24. kolo
16.02.2020 20:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Lazio doma otočilo utkání s Interem a je druhé

Souboj dvou gigantů s aktuálně skvělou formou skončil výhrou Lazia. Římané pokračují v krasojízdě za titulem. Za suchým konstatováním je ale mnohem víc příběhů a emocí, na které se podíváme v dalších řádcích.

Situace na čele Serie A se po dnešku změnila a na trůn se opět vrací Juventus. V patách mu už ale není Inter, jak bylo zvykem, nýbrž Lazio. Římský klub stáhl náskok prvního týmu na pouhý jeden jediný bod! Jeho sen o mistrovském Scudettu, které se Laziu povedlo získat naposledy v roce 2000, pokračuje. Zápas plný hvězd na obou stranách se přitom pro Lazio nevyvíjel zrovna ideálně.

Nebezpečnějším dojmem působil jednoznačně milánský celek. Po centru Antonia Candrevy, někdejšího hráče Lazia, se do vzduchu zavěsil Diego Godín. V tísni ale hlavičkoval mimo. Souhra Lazia poměrně vázla, a tak to domácí zkoušeli střelami. V deváté minutě napřáhl k tvrdé ráně Sergej Milinković-Savić a jeho dělovku zastavilo břevno za zády veterána Padelliho. Říká se, že se ta konstrukce třese ještě teď...

Pořádně protáhnout se musel také domácí brankář Strakosha. Toho vyzkoušela spolupráce ofenzivních hráčů Nerazzurri, kterou přízemí ranou zakončoval Belgičan Romelu Lukaku. S postupem času bylo Lazio stále aktivnější a platilo to především ve chvílích, kdy měl míč u nohy Luis Alberto. Elegantní mozek Lazia rozesílal přesné pasy, dirigoval hru a jeho centry jen zřídkakdy minuly cíl.

Padelliho poté vyzkoušel Lucas Leiva a následně i Ciro Immobile, jenže ani jeden ze zmíněných pánů nebyl přesný. I přes obrovskou technickou kvalitu na obou stranách hra často vypadala spíš jako boj o každý metr. Oba soupeři moc dobře věděli, že tady jde opravdu o hodně a nechtěli udělat chybu. Samozřejmě se jim ale nevyhnuli.

Jako první ji udělala obrana Lazia. Nejprve nechala vystřelit Antonia Candrevu těsně za vápnem, načež brankář Strakosha jeho dělovku vyrazil před sebe. Tam nikdo nedostoupil Ashleyho Younga, jemuž se tak otevřela cesta k první brance utkání. Lazio dostalo gól od nějakého Angličana poprvé od roku 1995, kdy se v dresu Sampdorie trefil David Platt.

Lazio jakožto dosud aktivnější tým bylo zcela jasně ovlivněno inkasovanou brankou, navíc smolně obdrženou těsně před koncem poločasu. Spasila ho až penalta, respektive um Cira Immobileho. Ve 48. minutě totiž Padelli odrazil míč a dobíhající Immobile za sebou cítil Stefana de Vrije. Po kontaktu s někdejším spoluhráčem se ochotně svezl k zemi a sudí Rocchi pískal penaltu. S tou Immobile nakládat umí a dnes to dokázal znovu.

Náhle bylo Lazio jako polité živou vodou, takhle rychlou branku přesně potřebovalo. Inter naopak trochu zklidnil své výpady a nechával aktivitu jen na dvojici kanonýrů Lukaku - Martínez. Jejich souhra už mnohokrát Inter zachránila, ale obrana Lazia především díky dnes fenomenálnímu Acerbimu působila jistě.

Po hodině hry se snažil Ashley Young přidat druhou trefu, když motal obráncům hlavy a upadl ve vápně. Sudí Rocchi ale o penaltě nechtěl ani slyšet. Atmosféra na Olimpicu byla opravdu působivá až elektrizující. Pravou bouřku ale Olimpico předvedlo až v 70. minutě.

Po rohovém kopu Luise Alberta vznikl obrovský závar a střelu Marušiće Brozović vykopával z brankové čáry. Míč se však odrazil k Sergeji Milinkovićovi-Savićovi, který se s ním rychle otočil a propálil vše před sebou! Lazio vedlo a dotáhlo utkání do vítězného konce i díky Acerbimu, který v 90. minutě ochotně padl do rány Lukakovi. Lazio v 19 zápasech neprohrálo, naposledy jej na San Siru překonal právě Inter. Dnes na něj ale nestačil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Pharrell

1:0/2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Dám na znalosti bookmakera. Je to přeci jeho denní chlebíček. Já zase nemám tolik času jako on přemýšlet kdo je nebo není favorit.

Reagovat
smazaný uživatel

UMÍ, klučina jeden ušatá.

Reagovat
Recoba Inter

Proti Neapoli jsem čekal víc branek, tak teď budu o něco skromnější - 2:2.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Pomoc od LAZIA prišla krok po kroku titul do JUVE

Reagovat
JohnnyDynamite

Laziu titul přeju spolu s atalantou hrají koukatelný fotbal narozdíl od Juve a interu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele