Serie A preview - 21. kolo

02.02.2008, 08:37, aktualizováno 03.02.2008, 08:27
Previews
AC Milán se touží co nejdříve prokousat na čtvrtou příčku, kterou momentálně okupuje Fiorentina, proto se pokusí večer ze hřiště Fialek odvézt tři body. Vedoucí Inter bude držet náskok v čele ligy proti Empoli, druhý AS Řím potřebuje bodovat v Sieně. Juventus doma hostí Cagliari. Lazio přivítá Sampdorii a Parma Bergamo.
Citta di Palermo - AS Livorno  (sobota 18:00)
Na Stadio Renzo Barbera přivítá US Citta di Palermo v úvodním klání 21. kola Serie A třináctý celek tabulky, AS Livorno. Toskánský tým má nyní jednoznačně lepší formu než jeho sicilský soupeř, a očekává se tak, že by si Livorno mohlo z "orlího hnízda" nějaké body odvézt.

Domácí celek si z posledních čtyřech utkání připsal pouze jeden žalostný bod a přibližuje se tak pomalu ke středu tabulky. Oproti tomu Amaranto měli až do minulého kola šňůru deseti neprohraných zápasů v řadě. Až Juventus dokázal sérii Livorna utnout. Avšak byla to teprve první prohra pod trenérem Giancarlem Camolesem, jenž převzal tým v katastrofální pozici a dokázal jej vytáhnout ze dna až na nynější 13. pozici.

V Palermu zažili malé obrození, kdy se trenér Guidolin opět ujal kormidla a začalo se týmu dařit. To se však psal rok 2007. V roce následujícím, tedy 2008, se vše navrátilo zpět do starých kolejí a Palermo nevyhrálo ani jeden zápas v lize a navíc vypadlo z Coppa Italia. Ze Sicílie dokonce odjížděla s plným bodovým ziskem i trápící se Siena! Rosanero i přes aktuální neuspokojivé výsledky příliš kádr neposilovali. Také pro to není důvod. Vždyť se jmény jako Barzagli, Zaccardo, Amauri, Miccoli aj. by mělo bojovat Palermo o Ligu mistrů a Francesco Guidolin si je síly svého týmu dobře vědom. Do týmu tak přivedl pouze obránce Federika Balzarettiho z Fiorentiny. Pro dnešní utkání není trenérovi k dispozici pouze suspendovaný Leandro Rinaudo.

Zato trenér Giancarlo Camolese má větší problém se sestavou než domácí kouč. Obzvláště jej zlobí záložní řada. Giuliano Giannicheda a Martin Bergvold jsou zranění a navíc Daniele De Vezze má stopku. Šťastnou zprávou pro Camoleseho však je, že se Antonio Fillipini a José Luis Vidigal již plně uzdravili, a mohou tak ve středu zálohy doplnit nezkušeného Nika Pulzettiho. Velká příležitost se naskytne pro albánského útočníka Erjona Bogdaniho. Francesco Volpe je totiž zraněný a Diego Tristán nemá optimální formu, a tak by měl vedle Tavana nastoupit právě albánský talent.
Citta di Palermo - pravděpodobná sestava:
Alberto Fontana - Cristian Zaccardo, Giuseppe Biava, Andrea Barzagli (c), Federico Balzaretti - Roberto Guana, Giulio Migliaccio, Fabio Caserta - Edinson Cavani, Amauri - Fabrizio Miccoli
AS Livorno - pravděpodobná sestava:
Marco Amelia - Alessandro Grandoni, Dario Kněževič, Fabio Galante - David Balleri (c), Jose Luis Vidigal, Nico Pulzzeti, Antonio Filippini, Giovanni Pasquale - Francesco Tavano, Erjon Bogdani
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.15 - 5.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Neapol SSC - Udinese Calcio  (sobota 20:30)
V poslední době tápající Neapol svede bitvu na domácí půdě proti Udinese Calcio. Udinese má za sebou dvě těžká domácí kola. Po duelech s AC Milán (0:1) a Interem (0:0) doufají svěřenci Pasqualeho Marina v plný bodový zisk. Neapol čeká na svou první výhru v kalendářním roce 2008.

Jak již bylo zmíněno, Azzurri se letos příliš nedaří. Jeden bod ze tří ligových utkání a vyřazení z domácího poháru, to je bilance SSC Neapol pro rok 2008. Ačkoliv má Marek Hamšík úžasnou formu a může se pro tým přetrhnout, tak Neapol ne a ne vyhrát. Proti Laziu zajistil slovenský talent dvěma brankami svému týmu alespoň bod. V utkání na stadiónu Sant‘Elia však nestačil tým Edyho Reji na poslední Cagliari. Hamšík sice dokázal dostat svůj tým do vedení, ale v posledních dvou minutách obdrželi Azzurri dvě branky a ze Sardinie odjížděli s prázdnou.

Udinese bude tento zápas hrát v duchu odplaty. První souboj těchto celků na Stadio Friuli v Udine totiž skončil fiaskem domácích. Neapol přejela nebohé Bianconeri 5:0 a zrodilo se velké překvapení kola. Přece jenom Neapol je nováček a pro Udinese, jakožto tým s ambicemi na účast v Lize mistrů, není takový debakl přípustný. Navíc bude mít dnešní utkání zvláštní příchuť pro ofenzivní klenot hostí Fabia Quagliarellu. V městečku Castellammare di Stabia, které spadá pod Neapol, totiž spatřil malý Fabio 31. ledna 1983 světlo světa.

"Kalendář nám připravil tuto potěšující skutečnost. Jedu domů do Neapole a doufám, že to bude uspokojující výlet," řekl Quagliarella pro www.udinese.com. "Býval jsem zvyklý sledovat zápasy Neapole jako fanoušek z tribuny - nyní ji budu čelit jako protivník poprvé. Vyběhnout na hřiště na San Paolu bude plné emocí, obzvláště před svými příbuznými, známými a přáteli."

"Sobotní utkání bude velmi důležité a my se na něj již velice těšíme. Opravdu si přejeme se napravit a ukázat, že nejsme ten tým z předchozích utkání. Že jsme připustili doma pět gólů na začátku sezóny, je špatná vzpomínka. Na San Paolu se navrátí Udinese na vítěznou cestu," dodal ještě italský reprezentant. Udinese se potýká s vysokou absencí hráčů. Giampiero Pinzi, Raffaele De Martino, Giandomenico Mesto a Christian Obodo nebudou moci nastoupit kvůli zranění, zatímco Gyan Asamoah hájí barvy Ghany na Africkém poháru národů.

Jedna výhra za posledních sedmi zápasů. Tato nepříliš šťastná skutečnost vedla trenéra Neapole, Eduarda Reju, k posilování kádru v lednovém přestupním termínu. Do týmu přišli Michele Pazienza, Daniele Mannini, Nicolas Navarro a Brazilec Santacroce. "Můj hlavní cíl zde je nyní usadit se v týmu a získat si fanoušky. Vřelost, které se mi tu dostalo prvních pár hodin pobytu, mi ukázala, že Neapol pro mě představuje nový fotbalový život. Chci se plně chopit klubových cílů a dokázat s týmem velké věci," řekla nová posila z Fiorentiny Michele Pazienza.

Domácí se budou muset obejít bez Mirka Saviniho, Maurizia Domizziho, Andrey Cupiho a brankářské jednička Gennara Iezza. Všichni jsou zranění.
Neapol SSC - pravděpodobná sestava:
Matteo Gianello - Gianluca Grava, Paolo Cannavaro, Matteo Contini - Gyorgy Garics, Manuele Blasi, Walter Alejandro Guevara Gargano, Marek Hamšík, Daniele Mannini - Ezequiel Ivan Lavezzi, Marcelo Danubio Zalayeta
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Samir Handanovič - Cristian Zapata, Dias Dalbelo Felipe, Aleksandar Lukovič - Damiano Ferronetti, Gaetano D'Agostino, Gökhan Inler, Andera Dossena - Simone Pepe, Fabio Quagliarella, Antonio Di Natale
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 2.80 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Janov - Calcio Catania  (neděle 15:00)
Janov se opět pokusí naskočit na vítěznou vlnu, poté co v minulém kole poprvé po čtyřech zápasech prohrál. Zabránit se mu v tom pokusí Catania, která na Janov v tabulce ztrácí pouhé dva body.

Dvougólová porážka od AC Milán v minulém kole znamenala přerušení vítězné série Janova. Ten je teď přesně v polovině tabulky a pro zachování dobrého odstupu od sestupových příček potřebuje podovat. Ostatně trenéři obou týmů se nechali slyšet, že jejich hlavní cíle pro tuto sezonu jsou zachovat si prvoligovou příslušnost. Catania ztrácí na Janov dva body, ale co se týče evropských pohárů, je na tom o něco lépe. V Coppa Italia totiž dokázala porazit Udinese a od vysněného finále, které by ji přiblížilo postupu do Poháru UEFA, ji dělí pouhé dva zápasy.

Catania v této sezoně v deseti utkáních venku nedokázala ještě ani jednou zvítězit. Na sever odcestovala bez kapitána Juana Vargase, který vinou disciplinárního trestu musel zůstat doma. Určitě nenastoupí také zranění Gennaro Sabato a Cristian Silvestre. Do kádru Janova se po nenalezení nového působiště v zimním přestupovém termínu vrací Marco Di Vaio, zápas však začne na lavičce. Největší změna je na postu brankáře, Rubinho musí díky červené kartě z minulého utkání přenechat místo Alessiu Scarpimu.
FC Janov - pravděpodobná sestava:
Scarpi; Bovo, A Lucarelli, Criscito; Konko, Paro, Juric, Fabiano; M Rossi, Borriello, Sculli
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Polito; Sardo, Stovini, Terlizzi, Sabato; Baiocco, G Tedesco, Colucci; Martinez, Spinesi, Mascara
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 2.80 - 4.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Inter Milán - Empoli FC  (neděle 15:00)
Dosavadní lídr Serie A Inter Milán přivítá ve 21. kole na San Siru sestupem ohrožené Empoli a měl by získat povinné tři body. Inter by je po zaváhání v minulém kole, kdy remizoval s Udine, určitě potřeboval, aby si udržel na čele dostatečný bodový náskok. Ten před druhým Římem nyní činí 5 bodů.

Tentokrát do utkání nejspíše od začátku nezasáhne nová posila domácích Maniche, který pro klubovou televizi řekl, že se v Interu rychle adaptoval a je tu spokojený. "V tomto ohledu nemám žádný problém. Jsou tu velice zkušení hráči, kteří mě vřele přijali a pomohli mi se tu zabydlet," říká o svém novém působišti portugalský reprezentant, který očekává, že v zítřejším utkání začne na lavičce. Trenér Mancini se po remízovém utkání s Udine určitě uchýlí k několika změnám. Hned v obraně by mohlo dojít několika přesunům. Změny se budou týkat krajních obránců, kdy Maxwella a Burdissa nahradí Chivu, respektive Maicon. Ve středu pak nastoupí dvojice Materazzi s Cordobou. Záloha nastoupí ve složení Cambiasso, Zanetti, Stankovič a před nimi bude operovat v roli playmakera Jimenez. V útoku dá Mancini nejspíše přednost dvojici Cruz – Suazo. K dispozici nebudou kvůli zranění Dacourt a Samuel.

Hosté z Empoli by si určitě rádi zopakovali první letošní návštěvu San Sira, kde se na podzim utkali s AC Milán. Toskánci zde tehdy překvapivě porazili favorizovaného soupeře 1:0. Bohužel to ale pro ně byli jediné tři body, které přivezli ze hřišť soupeřů. Empoli jsou v tabulce na předposledním místě hlavně zásluhou nevyhraného zápasu od prosince loňského roku. Trenérovi Albertu Malesanimu navíc přidělávají starosti zranění několika klíčových hráčů. Pro zápas na San Siru jsou mimo Pratali, Marchisio, Giovinco a Vanigli. Do obrany se tedy postaví Piccolo, zatímco volné místo v záloze vyplní Marianini. V útoku nastoupí osamocený Pozzi.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar; Burdisso, Cordoba, Materazzi, Maxwell; Stankovic, Cambiasso, Zanetti; Jimenez; Ibrahimovic, Cruz
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Balli; Raggi, Marzoratti, Pratali, Antonini; Buscè, Marianini, Moro, Budel, Giovinco; Pozzi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.18 - 5.50 - 14.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Siena - AS Řím  (neděle 15:00)
A nekonečný seriál "Honba za Interem" pokračuje. AS Řím jede do Toskánska vyzvat Sienu, zatímco Inter má doma Empoli. Od obou adeptů na titul se tedy čekají tři body. Nicméně Siena nemá zatím špatnou formu a dokáže favorita potrápit. O tom ví své Palermo, které týmu Maria Beretty podlehlo doma 2:3.

Siena se sice po Novém roce herně zvedla, avšak stále figuruje na sestupových pozicích. Bianconeri se už ze sestupových vod vyšplhali, ale prohra se Sampdorií 0:1 v minulém kole je poslala nazpět. Nyní je Siena sedmnáctá. Pokud se bude chtít toskánský klub udržet, bude se muset naučit vyhrávat domácí zápasy. Siena totiž na Stadio Artemio Franchi vyhrála pouze jednou, což je nejméně ze všech týmů.

Mnoho otazníků viselo a možná ještě visí nad kontroverzní výhrou Říma nad Palermem v minulém kole. Podle stížnosti Palerma podal podavač míčů na Stadio Olympico míč příliš brzy. Následný rychle zahraný rohový kop překvapil defenzívu hostí a Mancini pohodlně vstřelil jedinou branku utkání. Nicméně stížnost Palerma byla smetena ze stolu a Giallorossi tři body již nikdo nevezme.

Pro domácí Sienu bude nesmírně těžké už jen vstřelit Římu branku, natož jej porazit. Svěřenci Luciana Spallettiho jsou totiž ve venkovních jedním z nejlepších týmů v Itálii. Giallorossi venku obdrželi z deseti zápasů jen šest branek a mimo svůj stadión nepoznali hořkost porážky. Siena má navíc doma s Římem velmi špatné zkušenosti, nedokázala totiž Giallorossi na svém stánku v Serii A nikdy porazit! Luciano Spalletti tedy očekává výhru svého týmu, ale rozhodně chce předejít podcenění soupeře.

Za domácí celek si odbyde premiéru lednová posila, útočník Christian Riganò. Postaví se po bok Massima Maccaroneho a Lichtenštejnec Mario Frick se bude muset spokojit jen s lavičkou náhradníků. Sieně bude chybět klíčový hráč a tvůrce hry Thomas Locatelli, pro domácí je to sice jediná, ale zato citelná ztráta. Hostující celek má absentujících hráčů více. Jsou jimi zranění Juan, Adrian Florin Pit a náhradní brankář Gianluca Gurci.
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Alexander Manninger - Luca Rossettini, Daniele Portanova, Simone Loria, Paolo De Ceglie - Do Carmo Neto Alberto, Constantin Paul Codrea, Simone Vergassola (c), Daniele Galloppa - Christian Riganò, Massimo Maccarone
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Alexander Doni - Christian Panucci, Matteo Ferrari, Philippe Mexes, Max Tonetto - Daniele De Rossi, David Cortes Pizarro - Rodrigo Taddei, Simone Perrotta, Alessandro Mancini - Francesco Totti (c)
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.50 - 3.40 - 1.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Lazio Řím - Sampdoria Janov  (neděle 15:00)
Na Stadio Olimpico zavítá ve 21. kole sedmá Sampdoria, která domácímu Laziu nedá nic zadarmo, jelikož se bude chtít dotáhnout na příčky zajišťující pohárovou Evropu. Lazio se sice letos trápí, ale zimní příchody obránců Radua s Rozehnalem a záložníka Daba by mu mohly pomoci k vzestupu.

Mladý rumunský obránce Radu by mohl být skvělou akvizicí do budoucna, jelikož se o něm mluví jako o "novém Christianu Chivuovi". Debut si sice již odbyl v Coppa Italia proti Fiorentině, ale pokud zítra nastoupí, tak ho čeká první zápas v Serii A a podle jeho slov se chce divákům ukázat v dobrém světle. "Jsem velmi šťastný, že můžu hrát za takový klub jakým je Lazio. Jsem připraven nastoupit a vyhrávat. Po fyzické stránce jsem dobře připraven. Jediným problémem pro mě prozatím zůstává řeč," říká Radu. Zranění a nesehranost, to jsou důvody, proč je na tom Lazio letos tak bídně. Poslední dva zápasy Biancocelesti pouze remizovali a na 14. místě mají před sestupovými příčkami náskok pouhých tří bodů. Změnit tuto bilanci ale bude proti Sampdorii velice těžké. Hosté si do Říma přivážejí vynikající formu, když z posledních třech zápasů získali 7 bodů.

Hlavním strůjcem posledních vítězství Sampdorie byl Antonio Cassano, který se v posledních utkáních dostal do vynikající formy a střílí jednu branku za druhou. Cassano se bude chtít určitě prosadit i na Stadio Olimpico, kde se utká proti svému bývalému klubu. Nyní je Cassano na hostování z Realu Madrid a říká: "Když jsem sem přicházel, říkal jsem, že chci podávat co nejlepší výkony, hrát na 110%. Jsem velice rád, že mě tu fanoušci tak skvěle přijali a já se tu můžu cítit jako doma." Hostům v utkání sice nepomůže Alexander Kolarov a Rolando Bianchi, kteří si odpykávají jednozápasový trest, ale i přesto nejsou bez šancí na výhru.
Lazio Řím - pravděpodobná sestava:
Ballotta; Behrami, Siviglia, Cribari, Mutarelli; Manfredini, Ledesma, Mudingayi, Mauri; Pandev, Rocchi
Sampdoria Janov - pravděpodobná sestava:
Castellazzi; Lucchini, Gastaldello, Campagnaro, Maggio; Palombo, Volpi, Franceschini, Pieri; Cassano, Bellucci
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.05 - 3.35
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Parma - Atalanta Bergamo  (neděle 15:00)
Na Stadiu Ennia Tardiniho se ve 21. kole mezi sebou utkají patnáctá Parma a osmá Atalanta. Hosté budou chtít určitě odčinit poslední zbytečnou ztrátu bodů s Regginou a ještě se zapojit do bojů o evropské poháry.

Domácí Parmu dělí od sestupových příček pouhé dva body. Gialloblu v posledním zápase, kdy remizovali s Catanií, po dlouhé bodovali. Této remíze předcházela série tří porážek v řadě a pokles tabulkou. V Parmě teď doufají, že je získaný bod nakopne a opět se jim začne dařit. "Výsledek s Catanií nám dodal potřebnou sebedůvěru," prohlásil Andrea Pisanu. "Vzhledem k tomu, že i Catanie bojuje, podobně jako my, o udržení v soutěži, tak jsou pro nás body z těchto utkání vždy důležité." Jediným hráčem, který budou domácí postrádat je suspendovaný záložník Stefano Morrone.

Atalanta přijíždí k utkání i se svým nejlepším střelcem Cristianem Donim, který se již zotavil ze svalového zranění a měl by být trenérovi Del Nerimu k dispozici. V nominaci naopak nefiguruje suspendovaný Fernando Tissone.
FC Parma - pravděpodobná sestava:
Bucci; Zenoni, Falcone, Couto, Castellini; Reginaldo, Parravicini, Cigarini, Pisanu; Gasbarroni; Corradi
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Coppola; Rivalta, Carrozzieri, Capelli, Bellini; Ferreira Pinto, Guarente, De Ascentis, Langella; Doni; Floccari
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 2.85 - 3.35
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Reggina Calcio - FC Turín  (neděle 15:00)
Regginu je na sedmnáctém místě se stejným bodovým ziskem jako šestnáctý Turín. Oba týmy mají také společné to, že je od sestupové zóny dělí jeden jediný bod, v tomto utkání tak půjde o hodně, o propad do sestupové zóny.

Prezident turínského klubu jednoznačně vyslovil důvěru trenéru Walteru Novellinovi, který tak povede svůj tým i v dalším zápase. V Turíně se totiž začlo proslýchat, že by se do klubu snad měl vrátit Gianni De Biasi, který v roce 2006 přivedl Turín do Serie A. Turínští si od příchodu Novellina hodně slibovali, ten však ve dvaceti zápasech dokázal jen jednou vyhrát a jeho tým je pouhý bod od sestupové trojice. Turín si první letošní body připsal minulý víkend na bezgólovém utkání s Laziem a v neděli se bude pokoušet o první výhru venku v této sezoně. Tým by měli posílit záložník Aimo Diana a obánce Marco Pisano z Palerma, jediné dvě posily týmu v lednovém přestupovém období. Vše nasvědčuje, že si oba hráči v neděli odbydou svou premiéru v dresu Turína.

Reggina ve středu prohrála dohrávku s AC 0:1 a v nedělním utkání si určitě bude chtít zpravit chuť. Reggina stejně jako Turín v této sezoně venku ještě nevyhrála a hlavní bodový přísun tak tvoří zápasy z domácího prostředí. Regginu čeká v dalších zápasech těžcí soupeři, jako AS Řím, Udinese a Juventus a trenér Ulivieri si moc dobře uvědomuje, že jeho tým si v neděli musí připsat tři body. Na první utkání útočné posily Stephena Makinwa si domácí fandové budou muset ještě počkat. Makinwa s Nigérií na africkém šampionátu postoupil ze základní skupiny i do dalších bojů.
Reggina Calcio - pravděpodobná sestava:
Campagnolo; Lanzaro, Cirillo, Aronica; Vigiani, Barreto, Tognozzi, Modesto; Cozza, Brienza, Ceravolo
FC Turín - pravděpodobná sestava:
Sereni; Comotto, Di Loreto, Natali, Lanna; Lazetic, Corini, Grella, Rosina; Stellone, Di Michele
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 2.75 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Juventus Turín - Cagliari Calcio  (neděle 15:00)
Juventus se díky nepříliš výrazným výkonům v minulých kolech propadl až na pátou příčku, poslední utkání však ukázalo, že boj o titul ještě nevzdal a chystá se využít každého zaváhání soupeřů z první čtyřky. Mohamed Sissoko je navíc po přestupu z Liverpoolu připraven ke svému prvnímu utkání a sám se jistě chce proti poslednímu Cagliari co nejvíce předvést.

Sissoko věří, že se dokáže do nového prostředí rychle adaptovat a už se moc těší, že bude moci opět hrát pod trenérem Claudiem Ranierim, který ho trénoval ve Valencii. Do řad turínského velkoklubu v přestupovém období přišel také obránce Gugliermo Stendardo, aby pomohl vystužit už tak dobře pracující turínskou obranu. Stenardo, který přišel do Juventusu na hostování z Lazia však ještě nemůžu nastoupit vinou disciplinárního trestu. Juve se také opět bude muset obejít bez své brankářské jedničky Gianluigiho Buffona, kterého trápí zranění zad. Vinou disciplinárního trestu pak určitě nenastoupí duo Vincenzo Iaquinta a Javier Zanetti.

Cagliari si v minulém kole připsalo velmi důležitou výhru na hřišti Neapole a už se alespoň nadohled přiblížilo nesestupovým příčkám. Cagliari se také nemůže pyšnit nejhorší obranou soutěže a dále společně s Empoli i nejhorším útokem. K výhře nad rozjetým Juventusem by tak potřebovali malý fotbalový zázrak. V přestupovém období tým posílili záložníci Andrea Dossu a Sebastian Rosano, kteří by neměli chybět. Jediným absencujícím hráčem bude suspendovaný Davide Biondini.
Juventus Turín - pravděpodobná sestava:
Belardi; Birindelli, Grygera, Legrottaglie, Molinaro; Palladino, Nocerino, Salihamidzic, Nedved; Del Piero, Trezeguet
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Storari; Ferri, Lopez, Bianco, Agostini; Conti, Parola; Foggia, Jeda, Fini; Matri
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 5.50 - 11.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ACF Fiorentina - AC Milán  (neděle 20:30)
Milánské AC čeká na Stadio Artemio Franchi ve Florencii těžká zkouška. Rossoneri jedou vyzvat Fiorentinu, která právě okupuje 4. místo, tedy pozici, které se chtějí Milánští co nejdříve zmocnit. Výhra na půdě Fialek je tedy pro Rossoneri obrovskou příležitostí pro přiblížení se na ono čtvrté místo.

AC Milán ztrácí na Violu již sedm bodů a ještě k tomu má zápas k dobru. Oba týmy nyní hrají ve skvělé formě, očekává se tedy vyrovnaný souboj. Fiorentina sice vypadla z Coppa Italia s Laziem, ale z posledních pěti ligových utkání nasbírali svěřenci Cesare Prandelliho 13 bodů. Milánský tým již také nefiguruje v domácím poháru, ale v lize má obdobnou bilanci jako dnešní soupeř – z pěti zápasů 12 získaných bodů.

"Zítřejší zápas je pro nás jeden z nejdůležitějších a chceme se pro Milán stát velkou překážkou. Je to otevřené utkání a my musíme přemýšlet, jak k utkání přistoupit. Musíme hrát jako Fiorentina. Musíme být tým a těžit převážně z rychlých protiútoků, a zároveň dovolit soupeři co nejméně. Chceme předvést skvělý výkon. Po technické stránce je Milán kvalitnější než my, proto je musíme porazit jinou dovedností," prohlásil Cesare Prandelli pro www.acffiorentina.it.

Trenér Fialek nemůže počítat se zraněným tvůrcem hry Fabiem Liveranim, jehož by měl nahradit Massimo Gobbi. Jelikož Gobbi je hráčem spíše do strany, tak bude mít Riccardo Montolivo ve středu velký prostor sám pro sebe. Kapitán Dario Danieli ještě není v zápasovém rytmu, tak se nejspíš ještě v základní sestavě neobjeví. Druhý stoper, Marco Donadel, má jednozápasový trest za žluté karty.

Rossoneri v týdnu postihla veliká ztráta. Defenzivní štít, Gennaro Gattuso, se zranil, a nejen že je mimo na několik zápasů Serie A, ale nebude moci nastoupit ani v Lize mistrů proti Arsenalu. Nicméně Cesare Prandelli nevidí neúčast Gattusa v tomto utkání jako veliké oslabení. "Milán má mnoho možností, jak se zformovat na hřišti. Je mi líto, že Gattuso nebude moci hrát, ale každopádně to není pro ně oslabení, jelikož Emerson jej plnohodnotně nahradí," tvrdí Prandelli.

Kromě Gattusa jsou na marodce milánského velkoklubu také útočníci "Pippo" Inzaghi a Ronaldo. Ronaldův krajan, gólman Nelson Dida, se již uzdravil, avšak zatím usedne pouze na lavičku náhradníků. Jediný otazník v sestavě AC visí nad tím, kdo nastoupí na hrotu útoku. Mladík Alexandre Pato hraje zatím skvěle, ale v posledním zápase vystřelil tři body svému týmu Alberto Gilardino. Nechme se překvapit, kdo nakonec nastoupí v útoku Rossoneri.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Sebastien Frey - Tomáš Ujfaluši (c), Per Kroldrup, Alessandro Gamberini, Manuel Pasqual - Zdravko Kuzmanovič, Riccardo Montolivo, Massimo Gobbi - Mario Alberto Santana, Giampaolo Pazzini, Adrian Mutu
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Željko Kalač - Massimo Oddo, Alessandro Nesta, Kakhaber Kaladze, Paolo Maldini (c) - Massimo Ambrosini, Andrea Pirlo, Emerson Fereira - Clarence Seedorf, Ricardo Kaká - Alberto Gilardino
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.10 - 3.00 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán20155043:1350
2.AS Řím20136138:1945
3.Juventus Turín20117239:1740
4.ACF Fiorentina20107332:1837
5.Udinese Calcio2096523:2233
6.AC Milán1986531:1630
7.Sampdoria Janov2084826:2428
8.Atalanta Bergamo2068629:2826
9.Citta di Palermo2067727:3425
10.FC Janov2067720:2725
11.Neapol SSC2066830:3124
12.Calcio Catania2058718:2223
13.AS Livorno1956823:3121
14.Lazio Řím2048822:2920
15.FC Parma2047922:2919
16.FC Turín20212617:2418
17.Reggina Calcio2039817:2918
18.AC Siena2038922:3117
19.Empoli FC20371015:2816
20.Cagliari Calcio20341315:3713

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (35)

Přidat komentář
Slejdy

Palemo 1 , Neapol 0

Reagovat
M11

tak tak... palermo musi

Reagovat
Alessandro24

Hamsik is GOD

Reagovat
smazaný uživatel

I tkink only good.

Reagovat
smazaný uživatel

Co to tady melete ze se Juventus propadl na paty misto, jaky jelito to pise?

Reagovat
Slejdy

v klidu bud jo

Reagovat
-PeCa_08-

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Udine se může loučit s vidinou LM-Juve dneska odpoutá od sebe Fiorentinu a AC,doufám že Viola remizuje,vidím to tak

Reagovat
jtbs

co to melete ze Javier Zanetti nenastupi za Juve??? Ved to je jasne. Javier je v Interi a Cristiano je v Juve! CHAOS

Reagovat
Slejdy

nikdo neni dokonaly

Reagovat
Slejdy

zase penalta ten inter to uz nema obdoby

Reagovat
Slejdy

nevim na co si hraje viera dobre mu tak .. podmee empoli

Reagovat
smazaný uživatel

Siena!Siena!Siena!

Reagovat
Slejdy

jeste se neraduj

Reagovat
Jajinek

Vieira : No Comment. Matrix by se měl taky uklidnit, já být sudím tak mu tu rudou fiknu taky. Na co si zase pánové hrajou. Třeba Zlatan stojí prokazatelně až za půlící čárou, ví o tom, ale stejně se s tím rozhodčím hádá do morku kostí. DOST! HRAJTE FOTBAL!

Reagovat
Slejdy

presne moc si mysli vetsina hracu interu

Reagovat
Slejdy

ten rozhodci :

Reagovat
smazaný uživatel

TEN ROZHODCI JE ZMRD FUCK OFF INTER

MERDA INTER

Reagovat
Slejdy

nj .. oni nedaji pentlu :(( .. no nic myslim ze o titulu je rozhodnuto...prohrat v siene

Reagovat
Slejdy

3:0 chjo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Juventus proste na to nemá. Aspoň vidia, ako sa ťažko vyhráva bez podvodov.

Reagovat
GEGE

Reagovat
smazaný uživatel

Taky sa pos.er

Reagovat
smazaný uživatel

Juventus neprohrál 12 zápasů v řadě a ty hovoříš že na to nemá?Je logický když jim dneska chyběl Zanetti,Iaquinta,dlouhodobě Andrade,Zebina,Chiellini neříkám dneska je to stráta ale říkat že Juventus na to nemá když je třetí v lize tak to si blázen!To asi AC na to už nemá vůbec.Kdo potom na to má krom Juve akorát Inter,tak to su spokojenej pokud je lepší než Juventus jenom Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Vieš o čom točíš? Však hráči Juventusu nevedia, čo je to pohyb, vymieňanie pozícií, nátlaková hra. Proti slabším súperom, ktorí prišli betónovať sa to bez toho jednoducho nedá. Je tam veľa prestarnutých futbalistov, ktorí už na to žiaľ nemajú a bolo zreteľné, že sú unavení. Proste Stará dáma je stará dáma.

Reagovat
-PeCa_08-

Reagovat
smazaný uživatel

AC je futbalový dinosaurus so záhadným prežívaním medzi vyvolenými.

Reagovat
Slejdy

ty si taky dobry traged vidim

Reagovat
smazaný uživatel

Chudáčik, siahol som ti na modlu?

Reagovat
Slejdy

ty si janek

Reagovat
smazaný uživatel

Římani si léčí komplexy na rozhodčim. Pro ty co chtěj psát že Inter vyhrál díky penaltě,tak Empoli jí také kopalo ale J.César jí chytil. Rozhodčí byl celokově tragéd.

Teď k AS-super výsledek. Siena famózní! Titul se rýsuje opět do rukou Interu. Na závěr: MERDA AS Řím FUCK OFF AS Řím-abych nebyl pozadu.

Reagovat
Antijuve

Sice je to vtipný, ale spadl si na úroveň prasátek, kteří fandí Římu.Jinak ten zápas se dá napsat jedině Julio 1:0 Empoli.

Reagovat
Slejdy

ubozacku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele