24. kolo
16.02.2020 15:00 CET
1 : 5
(0:3)

Reportáž

Sampdoria si doma uřízla ostudu, od Fiorentiny schytala „bůra“

Naprostou pohromou pro Sampdorii Janov skončilo nedělní utkání s Fiorentinou. Hosté si na stadionu Luigi Ferraris otevřeli střelnici a domácího brankáře Audera překonali pětkrát! Špatně hrající Sampdoria stačila jen vstřelit čestný gól, co je však důležitější, že se zase výrazně přiblížila sestupovým příčkám.

Asi nejhorší výkon po příchodu Claudia Ranieriho, tak by šlo zhodnotit utkání proti Fiorentině, u kterého se čekal vyrovnanější průběh. Sampdoria do něho vstoupila katastrofálně a už v poločase ztrácela na svého soka tři góly.

Bezbrankový stav na Marassi vydržel jen osm minut, Fiorentina hrající v netradičně zelených dresech spustila palbu, když Vlahovićův centr pošel až na zadní tyč, kde si míč srazil do sítě Morten Thorsby. V 16. minutě měla Sampdoria další problémy, protože Gaston Ramírez zahrál ve vlastním vápně rukou, kopala se penalta. Dušan Vlahović Audera překonal, byť si domácí brankář sáhl na balón. Už dvoubrankové manko znamenalo obrovskou komplikaci a když po třiceti minutách uviděl druhou žlutou kartu Nicola Murru, navíc po dalším zákroku v šestnáctce, mohl Claudio Ranieri jen nevěřícně kroutit hlavou. Federico Chiesa zvýšil na 3:0 a pro Sampdorii se tím završil doslova zpackaný poločas.

Tři branky ztráta a o jednoho muže méně, Claudio Ranieri měl o přestávce co dělat, aby své svěřence ještě dal do kupy na druhou půli. To se mu povedlo jen částečně, v 57. minutě zvyšoval už na 4:0 z dorážky Dušan Vlahović a čtvrthodinu před koncem vstřelil svůj druhý gól i Federico Chiesa. Krutý, ale nikoliv nezasloužený výprask alespoň trochu zmírnil hlavou Manolo Gabbiadini. Fiorentina prožila skvělé odpoledne, na Marassi si zastřílela a do Toskánska veze všechny body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele