Serie A - preview 21. kola

31.01.2012, 08:15, aktualizováno 02.02.2012, 08:30
Previews
Na závěr vloženého jednadvacátého kola italské ligy na sebe narazí Novara a Chievo. Domácí se krčí na posledním místě se čtyřbodovou ztrátou na nejbližší dva týmy, proto nutně potřebují bodovat. Ten samý cíl má Chievo, které se snaží držet ve středu tabulky.
Novara Calcio - Chievo Verona  (čtvrtek 20:45)
Novara má nového trenéra, jehož jediným cílem je záchrany nováčka soutěže a zkvalitnění výkonů. Novým trenérům se ale často ze začátku nedaří - jak si Mondonico poradí s Chievem?

Trenér Emiliano Mondonico před rokem ukončil aktivní trenérskou kariéru a od fotbalu se distancoval. Lékaři mu našli v těle rakovinu a proto se odebral do jejich péče. Díky jejich úsilí, štěstí i svému odhodlání, se po roce vrací na trenérskou lavičku, aby zachránil Novaru. Podaří se jejho svěřencům podobný comeback, jako jejich trenérovi?

Na trenérském postu tak nahradil Attilia Tessera, jenž kvůli neúspěchům a špatným výsledkům nováčka skončil. Toho totiž nezachránil ani fakt, že Novaru přivedl mezi italskou fotbalovou elitu poprvé po padesáti pěti letech. Novaře ale stále chybí sedm bodů, aby se dostala mimo nejnebezpečnější vody a z posledního místa se dívá na záda všem svým soupeřům. Navíc Novaru trápí velmi špatná obrana, ve dvaceti zápasech stihla inkasovat už čtyřicetkrát!

Mondonico se v tomto zápase musí obejít bez Ludiho, Centurioniho nebo Marianiniho. Vední týmu se podařil dobrý tah, když pro rozhodující zbylou část ročníku angažovalo velmi zkušené borce, jmenovitě Giuseppe Mascaru a dalším jménem je Andrea Caracciolo. Tyto schopné posily by mohly pomoci svěřencům trenéra Mondonica k lepším zítřkům.

Chievo Verona v posledních týdnech není tak veselé, v Coppa Italia nestačilo překvapivě na Sienu a vypadlo, Lazio mu před vlastními fanoušky nadělilo tři branky. Před těmito dvěma duely se ale Chievo vznášelo v eufórii, prohrálo pouze jeden zápas z pěti.

Trenér Domenico Di Carlo má k dispozici celý tým a všichni hostující příznivci tak budou doufat, že se dobré výsledky zase promítnou do tabulky.
Novara Calcio - pravděpodobná sestava:
Ujkani - Dellafiore, Rinaudo, Paci - Morganella, Radovanovič, Porcari, Garcia - Rigoni - Mascara, Caracciolo
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Sardo, Andreolli, Cesar, Jokič - Luciano, Bradley, Sammarco - Théréau - Paloschi, Pellissier
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.10 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atalanta BC - Janov CFC  (středa 18:00)
Po vítězství nad Neapolí si chce janovské FC připsat další tři body na půdě Atalanty Bergamo. Domácím se však letos daří, a ačkoliv teprve o víkendu přerušili třízápasovou sérii bez jediného bodu, budou v zápase hodně nepříjemným soupeřem, jejich cílem budou jednoznačně body.

Atalanta v minulém kole učinila důležitý krok v cestě za záchranou, když v přímé konfrontaci porazila jedinou brankou Cesenu na jejím hříšti 1:0. Radost z vítězství nakonec nepokazilo ani vyloučení nejlepšího střelce Nerazzurri Germána Denise.

"Mohli jsme to odehrát bez vyloučení Denise. Ale i tak zůstávám optimistický, stále se zlepšujeme a hrajeme týden co týden lépe. Vzali jsme Catanii veledůležité tři body, ale nemůžeme polevit v naší ostražitosti, neboť nás ve středu čeká další těžká zkouška," prohlásil evidentně spokojený kouč Atalanty Stefano Colantuono. Proti Janovu tak dostanou příležitost v útoku jiní, důležité však je, aby Atalanta na výhru s Cesenou výsledkově navázala.

Stejný úkol však stojí i před Janovem. Grifové nadále střídají úspěchy s porážkami a nadále pohlížejí na evropské poháry z úctyhodné vzdálenosti. Poslední zápas byl však z jejich strany velice povedený. Janovští doma přivítali Neapol, která jim v prvním utkání nadělila šest branek a odplata se jim vydařila na výbornou. FC Janov vyhrál 3:2 a zadělal tak na lepší časy. Trenér Pasquale Marino nyní nabádá své svěřence, aby stejný výkon předvedli i v Bergamu a pokud možno přivezli tři body, Grifům se zatím na venkovních hřištích příliš nedaří.

"Výsledek proti Neapoli byl pro nás velkým vítězstvím. Odehráli jsme skvělý zápas, teď musíme posílit naší hru a ukázat stejné odhodlání se kterým jsme hráli proti Neapoli i venku," věří v další vítězství obránce Grifů Kakha Kaladze.

Domácí tým se bude muset obejít bez Frezzoliniho, Belliniho a Capelliho. Už výše byl zmíněn trest pro nejlepšího střelce Denise. Kompletní nebude na stadionu Atleti Azzurri D’Italia ani Janov, trenér Marino musí oželet starty Rossiho, Velosa, Antonelliho a Bova.
Atalanta BC - pravděpodobná sestava:
Consigli - Raimondi, Lucchini, Stendardo, Peluso - Schelotto, Carmona, Cigarini, Moralez - Gabbiadini, Tiribocchi
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Frey - Mesto, Granqvist, Kaladze, Moretti - Jankovič, Kucka, Biondini, Sculli - Gilardino, Palacio
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.05 - 3.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AC Siena - Calcio Catania  (středa 20:45)
Tento zápas slibuje napínavou bitvu, nesmlouvavou akci dvou týmů na samotném chvostu tabulky. Oba týmy chtějí vyhrát, to se ale může podařit jen jednomu.

Siena má horší výchozí pozici, na sestupové vody mají hráči náskok tří bodů. Tento počet bude chtít zredukovat Catania, vedená mladým trenérem Montellou. Také jeho svěřenci ale nemají zrovna klidné spaní, na svého soupeře mají náskok pouze dvě místa a čtyři body.

Domácím se daří především v Coppa Italia, v lize to svěřencům Giuseppe Sannina nejde. Rok 2012 ale začali ve velkém stylu, když o čytři branky porazili římské Lazio a dobrou formu potvrdili také proti Neapoli, s níž dokázali remizovat 1:1. Na domácím hřišti se Sieně prostě daří a bude to chtít zopakovat také proti Catanii.

To samé platí právě o Catanii, která není na hřištích soupeřů tak úspěšná. Navíc z kádru odešel Maxi Lopéz, který posílil AC Milán. To je citelná ztráta, vzhledem k časté neschopnosti skórovat. V zimním přestupovém období ztratil trenér Montella také Mariana Andujára a Pabla Ledesmu. Přesto trenér věří, že má dostatečně kvalitní tým, schopný konkurovat lepším týmům.

Sienu nemůže pro tento zápas počítat například s Terzim nebo Brkičem, dobrou zprávu ale znamená výkon náhradního brankáře Pegola, který fantastickými zákroky degradoval útočníky Fiorentiny. Pokud bude brankář v takovém vystoupení pokračovat, nikdo nemůže s jistotou říct, kde Siena skončí.

Calaio s mladým Destrem tvoří čím dál lepší útok, Catanii pomáhá svou hrou zlepšující se Gonzalo Bergessio. Který útok nakonec vystřelí svému týmu cenné body?
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Pegolo - Vitiello, Rossettini, Contini, Del Grosso - Angelo, Bolzoni, Gazzi, Brienza - Destro, Calaiò
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Campagnolo - Potenza, Spolli, Legrottaglie, Alvarez - Izco, Almiron, Biagianti - Barrientos, Bergessio, Gomez
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.10 - 3.85
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SSC Neapol - AC Cesena  (středa 20:45)
SSC Neapol přivítá v důležitém zápase Cesenu a úkol bude jasný, získat tři body a plnohodnotně se vrátit do bojů o evropské poháry. Jenže Cesena rovněž potřebuje tři body jako sůl, stále totiž okupuje příčku, která znamená sestup.

Nepříliš povedený měsíc leden mají zasebou fotbalisté Neapole. Ti v tomto období dokázali v lize vyhrát jen jedinkrát a díky tomu ztrácejí na páté místo už šest bodů. Není tedy divu, že je trenér Walter Mazzarri hrubě nespokojen, a to i navzdory postupu jeho svěřenců do semifinále italského poháru. Naposledy museli fanoušci Napolitánů spolknout hořkou pilulku na Marassi v Janově, kde prohráli 2:3. Neapol přitom prohrávala už o tři góly, ale nakonec se vzchopila a utkání ještě zdramatizovala.

Znepokojení panuje i v hostujícím táboře. Cesena totiž naposledy nezvládla veledůležité domácí utkání s Atalantou a po porážce 1:0 si ještě více zkomplikovala už tak složitou situaci. Ceseně patří předposlední místo se čtyřbodovu ztrátou na sedmnáctou Sienu, její trenér Daniele Arrigoni však stále věří, že se jeho tým nakonci zachrání.

"Určitě můžeme bránit naše postavení v Serii A, ale musíme hrát mnohem lépe než proti Atalantě. Všichni věříme, že je možné zabránit sestupu," doufá hostující trenér Daniele Arrigoni. Cavallucci nyní pocestují do bouřlivého prostředí Neapole, jakýkoliv zisk bodu by byl velkým překvapením a samozřejmě úspěchem hostí.

Neapoli bude chybět klíčový stoper Paolo Cannavaro a také útočník Ezequiel Lavezzi, všichni ostatní však budou k dispozici. Na druhé straně budou rovněž chybět dva hráči, a sice Djokovič a Lauro, oba se potýkají se zdravotními potížemi.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Grava, Fernandez, Aronica - Maggio, Gargano, Inler, Dossena - Panděv, Hamšík - Cavani
AC Cesena - pravděpodobná sestava:
Antonioli - Moras, Von Bergen, Rodriguez - Comotto, Parolo, Guana, Martinho, Pudil - Malonga, Rennella
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.27 - 5.00 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bologna FC - ACF Fiorentina  (středa 20:45)
Šestnáctá Boloňa přivítá desátou Fiorentinu a dá se očekávat vyrovnaný duel. Oba týmy by rády v tabulce poskočily výše, avšak vyhrát může jen jeden. V prvním duelu hraném ve Florencii uspěla domácí Fiorentina 2:0.

V té době však byla Boloňa naprosto bez formy. V posledních týdnech a zejména víkendové utkání s AS Řím ukázalo, že aktuálně jsou na tom fotbalisté Rossoblu zcela jinak. Svěřenci trenéra Pioliho nenašli už čtyři ligová utkání v řadě přemožitele a před osmnáctým Lecce už mají pětibodový náskok.

"Získali jsme v posledních týdnech zpět ztracené sebevědomí a víru. Jsme v dobré formě a to jsme ukázali i proti Římu. Pokud bychom ukázali stejnou koncentraci a hlad jako proti Římu, můžeme porazit kohokoliv," prohlásil sebevědomě trenér Stefano Pioli. Jeho tým se však musí mít stále na pozoru, boj o záchranu neni ještě v žádném případě vyhrán, navíc Fiorentina představuje vždy složitou překážku.

Viola ale stále nemůže navázat na časy, kdy dvakrát hrála základní skupinu Ligy mistrů. Po odchodu Cesare Prandelliho se tým stále hledá a zatím se nenašel ani pod vedením zkušeného Delia Rossiho. Ten od vedení obdržel novou posilu v podobě brazilsko-italského útočníka Amauriho, jenž přichází jako nepotřebný z Juventusu.

"Jsem rád, že jsem tady. Doufám, že můj příspěvek týmu příjde co nejdříve," prohlásil Amauri. Delio Rossi nejspíš nebude s ničím váhat a Amauriho pošle na trávník hned od úvodní minuty. Viola po remíze v Cagliari doma porazila Sienu 2:1 a upevnila si postavení ve středu tabulky. "Stále máme mnoho prostoru ke zlepšení, ale důležité v tuto chvíli je, že jsme dali nedělním zápasem výsledkům kontinuitu," nechal se slyšet kouč Fialek Delio Rossi.

Boloňa nastoupí proti Fiorentině bez Koneho, Lorii a Pulzettiho. Příliš starostí nemá ani Delio Rossi, jemuž budou chybět především Kroldrup a suspendovaný Olivera.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Gillet - Raggi, Portanova, Antonsson - Crespo, Perez, Mudingayi, Morleo - Ramirez, Acquafresca - Di Vaio
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Boruc - Gamberini, Natali, Nastašič - Cassani, Behrami, Montolivo, Lazzari, Pasqual - Amauri, Jovetič
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.10 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Udinese Calcio - US Lecce  (středa 20:45)
Udinese naposledy prohrálo s Juventusem, což svěřence trenéra Guidolina hrubě netěší. Tlačí na ně Lazio a tak potřebují další tři body. Pro ně si ale na Stadio Friuli jede Lecce.

Na hřištích soupeřů se Udinese nedaří, proti lídrovi tabulky se sice díky Floresově brance prosadilo, ale Juventus v mrazivém počasí nakonec dokázal vyhrát a osamostatnit se v čele tabulky. 'Zebry' vyhrály na domácím stadionu hned devětkrát, venkovní utkání jim ale přineslo výhry pouze dvě.

Francesco Guidolin si může právem stěžovat na Africký pohár, v týmu má hned několik Afričanů a řada z nich tvoří osu základní jedenáctky. Mehdi Benatia, Kwadwo Asamoah nebo Emmanuel Badu jsou hráči, na které Guidolin spoléhá. Navíc mu chybí vykartovaný Pablo Armero a zranění Pinzi s Barretem. Floro Flores by tak měl naskočit do utkání opět vedle nestárnoucího Antonia Di Nataleho.

Lecce se povedl kousek vskutku nevídaný, na tvářích všech fanoušků se zákonitě musel ukázat minimálně úsměv. Jejich miláčci totiž porazili Inter Milán! Ne Inter ze začátku sezony, kdy to nebylo celkem nic překvapujícího - tento Inter Milán zažívá renesanci pod trenérem Ranierim. Ta nyní dostala velkou trhlinu. Napodobí Lecce svůj úspěch proti dalšímu favoritovi?

Dva klíčoví strůjci úspěchu, tedy brankář Benussi a střelec Giacomazzi budou hrát velkou roli i nyní. Také Lecce se nevyhýbají zranění, do utkání nezasáhnou Juan Cuadrado, Falcone nebo Esposito. Oliveira odešel do Fiorentiny, nová posila v podobě útočníka Božinova nejspíš zůstane na lavičce.

Osmnácté Lecce má v dobré paměti minulý výsledek, kdy Di Nataleho hattrick přispěl k vysoké výhře 4:0. Lecce určitě udělá vše, co je v jeho silách, aby se něco podobného už neopakovalo.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Ferronetti, Danilo, Domizzi - Basta, Isla, Fernandes, Abdi, Pasquale - Floro Flores, Di Natale
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Benassi - Oddo, Miglionico, Tomovič - Grossmüller, Giacomazzi, Obodo, Bertolacci, Brivio - Muriel, Di Michele
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.48 - 3.85 - 7.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SS Lazio - AC Milán  (středa 20:45)
Největším táhakem bude bezesporu utkání v němž se ze špice tabulky střetnou SS Lazio Řím a obhájce prvenství AC Milán. Rossoneri se v případě triumfu mohou vrátit do čela tabulky, neboť zápas Juventusu byl odložen. V opačném případě se může Lazio dotáhnout na rozdíl čtyř bodů.

Po nepříjemné porážce s Interem se Lazio vrátilo vítězně, s Chievem nemělo vůbec žádné problémy a po třech brankách a čistém štítu mohlo slavit tříbodový zisk. Biancocelesti se rázem vrátili na čtvrté místo, neboť Inter prohrál v Lecce.

S končícím se přestupovém období se v Římě řešila jedna důležitá otázka a to zdali příjde z CSKA Moskva Keishuke Honda. Japonský záložník nakonec do hlavního města Itálie nepřicestuje, jednání nakonec ztroskotala, CSKA nabídku Lazia odmítlo. Biancocelesti nakonec posílili o Antonia Candrevu z Udinese. Lazio se také rozloučilo s Djibrilem Cissé, jenž přestoupil do anglického QPR.

Posiloval i AC Milán, ten získal především útočníka Maxiho Lopéze. "Milán je tým mých snů a myslím si, že člověk musí trochu riskovat aby se dostal do těchto předních týmů. Chci udělat vše, abych tu zůstal po celý život. Nikdy to tu nechci opustit, chci hrát opravdu dobře, začínám ve středu. Mou povinností je skórovat, chci využít co nejvíce svých šancí," neskrýval obrovskou radost z příchodu do Milána Argentinec Maxi Lopéz. Dalšími posilami jsou Ghaňan Muntari, jenž přichází z konkurenčního Interu a mladíci Lucas Roggia a Philipp Prosenik.

AC Milán i nadále drží krok s vedoucím Juventusem. O víkendu si Rossoneri poradili s Cagliari 3:0 a nyní chtějí naplno uspět i v Římě proti tamnímu Laziu. Milánu se na Stadio Olimpico daří, s Laziem tu v novodobé historii nikdy neprohrálo.

Lazio i Milán jsou na tom dost špatně, co se týče absencí. Domácím budou chybět Brocchi, Kozák, Makinwa, Alfaro, Cana a Mauri. Milánský výčet jmen je ještě delší, Allegri nebude moci postavit Boatenga, Flaminiho, Cassana, Yepese, Aquilaniho, Gattusa, Pata, Merkela a Strassera.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Konko, Biava, Dias, Radu - Gonzalez, Ledesma, Lulič - Hernanes - Klose, Rocchi
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Abbiati - Abate, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta - Emanuelson, Ambrosini, Nocerino - Robinho - El Shaarawy, Ibrahimovič
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.55 - 3.20 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Inter Milán - Città di Palermo  (středa 20:45)
Zápasy těchto dvou hrdých týmů se vždy nesou ve znamení rivality, kontroverzí a hlavně skvělého diváckého zážitku. Snad nás něco podobného nemine ani tentokrát.

Také si pamatujete na podobný střet před dvěma roky? José Mourinho na lavičce Interu a vedení jeho svěřenců o čtyři branky. Poté se utrhl uragán z Palerma a soupeř dokázal 'Nerazzurri' vstřelit hned tři branky. V rozmezí osmnácti minut! Až rozhodující trefa Diega Milita rozhodla ve prospěch Mourinhových svěřenců.

A minulý ročník přinesl podobnou podívanou. Giampaolo Pazzini nově oblékl černomodrý dres a vstřelil dvě branky. Tím přispěl lvím dílem k obratu, neboť Inter prohrával o dvě branky. Nakonec však vyhrál 3:2.

Zápasy těchto dvou týmů jsou také bohaté na branky. A to ať se střetnou kdekoliv. V Římě jsme byli svědky finále Coppa Italia a hádejte, koho štěstěna svedla dohromady? Správně, opět tyto dva týmy. Inter vyhrál 3:1. Nešťastnou éru pana Gasperiniho potvrdilo Palermo v zápase, které vyhrálo o branku, celkově jich padlo sedm!

Naposledy se domácím moc nedařilo, jediný gól rozhodl o jejich porážce týmem z Lecce a připoutal Ranieriho tým na páté místo. Stále je ale teoretická možnost dosáhnout na Scudetto, což je sen, kterého se žádný fanoušek velkoklubu z Milána nevzdává.

Osmé Palermo si užívá pomalá návrat mezi nejlepší, nový trenér s tváří Bertola Muttiho dal týmu jasné kontury a dodržování jeho pravidel zatím Palermu sedí. Důležitým hráčem je opět Fabrizio Miccoli, který nahrál v posledních dvou zápasech na pět branek.

Inter opustil Thiago Motta, Sulley Muntari a Coutinho, zraněni jsou Dejan Stankovič nebo Diego Forlán. Mezi nové hráče můžeme zařadit stále vynikajícího Palomba a mladší generaci zastupuje nováček Guarín, jenž v Portu prokázal, že pokud cítí důvěru, může být vskutku nepostradatelným. Jaká bude jeho černomodrá budoucnost?
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Maicon, Lucio, Samuel, Nagatomo - Obi, Zanetti, Cambiasso, R. Alvarez - Milito, Pazzini
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Viviano - Pisano, Silvestre, Mantovani, Balzaretti - Migliaccio, Donati, Barreto - Iličič - Miccoli, Budan
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.20 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Cagliari Calcio - AS Řím  (středa 20:45)
Doma velmi nebezpečné Cagliari bude mít jediný úkol - porazit lehce váhající Řím a nechat si cenné tři body. Jak na to zareagují Enriqueho svěřenci?

Španělský lodivod se pomalu snaží vtisknout svému týmu přesný styl, buduje nový tým a jeho filozofie má mnoho zajímavých rysů. Stále se mu ale nedaří - i přes nesporné dílčí úspěchy - nasměrovat tým na vítěznou vlnu. Skvěle odehrané zápasy tak střídají chyby v obranné fázi, absence střelce nebo koncentrace. Toho si je trenér Enrique také vědom.

Po sérii čtyř vyhraných zápasů přišla remíza s Bolognou, ve kterém 'Giallorossi' dokonce prohrávali. Také tento výsledek přispěl k šesté pozici, kterou AS právě okupuje. Na Udinese, jež je na posledním místě, zaručujícím Ligu mistrů, ztrácí tým z hlavního města sedm bodů.

"Nejspíš jsme zápas podcenili," říká Luis Enrique. "A to je opravdu smůla. Měli jsme v prvním poločase několik dobrých šancí, abychom se dostali do vedení. Výhra by byla skvělá, ale nezasloužili jsme si ji. Musíme zapracovat na obranné části. Příště chci od hráčů vidět lepší výkon," pokračuje trenér.

"Víme, jakým stylem Cagliari hraje a přijdeme na tu nejlepší taktiku, jak je eliminovat. Myslím, že nás určitě nečeká nic lehkého a musíme být připraveni odevzdat vše, co můžeme," uzavírá odhodlaně Enrique. Ten se bude muset obejít bez zraněných Daniela De Rossiho, Nicolase Burdissa, Pabla Osvalda nebo Davida Pizarra, který přestoupil do Manchesteru City.

Cagliari vyhrálo jen jediný z posledních sedmi utkání. Poslední prohra 0:3 s Milánem dokonce znamenala propad celku ze Sardinie na patnácté místo. V posledních třech zápasech navíc Cagliari skórovalo jen jednou.

Jednu dobrou zprávu ale přece jen fanoušci mají, Belgičan Radja Nainggolan a hvězda týmu, se nakonec rozhodl zůstat. Po celé přestupové období byl mladý záložník cílem týmů jako Juventus, Neapol nebo zahraniční Zenit Petrohrad.

Podaří se mu potěšit své fanoušky i brankou v síti Maartena Stekelenburga?
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Agazzi - Pisano, Canini, Astori, Agostini - Dessena, Conti, Nainggolan - Cossu - Pinilla, Ibarbo
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Stekelenburg - Rosi, Juan, Heinze, Taddei - Greco, Gago, Perrotta - Totti - Borini, Lamela
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.85 - 3.20 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Parma FC - Juventus FC  (úterý 20:45)
Vedoucí postavení bude na stadionu Ennio Tardini hájit v předehrávce kola Juventus, jenž se střetne s místní Parmou. Domácím patří dvanáctá příčka a klub se netají ambicemi na vyšší umístění, Juventus ale v současné době představuje nejtěžšího možné soupeře, jenom připomínáme, že Stará dáma stále nenašla přemožitele.

Parma se po nástupu Roberta Donadoniho pomalu zvedá, a i když za posledních osm kol prohrála pouze jedinkrát, nasbírala dohromady jen devět bodů. Na vině je velké množství zremizovaných zápasů, Gialloblu totiž vyhráli za devět kol jen jedinkrát a není tak divu, že jim patří až dvanáctá pozice. Naposledy se severoitalský celek střetl Catanií a na horké sicilské půdě vyválčil bod. "Známe postavení Juventusu a budeme mu chtít vše znepříjemnit. V Catanii jsme udělali pokrok a já si jsem jistý, že moji hráči se budou proti Juventusu snažit předvést dobrý výkon," věří v úspěch proti vedoucímu týmu trenér Roberto Donadoni.

Nadále bez porážky pokračuje italskou ligou Juventus. Stará dáma naposledy zdolala v těžkém zápase Udinese a uhájila jednobodový náskok před milánským AC. V předehrávce 21. kola se Bianconeri poměří s Parmou, což je soupeř, který ze čtyř posledních vzájemných duelů odešel třikrát jako vítěz!

"Očekávám v Parmě těžký zápas. Parma si v posledních týdnech vedla dobře a já vím, že můj tým pořádně prověří. Musíme i nadále hrát jako jsme hráli doposud. Naše vítězství nad Udinese bylo velmi důležité. Je to pro nás složité období, během dvou týdnů odehrajeme šest utkání, musíme být připraveni na všechno," nastínil náročný program, který Juventus čeká, jeho trenér Antonio Conte.

Na obou stranách budou moci postavit to nejsilnější, co mají k dispozici. Trenéru Robertu Donadonimu bude chybět akorát Pellé, jeho protějšku na lavičce Staré dámy Antoniu Contemu nebude chybět vůbec nikdo.
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Paletta, Lucarelli, Zaccardo - Valiani, Galloppa, Morrone, Modesto - Biabiany, Giovinco, Floccari
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Pepe, Vidal, Pirlo, Marchisio, Estigarribia - Matri, Quagliarella
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.00 - 3.50 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Juventus FC20128033:1344
2.AC Milán20134343:1743
3.Udinese Calcio20115429:1638
4.SS Lazio20106430:1936
5.Inter Milán20112730:2135
6.AS Řím1994629:2131
7.SSC Neapol2078536:2429
8.Città di Palermo2083926:2727
9.Janov CFC2083928:3627
10.ACF Fiorentina2067720:1725
11.Parma FC2066825:3324
12.Chievo Verona2066816:2524
13.Atalanta BC2078524:2523
14.Cagliari Calcio2058716:2123
15.Calcio Catania1958622:2823
16.Bologna FC2056918:2621
17.AC Siena2047921:2219
18.US Lecce20441221:3616
19.AC Cesena20431313:3115
20.Novara Calcio20261218:4012
Bodové odečty
Atalanta BC-6za korupci

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (509)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele