27. kolo
22.06.2020 19:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Fiorentina selhala, ve smolném utkání s Brescií získala jen bod

Fiorentina dělala maximum, aby si ze zápasu s nováčkem odnesla tři body, ale dneska se jí absolutně nedařilo. Dohrávala v oslabení, trefila břevno a dva její góly nebyly uznány.

Fiorentině se v sezoně stále nedaří posouvat se tabulkou nahoru a dnes cítila obrovskou šanci na tři body. Na stadion Artemia Franchiho dorazila Brescia, stále poslední tým tabulky. Domácí trenér Iachini překvapil jedním zajímavým tahem, když poslal do hry hned od prvních minut ještě nedávno dlouhodobě zraněného Francouze Francka Ribéryho. Asi to nebylo jen díky jeho personě, ale faktem je, že Fialky se na svého soka vrhly s obdivuhodnou silou.

Jenže v 15. minutě nastal šok. Po centrovaném míči se ve vápně Fialek natahoval velezkušený Dessena, jehož zezadu podrazil zasahující Martin Cáceres! Sudí mu nejen udělil žlutou kartu, ale také nařídil pokutový kop pro Brescii. Tváří v tvář brankáři Drągowskimu se postavil Alfredo Donnarumma a nemýlil se - 1:0.

O chvíli později se pokoušel srovnat Gaetano Castrovilli, leč jeho projektil byl sražen pozornou obranou. A tak se odpovědnosti ujal kapitán Germán Pezzella. Brescii se osudným stal rohový kop Ericka Pulgara, který zkušený stoper nádherně poslal nechytatelnou ranou pod břevno!

Ke konci první půle to byla spíš okopávaná, ani jeden z týmů nedokázal kloudně zakončit slibně se rozvíjející akce. Rovněž do druhé půle vlétla Fiorentina razantnějším způsobem. Ale opět málem inkasovala jako první. Jen čtyři minuty po změně stran se do vápna po chytré narážečce dostal Simon Skrabb a Drągowski musel zasahovat.

Z rychlého protiútoku Viola málem udeřila. Po tvrdé ráně si míč zpracoval mladík Vlahović a nahrál jej Ribérymu. Jeho skákavá a především tečovaná střela nakonec zaplula do sítě! Jenže radost Violy netrvala dlouho. Vlahović totiž vybíhal z jasného ofsajdu. O pár minut později sudí La Penna neuznal ani zásah Chiesy, protože míč předtím opustil hřiště.

Obrovský tlak Violy a snaha skórovat se domácím upřít nedala. Jako když Ribéryho pokus vykopával Papetti z brankové čáry nebo když Joronen vytahoval krásnou Vlahovićovu střelu. Jenže v tom nejhorším hodil do šancí svého týmu vidle Martin Cáceres. Ten totiž v 71. minutě sestřelil Torregrossu a po druhé žluté musel opustit hřiště. O pár minut později navíc Pezzella zakončil další roh jen do břevna.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele