24. kolo
16.02.2020 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Neapol si veze ze Sardinie těsnou výhru

Belgický útočník Dries Mertens se stal hrdinou nedělního utkání na Sardinii mezi domácím Cagliari a Neapolí. Partenopei navázali na pohárovou výhru z Milána a další tři body je posunuly blíž k evropským pohárům. Naopak černou sérii bez vítězství Cagliari ještě natáhlo.

Trenér Cagliari Rolando Maran se přitom před utkáním nechal slyšet, že právě souboj s Neapolí bude pro jeho svěřence tím zlomovým.

Neapol ale byla od začátku nebezpečnější a měla více ze hry. Velmi dobře šlo vidět, jak zafungovala výhra v Miláně nad Interem v rámci prvního semifinále Coppa Italia. Hráči Partenopei byli sebevědomější, a i když v prvním poločase neprolomili gólové mlčení, některé zajímavé momenty k vidění byly. Nejprve Piotr Zieliński mířil technickým obstřelem vedle a na druhé straně neuspěl po pěkném individuálním průniku Gastón Pereiro. Gól neznamenal ani přízemní pokus z hranice šestnáctky v podání Elmase.

Tempo hry ve druhém poločase trochu opadlo a krom další střely Zielińského se dlouhou dobu nic zásadního nedělo. Až v 65. minutě bylo konečně prolomeno gólové mlčení, Dries Mertens ve vápně neuvěřitelně zakroutil balón nechytatelně do sítě a Cragno se jen ohlédl. Cagliari ještě mělo na vyrovnání spoustu času, ale s přibývajícími minutami se stupňovala nervozita. V 84. minutě vyslal na Ospinu jedovatou střelu Ragnar Klavan, ale kolumbijský brankář se výborně natáhl a pokus vyrazil na rohový kop. To byla zároveň poslední velká šance domácích.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele