21. kolo
02.02.2008 20:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Neapol SSC - Udinese Calcio 3:1

Neapol si po dlouhé době opět připisuje vítězství, když Ezequiel Lavezzi po těžkém boji v závěru utkání rozhodl zápas. Přitom s Neapolí to nevypadalo vůbec dobře, od 36. minuty musela díky vyloučení Paola Cannavara dohrávat zápas o deseti. K radosti Neapolských se ale v 60. minutě nechal vyloučit útočník hostí Simone Pepe a utkání bylo rázem o něčem jiném.

Neapol před tímto zápasem dokázala ze sedmi zápasů jen jednou vyhrát a v tabulce se pomalu, ale jistě, propadala. Udinese se naopak pohybuje na předních příčkách tabulky a po bezbrankové remíze s lídrem Interem hráčům pro tento zápas určitě nechybělo seběvědoí. Byli to ale domácí, kteří začaly lépe, a poté, co nejprve Marcelo Zalayeta a po něm Matteo Contini trefili břevno, Lavezzi z levé strany nacentroval a nešťastník Zapata si při pokusu o odklizení míče dal vlastní gól. Domácí se ale přiliš dlouho neradovali, už po pěti minutách Gaetano D'Agostino zahrával volný přimý kop, přesně našel Pepeho a ten nekompromisně levého horního rohu zakončil. Udinese málem šlo do vedení v 34. minutě, když Pepeho centr propadl obranou Neapole a nakonec skončil až na břevně. V 36. minutě se Zapata dostával do obrovské šance, Paolo Cannavaro však zatáhl za záchranou brzdu hráče hrubým zákrokem skolil a Neapol šla do deseti.

Udinese se však proti od té doby výhradně bránícímu soupeři nemohlo prosadit, až 59. minutě nízký centr Damiana Ferronettiho odvrátil Santacroce pouze na nohu Pepeho, ten však těsně minul branku. To byla také poslední šance Pepeho v zápase, neboť o minutu později byl po druhé žluté kartě vyloučen a síly na hřišti se vyrovnaly. Neapol jakoby na tento okamžik čekala a od té doby kontrolovala zápas. Lavezzi ve své první šanci ještě branku netrefil, v 74. minutě se už jeho rána z dobrých 27 metrů usadila přesně v levém dolním rohu. O minutu později, po pohledné akci, na které se podílel Zalayeta, Zapata a zakončovatel Lavezzi, bylo už všem jasné, že Neapol si v tomto utkání připíše vítězství. Udinese se už v závěru na nic nezmohlo a v Neapoli tak mohly propuknot oslavy.

Autor: Vít Nohejl / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele