed tabulky...

Reagovat
didosh

je to střelec

Reagovat
OTASi

dneska oba góly z těžký pozice, první opravdu wondergoal, druhej zase těžký zpracování..na svou figuru má i perfektní techniku...opravdu nedoceněnej hráč

Reagovat
OTASi

*oprava - u druhýho gólu žádný zpracování, rána z voleje po centru

Reagovat
Alberto Aquilani

Ja mám Džeka rád a často som sa ho tu zastával, na druhú stranu... vo veľa zápasoch je neznesiteľný, vžil sa do takej pozície rímskeho Ibru (alebo C. Ronalda), že musí mať vždy loptu, aj keď je spoluhráč v lepšej pozícii, miesto prihrávky to narve do prvého obrancu silou... ale inak áno, je underrated a myslím, že už teraz minimálne v TOP 5 (za mňa kludne aj 3) hroťákov v histórii ASR.

Reagovat
Largo

Reagovat
Largo

U něj je velkej problém zachování výkonnosti. On odehraje jeden perfektní zápas, kdy AS jen díky němu vyhraje, a pak se na něj v dalším nedá koukat a netrefí ani prázdnou bránu.

Reagovat
Alberto Aquilani

Joooooj, toto je nádherný večer... krásna výhra a prehra Lázia... idem si vyhoniť!!!

Reagovat
fenixLFC

omg lazio

Reagovat
smazaný uživatel

Lazio ty voe, takhle to dojebat

Reagovat
Alberto Aquilani

Inak za mňa super výkon... 2 krásne góly a jeden úžasný neuznaný, k tomu ďalšie šance, kreatívne riešenie situácií, malo to myšlienku a tempo... v obrane to párkrát zaškrípalo (Ibanez bol nepresvedčivý), ale znova vynikajúci Smalling. Tých 5 striedaní sa nám šiklo, konečne sme mali plnú palbu v zálohe a bolo to cítiť, striedajúci Pelle a Cristante dali asistencie...

a

.

.

.

videli sme Zappacostu, mno... možno by aj stačilo...

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hraje Pérez?

Reagovat
Alberto Aquilani

Má bombu v tej lavačke, dnes to pocítil najmä Tonelli, ked to najprv od neho schytal do ksichtu a potom aj na solár... snaží sa, vyzerá to byť taký ten pitbull, vie aj pritvrdiť, ale na nejaké plošné hodnotenie je ešte skoro... každopádne, ako flop sa zatiaľ nejaví, ale ani z neho nepadáme na zadok...

Reagovat
smazaný uživatel

díky

Reagovat
OTASi

Reagovat
Counter

Džeko fantastické góly

Reagovat
OTASi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Largo

Reagovat
Allianz_Arena

Určitě jsem měl na Bergamo letos štěstí, protože museli mít i horší zápasy, ale ten tým musí nezaujaté diváky hodně bavit Viděl jsem je tak v osmi zápasech a všechny byly super.

Reagovat
Counter

Reagovat
To som ja

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně Atalanta!

Takhle se na fašouny musí

Reagovat
smazaný uživatel

My ten Inter ještě dáme

Forza Roma!

Reagovat
Largo

Kéžby. Atalantu rozhodně ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Atalantu ne, ale právě ten Inter by jsme mohli. Ale asi rozhodne hned příští kolo, jestli bude ještě šance nebo ne.

Reagovat
Largo

Bodovat na San Siru bude hodně těžký, i bez Ibry. Inter má naopak Parmu a Atalanta marný Udinese....

Reagovat
smazaný uživatel

jinak ten včerejší gól na 1:1 to byla pastva pro oči...to se jentak nevidí

Reagovat
Pipo123

Videl to niekto včera? Uprednostil som hranie CSGO pred Laziom a teraz mám výčitky svedomia

Reagovat
PP

tos udělal chybu.. Jenom první poločas mohl skončit 3:3 a nikdo by se nedivil. Za stavu 0:2 mělo Lazio dva nadějné brejky na zlomení zápasu, ale nevyužilo a pak začala Atalanta přidávat pod kotel až do konce. Atalanta má neskutečný a přitom poměrně jednoduchý přechod do útoku, paradoxně goly jste dostali ze standardek..

Obranám se ten duel moc nevyvedl.

Reagovat
Pinturicchio

Atalanta, bitches!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele