24. kolo
16.02.2020 12:30 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Udinese díky Mussovi slaví bod s Hellasem

Udinese dokázalo doma zastavit favorita z Verony a získalo bod. Diváci se v Dacia Areně gólu nedočkali a větší úspěch je to jednoznačně pro domácí Zebry.

Hellas vstoupil do nové sezony sice jako nováček, ale počíná si v ní jako ostřílený matador s obrovským potenciálem. Na domácí Udinese nečekalo nic snadného a Jurićův zázrak to hodlal dokázat s hráči jako Borini, Pessina, Rrahmani nebo Veloso. Zkrátka nechyběl žádný důležitý dílek Chorvatovy skládačky, která už zastavila třeba Juventus. Od prvních minut bylo domácímu brankáři Mussovi jasné, že ho čeká náročné odpoledne.

Obránce Günter vyzkoušel jeho reflexy hlavičkou po příjemném centru ze strany, zatímco o pár chvil později ho podobně vyzkoušel do vápna pádící Fabio Borini. I tentokrát byl ale Musso na svém místě a včas zasáhl. Na opačné straně zkoušel pálit Rolando Mandragora a pokus to byl hodně štiplavý, leč nepřesný.

Že by se obě jedenáctky nějak předháněly v tom, kdo bude aktivnějším týmem, to se tedy rozhodně říct nedalo. Naopak, oba týmy měly velké potíže s kombinací a spíš to byl boj o každý metr. Skákavá střela Rodriga De Paula, na nějž se vedle Mussa a Kumbully dnes přijel podívat i Inter Milán, nenadělala Silvestrimu závažnější potíže. Největší šanci utkání až do konce první půle měl na svědomí Kumbulla, který krátce před odchodem do šaten mířil hlavou k tyči. Musso mu ale radost lvím skokem zkazil.

Spolupráce De Paula s Larsenem ke gólu nevedla a Valerio Verre z protiútoku také mířil hodně nešťastně. Diváci v Udine si sice zakřičeli gól, ale jejich radost neměla dlouhého trvání. V 65. minutě sice Kevin Lasagna mířil do vápna a obránce nechal za sebou, jenže brankář Silvestri se vyznamenal. Z dorážky pak De Paul sice dal gól, ale sudí jej pro ofsajd správně neuznal.

Lasagna byl v závěru zápasu nejnebezpečnějším mužem a dvakrát hrozil po rohovém kopu. S oběma jeho šancemi si však hostující obrana poradila. V 76. minutě založil nepříliš povedeným nákopem Silvestri útok Hellasu, který skončil sprintem Zaccagniho. Ten však trochu zaváhal a jeho zakončení vykopl Nuytinck z čáry!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele