21. kolo
02.02.2008 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Citta di Palermo - AS Livorno 1:0

Fabrizio Miccoli zařídil gólem v 77. minutě tři body nad Livornem. Dle očekávání byla na Stadio Renzo Barbera k vidění vyrovnaná bitva, jenž skončila nejtěsnější možnou výhrou domácího celku. Livorno může litovat prohraného zápasu, jelikož ve 45. minutě zahodil penaltu kanonýr Francesco Tavano.

V dresu Palerma si odbyla debut posila z Fiorentiny Federico Balzaretti, který se při absenci Leandra Rianuda objevil dokonce v základní sestavě sicilského týmu. Domácí tým si hned ze začátku utkání vytvořil mírný tlak. Útočné trio Palerma Cavani, Amauri a Fabrizio Miccoli obstřelovalo branku Marca Amelii. Ve 22. minutě přišla první velká příležitost hostí. Albánská akvizice Erjon Bogdani prošla mezi dvěma domácími obránci a pak vypálil na veterána "Jimmyho" Fontanu bombu z bezprostřední blízkosti, ale Fontana předvedl perfektní reflex a jednou rukou vychytal útočníka hostí.

O pár minut později zažíval krušné chvíle Marco Amelia. Nechal proletět centr, který však, k jeho štěstí, nedokázali Amauri s Miccolim do brány dopravit. Po rohovém kopu vyslal na Ameliu bombu Fabio Caserta, avšak italský reprezentační brankář dokázal jeho střelu vyrazit. Ke konci prvního poločasu zastavil Cristian Zaccardo střelu Tavana v pokutovém území rukou a sudí Bergonzi nařídil pokutový kop. Exekuce se ujal sám Francesco Tavano, ale 41letý Alberto Fontana měl dnes výjimečný den. Tavanovi vystihl směr a lapil penaltu. Livorno tak opouštělo hřiště s pochroumanou morálkou.

Cristian Zaccardo měl krátce po přestávce možnost napravit svou chybu. Řítil se sám na Ameliu, avšak nedokázal svého kamaráda z národního týmu pokořit. V 77. minutě přišel rozhodující moment zápasu. Míč z rohového kopu si našel cestu rovnou k Miccolimu, který poslal míč podél Amelii do brány. Byl to šestý zásah Fabrizia Miccoliho v této sezóně. Ke konci utkání se ještě vyznamenal Marco Amelia proti hlavičce Amauriho.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele