27. kolo
24.06.2020 21:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Džeko spasil Římany, Doria prohrává

Sampdoria sice dobře začala, když na Olimpicu potrestala obrovskou hrubici AS, jenže nestačilo jí to na body. Římany totiž spasil jejich kapitán Edin Džeko, který se prosadil dvakrát z voleje.

Trenér Fonseca si neodpustil několik nepříliš pravděpodobných rošád, když poslal do prvního duelu Perese s Pérezem, Pastoreho a především dosud nerozehraného Ibañeze. Stálicemi naopak byli Džeko, Mirante, Smalling nebo Veretout s Kolarovem. Sampdoria měla v rukávu eso zvané Claudio Ranieri, což je osoba, která zná římské prostředí jako málokdo. Dnes si ale musel poradit bez kanonýra Quagliarelly.

AS na svého soka vletělo a už ve třetí minutě se málem radoval Edin Džeko. Zkušený hráč a kapitán AS hlavičkoval po dobrém pasu k tyči, jenže brankář Emil Audero vytáhl luxusní zákrok, kterým domácím znemožnil vedení. O tři minuty později se stejný duel opakoval s týmž výsledkem, Audero držel svůj celek nad vodou.

Potvrdil to i v desáté minutě, kdy se přes pět hráčů Dorie proháčkoval do vápna Javier Pastor a opět ukázal záblesk své geniality a elegance. Jenže pak pálil jen do Auderova obličeje. A pak si obrana AS klasicky vybrala slabší chvilku. Diawara nahrával zpět brankáři, jenže si nevšiml, že jediný, kdo se za míčem žene, je Manolo Gabbiadini. Smalling neudělal ani krok a Ibañez šokujícím způsobem nevěnoval hře pozornost. Gabbiadini proto lehce předčil Miranteho a zasunul do prázdné brány - 1:0.

Římané s tímhle výsledkem nepočítali a dost je zaskočil, ovšem chyb nasekali především v obraně dostatek. Jako když Diawara ve 27. minutě opět pokazil rozehrávku v roli posledního muže před bránou, čímž dal šanci Jakubovi Janktovi. Ten ale tvrdou ranou napálil jen tyč s přispěním brankáře Miranteho!

Giallorossi předváděli velmi matný výkon, ovšem radost jim mohl vrátit Jordan Veretout. Francouzský záložník totiž ve 31. minutě poslal tvrdou dělovkou míč po závaru ve vápně přímo do šibenice. Jenže sudí Calvarese dobře postřehl ruku Carlese Péreze chvíli před Veretoutovou střelou a gól uznat nemohl. Do konce první půle už se Dorii povedlo udržet vedení, což proti dnešnímu Římu ostatně nebylo zrovna složité.

Zpočátku druhé půle se nic zásadního nedělo, snad vyjma střely Mchitarjana, která směřovala jen do boční sítě. Trenér Paulo Fonseca měl ale šťastnou ruku při výběru střídajících hráčů, neboť do hry vyslal Pellegriniho s Cristantem. A byl to právě Pellergini, který v 64. minutě vymyslel krásný pas za obranu. Na něj si naběhl Edin Džeko a brilantním volejem dal vzpomenout svůj obdobný gól v Lize mistrů na Stamford Bridge.

Za dalších sedm minut kopalo AS standardku, což v jejich týmu zpravidla souzní se jménem Aleksandara Kolarova. Jenže jeho technický pokus zastavila tyč! Ani to ale AS nakonec nevadilo. Po dalším nákopu Bryana Cristanteho se totiž za obranou opět objevil Džeko, pokryl si míč a opět z voleje otočil skóre ve prospěch svého týmu.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
Filip236

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele