27. kolo
23.06.2020 19:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Neapol porazila Hellas a pokračuje ve skvělých výkonech

Neapol si podle očekávání poradila také s Hellasem a pokračuje ve skvělých výkonech. Liga mistrů je sice stále ještě daleko, ale se současnou formou si Neapol může dávat hodně vysoké cíle. Do sítě Hellasu se trefili Arkadiusz Milik a v závěru také Hirving Lozano.

Hellas rozhodně nepatří mezi slabé týmy a celý letošní ročník mu vychází vysoko nad očekávání. Koneckonců, v tabulce se ještě před tímto kolem dotahoval právě na Neapol. Ta je ale mnohem zkušenější a v kádru má plno šampionů. Rozdíl mezi oběma aspiranty na Evropu byl dnes znatelný. Piotr Zieliński si pohrál s míčem u levé postranní čáry, poté ho naservíroval Allanovi a sledoval, jak brazilský záložník pálil jen do brankáře domácího celku.

O pár minut později se po centru ze strany dostal ve vápně k míči Lorenzo Insigne, který si troufl na akrobatické zakončení. Míč mířil mezi tři tyče, odkud ho vykopávala domácí obrana. Nakonec ale bylo veškeré vzrušení zbytečné, neboť se pískal ofsajd. Mnohem větší šanci pak spálil Valerio Verre. Centrovaný míč před bránu vracel Zaccagni a ranou o zem poslal balon přímo na hlavu Verreho. Ten byl na zadní tyči sám před bránou a jen nastavil hlavu, ale nepochopitelně zamířil vysoko nad bránu!

Brankář Silvestri měl dnes hodně perný den a proti ráně mladého Itala Mattea Politana musel hodně rychle k tyči. Ani jeho umění ale nakonec na udržení čistého konta nestačilo. Neapol zahrávala rohový kop a Politano poslal krásný pas na Arkadiusze Milika. Polský kanonýr hlavičkou o zem nachytal Silvestriho i jeho obránce na švestkách a skóroval - 1:0.

Hellas se samozřejmě nevzdával. Domácí se hned dostali před branku hostů, kde střílel Marco Davide Faraoni, ale jeho pokus se mezi tři tyče nevešel. První půle skončila těsným vedením Neapole, která dobře věděla, že nesmí polevit. Piotr Zieliński se krátce po změně stran zkoušel prosadit individuálně po ose hřiště, jenže ke střele se nakonec díky domácí obraně nedostal.

Hellas zvýšil aktivitu a brzy se dočkal odměny, byť chvilkové. Zaccagni totiž protančil do vápna a našel krásným pasem na zadní tyč Davideho Faraoniho, který hlavou překonal vše před sebou. Jenže sudí si dobře všiml ruky Zaccagniho, takže gól po jeho asistenci uznat nemohl.

Oba trenéři postupně čerpali několik střídání, aby dopřáli svým oporám chvíli oddechu a předešli případným zraněním.

Už se zdálo, že se skóre zápasu měnit nebude, když tu se v 90. minutě objevil na zadní tyči Hirving Lozano. Hráč, který s trenérem Gattusem zas tak moc nevychází, si naběhl na delší rohový kop a hlavou usměrnil míč do brány. Neapol porazila Hellas 2:0 a sen domácích o Evropě se rozplývá.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele