27. kolo
24.06.2020 19:30 CET
3 : 3
(2:1)

Reportáž

Sassuolo dvakrát dotáhlo vedení Interu a má bod

Pro Inter dnes všechno špatně. Dvakrát totiž ztratil milánský celek vedení, o výhru přišel minutu před koncem a navíc se hloupě po dvou žlutých nechal vyloučit obránce Milan Škriniar.

Inter doma hodlal potvrdit, že se mu dlouhodobě daří pronásledovat Juventus s Laziem a že boj o zisk mistrovského Scudetta ještě nevzdává. Dnes měl proti sobě nevypočitatelné Sassuolo. Jeho obránci se nedočkali Lautara Martíneze, kterého v základu Conteho výběru nahradil Alexis Sánchez. Trenér De Zerbi zase nechal na lavičce Pelusa s Defrelem a Locatellim.

Vstup do utkání se ovšem výjimečně povedl právě Sassuolu. To na svého soka naskočilo hned od prvních minut a výsledkem byl šok ve 4. minutě. Obrovský kus práce odvedl s míčem u nohy Filip Djuričić, který postupoval s balonem středem hrací plochy a poté, co se vyhnul bloku obránců, krásně oslovil nabíhajícího Francesca Caputa. Tomu se povedlo z úhlu prostřelit brankáře Handanoviče a překvapení bylo na světě!

Inter se chvíli nezmohl na odpověď a vypadal dost překvapeně. Sassuolo navíc, když potřebovalo, dobře kouskovalo hru, takže souvislejší tlak si Nerazzurri prostě nevypracovali. Naopak mohli sami inkasovat. V 19. minutě však krásná a rychlá akce skončila ve vápně na tom, že před Caputem, jenž se hotovil k zakončení, zasáhla domácí obrana.

Filip Djuričić byl obecně mozkem mezihry Sassuola a když se mu zrovna nikdo nenabízel, nebál se vystřelit. Jeho pokus ve 27. minutě byl ale tečován těsně vedle tyče. Štěstí se na Inter usmálo až ve 40. minutě. To se do vápna hnal Milan Škriniar, který v souboji o míč předstihl Bogu. Tomu nezbývalo, než soupeře zbrkle faulovat. Sudí proto nařídil pokutový kop, který si vzal na starosti Romelu Lukaku. A ten se v těchto situacích mýlí málokdy.

Víte, co je ještě horší, než dostat vyrovnávací gól do šatny? Dostat dva. Psala se první nastavená minuta, když si Alexis Sánchez vyměnil míč s Cristianem Biraghim a poslal ho do úniku. Biraghi sice už padal, ale přesto dokázal míč usměrnit pod břevno Consigliho brány!

Obrat byl dokonán a Sassuolo začínalo od nuly a Inter naopak neustával ani po změně stran. Cristiano Biraghi se svou levačkou opřel do míče, jenže jeho zakončení mířilo přesně do míst, kde byl Andrea Consigli připravený. Po hodině hry se do šance dostal i čerstvý Lautaro Martínez, který nahrál do vynikající pozice Robertu Gagliardinimu. Ten však sám před bránou trefil jen břevno!

Jenže ani Sassuolo ještě neřeklo poslední slovo. V 78. minutě hosté reklamovali ruku Ashleyho Younga, který na hřišti trávil sotva druhou minutu. Sudí Massa ale nechtěl o penaltě nic slyšet. A tak mu Young dal vzápětí druhou šanci. Fauloval totiž Müldüra a tentokrát už Massa pískal. Domenico Berardi potvrdil, že se mu proti velkým týmům daří a proměnil!

Že to zní jako přetahovaná? To není všechno. V 84. minutě totiž sudí neuznal gól Lukakua, aby o pouhé dvě minuty později pískal trefu Borjy Valera! Ten si naběhl na parádní centr od Candrevy a poslal ho přímo do sítě. Drama vrcholilo. Když už si asi Inter myslel, že má vítězství konečně v kapse, stala se další neuvěřitelná věc. Lukáš Haraslín totiž se štěstí a tečí dostal míč před branku, kde byl připravený Giangiacomo Magnani. Tomu už zbývalo jen doklepnout míč do sítě - 3:3.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2 Forza Inter

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele