Serie A souhrn - 21. kolo

02.02.2008, 22:31, aktualizováno 03.02.2008, 22:29
Komentáře a souhrny
Inter Milán uniká svým pronásledovatelům, díky vydřené výhře nad Empoli má už osmibodový náskok. Všechny tři další týmy totiž ztrácely - Juventus, za nějž skóroval Pavel Nedvěd, jen remizoval s posledním Cagliari, AS Řím dokonce o tři branky prohrál v Sieně a Fiorentina v šlágru kola doma nestačila na AC Milán, kterému tři body vystřelil opět Brazilec Pato.

Città di Palermo - AS Livorno 1:0

02.02.2008 18:00

Góly: 76. Fabrizio Miccoli

Fabrizio Miccoli zařídil gólem v 77. minutě tři body nad Livornem. Dle očekávání byla na Stadio Renzo Barbera k vidění vyrovnaná bitva, jenž skončila nejtěsnější možnou výhrou domácího celku. Livorno může litovat prohraného zápasu, jelikož ve 45. minutě zahodil penaltu kanonýr Francesco Tavano.

V dresu Palerma si odbyla debut posila z Fiorentiny Federico Balzaretti, který se při absenci Leandra Rianuda objevil dokonce v základní sestavě sicilského týmu. Domácí tým si hned ze začátku utkání vytvořil mírný tlak. Útočné trio Palerma Cavani, Amauri a Fabrizio Miccoli obstřelovalo branku Marca Amelii. Ve 22. minutě přišla první velká příležitost hostí. Albánská akvizice Erjon Bogdani prošla mezi dvěma domácími obránci a pak vypálil na veterána "Jimmyho" Fontanu bombu z bezprostřední blízkosti, ale Fontana předvedl perfektní reflex a jednou rukou vychytal útočníka hostí.

O pár minut později zažíval krušné chvíle Marco Amelia. Nechal proletět centr, který však, k jeho štěstí, nedokázali Amauri s Miccolim do brány dopravit. Po rohovém kopu vyslal na Ameliu bombu Fabio Caserta, avšak italský reprezentační brankář dokázal jeho střelu vyrazit. Ke konci prvního poločasu zastavil Cristian Zaccardo střelu Tavana v pokutovém území rukou a sudí Bergonzi nařídil pokutový kop. Exekuce se ujal sám Francesco Tavano, ale 41letý Alberto Fontana měl dnes výjimečný den. Tavanovi vystihl směr a lapil penaltu. Livorno tak opouštělo hřiště s pochroumanou morálkou.

Cristian Zaccardo měl krátce po přestávce možnost napravit svou chybu. Řítil se sám na Ameliu, avšak nedokázal svého kamaráda z národního týmu pokořit. V 77. minutě přišel rozhodující moment zápasu. Míč z rohového kopu si našel cestu rovnou k Miccolimu, který poslal míč podél Amelii do brány. Byl to šestý zásah Fabrizia Miccoliho v této sezóně. Ke konci utkání se ještě vyznamenal Marco Amelia proti hlavičce Amauriho.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Udinese Calcio 3:1

02.02.2008 20:30

Góly: 3. Cristián Zapata (vl.), 74. Ezequiel Lavezzi, 75. Ezequiel Lavezzi - 8. Simone Pepe

Neapol si po dlouhé době opět připisuje vítězství, když Ezequiel Lavezzi po těžkém boji v závěru utkání rozhodl zápas. Přitom s Neapolí to nevypadalo vůbec dobře, od 36. minuty musela díky vyloučení Paola Cannavara dohrávat zápas o deseti. K radosti Neapolských se ale v 60. minutě nechal vyloučit útočník hostí Simone Pepe a utkání bylo rázem o něčem jiném.

Neapol před tímto zápasem dokázala ze sedmi zápasů jen jednou vyhrát a v tabulce se pomalu, ale jistě, propadala. Udinese se naopak pohybuje na předních příčkách tabulky a po bezbrankové remíze s lídrem Interem hráčům pro tento zápas určitě nechybělo seběvědoí. Byli to ale domácí, kteří začaly lépe, a poté, co nejprve Marcelo Zalayeta a po něm Matteo Contini trefili břevno, Lavezzi z levé strany nacentroval a nešťastník Zapata si při pokusu o odklizení míče dal vlastní gól. Domácí se ale přiliš dlouho neradovali, už po pěti minutách Gaetano D'Agostino zahrával volný přimý kop, přesně našel Pepeho a ten nekompromisně levého horního rohu zakončil. Udinese málem šlo do vedení v 34. minutě, když Pepeho centr propadl obranou Neapole a nakonec skončil až na břevně. V 36. minutě se Zapata dostával do obrovské šance, Paolo Cannavaro však zatáhl za záchranou brzdu hráče hrubým zákrokem skolil a Neapol šla do deseti.

Udinese se však proti od té doby výhradně bránícímu soupeři nemohlo prosadit, až 59. minutě nízký centr Damiana Ferronettiho odvrátil Santacroce pouze na nohu Pepeho, ten však těsně minul branku. To byla také poslední šance Pepeho v zápase, neboť o minutu později byl po druhé žluté kartě vyloučen a síly na hřišti se vyrovnaly. Neapol jakoby na tento okamžik čekala a od té doby kontrolovala zápas. Lavezzi ve své první šanci ještě branku netrefil, v 74. minutě se už jeho rána z dobrých 27 metrů usadila přesně v levém dolním rohu. O minutu později, po pohledné akci, na které se podílel Zalayeta, Zapata a zakončovatel Lavezzi, bylo už všem jasné, že Neapol si v tomto utkání připíše vítězství. Udinese se už v závěru na nic nezmohlo a v Neapoli tak mohly propuknot oslavy.

Více informací k zápasu

Janov CFC - Calcio Catania 2:1

03.02.2008 15:00

Góly: 14. Danilo, 71. Marco Borriello (pen.) - 59. Cesare Bovo (vl.)

Už dvanáctý gól Marca Borriella v této sezoně znamenal, že Janov v napínavém utkání urval všechny tři body. Domácí vedli už od 14. minuty, měli mnoho šancí na navýšení náskoku, ke své smůle si však v 59. minutě Cesare Bovo dal vlastní gól, ale vše pro domácí zachránil v 71. minutě z penalty právě Borriello.

Catania přijela do Janova bez svých dvou klíčových obránců a trenér tak v zádní řadě musel dosti improvizovat. Trápení s defenzívou však Catania v úvodních minutách hodila za hlavu a vypracovala si hned dvě slušné šance. Nejprve si Gionatha Spinesi naběhl na nepovedený odkop Gleisona Santose, ale brankař Alessio Scarpi, který v tomto zápase zaskakoval za vykartovaného Rubinha, však pohotové zakročil. A následně Giuseppe Mascara zkusil přelobovat Scarpiho, ale ten s tím počítal a míč lapil. Janov se osmělil vzápětí a ve 14. minutě už šel do vedení. Abdoulay Konko nahrál Borriellovi, ten si na hranici pokutového území udělal prostor pro střelu, ta byla následně sražena přímo do cesty Danilovi, pro něhož nebyl problém procpat míč do brány.

Domácí pak měli několik šancí na navýšení náskoku, ani jedna se však neujala. Hosté pak překvapivě bez svého přičinění vyrovnali, Bovo a brankař Scarpi se nepříliš dobře dohodli a Bovo si ke své smůle odhlavičkoval míč do vlastní klece. Domácí to však nepoložilo a snažili se o opětovné získání náskoku. Santosovu střelu Polito dokázal vyrazit, vzápětí však po hlavičce Borriella zahrál Christian Terlizzi rukou a kopala se penalta, kterou Borriello bez problému proměnil. Hosté se v závěru ještě pokusili o vyvinutí tlaku, žádná ze šancí se však neujala a domácí tak vydřeli tři body.

Více informací k zápasu

Inter Milán - Empoli FC 1:0

03.02.2008 15:00

Góly: 34. Zlatan Ibrahimović (pen.)

Na San Siru bylo k vidění utkání mezi domácím Interem a Empoli, které nakonec skončilo se šťastným koncem pro domácího lídra tabulky. Nejprve totiž Ibrahimovič proměnil penaltu a posunul favorizovaný Inter do vedení. Jenomže ve 39. minutě uviděl Vieira červenou kartu a domácí dohrávali zápas o desíti. V samém závěru mohli hosté vyrovnat, ale pokutový kop zneškodnil hrdina Julio Cesar a získal pro Inter tři body.

Oba celky se prvních deset minut spíše zahřívaly a s první střelou vyrukoval Luis Jimenez až ve 13. minutě, když ve středu hřiště obral o míče Budela. Jeho střela ale mířila vedle. Do slibné příležitosti se také dostával hostující Busce, ale jeho akci zastavil zdvižený praporek čarového sudího. Opakovaný záběr ale odhalil, že se o ofsajd nejspíše nejednalo. Na druhé straně vypálil dělovku Stankovič, ale brankář Bassi konečky prstů střelu vytáhl.

Hra se přelévala z jedné strany na druhou a další dobrou šanci si vytvořilo Empoli. Burdissa chytře obešel Pozziho, jehož střela se otřela o tyč. Ve 34. minutě přišla další chyba ze strany rozhodčích. Tentokráte už byla chyba vážnějšího charakteru, jelikož se po údajné Vanucchiho ruce kopala penalta. Opakovaný záběr ale ukázal, že míč trefil Vanucchiho do obličeje, nikoliv do ruky. K exekuci se postavil Zlatan Ibrahimovič a přesně umístěnou střelou do dolního rohu nedal brankáři šanci. Hlavní sudí úřadoval i o pár minut později, když nejprve udělil žlutou kartu po zbytečném zákroku Vieirovi a po několika protestech ze strany francouzského reprezentanta ho po druhé žluté vyloučil.

Aby toho nebylo pro Inter málo, tak se hned v úvodu druhého dějství zranil Dejan Stankovič a musel střídat. Nahradil ho Nelson Rivas a Javier Zanetti se musel přesunout na pravý kraj zálohy. Empoli se poté ujalo míče a diktovalo hru. Obrovskou šanci měli hosté po Vanucchiově trestném kopu. Míč se totiž dostal k Buscemu, který pohotově vypálil a brankář Cesar měl co dělat, aby míč vyrazil. Empoli stále tlačilo, ale i po střele Saudatiho a Pozziho hlavičce, se kterou měl Cesar opět obrovské problémy, svítil na světelné tabuli stav 1:0.

Inter se ve druhém poločase zmohl na jedinou kloudnou akci, ale vyvrcholením byla pouze nepovedená Suazova střela. Největší příležitost hostů přišla v 83. minutě. Rozhodčí Tagliavento totiž opět nařídil další pokutový kop. Tentokrát za Materazziho faul na Saudatiho. Penaltu zahrával sám postižený Saudati, jenže hrdinou okamžiku se stal domácí gólman Cesar, který jeho pokus brilantně zlikvidoval, a pro oslabený Inter tak získal všechny tři body.

Více informací k zápasu

AC Siena - AS Řím 3:0

03.02.2008 15:00

Góly: 11. Simone Vergassola, 42. Max Tonetto (vl.), 83. Mario Frick

Fotbalisté AS Řím předvedli dosavadní nejhorší výkon sezóny a zaslouženě si odvezli ze hřiště Sieny tříbrankový příděl. Navíc díky šťastnému vítězství Interu nad Empoli ztrácejí Giallorossi na první místo již osm bodů. Siena se vyšplhala ze sestupového pásma na 16. příčku.

AS Řím doposud ani jednou venku neprohrál a navíc se do sestavy navrátil Rodrigo Taddei, Giallorossi tedy jednoznačně pomýšleli na tři body. Avšak tvrdě narazili. Hra italského vicemistra neměla myšlenku, zakončení bylo bídné a obrana Giallorossi pořádala den otevřených dveří. Utkání tedy jinak skončit nemohlo. O výsledek 3:0 pro domácí se svými góly postarali Simone Vergassola a Mario Frick, o další gól se postaral krajní bek žlutočervených Max Tonetto po sérii nešťastných tečí.

Bianconeri se ujali vedení již v jedenácté minutě. Ex-římský "legionář" Houssine Kharja předvedl úprk po pravé straně, následně si udělal dobrý den z Tonetta a odcentroval. Obránci hostí míč odkopli pouze k Vergassolovi, který krásnou střelou z half-voleje nedal Donimu sebemenší šanci. Giallorossi se snažili o vyrovnání, avšak Tottiho střela šla jen vedle branky Alexe Manningera. Zhruba v polovině 1. půle nechali stopeři vystřelit z vápna bývalého slávistu Lukáše Jarolíma, jenž parádní střelou nastřelil břevno Doniho brány. Dobrou šanci na vyrovnání měl na kopačkách Simone Perrotta. Po krásné Tottiho přihrávce však napálil míč do rakouského brankáře.

Zhruba deset minut před přestávkou zhatil Doni skvělým postřehem gólovou šanci domácích. Mario Frick točil míč do vápna a brazilský gólman polapil míč těsně před Massimem Maccaronem. Ještě před přestávkou se však domácí dočkali podruhé. Paolo De Ceglie poslal střílený centr z levé strany do vápna, Doni se položil a vyrazil jej. Nicméně míč musela políbit štěstěna s černo-bílými pruhy. Donim vyražený balón totiž trefil Mexese, odrazil se a trefil Tonetta, od nějž si to kulatý nesmysl namířil rovnou do brány. Tonetto se jej ještě snažil vykopnout, marně.

Druhá půle se nesla v duchu té první. Hře římského týmu chyběla myšlenka, zakončení a obrana stále hořela. Římané sice mnohem více drželi míč a strávili většinu času na soupeřově polovině, ale prostě nevěděli jak projít skvěle zorganizovanou obranou Bianconeri. Navíc vzadu neustále zlobil Massimo Maccarone, který odvedl parádní výkon. Jediné, na co se Giallorossi zmohli, bylo pár střel Giulyho a Manciniho z kraje pokutového území a Perrottova rána letící zhruba 10 metrů nad.

Hostující fotbalisty tlačil čas, což neunesl kapitán Giallorossi Francesco Totti a vytekly mu nervy. Po strkačce s brankářem Manningerem byli oba ohodnoceni žlutou kartou. Max Tonetto měl nakonec prsty i ve třetím, posledním gólu domácích. U prvního se nechal lacině obejít, druhý vstřelil sám a tomu třetímu předcházela jeho chyba. Luciano Spalletti jej asi po zápase nepochválil. Nešťastník Tonetto byl obrán o míč Riganem, který vyslal Fricka a lichtenštejnský internacionál vystřelil nechytatelně na vzdálenou tyč. Giallorossi si tak z Toskánska odváží zaslouženou porážku rozdílem třídy a do blížícího se utkání s Realem Madrid mají co zlepšovat. I když poslední výsledek Realu nebyl o moc slavnější.

Více informací k zápasu

SS Lazio - UC Sampdoria 2:1

03.02.2008 15:00

Góly: 37. Stefano Mauri, 77. Tommaso Rocchi - 45. Antonio Cassano

Na Stadiu Olimpicu se střetlo Lazio se Sampdorií, které nedokázal svou brankou spasit ve formě hrající útočník Antonio Cassano. Domácí podali zodpovědnější výkon, vstřelili o gól víc a připsali si do tabulky důležité tři body.

První nebezpečnou situaci vyprodukovali domácí, respektive Goran Panděv, který nebezpečně centroval do pokutového území. Tuto akci ale rázným odkopem ukončil Campagnaro. Hosté odpověděli Volpiho trestným kopem, který ale nenadělal brankáři Ballottovi větší problémy. Nakonec se pro Volpiho stala osudnou 16. minuta, kdy musel kvůli zranění střídat. Na hřiště poslal trenér Mazzarri Delvecchia. Po dvaceti minutách hry se dostal do stoprocentní gólové příležitosti Cassano. Fantastickým pasem našel ve vápně úplně osamoceného Cassana Bellucci, ale hostující útočník ze šesti metrů neuvěřitelně přestřelil.

Ke střele se ve 37. minutě odhodlal domácí Radu. Jeho pokus byl odražen na roh, ze kterého padla vedoucí branka. Sivigliův roh totiž nadělal ve vápně obrovský zmatek, čehož využil Mauri a prostřelil brankáře Castellazziho. Biancoceleste mohli svůj náskok zdvojnásobit již o minutu později, ale proti Rocchimu dobře zakročil Castellazzi. Radost domácích fanoušků po vedoucí brance ale netrvala příliš dlouho, jelikož ještě do poločasu stihla Sampdoria vyrovnat. Maggio našel na hranici pokutového území volného Cassana, který se tentokrát již nemýlil a tvrdou ranou propálil Ballottu.

Sampdoria začala druhý poločas podobně, jako skončil ten první. Jediný rozdíl byl v tom, že povedenou útočnou akci nedokázala přetavit ve vedoucí branku, když si dobrý zákrok připsal Ballotta. Po hodině hry se mohli hosté opět ujmout vedení, ale Delvecchiova rána se mezi tři tyče nevešla. Chvilku nato musel na druhé vytáhnout podobně kvalitní zákrok také Castellazzi. Lazio pak soupeři v podstatě nepůjčilo míč a stále se hrnulo do útoku. Jejich snažení bylo odměněno v 77. minutě, kdy hostující obranu chytrým pasem obelstil Panděv a pro Rocchiho nebyl problém zakončit. Výhru mohl pojistit těsně před koncem Panděv, ale ztroskotal na brankáři Castellazzim.

Více informací k zápasu

Parma FC - Atalanta Bergamo 2:3

03.02.2008 15:00

Góly: 39. Cristiano Lucarelli, 90. Andrea Gasbarroni (pen.) - 18. Maximiliano Pellegrino, 55. Gianpaolo Bellini, 68. Sergio Floccari

Atalanta slaví po 34 letech vítězství na Stadio Tardini, když zásluhou Pellegrina, Belliniho a Floccariho porazila Parmu 3:2. Atalanta se díky zisku tří bodů dostala už na sedmou příčku. Domácí Parma se naopak propadla na 17. místo a od sestupových příček jí dělí pouhý bod.

Utkání bylo sice zpočátku nezáživné, ale zato hned po první vážnější šanci padl gól. Po Guarantově trestném kopu se mezi vysokými obránci prodral Pellegrino a hlavičkou poslal v 18. minutě svůj tým do vedení. Hra se po úvodní brance opět uklidnila a diváci si na žádné větší vzrušení nepřišli. Ve 34. minutě měli domácí obrovskou příležitost ke srovnání skóre. V pokutovém území byl stažen k zemi debutující Lucarelli a rozhodčí nařídil penaltu. Hráči nervózně popobíhali kolem šestnáctky a kvůli špatnému postavení jednoho z hráčů musela být penalta opakována. Jejím exekutorem se stal sám postižený Lucarelli, ale brilantní zákrok předvedl brankář Coppola a míč vyrazil. Hosté tedy stále drželi hubené vedení, ale tento stav netrval dlouho. Za dalších pět minut již bylo vyrovnáno, když Cigariniho centr skvěle zužitkoval Lucarelli a hlavičkou přehodil Coppolu. Bývalý útočník Livorna a Šachtaru Doněck tak napravil neproměnnou penaltu.

V 59. minutě se po famózní ráně Belliniho do horního rohu branky ujala vedení opět Atalanta. Hostující kapitán mohl oslavovat svou první branku sezony. O deset minut později definitivně rozhodl o osudu utkání Sergio Floccari. Domácím obráncům se ho nepodařilo ani nadvakrát zastavit a hostující útočník poté bezpečně obstřelil gólmana Bucciho. Parma se sice ještě nechtěla vzdát, ale branku se ji podařilo vstřelit až v nastaveném čase, když se z penalty prosadil Gasbarroni. Kontaktní gól ale přišel příliš pozdě na to, aby se s výsledkem mohlo ještě něco udělat.

Více informací k zápasu

Reggina Calcio - Turín FC 1:3

03.02.2008 15:00

Góly: 59. Nicola Amoruso - 24. Alessandro Rosina (pen.), 35. Roberto Stellone, 66. Alessandro Rosina (pen.)

Turín si při boji o záchranu v nejvyšší soutěži připsal důležité vítězství na hřišti Regginy. O vítězství se především zasloužil Alessandro Rosina, ten nejprve svůj tým poslal ve 24. minutě z penalty do vedení a poté, co padl jeden gól na obou stranách, dal svému týmu dvougólovou jistotu.

V prvních dvaceti minutách domácí jasně dominovali, ale do gólových šancí se příliš nedostávali. Nejblíže vstřelení branky byli Bruno Cirillo, Luca Tognozzi a Francesco Cozza, ale jejim pokusům vždy nějaký ten metr scházel. S prvním seriózním útokem Turína však přišel i první gól, Cirillo v pokutovém území poslal k zemi Nikola Lazetice, rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu, míč si postavil Rosina a proměnil. O deset minut později naopak těsně před pokutovým územím faulovali hosté, slibný přímý kop však Cozza napálil pouze do zdi. Další branka padla ve 35. minutě, turínský Stellone napřáhl z 25 metrů a úspěšně zavěsil.

Do druhé půle skočili hosté o něco aktivněji, v 59. minutě však po rohovém kopu Amoruso úspěšně snížil. O dvě minuty později už mohlo být vyrovnáno, avšak střela Franca Brienzy z dobrých třiceti metrů orazítkovala pouze vnější tyč. Zbývalo odehrát ještě 24 minut, když šli hosté opět do dvougólového vedení. Gianluca Comotto byl ve vápně schozen Carlosem Valdezem a rozhodčí neváhal odpískat penaltu. Rosina se opět nemýlil a zařídil tak vítězství Turína 3:1. Vítězství pro Turín znamená třígólový náskok na sestupovou trojici, naopak Reggina se propadla na sestupovou 18. příčku.

Více informací k zápasu

Juventus FC - Cagliari Calcio 1:1

03.02.2008 15:00

Góly: 56. Pavel Nedvěd - 55. Paolo Bianco

Poslední Cagliari rozhodně nejlepším výkonem v sezoně vybojovalo remízu na hřišti Juventusu. Cagliari mělo sice nejhorší útok v lize, překvapivě však v 55. minutě šlo do vedení po gólu Paola Bianca. Pavel Nedvěd však nenechal nic v náhodě a o pouhou minutu později vyrovnal. V závěru pak Juventus promarnil několik šancí a jeho hráči ze zápasu odcházeli se svěšenými hlavami.

Domácí šli málem do vedení už po dvou minutách, střela Cristiana Molinara z hranice pokutového území však jen olízla břevno. Hosté byli přinuceni střídat už v 16. minutě, zraněného Lopeze musel nahradit Canini. V 21. minutě dala domácí obrana Pasqualovi Foggiovi překvapivě dosti volno, ale svou střelu nakonec poslal těsně vedle pravé tyče. O čtyři minuty později se hosté dostávali do další slibné šance, po centru Alessandra Agostiniho však dokázal nebezpečí odvrátit Christian Molinaro. Juventus měl před přestávkou ještě jednu příležitost, díky brankaři Marcu Storarimu se však týmy rozcházely do kabin za bezbrankového skóre.

Po přestávce Cagliari pokračovalo v dobré hře, po chvíli Joaquin Larrivey ze značky pokutového kopu poslal míč hlavou těsně vedle vedle branky. V 55. minutě se už hosté radovali, po rohovém kopu Bianco nenechal nikoho na pochybách a přesně zavěsil. O Cagliari se však ví, že v této sezoně má zdaleka nejhorší obranu a potvrdilo se to i v tomto zápase, když pouhou minutu po vstřelené brance Pavel Nedvěd využil zaváhání a zavěsil do pravého horního rohu branky. V závěru ještě Nedvěd poslal velmi nadějný centr do pokutového území, bohužel nikdo na něj nedosáhl a Juventus se tak s posledním týmem tabulky musel o body rozdělit.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - AC Milán 0:1

03.02.2008 20:30

Góly: 77. Alexandre Pato

AC Milán zvítězil na hřišti Fiorentiny 1:0, jedinou branku utkání vstřelil v 77. minutě Alexandre Pato. Rossoneri se bodově se dotáhli na Udinese a vlivem lepšího skóre se dokonce dostávají na pátou příčku. Na čtvrté Fialky chybí Milánu již jen čtyři body.

Fotbalisté v červenočerné kombinaci vyběhli na trávník s černými páskami na pažích a utkání začalo minutou ticha. Důvodem bylo úmrtí Rosy Bossi Berlusconi, matky prezidenta AC Milán Silvia Berlusconiho, která se dožila úctyhodných 97 let a zemřela přirozenou smrtí. Po minutě ticha se však na stadionu Artemia Franchiho "nahodila" bojová nálada a šlágr kola mohl začít.

Milánští nastoupili v ne zrovna ideální sestavě, jelikož zranění bránilo nastoupit Gattusovi a Ronaldovi. Na hrotu útoku tak dostal důvěru Alberto Gilardino a v záložní řadě se Gattusových povinností ujal Cristian Brocchi. Hned v první minutě si Željko Kalač připsal první zásah po střele Giampaola Pazziniho. V sedmé minutě stáli nad fotbalisty Fiorentiny všichni svatí. V pokutovém území domácích byl závar, Alberto Gilardino z něj těžil a přehodil Sebastiena Freye. Nicméně francouzského brankáře zastoupil na brankové čáře Manuel Pasqual odkopem na poslední chvíli, který navíc málem skončil vlastním gólem. Balón se totiž při odkopu odrazil od tyče domácí branky!

O několik minut později orazítkoval Adrian Mutu tyč Kalačovy branky a následnou dorážku skvěle polapil australský brankář. Pár minut nato se dopustil chyby Per Kroldrup, z čehož těžil Kaká a následně výborně uvolnil Gilardina. Italský kanonýr však křižnou střelou netrefil branku. Na druhé straně uklidil míč Paolo Maldini do bezpečí těsně před číhajícím Sanatnou. Před přestávkou ještě předvedli parádní protiútok Seedorf s Kaká, Sebastien Frey však Brazilcovo zakončení skvěle vychytal.

Krátce po změně stran mohl být Alessandro Nesta rád, že mu sudí Saccani neudělil červenou kartu. Adrian Mutu totiž Nestu oloupil o balón a italský stoper jej dvakrát zatahal za dres. Avšak mezi Mutuem a brankou hostí stál ještě Kacha Kaladze, rumunský útočník by tedy nešel sám na bránu, tak byl Nesta ohodnocen jen žlutě. Z následného přímého kopu míč škrtl Nestovo rameno, avšak sudí dotyk jako ruku neposoudil.

V 66. minutě nahradil Alexandre Pato Clarence Seedorfa, který měl problémy s kotníkem již v průběhu prvního poločasu. Zkušený záložník se však nezachoval příliš dobře. Při střídání byl viditelně naštvaný a ze hřiště odešel rovnou do kabin. O pár minut později předvedl skvělou sólo-akci Emerson. Neohroženě přišel do hry a povodil si dva hráče Fiorentiny, načež tvrdě vypálil na Freye. Ke škodě hostí šla jeho rána nad. Chvíli nato chyběly Patovi centimetry, aby doklepl do brány Oddův centr.

V 71. minutě Mario Alberto Santana zbytečně vracel na Montoliva a nejen, že tím zazdil šanci domácích, ale i nabídl Milánu protiútok, ze kterého padla branka. Pato si zpracoval centr od Kaká a s přehledem poslal míč mezi obránci do sítě. Byl to čtvrtý gól 18letého útočníka od začátku jarní části ligy. Ke konci utkání si Pato ještě vyvrkl kotník a s bolestmi opustil hřiště. Carlo Ancelotti již vyčerpal všechna střídání, a tak museli Rossoneri dohrávat o deseti. V posledních sekundách utkání měl na hlavě vyrovnání Alessandro Gamberini. Jeho hlavičku zhruba z pěti metrů však Kalač senzačně vychytal.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán21165044:1353
2.AS Řím21136238:2245
3.Juventus Turín21118240:1841
4.ACF Fiorentina21107432:1937
5.AC Milán2096532:1633
6.Udinese Calcio2196624:2533
7.Atalanta Bergamo2178632:3029
8.Sampdoria Janov2184927:2628
9.Citta di Palermo2177728:3428
10.FC Janov2177722:2828
11.Neapol SSC2176833:3227
12.Calcio Catania2158819:2423
13.Lazio Řím2158824:3023
14.FC Turín21312620:2521
15.AS Livorno2056923:3221
16.AC Siena2148925:3120
17.FC Parma21471024:3219
18.Reggina Calcio2139918:3218
19.Empoli FC21371115:2916
20.Cagliari Calcio21351316:3814

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (29)

Přidat komentář
Slejdy

tak palermo muselo napravit minulou domaci prohru se sienou ktera me mimo jine pripravila o 13 000...a lavezzi potvrdil ze je to player

Reagovat
smazaný uživatel

AS ROMA ...to co malo znamenat

Reagovat
Shevchenko

Stane se, jen mě zaráží ta penalta u Interu Ale neviděl jsem, nemohu soudit.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč zaráží?

Reagovat
smazaný uživatel

Shevchenko: Jestli jsi viděl zápas italského poháru mezi Juventusem a Interem,tak jak Jimenéz nastřelil ruku Salihamidžice,tak tohle bylo něco podobného.

Reagovat
smazaný uživatel

No uvědom si, že se penalta kopala i proti Interu...Podle Manciniho neměla být ani jedna, rozhodčí kompenzoval. Bohužel-dík :-) ji Cesar chytil...

Reagovat
Slejdy

taky nechapu cekal sem jasne 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

Zajimala by me nejaka statistika penalt,kdo jich kopal nejvice, a proti komu jich bylo nejvice narizeno.Myslim ze to prvni by byl Inter a to druhe Juventus proc asi?na to at si kazdy odpovi sam...

Reagovat
smazaný uživatel

Pro:

Inter 8 kopaných/8 proměněných

Atalanta 7/5

Fiorentina 6/6

Neapol 6/4

Cagliari 5/5

Milán 5/4

Juve 5/4

..............

Roma 4/3

Proti:

Juve 6/6

Parma 6/6

Catania 6/4

Reggina 6/4

..................

Roma 3/2

Inter 2/1

Milán 2/1

Reagovat
smazaný uživatel

Jo dik,ze sis dal tu praci

Reagovat
smazaný uživatel

Rádo se stalo. Celý to máš tady:

www.gazzetta.it/speciali/statistiche/2008_nw/risultati_classifiche/

Reagovat
smazaný uživatel

Hezká statistika. Z toho,co jsem viděl, tak víc než polovina penalt byla vymyšlených (nemluvím o sporných!!!). Inter jich z těch osmi kopal minimálně(neviděl jsem všechny zápasy) 5. A z šesti proti Juve takové byly minimálně 4. Tyhle čísla si vím na 100%, ostatní týmy jsem tolikrát neviděl a ta spousta chyb od rozhodčích mi splývá. Každopádně co se penalt týče, mistr své žáky naučil opravdu všechno

Reagovat
Shevchenko

ALEXANDRE RODRIGUES DA SILVA PATO !!!

Reagovat
Shevchenko

GRANDE*

Reagovat
GEGE

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ten Pato je pro AC terno!!!

Reagovat
Slejdy

tj teda

Reagovat
exot12

Este ze ho mame Len tak dalej!!!

Reagovat
GEGE

Parada 3 body jsou doma....ale horsi je to s tim Patem doufam ze to nebude vazne

FORZA ROSSONERI!!!MILAN PER SEMPRE

Reagovat
GEGE

jo a jeste muzeme dekovat Kalacovi dneska zase podrzel a ten posledni zakrok byl paradni

Reagovat
smazaný uživatel

Proč jste smázli nedvěda?

Reagovat
smazaný uživatel

Na to jaká to je hruška tak se m ustřelecky daříí noooo

Reagovat
Shevchenko

Kalač je bůh, pro mně jasná 1 v bráně.

Reagovat
sansiro

Pato a Kalač super! Hlavně to byl klíčový zápas o 4. místo a AC ho zvládlo! Vypadá to fakt dobře. Máme zápas k dobru a už ztrácíme jen 4 body na LM!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Máte i na 3. místo, ale asi vás zase přibrzdí LM.

Reagovat
Shevchenko

Přesně tak, jako minulý rok jsme mohli být 3. i s velkým náskokem.

Reagovat
sansiro

Určitě.

Reagovat
sansiro

hodně špatně došlápl a odnesli ho na nosítkách... Vypadalo to prý vážně...

Reagovat
smazaný uživatel

Inter opět 3 body z nesmyslné penalty. Na druhé straně další nesmyslná proti. Empoli si za to může samo. Bez chyb sudího by to ale bylo 0:0. Horší je, že se zvýšil náskok, protože podle posledních výkonů začínám věřit, že by je AS mohlo sesadit, hrají strašně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele