27. kolo
22.06.2020 19:30 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

Lecce to znovu schytalo, od AC dostalo čtyři branky

Až na jedno zaváhání předvedlo AC na půdě Lecce dominantní výkon a zcela zaslouženě bere všechny body. Tím zaváháním byla velice přísná penalta, kterou sudí Valeri nařídil po kontaktu Gabbii s Babacarem. Lecce sice z penalty vyrovnalo, ale Milán si vzal vedení bleskově zpátky a navrch přidal ještě další góly.

AC Milán se v Lecce představil bez zraněného útočníka Zlatana Ibrahimoviće, jehož místo na hrotu zaujal Ante Rebić. Po nemastné a neslané úvodní čtvrthodině začal Milán přidávat na obrátkách a Gabriel si musel připsat jeden úspěšný zákrok za druhým. Postupně si na něm vylámali zuby Castillejo, Çalhanoğlu i Kessié. Ve 26. minutě poslal do šestnáctky střílený centr Çalhanoğlu a Castillejovi stačilo jen nastavit kopačku, aby poslal AC do zaslouženého vedení.

Lecce sice dokázalo zareagovat gólem obránce Meccariella, ale veškerou radost domácích překazil odmávaný ofsajd. Nutno podotknout, že velice těsný. Domácí se dostávali do zápasu až před koncem prvního poločasu, když měli několik slibných náznaků šancí, ale mělo to zásadní háček - ne a ne trefit branku.

Druhý poločas začal změnami na obou stranách. Zatímco na straně Lecce odkulhal ze hřiště pro zranění kotníku Lapadula, na straně AC nedohrál Kjaer. Nový muž na hřišti Gabbia se pak nešťastně namotal do situace, kterou sudí Valeri po pádu Boubacara posoudil jako penaltu a Mancosu s přehledem vyrovnal. To byl vlastně jediný světlý moment ve hře Lecce. Domácí se však dlouho neradovali, po tvrdé ráně Çalhanoğlua dorážel před brankou Bonaventura a AC zase vedlo. Navíc zakrátko přidalo i třetí gól. Od poloviny hřiště postupoval sám na Gabriela Ante Rebić a poradil si s přehledem.

Třetí gól Milána prakticky znamenal rozhodnutí. Hosté dokázali ještě navýšit skóre, když Contiho pobídku uklidil Rafael Leao. Výhra 4:1 byla zcela zasloužená, Rossoneri tak mohou živit naděje na evropské poháry, zatímco Lecce bude muset o prvoligovou příslušnost ještě hodně bojovat.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele