24. kolo
15.02.2020 18:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Janov neměl slitování s oslabenou Bolognou a nasázel jí tři branky

Tohle byl Janov, který opravdu bojuje o záchranu. Dnes ukázal velké srdce a mnoho šancí proti jasnému favoritovi utkání. Hostům v Bologně hodně pomohly dvě červené karty pro domácí, ale to na jejich třech brankách nic nemění.

Lecce dnes odpoledne přehrálo SPAL a na tahu byl Janov. Další z týmů bezprostředně ohrožených sestupem se ukázal na půdě Bologně, která v minulém kole v suchém triku přehrála AS Řím. A vedl si naprosto skvěle. A to pro Janov začalo utkání negativně. V deváté minutě dostal kartu Goran Panděv, který se záhy pro zranění poroučel ze hřiště ve prospěch nerozehraného Pinamontiho.

Zajímavou ránu vyprodukoval ze svého arsenálu Riccardo Orsolini, ale první větší šanci měl na triku Antonio Sanabria. Po rohu ze strany si Sanabria našel míč a hlavičkoval ho na bližší tyči, načež ho namířil právě jen do tyče! O pouhé dvě minuty později už se Janov ale konečně prosadil. Andrea Masiello poslal z levé strany centr na Adamu Soumaora, který ve skluzu dostal míč do brány. Druhý zápas pro novou posilu a hned první gól, to není špatná vizitka.

Z pohledu Bologně bylo stále hůř a hůř. Deset minut před koncem první půle totiž Jerdy Schouten naprosto likvidačním zákrokem sestřelil Valona Behramiho. Švýcarský brousek už toho zažil taky hodně, ale ze země se teda zvedat rozhodně nechtěl. Sudí Massa se podíval ještě pro jistotu na video, ale stejně musel mít jasno. Červená karta a Bologna byla v deseti.

Hosté mohli k překvapení Mihajlovićovi družiny vést téměř okamžitě o dva góly, ale Łukasz Skorupski perfektně zlikvidoval ránu Stefana Sturara. Těsně před odchodem do šaten ale stejně kapituloval. Někdejší hráč Barcelony nebo AS Řím převzal míč ve středu pole a prošel s ním až do vápna. V něm se rozhodl pro střelu na zadní tyč a dobře udělal - 2:0.

Ani po změně stran se Bologna nedokázala výrazněji prosadit, natož držet míč na svých kopačkách delší dobu. Druhá půle byla na šance velmi skoupá.

O osudu utkání definitivně rozhodla až 89. minuta, v níž obránce Denswil těžkopádně odkopával míč tak, že trefil Sturara. Sudí ukázal druhou červenou kartu a Domenico Criscito jako správný kapitán završil debakl Bologně.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele