21. kolo
03.02.2008 15:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

AC Siena - AS Řím 3:0

Fotbalisté AS Řím předvedli dosavadní nejhorší výkon sezóny a zaslouženě si odvezli ze hřiště Sieny tříbrankový příděl. Navíc díky šťastnému vítězství Interu nad Empoli ztrácejí Giallorossi na první místo již osm bodů. Siena se vyšplhala ze sestupového pásma na 16. příčku.

AS Řím doposud ani jednou venku neprohrál a navíc se do sestavy navrátil Rodrigo Taddei, Giallorossi tedy jednoznačně pomýšleli na tři body. Avšak tvrdě narazili. Hra italského vicemistra neměla myšlenku, zakončení bylo bídné a obrana Giallorossi pořádala den otevřených dveří. Utkání tedy jinak skončit nemohlo. O výsledek 3:0 pro domácí se svými góly postarali Simone Vergassola a Mario Frick, o další gól se postaral krajní bek žlutočervených Max Tonetto po sérii nešťastných tečí.

Bianconeri se ujali vedení již v jedenácté minutě. Ex-římský "legionář" Houssine Kharja předvedl úprk po pravé straně, následně si udělal dobrý den z Tonetta a odcentroval. Obránci hostí míč odkopli pouze k Vergassolovi, který krásnou střelou z half-voleje nedal Donimu sebemenší šanci. Giallorossi se snažili o vyrovnání, avšak Tottiho střela šla jen vedle branky Alexe Manningera. Zhruba v polovině 1. půle nechali stopeři vystřelit z vápna bývalého slávistu Lukáše Jarolíma, jenž parádní střelou nastřelil břevno Doniho brány. Dobrou šanci na vyrovnání měl na kopačkách Simone Perrotta. Po krásné Tottiho přihrávce však napálil míč do rakouského brankáře.

Zhruba deset minut před přestávkou zhatil Doni skvělým postřehem gólovou šanci domácích. Mario Frick točil míč do vápna a brazilský gólman polapil míč těsně před Massimem Maccaronem. Ještě před přestávkou se však domácí dočkali podruhé. Paolo De Ceglie poslal střílený centr z levé strany do vápna, Doni se položil a vyrazil jej. Nicméně míč musela políbit štěstěna s černo-bílými pruhy. Donim vyražený balón totiž trefil Mexese, odrazil se a trefil Tonetta, od nějž si to kulatý nesmysl namířil rovnou do brány. Tonetto se jej ještě snažil vykopnout, marně.

Druhá půle se nesla v duchu té první. Hře římského týmu chyběla myšlenka, zakončení a obrana stále hořela. Římané sice mnohem více drželi míč a strávili většinu času na soupeřově polovině, ale prostě nevěděli jak projít skvěle zorganizovanou obranou Bianconeri. Navíc vzadu neustále zlobil Massimo Maccarone, který odvedl parádní výkon. Jediné, na co se Giallorossi zmohli, bylo pár střel Giulyho a Manciniho z kraje pokutového území a Perrottova rána letící zhruba 10 metrů nad.

Hostující fotbalisty tlačil čas, což neunesl kapitán Giallorossi Francesco Totti a vytekly mu nervy. Po strkačce s brankářem Manningerem byli oba ohodnoceni žlutou kartou. Max Tonetto měl nakonec prsty i ve třetím, posledním gólu domácích. U prvního se nechal lacině obejít, druhý vstřelil sám a tomu třetímu předcházela jeho chyba. Luciano Spalletti jej asi po zápase nepochválil. Nešťastník Tonetto byl obrán o míč Riganem, který vyslal Fricka a lichtenštejnský internacionál vystřelil nechytatelně na vzdálenou tyč. Giallorossi si tak z Toskánska odváží zaslouženou porážku rozdílem třídy a do blížícího se utkání s Realem Madrid mají co zlepšovat. I když poslední výsledek Realu nebyl o moc slavnější.

Autor: Pavel Bartl

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

AS se ještě o ten titul popere 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je masakr! to 0:3 vyslo, jen trochu obráceně

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele