Serie A - souhrn 24. kola

15.02.2020, 16:55, aktualizováno 17.02.2020, 22:42
Komentáře a souhrny
Lazio otočilo zápas s Interem Milán a posunulo se o bod za vedoucí Juventus, který si poradil s Brescií. Atalanta přehrála AS Řím, který na průběžně čtvrtou příčku ztrácí aktuálně již šest bodů. Nejtěsnější výhry venku zaznamenaly AC Milán, Parma a Neapol, zatímco Fiorentina přestřílela Sampdorii...

AC Milán - Turín FC 1:0

17.02.2020 20:45

Góly: 25. Ante Rebić

Pondělní dohrávka mezi Milánem a Turínem nabídla jen jeden gól a o ten se znovu postaral Ante Rebić. Milán sice získal tři body, ale utkání si zbytečně komplikoval svojí neschopností vstřelit druhý respektive třetí gól, přitom šancí měl dostatek.

Stefano Pioli musel oželet start Hakana Calhanoglua a místo něho dostal od úvodní minuty šanci Brazilec Lucas Paqueta. Turín chtěl svému soupeři oplatit nedávné vyřazení z Coppa Italia, tentokrát na lavičce s novým trenérem Morenem Longem.

Byl to Milán, který od začátku udával tempo, byť chvíli trvalo, než nebezpečně zakončí. Až pohotovou ránu Ibrahimoviće vyrazil Sirigu a ve 25. minutě padla jediná branka zápasu. Paqueta rychle rozehrál do náběhu Castillejovi, který zpětnou přihrávkou namazal Ante Rebićovi a Sirigu se proti jeho střele natahoval marně. AC mělo i další náznaky šancí, ale v koncovce se poměrně hodně trápilo. Nejlépe to bylo vidět ve druhém poločase, kdy Rossoneri doslova odmítali vstřelit druhý gól.

Turín nebyl nijak nebezpečný, pokud přeci jenom obrana AC něco propustila, byl na místě Donnarumma. Stefano Pioli ale musel do defenzivní čtveřice kvůli zranění Kjaera zasáhnout a příležitost dostal málo vytěžovaný Matteo Gabbia.

Jak už bylo řečeno, AC Milán měl velké šance vstřelit druhý gól, ale v koncovce si vedl trestuhodně. Ve 48. minutě dostal ideální přihrávku Zlatan Ibrahimović a byť Švéd dobře zakončoval, branku o kousíček minul. Takřka ve shodné pozici byl jen o pár minut později Castillejo a v tomto případě se rozvlnila jen boční síť. Milánští ne a ne vstřelit pojistku, což se jim v závěru mohlo vymstít. Turín se sice snažil, ale na výborně hrající obranu AC prostě nevyzrál a nakonec se ukázalo, že i jeden inkasovaný gól byl na něj příliš. AC Milán tak znovu porazil Turín a vyhoupl se na šesté místo.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Inter Milán 2:1

16.02.2020 20:45

Góly: 50. Ciro Immobile (pen.), 69. Sergej Milinković-Savić - 44. Ashley Young

Souboj dvou gigantů s aktuálně skvělou formou skončil výhrou Lazia. Římané pokračují v krasojízdě za titulem. Za suchým konstatováním je ale mnohem víc příběhů a emocí, na které se podíváme v dalších řádcích.

Situace na čele Serie A se po dnešku změnila a na trůn se opět vrací Juventus. V patách mu už ale není Inter, jak bylo zvykem, nýbrž Lazio. Římský klub stáhl náskok prvního týmu na pouhý jeden jediný bod! Jeho sen o mistrovském Scudettu, které se Laziu povedlo získat naposledy v roce 2000, pokračuje. Zápas plný hvězd na obou stranách se přitom pro Lazio nevyvíjel zrovna ideálně.

Nebezpečnějším dojmem působil jednoznačně milánský celek. Po centru Antonia Candrevy, někdejšího hráče Lazia, se do vzduchu zavěsil Diego Godín. V tísni ale hlavičkoval mimo. Souhra Lazia poměrně vázla, a tak to domácí zkoušeli střelami. V deváté minutě napřáhl k tvrdé ráně Sergej Milinković-Savić a jeho dělovku zastavilo břevno za zády veterána Padelliho. Říká se, že se ta konstrukce třese ještě teď...

Pořádně protáhnout se musel také domácí brankář Strakosha. Toho vyzkoušela spolupráce ofenzivních hráčů Nerazzurri, kterou přízemí ranou zakončoval Belgičan Romelu Lukaku. S postupem času bylo Lazio stále aktivnější a platilo to především ve chvílích, kdy měl míč u nohy Luis Alberto. Elegantní mozek Lazia rozesílal přesné pasy, dirigoval hru a jeho centry jen zřídkakdy minuly cíl.

Padelliho poté vyzkoušel Lucas Leiva a následně i Ciro Immobile, jenže ani jeden ze zmíněných pánů nebyl přesný. I přes obrovskou technickou kvalitu na obou stranách hra často vypadala spíš jako boj o každý metr. Oba soupeři moc dobře věděli, že tady jde opravdu o hodně a nechtěli udělat chybu. Samozřejmě se jim ale nevyhnuli.

Jako první ji udělala obrana Lazia. Nejprve nechala vystřelit Antonia Candrevu těsně za vápnem, načež brankář Strakosha jeho dělovku vyrazil před sebe. Tam nikdo nedostoupil Ashleyho Younga, jemuž se tak otevřela cesta k první brance utkání. Lazio dostalo gól od nějakého Angličana poprvé od roku 1995, kdy se v dresu Sampdorie trefil David Platt.

Lazio jakožto dosud aktivnější tým bylo zcela jasně ovlivněno inkasovanou brankou, navíc smolně obdrženou těsně před koncem poločasu. Spasila ho až penalta, respektive um Cira Immobileho. Ve 48. minutě totiž Padelli odrazil míč a dobíhající Immobile za sebou cítil Stefana de Vrije. Po kontaktu s někdejším spoluhráčem se ochotně svezl k zemi a sudí Rocchi pískal penaltu. S tou Immobile nakládat umí a dnes to dokázal znovu.

Náhle bylo Lazio jako polité živou vodou, takhle rychlou branku přesně potřebovalo. Inter naopak trochu zklidnil své výpady a nechával aktivitu jen na dvojici kanonýrů Lukaku - Martínez. Jejich souhra už mnohokrát Inter zachránila, ale obrana Lazia především díky dnes fenomenálnímu Acerbimu působila jistě.

Po hodině hry se snažil Ashley Young přidat druhou trefu, když motal obráncům hlavy a upadl ve vápně. Sudí Rocchi ale o penaltě nechtěl ani slyšet. Atmosféra na Olimpicu byla opravdu působivá až elektrizující. Pravou bouřku ale Olimpico předvedlo až v 70. minutě.

Po rohovém kopu Luise Alberta vznikl obrovský závar a střelu Marušiće Brozović vykopával z brankové čáry. Míč se však odrazil k Sergeji Milinkovićovi-Savićovi, který se s ním rychle otočil a propálil vše před sebou! Lazio vedlo a dotáhlo utkání do vítězného konce i díky Acerbimu, který v 90. minutě ochotně padl do rány Lukakovi. Lazio v 19 zápasech neprohrálo, naposledy jej na San Siru překonal právě Inter. Dnes na něj ale nestačil.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - SSC Neapol 0:1

16.02.2020 18:00

Góly: 66. Dries Mertens

Belgický útočník Dries Mertens se stal hrdinou nedělního utkání na Sardinii mezi domácím Cagliari a Neapolí. Partenopei navázali na pohárovou výhru z Milána a další tři body je posunuly blíž k evropským pohárům. Naopak černou sérii bez vítězství Cagliari ještě natáhlo.

Trenér Cagliari Rolando Maran se přitom před utkáním nechal slyšet, že právě souboj s Neapolí bude pro jeho svěřence tím zlomovým.

Neapol ale byla od začátku nebezpečnější a měla více ze hry. Velmi dobře šlo vidět, jak zafungovala výhra v Miláně nad Interem v rámci prvního semifinále Coppa Italia. Hráči Partenopei byli sebevědomější, a i když v prvním poločase neprolomili gólové mlčení, některé zajímavé momenty k vidění byly. Nejprve Piotr Zieliński mířil technickým obstřelem vedle a na druhé straně neuspěl po pěkném individuálním průniku Gastón Pereiro. Gól neznamenal ani přízemní pokus z hranice šestnáctky v podání Elmase.

Tempo hry ve druhém poločase trochu opadlo a krom další střely Zielińského se dlouhou dobu nic zásadního nedělo. Až v 65. minutě bylo konečně prolomeno gólové mlčení, Dries Mertens ve vápně neuvěřitelně zakroutil balón nechytatelně do sítě a Cragno se jen ohlédl. Cagliari ještě mělo na vyrovnání spoustu času, ale s přibývajícími minutami se stupňovala nervozita. V 84. minutě vyslal na Ospinu jedovatou střelu Ragnar Klavan, ale kolumbijský brankář se výborně natáhl a pokus vyrazil na rohový kop. To byla zároveň poslední velká šance domácích.

Více informací k zápasu

Juventus FC - Brescia Calcio 2:0

16.02.2020 15:00

Góly: 38. Paulo Dybala, 75. Juan Cuadrado

Juventus i bez Cristiana Ronalda porazil v domácím prostředí Brescii Calcio 2:0 a alespoň částečně odčinil předchozí nezdar ve Veroně. Ke třem bodům Staré dámě výrazně pomohlo brzké vyloučení Floriana Ayého. Hosté favoritovi nedokázali vzdorovat a po další porážce zůstávají beznadějně v sestupovém pásmu.

Utkání mělo jasného favorita, jakákoliv ztráta Juventusu by byla považována za prvotřídní senzaci. Maurizio Sarri nechal trochu překvapivě odpočívat Cristiana Ronalda, takže v útoku se vedle Paula Dybaly objevil Gonzálo Higuaín. Na straně hostí nastoupili od začátku i dva čeští fotbalisté - Aleš Matějů a Jaromír Zmrhal.

Domácí od začátku diktovali tempo a Brescia se dle očekávání spíše bránila. Novému kouči Diegu Lópezovi nadělal už v 10. minutě starosti zraněný brankář Enrico Alfonso, kterého musel nahradil Lorenzo Andrenacci. Juventus si žádné velké šance nevytvářel, přesto se už v poločase výrazně přiblížil třem bodům. Ve 37. minutě fauloval Ramseyho Florian Ayé a sudí ho ocenil už druhou žlutou kartu. Oslabená Brescia inkasovala hned vzápětí z přímého kopu, který skvěle zakroutil Paulo Dybala. Argentinský playmaker se přihlásil o slovo i o pár minut později, kdy volejem protáhl Andrenacciho. Juventus měl v závěru poločasu už velkou převahu, ale další branku zatím nepřidal.

Po změně stran to byl zase Andrenacci, který pacifikoval hlavičku Bonucciho. Juventus se sice tlačil dopředu, chtěl vstřelit pojistku, ale Brescia i v početní nevýhodě velice dobře bránila. Definitivně hotovo bylo až čtvrthodinu před koncem, Cuadrado si ve vápně narazil s Matuidim a zblízka přesně zakončil. Juve pak mělo ještě další tři tutovky, které buď pochytal hostující brankář nebo skončily těsně vedle. Juventus porazil Brescii Calcio 2:0 a vrátil se do čela Serie A.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - ACF Fiorentina 1:5

16.02.2020 15:00

Góly: 90. Manolo Gabbiadini - 8. Morten Thorsby (vl.), 18. Dušan Vlahović (pen.), 40. Federico Chiesa (pen.), 57. Dušan Vlahović, 78. Federico Chiesa

Naprostou pohromou pro Sampdorii Janov skončilo nedělní utkání s Fiorentinou. Hosté si na stadionu Luigi Ferraris otevřeli střelnici a domácího brankáře Audera překonali pětkrát! Špatně hrající Sampdoria stačila jen vstřelit čestný gól, co je však důležitější, že se zase výrazně přiblížila sestupovým příčkám.

Asi nejhorší výkon po příchodu Claudia Ranieriho, tak by šlo zhodnotit utkání proti Fiorentině, u kterého se čekal vyrovnanější průběh. Sampdoria do něho vstoupila katastrofálně a už v poločase ztrácela na svého soka tři góly.

Bezbrankový stav na Marassi vydržel jen osm minut, Fiorentina hrající v netradičně zelených dresech spustila palbu, když Vlahovićův centr pošel až na zadní tyč, kde si míč srazil do sítě Morten Thorsby. V 16. minutě měla Sampdoria další problémy, protože Gaston Ramírez zahrál ve vlastním vápně rukou, kopala se penalta. Dušan Vlahović Audera překonal, byť si domácí brankář sáhl na balón. Už dvoubrankové manko znamenalo obrovskou komplikaci a když po třiceti minutách uviděl druhou žlutou kartu Nicola Murru, navíc po dalším zákroku v šestnáctce, mohl Claudio Ranieri jen nevěřícně kroutit hlavou. Federico Chiesa zvýšil na 3:0 a pro Sampdorii se tím završil doslova zpackaný poločas.

Tři branky ztráta a o jednoho muže méně, Claudio Ranieri měl o přestávce co dělat, aby své svěřence ještě dal do kupy na druhou půli. To se mu povedlo jen částečně, v 57. minutě zvyšoval už na 4:0 z dorážky Dušan Vlahović a čtvrthodinu před koncem vstřelil svůj druhý gól i Federico Chiesa. Krutý, ale nikoliv nezasloužený výprask alespoň trochu zmírnil hlavou Manolo Gabbiadini. Fiorentina prožila skvělé odpoledne, na Marassi si zastřílela a do Toskánska veze všechny body.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Parma Calcio 0:1

16.02.2020 15:00

Góly: 25. Gervinho

Čtyři zápasy bylo Sassuolo neporaženo, nicméně tuhle sérii nedokázalo před vlastními diváky prodloužit a Parmě podlehlo. Hostům na tři body stačil jediný gól, o který se postaral po pětadvaceti minutách Gervinho.

Přitom budoucnost útočníka z Pobřeží slonoviny byla v zimním přestupovém období nejistá, někdejší opora Arsenalu nebo AS Řím v Parmě zůstala a nyní se výrazně podepsala pod důležité tři body.

Úvod utkání nic zajímavého nepřinesl, ale ve 25. minutě platila klasická poučka - nedáš-dostaneš. Boga našel levačkou Obianga, který ale trefil jen Colombiho a vzápětí na druhé straně vstřelil rozhodující gól Gervinho. Pochvalu zaslouží Cornelius, který po rychlém kontru adresoval přesný balón do vápna a Gervinhovi pak stačilo jen nastavit kopačku. Neroverdi měli ještě spoustu času na vyrovnání a příležitosti k němu měli. Ještě v první půli zazdil slušnou šanci Caputo.

Po změně stran se domácí snažili něco vymyslet, ale naráželi na perfektně zformovanou obranu Ducali. Až v závěru se musel zase činit brankář Colombi, který se nakonec čistým kontem výrazně podepsal pod celkovým vítězstvím.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Hellas Verona 0:0

16.02.2020 12:30

Góly: -

Udinese dokázalo doma zastavit favorita z Verony a získalo bod. Diváci se v Dacia Areně gólu nedočkali a větší úspěch je to jednoznačně pro domácí Zebry.

Hellas vstoupil do nové sezony sice jako nováček, ale počíná si v ní jako ostřílený matador s obrovským potenciálem. Na domácí Udinese nečekalo nic snadného a Jurićův zázrak to hodlal dokázat s hráči jako Borini, Pessina, Rrahmani nebo Veloso. Zkrátka nechyběl žádný důležitý dílek Chorvatovy skládačky, která už zastavila třeba Juventus. Od prvních minut bylo domácímu brankáři Mussovi jasné, že ho čeká náročné odpoledne.

Obránce Günter vyzkoušel jeho reflexy hlavičkou po příjemném centru ze strany, zatímco o pár chvil později ho podobně vyzkoušel do vápna pádící Fabio Borini. I tentokrát byl ale Musso na svém místě a včas zasáhl. Na opačné straně zkoušel pálit Rolando Mandragora a pokus to byl hodně štiplavý, leč nepřesný.

Že by se obě jedenáctky nějak předháněly v tom, kdo bude aktivnějším týmem, to se tedy rozhodně říct nedalo. Naopak, oba týmy měly velké potíže s kombinací a spíš to byl boj o každý metr. Skákavá střela Rodriga De Paula, na nějž se vedle Mussa a Kumbully dnes přijel podívat i Inter Milán, nenadělala Silvestrimu závažnější potíže. Největší šanci utkání až do konce první půle měl na svědomí Kumbulla, který krátce před odchodem do šaten mířil hlavou k tyči. Musso mu ale radost lvím skokem zkazil.

Spolupráce De Paula s Larsenem ke gólu nevedla a Valerio Verre z protiútoku také mířil hodně nešťastně. Diváci v Udine si sice zakřičeli gól, ale jejich radost neměla dlouhého trvání. V 65. minutě sice Kevin Lasagna mířil do vápna a obránce nechal za sebou, jenže brankář Silvestri se vyznamenal. Z dorážky pak De Paul sice dal gól, ale sudí jej pro ofsajd správně neuznal.

Lasagna byl v závěru zápasu nejnebezpečnějším mužem a dvakrát hrozil po rohovém kopu. S oběma jeho šancemi si však hostující obrana poradila. V 76. minutě založil nepříliš povedeným nákopem Silvestri útok Hellasu, který skončil sprintem Zaccagniho. Ten však trochu zaváhal a jeho zakončení vykopl Nuytinck z čáry!

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - AS Řím 2:1

15.02.2020 20:45

Góly: 50. José Luis Palomino, 59. Mario Pašalić - 45. Edin Džeko

Atalanta zvládla prověrku a upevnila si své místo na slunci. S AS Řím sice doma prohrávala po brance Edina Džeka, ale po změně stran zapnula naplno. K obratu jí stačily trefy Palomina s bleskurychle střídajícím Pašalićem.

Liga mistrů. Chiméra pro každý lepší klub, který se ve vývoji nechce zastavit. V Itálii je většinou první a druhé místo obsazeno "dopředu", respektive asi každý ví, kdo je obsadí. Největší bitva se tradičně svádí o místo čtvrté a tentokrát je to stejné. Hlavním favoritem na zisk poslední vstupenky do Ligy mistrů je Atalanta, která na své půdě Gewiss Stadium hostila římské AS.

A souboj to je často velmi zajímavý, což potvrzují historické střety obou týmů. Atalanta hraje v pohodě, má jasný styl, který není třeba měnit. Pravidelně se řadí k nejlepším ofenzivám v Itálii i Evropě. Římané se naopak v letošní sezoně trápí a v novém roce již otevřeně mluví o krizi. Tu dnes měli zažehnávat hráči jako Fazio, Peres, Mchitarjan, Kluivert nebo Mancini, který nastoupil v záloze.

V prvních chvílích nebyli domácí tak suverénní, i když jejich akce samozřejmě působily mnohem jednodušším a elegantnějším dojmem. V deváté minutě však hosté totálně zaspali a málem za to pykali. Josip Iličić dokázal těsně před dorážejícím Mancinim nahrát do křídla na Alejandra Gómeze, který se chytá jen velmi těžko. Z úhlu se řítil na brankáře Lópeze osamocen, ale španělského brankáře díky jeho perfektnímu reflexu nepřekonal.

Kdo čekal strhující tempo plné ofenzivních manévrů, musel být zklamán. Ani jeden z týmů se nehnal dopředu tak dravě a rychle, jak jsme u nich zvyklí. Spíš to byl boj o míč a nikdo soupeři nic nedaroval. Edin Džeko působil na hrotu útoku AS příliš osamoceně a i když se mu povedlo nasadit Djimsitimu jesle, jeho akce neměla dlouhého trvání.

Přesto se právě Edin Džeko dočkal. Přesně ve 45. minutě José Luis Palomino totálně propadl ve zpracování míče po zpětné nahrávce, čímž daroval balon právě Edinu Džekovi. Někdejší kanonýr Teplic či Wolfsburgu si navedl míč středem k vápnu a napálil míč technickou ranou mimo dosah padajícího Golliniho. Římané nečekaně vedli a doufali, že tento stav udrží co nejdéle.

Nevydrželi. Druhý poločas už se totiž odehrával zcela jasně pod taktovkou domácího favorita. Rohový kop po další chybě obrany AS prodloužil osamocený Berat Djimsiti na zadní tyč, kde ve skluzu dotlačil míč do brány José Luis Palomino. Ten k dosažení svého prvního gólu v tomto ročníku využil především nepřítomného pohledu Spinazzoly, který prakticky nereagoval.

A pak se Gasperinimu povedl opravdový majstrštyk. V 59. minutě vystřídal Zapatu a nahradil jej Mariem Pašalićem. Asi nejeden fanoušek si ťukal na čelo, proč sundává hrota a posílá na plac záložníka. Jenže Pašalić se po pouhých devatenácti vteřinách svého pobytu na hřišti dostal k míči uvnitř vápna a nádhernou ranou do šibenice překonal Lópeze!

Římané byli očividně v šoku, ale vlastně ani nevěděli, co s výsledkem nebo soupeřem dělat. Jejich bezradnost byla vidět z chyb v obraně i bezhlavých nákopech vpřed. Ani střídající Pérez s Veretoutem ofenzivní práci Římanů nezlepšili.

Po rohovém kopu Giallorossi nepřesně hlavičkoval Fazio. Ke konci utkání se sice dostal do šance Lorenzo Pellegrini, který ještě vylepšoval pozici pro zkamenělého Džeka, ale byl mu máván ofsajd.

Více informací k zápasu

Bologna FC - Janov CFC 0:3

15.02.2020 18:00

Góly: 28. Adama Soumaoro, 44. Tonny Sanabria, 90. Domenico Criscito (pen.)

Tohle byl Janov, který opravdu bojuje o záchranu. Dnes ukázal velké srdce a mnoho šancí proti jasnému favoritovi utkání. Hostům v Bologně hodně pomohly dvě červené karty pro domácí, ale to na jejich třech brankách nic nemění.

Lecce dnes odpoledne přehrálo SPAL a na tahu byl Janov. Další z týmů bezprostředně ohrožených sestupem se ukázal na půdě Bologně, která v minulém kole v suchém triku přehrála AS Řím. A vedl si naprosto skvěle. A to pro Janov začalo utkání negativně. V deváté minutě dostal kartu Goran Panděv, který se záhy pro zranění poroučel ze hřiště ve prospěch nerozehraného Pinamontiho.

Zajímavou ránu vyprodukoval ze svého arsenálu Riccardo Orsolini, ale první větší šanci měl na triku Antonio Sanabria. Po rohu ze strany si Sanabria našel míč a hlavičkoval ho na bližší tyči, načež ho namířil právě jen do tyče! O pouhé dvě minuty později už se Janov ale konečně prosadil. Andrea Masiello poslal z levé strany centr na Adamu Soumaora, který ve skluzu dostal míč do brány. Druhý zápas pro novou posilu a hned první gól, to není špatná vizitka.

Z pohledu Bologně bylo stále hůř a hůř. Deset minut před koncem první půle totiž Jerdy Schouten naprosto likvidačním zákrokem sestřelil Valona Behramiho. Švýcarský brousek už toho zažil taky hodně, ale ze země se teda zvedat rozhodně nechtěl. Sudí Massa se podíval ještě pro jistotu na video, ale stejně musel mít jasno. Červená karta a Bologna byla v deseti.

Hosté mohli k překvapení Mihajlovićovi družiny vést téměř okamžitě o dva góly, ale Łukasz Skorupski perfektně zlikvidoval ránu Stefana Sturara. Těsně před odchodem do šaten ale stejně kapituloval. Někdejší hráč Barcelony nebo AS Řím převzal míč ve středu pole a prošel s ním až do vápna. V něm se rozhodl pro střelu na zadní tyč a dobře udělal - 2:0.

Ani po změně stran se Bologna nedokázala výrazněji prosadit, natož držet míč na svých kopačkách delší dobu. Druhá půle byla na šance velmi skoupá.

O osudu utkání definitivně rozhodla až 89. minuta, v níž obránce Denswil těžkopádně odkopával míč tak, že trefil Sturara. Sudí ukázal druhou červenou kartu a Domenico Criscito jako správný kapitán završil debakl Bologně.

Více informací k zápasu

US Lecce - SPAL 2013 2:1

15.02.2020 15:00

Góly: 41. Marco Mancosu (pen.), 66. Žan Majer - 48. Andrea Petagna

Lecce opět zvítězilo a tentokrát v přímé konfrontaci s týmem hrajícím rovněž o záchranu. Zápas za pomyslných šest bodů vyhrálo Lecce díky brankám Mancosua s Majerem, takže SPALu nestačila ani trefa Petagny.

Tohle bylo přesně to utkání, ke kterému se SPAL upínal. Souboj s týmem bezprostředně ohroženým sestupem. Jenže ani to nezvládl. Naopak Lecce slaví, protože potvrdilo famózní formu posledních zápasů a dere se pryč od sestupových pozic. Barákovo kouzlo opět zafungovalo, i když tentokrát se českému reprezentantovi nepovedlo dát branku. Několikrát se ale hned z úvodu snažil vysunout spoluhráče průnikovými nahrávkami, na které si však počíhali také hostující obránci.

Na obou soupeřích byla vidět tíha okamžiku a vědomí, že právě tohle utkání nesmí prohrát. I proto se musel trenér Fabio Liverani chytat za hlavu poté, co se mu zranil Filippo Falco. Už po třiatřiceti minutách ho střídal Jevhen Šachov. SPAL neudělal v zimě zase tolik přestupů, ale od svého někdejšího hráče Kevina Bonifaziho si sliboval hodně. A mladý obránce zatím nenaplňuje očekávání. Pět minut před koncem první půle navíc ve vápně fauloval Majera a sudí pískal pokutový kop.

Odpovědnost v důležité chvíli vzal na své kopačky Matteo Mancosu a přesnou ranou do levé šibenice proměnil!

SPAL působil hodně nervózním dojmem, což se odrazilo na statistice faulů. Za první půli jich měl na svědomí deset, zatímco domácí faulovali jen čtyřikrát. Obrovskou úlevu však znamenala hned 47. minuta, ve které se SPAL dočkal snížení. Hosté zahrávali rohový kop a Valdifioriho citlivý centr zakončil přesně do sítě pozorný, dostatečně důrazný Andrea Petagna.

Faulů postupně přibývalo, času naopak ubývalo. Lecce se stále častěji snažilo ohrozit hostující bránu a chvíli se obráncům SPALu dařilo jejich ataky držet dál od brankáře Berishy. V 66. minutě se ale domácí mohli oprávněně radovat. Mancosu poslal míč v plné rychlosti napravo, kde viděl Žana Majera. Mladý Slovinec si balon zpracoval a na kraji vápna pálil na zadní tyč. Nemýlil se a Lecce díky němu zvládlo záchranářský duel lépe. SPALu nepomohly ani nepřesné nůžky Di Francesca.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC24183346:2357
2.SS Lazio24175255:2156
3.Inter Milán24166249:2254
4.Atalanta Bergamo24136563:3245
5.AS Řím24116743:3239
6.Hellas Verona2498728:2435
7.Parma Calcio24105932:3035
8.AC Milán24105926:3135
9.SSC Neapol2496937:3433
10.Bologna FC2496937:3933
11.Cagliari Calcio2488838:3632
12.US Sassuolo24851138:3929
13.ACF Fiorentina24771031:3528
14.Turín FC24831327:4327
15.Udinese Calcio24751220:3626
16.US Lecce24671132:4525
17.UC Sampdoria24651326:4323
18.Janov CFC24571227:4322
19.Brescia Calcio24441621:4416
20.SPAL 201324431718:4215

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (82)

Přidat komentář
The Krupy

Klopp: "Juve were my favourites (for the CL) before the season started but obviously I don’t watch Italian football enough because I cannot work out why they are not 10 pts ahead at the top of Serie A. Juve have the biggest squad I have ever seen in my life; quality players too, it’s crazy."

No lebo Sarri.

Reagovat
LesyJePan

Aspoň nie je nuda

Reagovat
Mr.Jindros

Do kterýho roku že to má Klopp smlouvu?

Reagovat
Bandita_Harry

2024

Reagovat
Eldarion

City má tiež káder na to aby naháňali Liverpool o titul a vidíš, strácajú na nich 25 bodov (zápas k dobru majú ešte). Guardiola? Pod Sarrim to vyzerá zle ale sezóna je stále v polovici, ste na 1. mieste a vo všetkých súťažiach. Nerobil by som z toho takú tragédiu

Reagovat
The Krupy

Herný prejav je ešte horší ako pod Allegrim, nevidieť tam nijaký progres ani náznak fungujúceho systému, tréner alibista, celé zle.

Reagovat
DelPiero137

Od posledneho trenera sa obraz hry nijako nezmenil, naopak slo to dole. Sarri ma este silnejsi kader, ani svoj rukopis nedokazal vtisknut tym hracom. Kazdy hra pod svoje moznosti, uz aj Dybala len obcas ukaze svoj zablesk geniality. V minulosti sme remizovali alebo prehrali kvoli efektivite v utoku. Teraz nas superi dokazu naplno prehrat, drzime sa zubami nechtami, vytvarame si zalostne malo sanci v zapase.

Su to keci, ze je to nekvalitnou zalohou. Liverpool tiez nema dream team v strede pola. tak isto Inter. Kvalitny trener dokaze aj zo spablsich hracov dostat maximum. Juve mozno nema idealnu skladbu, ale hracov ma rozhodne kvalitnych. Dobry trener z toho musi dostat ovela viac. Neocakavam dominanciu ako Barca za Pepka, ale mat prevahu vo vacsine zapasov a vypracovat si aspon 3 ciste sance.

Reagovat
smazaný uživatel

Ako zatial ma tato sezona neprestava prekvapovat. AS uplne odpadlo, Neapol sa predbieha s Lecce v strede tabulky. Lazio a Inter mal som ocakavania ale zatial uplne nad nimi... Sarriho Juve a AC (to uz sa stava klasikou) pod ocakavanie. Spal konecne vypadne vobec ma nebavili, teraz uz len aby sa Genoa zachranila

Reagovat
Largo

Reagovat
eleven11

Reagovat
Alberto Aquilani

Body sme si nezaslúžili, bo okrem toho gólu sme si ani nič nevypracovali. Na druhú stranu, Atalanta nás nejak neničila a aj oba góly sme jej darovali my. Ono by to mohlo byť iné, keby tam dnes za nás hral nejaký ten Rincon, Sturaro či Biondini. Miesto toho tam Fonseca musel vďaka úžasnej práci Petrakyho dať borca z II. španielskej ligy.

Zlatý Sabatini. Keď videl, že to ide z kopca, v zime priviedol Perottiho, Sharaawiho a aj super doplnenie kádra bol Zukanovic. Proste všetko borci ostrieľaní ligou. Všetci traja za cenu týchto 3 detí, čo nám teraz dotiahol madžiko Petraky.

Reagovat
Largo

Jo jo, Biondini nebo nekopa Sturaro by vyresili nase problemy

Reagovat
Alberto Aquilani

Niekomu, kto sa ešte 2 týždne dozadu tešil z dobre vykonanej práce v januárovom okne je ťažko vysvetľovať, že mužstvo sa v reálnom futbale nemá skladať ako vo Football managerovi.

Reagovat
Largo

Taky argument

Reagovat
Coutinho10

wow to Bergamo je fakt famozni...zase otoceny zapas a obzvlast tento byl hodne dulezity a ten 2. gol, ta placira z kroku do ruzku, to byla nadhera

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Pinturicchio

Kdo ví, kde by Juve bylo, kdyby se vedení podařilo Dybalu vyštvat.

Chiello konečně zpátky.

! ! ! Fino Alla Fine ! ! !

Reagovat
AjaxFans

Parma na dostřel Evropě

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Lobotku už Gattuso odepsal

Reagovat
twelwer

Tak ten vykon co predviedol v poslednom zapase ked hral bol velmi slaby, a ked ho vymenil Demme tak aj ten hral dost lepsie. Cize momentalne asi bude musiet pockat na sancu a vyuzit ju inaksie ma velky problem.

Reagovat
capaccio

Lobotka sa odpisal sam. Muselo mu byt jasne ked do Napoli isiel, ze jeho vykony budu porovnavane s Hamsikom a za tych par zapasov ukazal, ze 24m bolo velmi vela. Lobotka sa svojou hrou a figurou hodi skor do La Ligy ako do Talianska. Mali radsej za tieto peniaze kupit Souceka, spravili by lepsie.

Reagovat
Tomanatura

Ok, je 16.2. a ten downgrade v podobe Lukakua za Icardiho muze nevidet jenom analfabet. Ole vedel, proc musi pryc, ma za sezonu par dobrych zapasu a pak par penalt nebo dorazek, to je vse. Top utocnik hraje jak Ciro dnes, ne jak metrakovy cernoch

Reagovat
Panděvova ofina

Upřímně taky nejsem zastánce toho povyku kolem něj. Lautaro je o dvě úrovně nad ním a upřimně si myslím, že právě on je strůjcem toho, že se Lukakovi střelecky daří. Ano, jsou tam goly, které si vypracoval sám, ale do mezihry je horší, než momentální Icardi.

Reagovat
Nuno čomes

Takhle, nemame spatne útočníky, ale světová kvalita tam není. A kdo tvrdí opak, by měl sundat ty růžové brýle. Icardi je proste, no všichni víme co je a na 100% souhlasím s tím, ze je pryc, ale oproti tem dvoum je proste jinde.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne jak se nacpal k tomu trestnaku co si o sobe asi mysli jakej je technik

Reagovat
Pipo123

Ciro dnes nehral nič moc, alebo sa mýlim? Vlastne až v druhom polčase ho bolo viacej vidieť

Reagovat
Kixi Syhimour

Mně se třeba líbil jeho přístup, dobrý kapitán. Nicméně když vidím Lukakua tak se vždycky vzteká, jak nedostal správnou přihrávka nebo že někdo nedal šanci, pak sám nějakou nedá.

Reagovat
Pipo123

Ciro je bojovník, on tie zápasy obehá, snaží sa, jediná jeho chybička sú tie simulácie

Reagovat
10

Ciro herně jeden ze slabších zápasů, ale tou bojovností, náběhama a drajvem ten tým přesto dokázal táhnout...Lukaku v takových momentech odchází do naprostý izolace a zmůže se jen na mávání rukama, to už jsme viděli v United, kde se na hrotu nedokázal dostat k jedinýmu míči, to nebylo jen o tom týmu

s Icardim by Inter dál hrál LM, o tom nepochybuju

Reagovat
smazaný uživatel

Nečte se mi to dobře, jelikož je mi Romelu asi tisíckrát sympatičtější než ta krysa, ale něco na tom pravdy bude. Bohužel ...

Reagovat
Hristo Stoichkov

Icardi na mě teda působí velmi podobným dojmem, rozdíl je v tom, že mu stačí opravdu málo k tomu, aby dokázal ty zápasy rozhodovat. V kombinaci a Lautarem či Alexisem, kteří by pod Contem mohli vyvážit jeho slabší stránky, by to mohlo působit jako zajímavý spojení. Ale já prostě pořád nechápu, co Conte vidí na Lukakovi, aby se do něj tak zbláznil. Mně prostě pořád připadá, že kromě postavy je to naopak ve všech ohledech typ hráče, kterému se Conte vyhne obloukem a on se do něj přitom už před několika lety zamiloval a ještě ho to neopustilo.

Reagovat
10

Ano, jeho pracovitost není ideální, přestože i v tom šel nahoru, ale teď v 3-5-2 s Lautarem vedle něj by mu to imho hodně sedělo. Spíš mi šlo o jeho výkony v těžkých zápasech, kdy prostě dělal rozdíl. A třeba v udržení míče pro spoluhráče Icardi není horší než Lukaku, jak by většina čekala, ten k tomu má sice ideální postavu, ale nedokáže to dostatečně využívat. Icardi i Radja by do tohodle Interu seděli jako prdel na hrnec, víc než Eriksen, u kterýho Conte už teď vypadá, že moc neví, jak ho využije.

Jinak Lukaku jde mimo moje chápání, s tím jsem se už smířil. Kritizuju ho dlouhodobě, což se mi tady vždycky po nějaký dorážce snaží vracet, ale pořád si stojím za tím, že to není hráč pro tým s ambicema vyhrávat, co jsem psal mj. tady - https://www.eurofotbal.cz/clanky/utocnik-cutrone-vymenil-ac-milan-za-wolverhampton-439647/?forum=1#post11326004. Teď jsem zvědavej, jestli dokáže aspoň dávat ty góly a trošku zapnout, protože mám u něj pocit, že často padá do takový letargie, ten start v novým prostředí ho mohl nakopnout.

Reagovat
Tomanatura

Do punktiku

Reagovat
Hristo Stoichkov

S první částí určitě souhlas. Eriksen je velmi dobrý hráč, kreativita Interu všeobecně chybí, takže se jeho přestupu nedivím. Ale ani bych kvůli němu neskákal radostí, v posledních měsících mi v Tottenhamu připadal naprosto vyhořelý. Samozřejmě ho nový angažmá a přítomnost Conteho může nakopnout, ale taky to může být ekonomický megaprůser, podobně jako třeba v Římě Pastore. Snažit se oživovat tyto hráče je velký risk a Inter se už několikrát v minulosti spálil. Neoslavoval jsem ani příchod Godína a myslím, že se naplno ukazuje, že to není ideální cesta výstavby týmu.

Taky si myslím, že by do Conteho Interu seděli, ale Conte, stejně jako Klopp, Guardiola a mnoho dalších TOP dnešních koučů, se podobných rušivých elementů zbavuje. Na jednu stranu je chápu, ale chybí mi i odvaha koučů s takovými hráči pracovat, protože oni mohou dostat tým na další úroveň. Pokud se podívám na Juve, Barcu, Real, City a určitě i další kluby, tak mi nějaký rušivý element všude chybí, všichni hrají naprosto čitelným způsobem a o nějaký motivaci či intenzitě hry ani nemluvím. Samozřejmě to nemusí hned vypadat jako v džungli, tedy PSG. Jsem osobně dost zvědavý na Bayern, pod Kovaćem byli strašidelní, ale co jsem viděl poslední týdny, šli neuvěřitelně nahoru.

Reagovat
10

To je určitě zajímavá myšlenka. Třeba Juventus se takových hráčů taky okamžitě při prvním náznaku problémů zbavoval (Vidal, Tevez, Pogba...) a většinou to v minulosti vycházelo (z toho určitě vychází i Conte), ale po takovým vyčištění tomu pak může chybět ta jiskra, která všechno kolem zažehne a ten tým nakopne. Ale pro Conteho a jeho filozofii byl odchod těch dvou nejspíš nutný, minimálně Icardiho určitě. Radju možná vyhodnotili hůř, podobně jako v Juve Vidala.

Reagovat
fenixLFC

nebol odchod icardiho jasny este pred prichodom conteho? ved icardiho sa chceli zbavit pocas celej minulej sezony

Reagovat
Tomanatura

Rval se tam, dostal se do sance po fantastickem zrychleni, udelal penaltu. Proti obrane Interu se moc super nehraje, Ciro dal ale kvalitni vykon.

Reagovat
10

hlavně v tý šanci po přihrávce Alberta, kdy si to píchnul mezi Godina s De Vrijem a šel sám, byl vidět ten strašidelnej rozdíl

jsem na něj na EURU a v LM hodně zvědav, jestli už definitivně dospěl a dokáže hrát i na velký scéně

Reagovat
Tomanatura

Tu jsem mel na mysli.

Reagovat
10

Reagovat
Reggie

Reagovat
cizinec

Asi vetsina Interistu to vi, Maurito ac je chuj a ma tu svoji krasavici, tak fotbalovyma kvalitama je jinde nez Rom, na to kolik mu je a jake spoluhrace mel v Interu, tak cisla ma velmi dobre...bohuzel uz je to asi nerealne aby za Inter hral...videt ho v soucasnem Interu spolu s Lautarem by bylo fajn...no nic, je tady Rom a nezbyva nez mu fandit. Forza Inter.

Reagovat
Lech

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Eldarion

Lazio tí si ten titul zaslúžia, držím im palce

Reagovat
Nuno čomes

Jak já ty mrdky nesnasim. V čele s tím špinavcem

Reagovat
sinter

Reagovat
popltak

Ty jsi spina.

Reagovat
Zark

Reagovat
Pipo123

Super výhra, skvelá atmosféra a navyše emócie po zápase Tá penalta za mňa strašne píska, chápem že Immobile o neho zakopol, ale De Vrij nespravil vlastne nič, len stál za Cirom.

Reagovat
Nuno čomes

V preview nezakopl a teď už najednou i zakopl. Zítra bude jasná ne. Tvl ty jsi největší kabatnik a komediant z cele italské sekce. Ještě jak upozornujes na emoce, které by mnohdy ani být neměly ty jsi malo.

Reagovat
Pipo123

A ty si proste len kokot čo nezvláda svoje emócie, napísal som že za mňa penalta nie a že De Vrij nič nespravil, no len si kopni, musíš byť strašný chudák

Reagovat
10

totální kkti, hlavně tady pak zase bude brečet, že se tady nediskutuje věčně o fotbalu a jen se uráží, on je úplně mimo realitu

Reagovat
Pipo123

A čuráčik ukáž mi kde v preview som písal o nejakom zakopnutí

Reagovat
LeonardoUžoa

Vzdyt jej i pleskl po tlame.

Reagovat
LesyJePan

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak do neho vrazil jak dement. Ciro to citil a logicky upad.

Reagovat
Largo

Lazio

Reagovat
smazaný uživatel

Velmi zajímavý zápas Lazio vs Inter. Hodně taktiky, někdy to vypadalo jako chodící fotbal :-D ale nakonec velmi dobře Lazio pently si zasloužili aktivitou a pak Sergej skvěle promyslel koncovku.

Jen kdyby ke konci nevymýšleli kraviny to je snad všude, pak jsou překvapeni když udělají kiks a skoro dostanou gola

Reagovat
smazaný uživatel

Vyrovnaný zápas se šťastným koncem pro Lazio, takových penalt je hromada a prostě ji (i s VARem v zádech) písknul, obhájí si ji. Do konce zbývá pořád moře času, Juventus i Lazio budou ztrácet, problém bude, jestli prohrajeme i za dva týdny.

Btw. Komentátor na Digi v závěru tvrdil, že je jedno, jestli Lazio vyhraje 2:1 nebo 3:1, což není ale úplně pravda, když první zápas skončil 1:0 a tím pádem máme aktuálně lepší vzájemnou bilanci, což by při stavu 3:1 neplatilo. Je to tak?

Forza Inter!

Reagovat
Lech

Myslim ze ke vzajemnym zapasum se prihlizi v evropakych soutezich, v lize je po bodech nejdulezitejsi skore. Rekl bych

Reagovat
Kixi Syhimour

Ve všech ligách to tak je, snad jenom u vás se používá vzájemný zápas, nicméně jak píše 10 tak bez gólů na hřišti soupeře.

Reagovat
smazaný uživatel

Kromě Anglie se používá v Německu nebo Francii, ale například ve Španělsku nebo Portugalsku platí pravidla jako u Serie A. Zároveň jsem myslel, že góly na hřišti soupeře se počítají, tohle je pro mě novinka.

Reagovat
Kixi Syhimour

No jo, Španělsko je pravda, sorry. Tak to křivdím.

Ale taky jsem nevěděl, že se nepočítají góly na hřišti soupeře

Reagovat
10

Rules for classification: 1) Points; 2) Head-to-head points; 3) Head-to-head goal difference; 4) Goal difference; 5) Goals scored; 6) Draw. (Note: Head-to-head record is used only after all the matches between the teams in question have been played).

Reagovat
Pharrell

LAZIO

Reagovat
smazaný uživatel

Ja by som to tomu Laziu aj prial. Ale Immobile mi riadne leize na nervy. Ako, hrac je to dobry, ale tie simulacie jeho. A to este chcel pre obrancu za ten jeho "faul" cervenu ci co?

Reagovat
10

čistě z pohledu pravidel to spíš červená byla, takže to úplně nepochopitelný není...

Reagovat
Dejwa

Penaltu do teď nechápu, potom tým totálně odpadl a zaslouženě nás přejeli.. Padelli tragédie fakt, Lu-La marnost, hodně nepovedenej zápas

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Kixi Syhimour

Tady se kritizuje Padelli, ale je třeba uznat, že na prvním gólu má solidní podíl Škriniar a druhý si teda Padelli moc neporadil ale zanedlouho chytil gól Immobileho.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci se Padelliho zastávat, rozhodně je to slabý článek sestavy, ale první gól jde na vrub Škriniara a druhý Vecina, tohle musí poslat někam na tribunu, má to na noze a on to přihraje Sergejovi ...

Reagovat
Dejwa

Jasně, že to není vše jeho chyba, ale má prostě reflexy jak moje 90 letá babička

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím, že jak my, tak Lazio sebereme Juventusu body na jeho vlastním stánku. Musím uznat kvalitu Lazia, za mě nejlepší tým SA, který si dokáže udržet stabilní formu narozdíl od nás a Merd.. každopádně s Handou to bude o něčem jiném a o titul se ještě porveme a nakonec ho ukradnem pro sebe. Forza Inter!

Reagovat
stas87

Rebic doteraz ako? Da sa oznacit za platnu posilu alebo ma nevyrovnane vykony a nenaplnil predsezonne ocakavania?

Reagovat
smazaný uživatel

Platná posílá kdyby ho ale ten dement Giampaolo stavěl od začátku sezóny...

Reagovat
SpartaOvenka

Co hraje pravidelně, tak očekávání plní a je jedním z nejlepších

Reagovat
Kaka14

Od kedy prišiel Ibra, tak Rebic dal veľa rozhodujúcich gólov, bez neho by sme boli stále v kríze.

Ibra tiahne celé AC psychicky a Rebic dáva dôležité góly.

Reagovat
CubONE

V 2019 v tych par minutach, co hral, vyzeral ako futbalista z piatej ligy u nas. V 2020 nas najlepsi hrac.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele