24. kolo
15.02.2020 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Lecce opět vítězné, SPAL je zase blíž k sestupu

Lecce opět zvítězilo a tentokrát v přímé konfrontaci s týmem hrajícím rovněž o záchranu. Zápas za pomyslných šest bodů vyhrálo Lecce díky brankám Mancosua s Majerem, takže SPALu nestačila ani trefa Petagny.

Tohle bylo přesně to utkání, ke kterému se SPAL upínal. Souboj s týmem bezprostředně ohroženým sestupem. Jenže ani to nezvládl. Naopak Lecce slaví, protože potvrdilo famózní formu posledních zápasů a dere se pryč od sestupových pozic. Barákovo kouzlo opět zafungovalo, i když tentokrát se českému reprezentantovi nepovedlo dát branku. Několikrát se ale hned z úvodu snažil vysunout spoluhráče průnikovými nahrávkami, na které si však počíhali také hostující obránci.

Na obou soupeřích byla vidět tíha okamžiku a vědomí, že právě tohle utkání nesmí prohrát. I proto se musel trenér Fabio Liverani chytat za hlavu poté, co se mu zranil Filippo Falco. Už po třiatřiceti minutách ho střídal Jevhen Šachov. SPAL neudělal v zimě zase tolik přestupů, ale od svého někdejšího hráče Kevina Bonifaziho si sliboval hodně. A mladý obránce zatím nenaplňuje očekávání. Pět minut před koncem první půle navíc ve vápně fauloval Majera a sudí pískal pokutový kop.

Odpovědnost v důležité chvíli vzal na své kopačky Matteo Mancosu a přesnou ranou do levé šibenice proměnil!

SPAL působil hodně nervózním dojmem, což se odrazilo na statistice faulů. Za první půli jich měl na svědomí deset, zatímco domácí faulovali jen čtyřikrát. Obrovskou úlevu však znamenala hned 47. minuta, ve které se SPAL dočkal snížení. Hosté zahrávali rohový kop a Valdifioriho citlivý centr zakončil přesně do sítě pozorný, dostatečně důrazný Andrea Petagna.

Faulů postupně přibývalo, času naopak ubývalo. Lecce se stále častěji snažilo ohrozit hostující bránu a chvíli se obráncům SPALu dařilo jejich ataky držet dál od brankáře Berishy. V 66. minutě se ale domácí mohli oprávněně radovat. Mancosu poslal míč v plné rychlosti napravo, kde viděl Žana Majera. Mladý Slovinec si balon zpracoval a na kraji vápna pálil na zadní tyč. Nemýlil se a Lecce díky němu zvládlo záchranářský duel lépe. SPALu nepomohly ani nepřesné nůžky Di Francesca.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Neprohráli s Interem, vyhráli s FC Turínem. Neměli by tedy prohrát ani se Spalem .

Reagovat
smazaný uživatel

Žan Majer... žeby slovinský ekvivalent mena Jean?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele