27. kolo
24.06.2020 21:45 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

Lazio promhralo náskok a v Bergamu prohrálo

Neuvěřitelný vývoj mělo utkání v Bergamu, kde Atalanta hostila druhý tým soutěže Lazio. Hosté měli doslova snový začátek, už v 11. minutě vedli o dva góly, jenomže Atalanta ukázala svojí obrovskou sílu a nelichotivý výsledek otočila ve svůj prospěch. Po výhře 3:2 si nejen upevnila pozici na čtvrtém místě, ale především výrazně promluvila do boje o Scudetto, protože Juventus má díky tomu na čele už čtyři body náskok.

Zkrátka zápas mezi Atalantou a Laziem byl pro obě strany velmi důležitý a je otázkou, nakolik toto střetnutí ovlivní hru Biancocelesti do dalších kol. Co že se to v Bergamu vlastně přihodilo? V 5. minutě si po Lazzariho přihrávce na střed vápna nešťastně vstřelil vlastní gól domácí Marten De Roon a Lazio vedlo 1:0, ba co víc, o šest minut později Sergej Milinković-Savić technickou střelou k tyči zvyšoval na rozdíl dvou branek! Začátek jako z říše snů, Lazio během chvíle mělo dvoubrankový náskok a mohlo hru kontrolovat. Chvíli trvalo, než se Atalanta z tohoto direktu vzpamatovala a po půlhodině hry přišla její první větší šance. Alejandro Gómez se šikovně obtočil kolem Acerbiho, ale s jeho nedůraznou střelou si Strakoša bez potíží poradil. Orobici ale přitlačili na pilu a výsledkem byla kontaktní branka ve 38. minutě, po centru Hateboera se ze vzduchu a hlavou prosadil Robin Gosens.

Bylo jasné, že ve druhém poločase uvidí diváci u obrazovek ještě hodně zajímavý fotbal a také, že ano. Atalanta byla mírně aktivnějším týmem i po změně stran, ale poměrně dlouho narážela na dobrou obranu Biancocelesti. Každopádně v 66. minutě rozehráli domácí rohový kop a Ruslan Malinovskyj parádní ranou z hranice šestnáctky vyrovnal na 2:2.

Remíza byla v tuto chvíli pro Lazio málo, jenomže vyrovnávací branka nakopla zejména domácí tým, který byl na koni a dál se tlačil do ofenzívy. Senzační obrat přišel deset minut před koncem, po dalším rohu Gómeze zamířil přesně José Luis Palomino! Zlomené Lazio úplně vypadlo z tempa a od definitivní pojistky ho zachránil výtečný zákrok Strakoši proti Gómezovi. Atalanta i po koronavirové pauze navázala na úžasnou sezonu, Lazio porazila 3:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bookmakeři zvládli i těžší zápasy . Nic jiného jim ostatně nezbývá.

Reagovat
smazaný uživatel

Platí to i dnes.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady by se mohlo rozhodnout o titulu - pro Juventus

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele