Serie A - preview 27. kola

22.06.2020, 08:37, aktualizováno 24.06.2020, 09:01
Previews
Třemi zápasy bude dnes dohráno sedmadvacáté kolo italské ligy. Lazio čeká těžký zápas v Bergamu, v němž potřebuje odpovědět na pondělí triumf Juventusu. AS Řím hraje doma se Sampdorií, Inter Milán je favoritem souboje se Sassuolem...
Inter Milán - US Sassuolo  (středa 19:30)
Inter má stejně jako Sassuolo za sebou dohrávku 25. kola, ale už musí myslet na dalšího soka. Náročný program Serie A nepočká a středeční podvečer jistě nabídne skvělou zábavu. Koneckonců, Sassuolo to na Inter umí jako málokdo.

A to nepřeháním. Od doby, kdy se Sassuolo dostalo do první ligy a povedlo se mu v ní zůstat delší dobu, se mu právě s Interem nesmírně daří. Od inkriminované sezony 2013/2014 Inter prohrál se Sassuolem přesně 54% utkání (je to 7 zápasů z 13). Horší bilanci má za tu dobu jen s jedním týmem, turínským Juventusem. Takže to poslední, co by teď Inter mohl udělat, by bylo brát Sassuolo jako béčkového soupeře.

Na druhou stranu, když už Inter nad Sassuolem vyhraje, zpravidla je to debakl. Hned dvakrát se mu povedl parádní výsledek 7:0. V říjnu minulého roku si diváci taky přišli na své, protože se opět dočkali sedmi gólů. Tentokrát byl o chlup šťastnější milánský velkoklub, který se mohl spoléhat na duo osvědčených kanonýrů Lukaku - Martínez. A jak je na tom aktuálně?

Tým vedený Antoniem Contem si dal v přípravě hodně záležet na tom, aby byl především fyzicky v pořádku. Ostrý start se mu nepovedl tak, jak by si ambiciózní trenér představoval, neboť podlehl Neapoli a sen o finále s Juventusem v Coppa Italia mu nevyšel. Ale dohrávka 25. kola už vzbudila větší vlnu optimismu. Inter si opět díky dvojici Lukaku - Martínez poradil se Sampdorií a jeho výkon byl dominantní.

Není divu, že belgický útočník zněl nadšeně. "Je skvělé být zpátky na hřišti, je to výjimečný pocit. Po tak dlouhé době odloučení, kdy nemůžete dělat to, co vás baví a naplňuje, je to opravdová úleva. Teď je před námi série několika týdnů, které budou vražedné, ale jsme připraveni. Máme kvalitní tým a po celou dobu se snažíme udržovat si co nejlepší kondici. Věřím, že ještě promluvíme do bojů o Scudetto."

Inter v tuto chvíli ztrácí na první Juventus (který má zápas k dobru) devět bodů, zatímco na Lazio mu chybí bodů pět. Conte se pro duel s Neroverdi bude muset obejít bez trojice záložníků Brozović, Sensi a Vecino. Sassuolo naopak postrádá dlouhodobě zraněného Romagnu s Toljanem, přičemž karty nepustí do hry Marlona.

Trenér De Zerbi zvládl první duel po dlouhé pauze mnohem hůř. Od Atalanty totiž jeho celek dostal rovnou čtyři branky. To ve výsledku znamená stále až 12. příčku s tím, že má Sassuolo negativní skóre. Zápas by mohl být speciální pro Jeremieho Bogu, který v Serii A debutoval v roce 2018 právě proti Interu. Lékem na problémy se Sassuolem by mohl být trenér Conte. Ten se Sassuolem za tři duely neprohrál ani jednou a pyšní se skóre 11:4.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Škriniar, De Vrij, Bastoni - Moses, Barella, Gagliardini, Young - Eriksen - Lautaro, Lukaku
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Müldür, G. Ferrari, Chiriches, Kyriakopoulos - Obiang, Locatelli - Berardi, Traoré, Boga - Caputo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.44 - 4.95 - 7.62
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atalanta Bergamo - SS Lazio  (středa 21:45)
Velmi zajímavý a nesmírně důležitý duel uvidí Bergamo. Atalanta na čtvrtém místě usiluje o další účast v Lize mistrů, jenomže teď na její půdu zavítá Lazio, které poprvé od roku 2000 výrazně usiluje o titul. Biancocelesti to budou mít obtížné, vědí, že Juventus už své utkání vyhrál a tak musí odpovědět stejnou mincí.

V tuto chvíli je rozdíl mezi vedoucím Juventusem a druhým Laziem čtyřbodový. Juventus zvítězil v Boloni a bude čekat jak si poradí Lazio v náročném utkání v Bergamu. Atalanta je dost možná ještě silnější než loni, na čtvrtém místě má před AS Řím už šestibodový náskok a nezapomínejme, že je čtvrtfinalistou Ligy mistrů. Pro Atalantu je následný formát Ligy mistrů historicky jedinečnou šancí, vždyť už je jen tři zápasy od celkového vítězství.

Mimořádně úspěšná sezona se tak může ještě vyšperkovat, na druhou stranu kouč Gian Pier Gasperini si je vědom faktu, že jeho tým nesmím mít přehnané ambice. Loni skončili Nerazzurri na třetím místě, letos se plně spokojí i se čtvrtým místem. Koneckonců nikdo nečekal, že si Atalanta povede na dvou frontách takhle skvěle.

Mimořádnou sezonu prožívají i v Římě. Lazio sice vypadlo z Evropské ligy brzo, ale to jen odpovídá snahám o co nejlepší umístění v Serii A a vytouženému návratu do Ligy mistrů. Biancocelesti se to v minulých sezonách ne a ne podařit, letos to už ale vypadá hodně slibně. Lazio podobně jako Atalanta udrželo kádr a nyní sklízí ovoce.

Lazio vyhrálo v Bergamu naposledy v roce 2016,od té doby má ale s Atalantou vyrovnanou bilanci. Oba celky se loni potkaly ve finále Copa Italia a Lazio zvítězilo 2:0. V 8. kole skončilo utkání divokou remízou 3:3.

Kouč Gian Piero Gasperini bude přítomen pouze na tribuně a na lavičce tak bude utkání řídit asistent Gritti. Co se týče samotných hráčů, na straně Atalanty chybí suspendovaný Mario Pašalić. Laziu pak nepomohou Anderson, Leiva, Adekanye,Lulić a Luiz Felipe.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Gollini - Toloi, Palomino, Djimsiti - Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens -Gómez- Iličić, Zapata
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakoša - Patric, Acerbi, Radu - Lazzari,Milinković, Parolo, Luis Alberto, Jony - Immobile, Caicedo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.17 - 3.88 - 3.27
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Řím - UC Sampdoria  (středa 21:45)
Římané stále nevzdávají boj o čtvrtou příčku, byť je čeká hodně náročná a dlouhá cesta za jejich snem. A to ve chvíli, kdy v rámci společnosti rozhodně vše nefunguje tak, jak má. Přesto se trenér Fonseca snaží koncentrovat jen na Sampdorii a jejího trenéra Ranieriho.

Claudio Ranieri zakončil minulou sezonu na lavičce AS Řím a po skončení smlouvy odešel právě do Sampdorie. Svůj cíl - dostat AS do Ligy mistrů - sice nesplnil, ale upřímně, nebylo to zrovna reálné. Na lavičce Římanů jej nahradil Portugalec Paulo Fonseca, kterého vybralo vedení pro jeho zkušenosti a především ofenzivní přístup k fotbalu. První konfrontace těchto dvou trenérů mnoho ofenzivních manévrů ale nenabídla.

Sampdoria doma udržela AS v mezích a zápas skončil bez branek. Největším vzruchem konce utkání byla červená karta pro mladíka Justina Kluiverta. AS v Janově zklamalo herně i výsledkově a sen o tom, že se znovu podívá do Ligy mistrů, se znovu vzdálil. Aktuálně je AS na páté příčce a čeká na každé zaváhání čtvrté Atalanty.

Asistent kapitána a nedávný oslavenec Lorenzo Pellegrini ale věří, že se AS o poháry ještě popere. "Po tak dlouhé pauze je opravdu skvělý pocit být zpátky, i když u toho naši fanoušci budou jen vzdáleně. Nevíme, co přesně ta dlouhá pauza udělá s naší formou, ale myslím, že každý z nás dělal maximum pro to, aby ze sebe mohl vydat to nejlepší. Stále je naším cílem Liga mistrů a máme dost kvalitní tým na zisk čtvrtého místa."

Římané naposledy před pauzou přetlačili Cagliari poměrem 4:3 a těšili se na první utkání osmifinále Evropské ligy proti Monchiho Seville, ale nakonec jejich letadlo nedostalo povolení k přistání. Trenér Fonseca tentokrát nebude mít k dispozici Nicola Zaniola a menší zranění utrpěli také Mchitarjan s Mancinim a Pauem Lópezem, takže zřejmě uvidíme trio Mirante, Fazio a Kluivert.

Janovská Sampdoria při posledním výletu do Věčného města utrpěla hrozivý debakl 4:1 a bude na něj chtít odpovědět obdobným způsobem. Faktem ale je, že Doria se na Stadio Olimpico poměrně trápí. Za posledních dvacet let se jí zde povedlo vyhrát jen třikrát, což není zrovna ideální vizitka.

Blucerchiati vedení Ranierim nebudou mít k dispozici zraněného obránce Ferrariho a především hvězdu útoku, veterána Fabia Quagliarellu. Zkušený střelec nezasáhl ani do posledního soutěžního utkání Dorie, kterým byla dohrávka 25. kola. Ta postavila janovský celek proti Interu a absence kvality v útoku Dorie byla citelně znát.

Jeden ze dvou janovských celků v první lize totiž prohrál po matném a nepřesvědčivém výkonu, což ho v tuto chvíli řadí až na 16. místo. A to je problém, protože od sestupové zóny dělí Dorii jen jediný bod.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Mirante - Peres, Fazio, Smalling, Spinazzola - Veretout, Cristante - Pérez, Pellegrini, Kluivert - Džeko
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Bereszyński, Tonelli, Colley, Murru - Ramírez, Vieira, Ekdal, Jankto - Gabbiadini, Bonazzoli
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.46 - 4.82 - 7.42
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SPAL 2013 - Cagliari Calcio  (úterý 19:30)
Spal se potácí na dně tabulky a stále mu patří až předposlední místo. Zlepšit potřebuje primárně ofenzivu, která je vůbec tou nejhorší v celé lize. Tenhle fakt samozřejmě vítá jeho úterní sok, kterým se stane Cagliari.

Sedmadvacáté kolo Serie A je na programu také na stadionu Paola Mazzy ve Ferraře. Domácí Spal bude dělat maximum pro to, aby se posunul v tabulce výš. Stále má totiž problémy se záchranou a pokud se rapidně nezlepší, pak bude v příští sezoně hrát jen druhou ligu. Největší slabinou Spalu je zřejmě útok, který zaznamenal jen 20 branek, což je nejméně ze všech týmů v tomto roce.

Nejlepším střelcem týmu je samozřejmě Andrea Petagna, jehož příspěvek 11 branek by mohl být posilou pro jakýkoli klub, jenže za ním zeje ohromná mezera. Dalším střelcem v pořadí je záložník Mattia Valoti, jenž se prosadil pouze čtyřikrát. A Valoti ví, že v tomto směru musí celý tým znovu zabrat.

"Teď se zdá, jako by všechno bylo proti nám. Ale dobře známe naši situaci a z toho, co jsem viděl za poslední týdny na trénincích, máme šanci. Cítím mnohem větší nadšení a optimismus, což jsou atributy, které v boji o záchranu budeme potřebovat. Naším cílem je primárně zlepšit ofenzivu a intenzivně trénujeme, abychom byli přesnější a uměli se v situacích před brankou lépe rozhodovat."

Spal nedávno přišel o svou brankářskou jedničku, Etrita Berishu. Je to sice velká rána, zvlášť kvůli nutné operaci, ale je také jediná. To Cagliari má problémů mnohem víc. Kvůli kartám nebudou moci nastoupit Cigarini s Ceppitellim, zatímco zranění nepustí do hry hráče jako Pavoletti, Faragò, Oliva, Nainggolan nebo Ragatzu.

Dobrou zprávou pro Cagliari je alespoň to, že právě proti Spalu se mu daří. Za posledních pět ligových střetů se Cagliari ze tří bodů radovalo čtyřikrát, jen jednou se body dělily. V každém z těchto čtyř výher navíc Cagliari dalo vždy přesně dvě branky. Remízový výsledek si Spal připsal naposledy před třinácti duely, což je nejdelší šňůra v lize.
SPAL 2013 - pravděpodobná sestava:
Thiam - Cionek, Vicari, Bonifazi, Reca - Missiroli, Valdifiori, Castro - Strefezza, Petagna, Di Francesco
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Cacciatore, Klavan, Pisacane - Ionita, Nandez, Birsa, Rog, Pellegrini - Simeone, Pedro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.60 - 3.23 - 3.02
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hellas Verona - SSC Neapol  (úterý 19:30)
Neapol nedávno oslavila historický triumf, když ve finále Coppa Italia přemohla Juventus. Mnohem víc práce ji ale čeká v lize, v níž je stále až na šestém místě. Jejím úterním soupeřem se navíc stane Hellas, který je hned za ní a ztrácí pouze bod.

Na to, jak špatně Neapol odstartovala ročník, její situace samozřejmě není nijak tragická. Naopak, trenér Gennaro Gattuso ukazuje, že prezident Aurelio De Laurentiis udělal dobře, když na něj vsadil. Leckdo si možná tehdy klepal na čelo. Nahradit trenérskou veličinu Ancelottiho mužem, který například v AC Milán neoslnil a mnoho zkušený na lavičce za sebou obecně neměl, to chtělo odvahu. Jenže tenhle tah se Neapoli vyplácí ve velkém.

Gattuso si během několika měsíců získal jak hráče, tak fanoušky Neapole. A krmě jiného čerstvě získal také svou první trofej na lavičce Partneopei. Ve finále Coppa Italia se proti němu postavil Juventus i s Ronaldem v základu, jenže neuspěl. Neapol si po Interu připsala také skalp Staré dámy, jejíž upracovaný a nevzhledný projev zakončily tragické penalty. Teď už se proto Neapol může soustředit jen na ligu.

A Gattuso dobře ví, že v ní jeho tým čeká ještě velký boj. "Vyhrát trofej a tak dramatickým způsobem porazit Juventus, to byla opravdová krása a skvělý pocit. Především jsem rád za svoje hráče a naše fanoušky, kteří si toho teď hodně prožili. Teď se chceme soustředit na ligu a v ní se dostat co nejvýš. Zápas s Hellasem nebude snadný, protože hraje skvělý fotbal a má velmi kvalitního trenéra. Musíme být co nejlépe připraveni."

Poslední ligový duel hráli Partenopei v únoru a porazili turínské FC. Trenér Gattuso může opět počítat s Davidem Ospinou, mimo hru zůstává jen zraněný Slovák Stanislav Lobotka. Hellas nemůže počítat s hráči jako Danzi, Dawidowicz, Eysseric či Pessina a karty do hry nepustí ani Boriniho.

Ten byl totiž vyloučen v posledním ligovém klání, dohrávce 25. kola. Tu Hellas sehrál s Cagliari qa dobře se naladil na Neapol. Vyhrál totiž o jednu branku, obě měl na starosti útočník Samuel Di Carmine. Dá se předpokládat, že Di Carmine nastoupí na hrotu i proti Neapoli, neboť nyní zažívá skvělé časy.

Hellas by nyní potřeboval přerušit dlouhou šňůru zápasů, v nichž vyhrála Neapol. Počítáme-li i pohárové střety, jsme už na šesti zápasech v řadě, kdy vyhráli Partenopei. Výsledkem, na který se v případě těchto dvou kohoutů nevyplatí sázet, je remíza. V rámci ligy byla mezi nimi k vidění dokonce až v roce 1988! Hellas bude doufat, že nenastoupí Polák Arek Milik. Ten se totiž do sítě Hellasu trefil každých 47 minut a proti žádnému týmu v lize nemá lepší poměr času na góly.
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Rrahmani, Kumbulla, Günter - Faraoni, Veloso, Amrabat, Lazović - Verre, Zaccagni - Di Carmine
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Ospina - Di Lorenzo, Maksimović, Koulibaly, Mario Rui - Fabián Ruiz, Demme, Zieliński - Politano, Mertens, Insigne
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.52 - 3.47 - 1.94
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Janov CFC - Parma Calcio  (úterý 21:45)
Než přišla koronavirová pauza, dokázal Janov zvítězit na hřišti AC Milán a tím se posunout v tabulce mimo sestupové pozice. Pokud by Serie A nebyla dohrána, zachránil by se, nicméně teď bude muset ještě tvrdě bojovat a začíná doma proti Parmě.

Možná už Janov někde v koutku duše spřádal plány na další sezonu, protože záchrana byla svým způsobem blízko, nakonec se ale vše rozhodne spravedlivější cestou dohrání.

Ve zbytku sezony to nebudou mít Grifové ani trochu jednoduché, v tuto chvíli sice jsou mimo sestupové příčky, ale to jen vinou lepšího skóre, než má Lecce. Navíc do bojů o záchranu jsou namočeni i městští konkurenti ze Sampdorie nebo další týmy jako Turín, Udinese nebo Fiorentina. Janovu se v této sezoně vůbec nedaří, světlou výjimkou je pochopitelně už zmiňované utkání na hřišti AC Milán, které Grifoni vyhráli 2:1. Teď bude jejich soupeřem Parma a její výhoda tkví v tom, že už do soutěžního utkání nastoupili. V otevíracím utkání remizovali s Turínem 1:1, což lze považovat za dobrý výsledek.

Parma záchranářské starosti nemá, pohybuje se ve středu ligové tabulky, a tak není pod takovým tlakem jako domácí. Ducali navíc mohou pomýšlet i na evropské poháry, byť ztráta na šesté místo je poměrně citelná.

Kouč D'Aversa musí oželet jen jednu ztrátu a tou je Radovanović, zbytek kádru je k dispozici. Parma má v tomto směru více starostí, do utkání nebudou moci zasáhnout Pezzella, Grassi, Inglese a Adorante.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Romero, Soumaoro, Masiello - Biraschi, Behrami, Schöne, Sturaro, Criscito - Sanabria, Panděv
Parma Calcio - pravděpodobná sestava:
Sepe - Laurini, Iacoponi, Alves, Gagliolo - Kucka, Hernani, Barillá - Kulusevski, Cornelius, Karamoh
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.29 - 3.31 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Turín FC - Udinese Calcio  (úterý 21:45)
Souboj Turína s Udinese bude čistě záchranářskou záležitostí. Oba celky jsou sice v tuto chvíli mimo sestupové pozice, ale jen s tříbodovým náskokem. Turín už stihl do sezony naskočit, v dohrávce kola remizoval s Parmou.

Dobrou zprávou pro Turín je, že se mu alespoň podařilo zastavit nelichotivou sérii porážek. Vždyť Granata před zápasem s Parmou naposledy bodovala 12. ledna. Pochopitelně takhle dlouhá prodleva je dána i koronavirovou pauzou, nicméně ta předchozí výsledky nijak neomlouvá.

V Turíně si dávali předsezonní cíl boj o evropské poháry. Ten se už s určitostí nepovede naplnit a místo toho se musí soustředit na boj o záchranu. Taková je realita.

Na boj o záchranu či umístění hluboko ve druhé polovině tabulky si v Udinese zvykli. Už v minulých sezonách musely Zebry o prvoligovou příslušnost dlouho bojovat a tato sezona zatím není výjimkou. Svěřenci trenéra Gottiho se pokusí po delší době zase vyhrát, což se naposledy podařilo také 12. ledna. Hosty může alespoň těšit fakt, že v předchozích čtyřech zápasech nenašli přemožitele. Natáhnout sérii bez porážky na pět utkání?

Turín podobně jako v zápase s Parmou nebude moci využít služeb Baselliho, Verdiho a Ansaldiho. Na druhé straně je Parma v kompletnější zbroji, jedinou absenci představuje Prodl.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Izzo, Nkoulou, Lyanco - De Silvestri, Meité, Lukić, Aina - Edera, Belotti, Berenguer
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Musso - Ekong, Nuytinck, Samir - Larsen, De Paul, Mandragora, Fofana, Sema - Okaka, Lasagna
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.64 - 3.13 - 3.07
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
ACF Fiorentina - Brescia Calcio  (pondělí 19:30)
Regulérní 27. kolo nejvyšší italské ligy začne dvěma prvními duely a jeden z nich se odehraje na liduprázdném stadionu Artemia Franchiho ve Florencii. Domácí Viola bude hostit poslední tým tabulky z Brescie a čeká pouze tři body.

Fiorentina se rozloučila s šampionátem těsně před koronavirovou nákazou dvěma remízami a zatím se usadila na místě, kde ji fanoušci rozhodně netouží vidět. Aktuálně jí patří až 13. místo, což je pro ambiciózní klub s pohárovými zkušenostmi ostuda. Problémy má trenér Beppe Iachini v obraně i útoku, zatím má jeho tým záporné skóre. Proto snad není lepší čas na soupeře jako Brescia.

Poslední tým tabulky se stále nedokázal odlepit ode dna a v podstatě ani nevykazuje žádné známky zlepšení. Není divu, že jeho majitel byl rezolutně proti restartu ligy. V prvních týdnech dokonce přiznal, že jeho klub raději nenastoupí a zápasy odehraje kontumačně, než aby poslal hráče na hřiště. Samozřejmě to hájil zdravotním stavem, ale když je váš klub poslední, něco mi říká, že to není celá pravda.

Fialky vědí, že potřebují nutně bodovat a posouvat se vzhůru. Mladý záložník Gaetano Castrovilli před zápasem řekl: "Konečně se fotbal zase vrací alespoň vzdáleně k normálu. Každému z nás ostrý zápas hrozně chyběl a je skvělé, že se vše zase rozbíhá. Máme před sebou ještě hodně dlouhou cestu, protože naše současné postavení nereflektuje naši kvalitu ani naše ambice. Takže musíme pořádně zabrat a vnímat každý z těch zápasů jako finále," dodává objev letošní sezony.

Iachini nemůže počítat se zraněným Kouamém a vykartovaným Dalbertem. Do hry se po sedmi měsících vrací Franck Ribéry, který začne na lavičce. Diego López zase přemýšlí, zda využije trojice Cistana, Tonali a Alfonso, kterou trápí svalové potíže.

V deseti posledních ligových kolech nasbírala Brescia jen pouhé tři body a většinou prohrává. Doposud v rámci celé ligy vyhrála jen čtyřikrát. Do Florencie moc ráda nejezdí, protože za posledních dvacet let se jí zde nepovedlo vyhrát ani jednou. Dokáže to poslepovaný celek napravit nyní?
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Dragowski - Milenković, Pezzella, Caceres - Lirola, Duncan, Badelj, Castrovilli, Igor - Cutrone, Chiesa
Brescia Calcio - pravděpodobná sestava:
Joronen - Sabelli, Papetti, Chancellor, Martella - Bisoli, Dessena, Bjarnason - Zmrhal - Torregrossa, Ayé
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.35 - 5.23 - 10.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
US Lecce - AC Milán  (pondělí 19:30)
Fotbalisté Lecce zahájí po koronavirové pauze cestu za záchranou v domácím prostředí proti AC Milán. Po dosud odehraných šestadvaceti kolech se Lecce stále zmítá v sestupových vodách, ale nic není pro opravdu těsné rozestupy mezi dalšími celky ztraceno. Body potřebuje jako sůl získat i Milán, který stále nemá jistotu evropských pohárů pro příští rok.

Fanoušci Rossoneri s velkou pravděpodobností mohou opět zapomenout na Ligu mistrů. Ztráta na čtvrtou Atalantu Bergamo je už dvanáctibodová, navíc La Dea má ještě jedno utkání k dobru. Po zbytek sezony se musí Milán koncentrovat na zisk alespoň šesté příčky, která by zaručovala Evropskou ligu, jenomže ani tento cíl nebude jednoduchý. Před Milán už se natlačila Neapol, která se pod Gattusovým vedením přeci jenom zvedla. O Ligu mistrů hodlá do posledního kola bojovat i AS Řím, a tak i tady jsou šance AC poměrně nízké.

AC Milán navíc vypadl i z Italského poháru, i když v souboji s Juventusem ani jednou neprohrál. Přes všechny tyto neúspěchy a problémy uvnitř klubového vedení se hra Milána trochu zvedla a proti Lecce budou Pioliho svěřenci v roli favorita.

Lecce si je vědomo milánských potíží a hodlá jich využít. AC Milán rozhodně nepatří mezi neporazitelné týmy a například o záchranu bojující Janov s ním dokázal vyválčit tři body. Hra Lecce se na začátku února výrazně zvedla a svůj podíl na tom má i Antonín Barák, který na Via del Mare zamířil z Udinese. Přelom února a března, tedy těsně před propuknutím pandemie ale domácím nevyšel a dvě vysoké porážky od Říma (0:4) a Atalanty (2:7) jsou poměrně velkým škraloupem.

Lecce hrálo v prvním zápase na San Siru překvapivě 2:2, ale pokud bychom nahlédli do hlubší historie vzájemných zápasů, Milán je na tom výrazně lépe, s Lecce naposledy prohrál v roce 2006.
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Gabriel - Donati, Lucioni, Rossettini, Calderoni - Majer, Deiola, Barák - Saponara, Mancosu - Lapadula
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Conti, Kjaer, Romagnoli, Theo Hernández - Kessié, Bennacer, Calhanoglu - Rebić, Castillejo - Leao
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.72 - 4.58 - 1.51
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bologna FC - Juventus FC  (pondělí 21:45)
Pěkně ostrý začátek čeká Boloňu, která se bude muset doma popasovat s Juventusem. Stará dáma nemá moc prostoru na zaváhání, zezadu se na ni tlačí Lazio, a tak jednoznačnou prioritou bude získat tři body. Juventus zatím stihl zasáhnout do dvou soutěžních zápasů v rámci Coppa Italia a ani jednou nevyhrál.

Dva zápasy a dvě plichty. Ta první proti AC Milán ještě stačila na postup do finále Coppa Italia, ta druhá ale nikoliv. Stará dáma podlehla ve finále Neapoli po penaltovém rozstřelu a zaznamenala první neúspěch. Okamžitě se začalo spekulovat o budoucnosti Maurizia Sarriho, který když nevyhraje ligu nebo Ligu mistrů údajně skončí. A jaké jsou vyhlídky? Předem ještě není nic ztraceno, Juventus vede ligu o bod před Laziem a v tomto směru se očekává tuhý boj až do konce soutěže. V Lize mistrů je výchozí pozice horší, Starou dámu čeká ještě odveta proti Lyonu, přitom první zápas prohrála.

Ještě než se tak stane, je tu utkání na Renato Dall'Ara a nevyzpytatelný soupeř - Boloňa. Svěřenci Siniši Mihajloviće zaujímají desáté místo a rozhodně nepatří k lehkým soupeřům. V minulé sezoně Boloňa udivovala svými výkony a v té aktuální přes rozpačitý začátek také ukázala sílu, například vyhrála v Římě nad AS. Od poloviny února ale tým nevyhrál a to se pokusí v souboji s gigantem změnit.

Domácím bude scházet zraněný Olsen a karetní tresty z předchozích zápasů si odpykávají Bani, Schouten a Santander. Dva zápasy stačily na to, aby se rozrostla marodka Juve o tři hráče - Demiral, Khedira ani Alex Sandro nebudou k dispozici.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Tomiyasu, Danilo, Denswil, Dijks - Medel, Poli - Orsolini, Soriano, Barrow - Palacio
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Cuadrado, De Ligt, Bonucci, De Sciglio - Bentancur, Pjanić, Matuidi - Douglas Costa, Dybala, Ronaldo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.00 - 4.03 - 1.63
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC26203350:2463
2.SS Lazio26195260:2362
3.Inter Milán26176351:2557
4.Atalanta Bergamo26156574:3551
5.AS Řím26136751:3545
6.SSC Neapol26116941:3639
7.Hellas Verona26108831:2738
8.Parma Calcio261061033:3236
9.AC Milán261061028:3436
10.Bologna FC26971038:4234
11.Cagliari Calcio26881042:4232
12.US Sassuolo26951242:4332
13.ACF Fiorentina26791032:3630
14.Udinese Calcio26771221:3728
15.Turín FC26841429:4628
16.UC Sampdoria26751429:4626
17.Janov CFC26671331:4725
18.US Lecce26671334:5625
19.SPAL 201326531820:4418
20.Brescia Calcio26441822:4916

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (107)

Přidat komentář
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
10

21:45? to se záživností naší hry spím tak v 21:48...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, poslední dobou hrajou dost Rohypnolball

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
10

poslední dobou asi 3 roky

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Largo

Reagovat
Airus

Ted jsem chtel lovit stream a koukam ze mam jeste hodinu. Beztak to bude zas nudnej sarrisballs. Ale asi potrebuju pohnout zluci

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes tomu našemu fotbalu a systému 433 dávám poslední šanci.Jinak si nás zapnu až na poslední zápas s Lyonem a sezónu ukončím.

Reagovat
10

a není úplně jedno, v jakým rozestavení ten tým nastoupí/nastupuje?

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

touché

Reagovat
Pharrell

Asi je to jedno. Nemyslíš?

Stejně asi budou hrát sračku.

Reagovat
DieryVonry

Je obdivuhodný na jaký úrovni a tempu se drží Ribéry.. Hlava mu v 36 a po karieře jakou má dovolí volit ty nejlepší řešení a čtení hry, ale to že pořád nezaostává v rychlosti provedení v tomto věku na pozici jaké hraje obdivuhodný.. Teď se jen nezraň!

Reagovat
Furia Ceca

Sestava slušná, z letargie jsem se posunul k mírnýmu optimismu...

http://www.legaseriea.it/it/serie-a/match-report/2019-20/UNICO/UNI/27/BOLJUV

Reagovat
smazaný uživatel

Ocekavam penaltu pro Juve

Reagovat
Furia Ceca

Ses málem dočkal dřív, než si možná sám čekal

Reagovat
Airus

Je to tam

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Airus

Jinak gól nedáme

Reagovat
Furia Ceca

Díky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Airus

Wow, začínám Ronalda fakt nesnášet za to jeho sraní se k přímakům

Reagovat
Tommy$

To je hrozný, ale dneska zatím aktivnější než v minulých zápasech

Reagovat
Olafek

Taky nechápu, zvlášť když je vedle Pjanic s Dybalou. Co si pamatuju tak dal Ronaldo přímák na MS proti Španělům.

Reagovat
Airus

Má nejhorší staty z přimáků v historii Juve

Reagovat
Olafek

Jde krásně vidět jak je nad ostatníma: Jinej hráč, kterej to neumí by si k tomu nestoupl nebo by ho tam ani spoluhráči/trenér nepustili.

Reagovat
CR7RONALDO

https://www.youtube.com/watch?v=VYUJI4lWqRQ Tu dal, ale to bol priateľský, takže to sa nepočíta a ešte k tomu bol aj tečovaný. Posledný oficiálny bol tento proti Švajčiarsku: https://www.youtube.com/watch?v=Fl9SpEB77Ss

Ale je pravda, že ich kope hrozne.

Reagovat
smazaný uživatel

Pjanic kope nahovno

Reagovat
M11

RONALDO !!!

Reagovat
Airus

Zdálo se mi to, nebo ten hulybrk Sarri rozjel "calma calma calma"

Reagovat
M11

DYBALA !!! nadhera

Reagovat
Airus

Aha boy!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jak jinak nez penalta

Reagovat
Furia Ceca

Už jsem ti za to jednou děkoval

Reagovat
smazaný uživatel

Měl jsem vsazenou penaltu pro juve...Tutovka

Reagovat
To som ja

Koľko bol kurz

Reagovat
Airus

Hraje furt hovno...

Reagovat
DelPiero137

Z nas sa postupne ale iset stali ultra tragedi. Ked uz ani najazd 4 na 1 nevieme zuzitkovat aspon na strelu na branku...

Ronaldo a jeho neotrasitelna pozicia ked nemoze byt ani striedany, do vsetkeho sa serie (hlavne priame kopy) a neviem ci dokaze este niekoho presprintovat mi zacina vadit. Zlaty Mario....

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si to popsal úplně přesně. Já ještě doplním, trošku se zvedají naši stopeři. De Ligt a Bonucci si začínají rozumět, další pozitivum je Cuadrado. Mě se na tom beku celkem líbí.Ze zálohy se nejvíce daří Rodrigovi, toho bych neprodal ani za nic, ten by v nějakém týmu kde by kolem sebe měl hráče na které by mohl pracovat. Tak by byl top.Líbí se mě jeho aktivita, není línej na krok.Potom o pár procent se na hru Juve dá líp dívat když nehraje Matuidi..ten je na ručník, ten nepřihraje na metr.Ale jako jak si mluvil o těch brejcích, to bylo něco útoky tři na jednoho a my voe to hrajem jak v okresním přeboru.Něco strašidelnýho ta naše hra..

Reagovat
cresposuper

V zasade jedinym hmatatelnym zlepsenim pod Contem je fakt, ze proti slabsim superom stracame len malo. Predpokladam, ze to bude pokracovat, spravime nejaku seriu vyhier pri terajsom priaznivom lose a na konci to zase poserieme.

Reagovat
cresposuper

V zasade jedinym hmatatelnym zlepsenim pod Contem je fakt, ze proti slabsim superom stracame len malo. Predpokladam, ze to bude pokracovat, spravime nejaku seriu vyhier pri terajsom priaznivom lose a na konci to zase poserieme.

Reagovat
Jajinek

Neříkám nic

Reagovat
cresposuper

?

Reagovat
smazaný uživatel

No, ale když vezmeš že Conteho kouzlo je na premiéroví sezony, tak už vás moc dobrýho nečeká

Reagovat
To som ja

Máte 12 bodov na AS Rím,LM budete hrať čo sa dá posrať

Reagovat
10

sám sis odpověděl

Reagovat
To som ja

Reagovat
alien17

Zdravím. Píšu bakalářku na téma proč děti a mládež končí s organizovaným fotbalem dříve, než to dotáhnou až do chlapů. Oficiální název "udržení mladých hráčů v českém fotbale". Jestli někdo z Vás skončil s organizovaným fotbalem ve věku 13-18 (hrál za nějaký tým oficiální soutěž, ne hanspaulku nebo každou neděli na plácku) a chtělo by se Vám, vyplňte mi prosím, dotazník, který se týká důvodů proč se s fotbalem končí. Děkuji. TH

https://www.survio.com/survey/d/G2K9G6B1D7W2J5Y9X

Reagovat
Eldarion

Zaujímavá téma, máš to vyplnené

Reagovat
stuff

tak jak to bolo, ked som spominal Ronaldov vek a poziciu v time? On na sebe maka, jeho sa vek netyka? A isto nebude problem s tym, ze bude hrat, aj ked bude hrat hovno?

Hlavne, ze mame viac instagram fans. Parada

#UZNECHIDEKADELAHSIE

Reagovat
To som ja

To vážne uznali druhý gól Napoli

Reagovat
smazaný uživatel

Ty taloši mají ještě kol jak svině

Reagovat
Largo

Forza ROMA!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska Lazio neprohra v Bergamu, ideálně za tři body a hodně branek, ať trochu proženou starou dámu.

Reagovat
Visca el barca

Juventiny. Co myslíte, fakt nám toho Arthura vezmete? Co Pjanic jak hraje poslední dobu? U nás by předpokládám hrál vejš, kdyby k této nechutné výměně došlo. Ojebávat FFP by Bartomeovi a spol vážně šlo....

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že ne. Pjaniče bych se ovšem zbavil. Nevěřím, že Arthur přestoupí. Je to jen klasické natahování. A Pjanič by u vás určitě dostal lepší roli. On je hráč, co má hrát blíž k soupeřově bráně. Od doby, co je v Juve, je těžce nepochopený. Nejlepší pro mě byl v Lyonu.

Reagovat
10

v čem Arthur vyniká? zbavit se jednoho impotentního hráče a vyměnit ho za ještě impotentnějšího, co v tak ofenzivní lize a týmu (který je pro něj navíc jako ušitej na míru) dá v 50 zápasech 3 góly a na 4 nahraje mi nepřijde tak jednoznačný, jak se tady dělá, zvlášť ze strany Vás fanoušků Barcelony

budu rád, když Pjanić odpálí, ale jako jeho náhradu bych si představoval konečně někoho, kdo dokáže dělat double digits, což už se aspoň Pjanićovi někdy povedlo

Reagovat
10

resp. to byla spíš řečnická otázka, chápu, že třeba v systému Barcelony je jeho role docela důležitá, ale taky jsem ho často viděl hrát dost staticky a alibisticky, což by byl přesně jeho projev v Juve

Reagovat
Visca el barca

Musíš brát v potaz to, že je dva roky v evropě. Letos na podzim si začal už víc věřit a krom perfektního držení balonu začal dávat kolmice. Já v Barceloně nevyžaduju od záložníka mraky gólů, to nedával Xavi ani Iniesta. No a abych se vrátil k tomu podzimu, tak pak ho přibrzdila ta aférka s kapavkou. Furt mu věřím techniku a krytí míče má perfektní oproti tomu Pjanic je určitě lepší v dlouhých balonech. Ale měnit 23 letého hráče za 30 letého? Já tomu prostě nerozumím. Krok vedle od nás, budeme litovat jako s Thiagem pokud se to upeče.

Reagovat
10

techniku a krytí míče má dobrou asi tak 403349 hráčů, spíš jde o to, jak efektivní to je...a já ho většinou viděl dělat jen statický otočky na míči a pak alibisticky posunout míč na pár metrů

co jsem koukal na jeho hodnocení na fóru Barcelony, tak z něj většinou nikdo moc nadšenej není, píšou o špatný fyzičce, o tom, že je to první Brazilec, co fyzicky odešel už v 22 letech apod.

Barcelona by se ho asi nezbavovala jen tak. Pjanić je v Juve zabitej, ale v Barceloně může ožít a podávat podobný výkony jako třeba v AS.

Reagovat
Visca el barca

Tak ty pohledy jsou různý. Já bych si ho nechal. Je mladej. Pjanic už se na bývalou úroveň nemusí dostat. A co pak s ním? Musíme se zbavit Rakitice a Vidala a jdeme po dalším 30 níkovi Třeba Hristo od nás Arthura žere. A to je větší měřítko, než Klokanomet a spol

Reagovat
Phillipinho

Ale pravdou je, ze v podstate nic velkyho neukazal v dresu Barcelony

Reagovat
smazaný uživatel

v otočkách s míčem na místě

Reagovat
Dejwa

FORZA INTER!!

Reagovat
Inter Eterno Amore

Ten Celtic máme od 67. v hlavách

Reagovat
Han střelil první

Italskou ligu sleduju sporadicky, ale je nějaké logické vysvětlení, proč hraje místo de Vrije Ranocchia?

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě šetří síly na další zápasy. Jiné vysvětlení nevidím. On, Borja a Moses jsou dlouhodobě úplně k ničemu.

Reagovat
Han střelil první

No přijde mi právě dost zbrklý.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Godin je dobre v *** ked da Tony prednost Ranovi

Reagovat
zurix_new

Gagliardini... to je takové kopyto

Reagovat
Jajinek

Gagliardini

Reagovat
Panděvova ofina

To přesně podtrhlo to, jak je pro nás užitečný.

Reagovat
JozefJ

Gagliardini vyhral titul Chuj roka práve

Reagovat
smazaný uživatel

ten Skriniar dnes sľúbil niekomu gol či sa takto trepe do pok. územia každý zápas?

Reagovat
Inter Eterno Amore

Aj minule proti Dorii sa trepal.. Predtým ani nie

Reagovat
smazaný uživatel

podla mna je to koli novej taktike, ze krajni stoperi sa budu viac vytahovat viac centrovat vyssie napadt

Reagovat
Eldarion

čistá penalta

Reagovat
zurix_new

Jak mu to sežral

Reagovat
smazaný uživatel

Borja = Maradona

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
zurix_new

Mohli by v rámci tréninku trénovat i vyložené šance? To fakt není možné co jsou ti lempli schopni zahodit

Reagovat
To som ja

Výborná zábava

Reagovat
smazaný uživatel

Gaglia je OG mohla by si ho Barcelona zobrat za takych 40 milionov

Reagovat
Mihal

Rozhodca je asi kokot ked nastavi 3 minuty pri 10tich striedaniach a 3 goloch v druhom polcase....

Reagovat
Eldarion

Lol môžte mu ruky bozkávať, že to není 3:4 po tej ruke Younga

Reagovat
Mihal

Urcite

Reagovat
smazaný uživatel

kks to co sa tam vsetko stihlo stat ja som to po gole Valera vypol

Reagovat
Deki

Viděl jsem jen útržky a Sassuolu uprena penalta za ruku. Young přijde a za 5 minut vyrobí 2 penalty . Výhru jsem ani nečekal s takovou sestavou. Ještěže náskok je tak velký, pod 4. místo snad neklesneme, každopádně řeči o pronásledování lazia a Juve a o scudettu snad tímto konci...

FORZA INTER!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Aspon nam usetrili nervy na konci kde ocakavam 0 proti Atalante a Napoli

Reagovat
Zark

Youngova ruka by se de ligtovi piskla hned

Reagovat
smazaný uživatel

Trapaci nečekal jsem nic...Sassuolo mělo vyhrat

Reagovat
Largo

Forza ROMA!

Reagovat
smazaný uživatel

O_O Lazio celkom hype, Alberto to predpovedal este cez Vianoce

Reagovat
To som ja

Atalanta má deň otvorených dverí

Reagovat
Inter Eterno Amore

Ciro mal mať už 2 góly

Reagovat
smazaný uživatel

Atalanta s Laziem parádní tempo

Reagovat
PP

Ty vole, co ta Atalanta nedá..

Reagovat
Alberto Aquilani

Nech sa ten kkt, ktorý vymyslel tie pravidlá o rukách obesí, čurák... nechápem, prečo sa má hentaká kokocina pískať? Perez mal ruku pri tele, z metra to doňho protihráč napálil, ale jasné, treba to skontrolovať VAR-om... sa z toho stáva sračka na úrovni NBA...

Inak teda, pekné akcie, klasicky dnes vyzerá Audero ako Hašek v najlepších rokoch... Ibanez super debut, chalan spraví gol supera, pak ho raz zachránil offside, kedy ani netušil, kde je jeho hráč, a pár krát si s ním Gabbiadini vytrel trávnik... zatiaľ vzrušujúca zimná posila za 10 mega.... Perez by už mohol občas trafiť aj niečo iné ako Tonelliho. A na Diawarovi teda tá prestávka vidieť najviac...

Reagovat
Largo

Jinak Perez mi z AS prijde nejlepsi, snad s Mchitarjanem. Dravej, duraznej, aktivni. Jen ta strelba no.

Reagovat
Largo

Nadhernej Dzekuv volej!!!

Reagovat
Furia Ceca

Ty woe, takový góly v tom Bergamu

Reagovat
smazaný uživatel

Já si na to Bergamo snad dám litřík na výhru v LM. Přece jenom jsou to už jen 3 zápasy

Reagovat
Largo

Reagovat
Zark

pamatuju jak si tu psal asi 2 roky v kuse: "bergamo se vzdy sesypou kdyz o neco jde"

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele