Serie A - preview 21. kola

19.01.2013, 08:35, aktualizováno 20.01.2013, 08:34
Previews
Atraktivním duelem začne a také skončí nedělní program 21. kola. Krátce po obědě změří síly Fiorentina s Neapolí, dezertem po večeři pak bude souboj AS Řím s Interem Milán. Mezitím vyzve AC Milán Bolognu, Atalanta Cagliari, Siena Sampdorii, Janov Catanii, Pescara Turín a Chievo Parmu...
ACF Fiorentina - SSC Neapol  (neděle 12:30)
Neapol má v současnosti velký důvod slavit - byly jí navráceny dva body, což znamená, že se opět zapojuje od pronásledování Juventusu. Fiorentina se nyní může soustředit jen na ligovou scénu, takže bude velmi nebezpečným soupeřem. Navíc chce zpět své místo mezi nejlepšími.

Ještě před pár dny vypadal pohled na tabulku zcela opačně - Fiorentině se dařilo a proháněla Juventus, Neapol byla kvůli redukci bodů až pátá. Nyní je vše zcela jinak. Neapol uspěla s odvoláním a byly jí navráceny dva body, které se hned projevily v tabulce. Partenopei jsou zpět na druhém místě, o něž se dělí s římským Laziem. Fiorentině se naopak nepovedl duel s Udinese a odešla poražena. Následně v týdnu nestačila na AS Řím, který ji brankou Mattii Destra vyřadil z Coppa Italia. Jak kluby zareagují na svou rozdílnou situaci?

Florentský tým zažil skvělou podzimní část sezony, kdy sbíral jedno vítězství za druhým a také po stránce předváděné hry se na Montellovo mužstvo hrnula chvála ze všech stran. O to smíšenější pocity nyní zažívají příznivci Fialek v roce probíhajícím. V něm se totiž Fiorentině ještě nepodařilo vyhrát! Bez bodu odešli její hráči již třikrát po sobě, když prohráli s Pescarou, Udinese a nyní s Římany.

Ve prospěch Violy nehovoří ani statistiky - z historického hlediska se musíme vrátit o dlouhé tři roky zpátky. Od té doby Fiorentina na svém hřišti ještě Neapol neporazila. Teď čeká její obranu velmi těžký test - musí zastavit nejlepšího střelce soutěže.

Edinson Cavani je ve skvělé formě a už dlouho o jeho podpis stojí největší evropské týmy. Prezident De Laurentiis ale chce svou hvězdu udržet. Kromě jiného se snaží vhodně doplnit kádr, když z Udinese přivedl univerzála Pabla Armera. Mezeru, jež vznikla po odchodu mladého útočníka Vargase, zaplnil vracející se Calaio. Největší pozornost ale bude v útoku Partenopei ještě dlouho patřit šestnáctigólovému Cavanimu.

Za domácí nenastoupí například dlouhodobě zraněný Giuseppe Rossi, dále David Pizarro, Michele Camporese a Ahmed Hegazy. Poslední klání těchto dvou týmů se povedlo Neapoli, která ve druhém kole vyhrála 2:1. Fiorentina jí tedy má co oplácet. Otázkou je, jak zastavit tak dobře fungující tým.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Neto - Roncaglia, Rodriguez, Savič - Cuadrado, Pizarro, Aquilani, Borja Valero, Pasqual - Jovetič, Toni
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Campagnaro, Cannavaro, Gamberini - Maggio, Behrami, Inler, Armero - Hamšík - Panděv, Cavani
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.30 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atalanta Bergamo - Cagliari Calcio  (neděle 15:00)
Z týmů umístěných ve druhé polovině tabulky se utkají Atalanta a sardinské Cagliari. Hosté se pohybují těsně na hranici sestupu a záchrany a pokud na hřišti svého soupeře zvítězí, v tabulce ho přeskočí. Atalanta je navíc z formy, i když v táboře Cagliari to také není nejlepší.

Atalantě, která se loni parádně vypořádala s odečteným mankem, se přestalo dařit. Za osm kol dokázali svěřenci trenéra Colantuona vyhrát jen jedinkrát a v tabulce se propadli na třinácté místo. Navíc se znovu otevřel boj o záchranu, Atalanta má sice náskok pěti bodů, ale to vzhledem k tříbodovému systému příliš neznamená.

V záchranářských pracích už je až po uši namočeno Cagliari. Hosté v minulém kole zastavili dlouhatánskou sérii bez výhry, doma totiž porazili brankou Daniele Contiho osm minut před koncem Janov 2:1. Cagliari je aktuálně sedmnácté, před osmnáctým Janov má jen dvoubodový náskok.

Atalanta se musí vypořádat s absencemi Capelliho, Belliniho, Marilunga, Lucchiniho, Schelotta a suspendovaných Carmony a Raimondiho. Úplně v pořádku to není ani u Cagliari, Sardiňané pocestují na sever Itálie bez Ariauda, Erikssona, Neného a Cossua.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
CONSIGLI - FERRI, STENDARDO, CANINI, BRIVIO - GIORGI, CIGARINI, BIONDINI - BONAVENTURA, MORALEZ - DENIS
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
AGAZZI - PISANO, ROSSETTINI, ASTORI, MURRU - DESSENA, CONTI, EKDAL - NAIGGOLAN, SAU - IBARBO
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AC Siena - UC Sampdoria  (neděle 15:00)
Ryze záchranářský souboj čeká na Sienu a Sampdorii. Domácím patří beznadějně poslední místo, hosté jsou na tom lépe a to zejména díky výhře nad Juventusem a remíze s AC Milán. Dokáže Sampdoria porazit i papírově výrazně slabšího soupeře?

Siena ne a ne zvítězit a její šňůra zápasů bez vítězství se natáhla už na sedm. Svěřenci trenéra Iachiniho se naposledy radovali z vítězství v půli listopadu loňského roku, od té doby na tříbodový přísun marně čekají. Samozřejmě s nelichotivou sérií se stává záchrana čím dál nereálnější.

Bianconeri mají momentálně za sebou dvojí vystoupení na půdě soupeře, v Miláně prohráli s AC těsně 1:2. A o jednu branku to bylo i v Turíně proti tamnímu FC (2:3).

Co se týče Sampdorie a záchrany, tam dostává situace reálnější rozměr. Po odvolání Cira Ferrary se kormidla chopil ambiciózní Delio Rossi a tým výsledkově pozvedl. Sampdoria totiž vyhrála na půdě mistrovského Juventusu 2:1 a výsledek pak potvrdila i doma proti AC Milán, se kterým remizovala 0:0.

Siena má k dispozici kompletní kádr, výjimku tvoří pouze dlouhodobě potrestaní Vitiello s Terzim. Nikterak dramatické nejsou ani ztráty v táboře Blucerhciatti. Trenér Delio Rossi nemůže počítat jen s Marescou a Juanem Antoniem.
AC Siena - pravděpodobná sestava:
PEGOLO - NETO, PACI, FELIPE - ANGELO, VALIANI, DELLA ROCCA, VERGASSOLA, DEL GROSSO - ROSINA, PAOLUCCI
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
ROMERO - GASTALDELLO, PALOMBO, COSTA - DE SILVESTRI, KRSTIČIČ, OBIANG, POLI, ESTIGARRIBIA - EDER, ICARDI
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AC Milán - Bologna FC  (neděle 15:00)
V lize je na tom AC Milán stále zle a v tomto kole se pokusí zlepšit svojí situaci domácím zápasem proti Boloni. Jenže i hosté potřebují zabrat, před osmnáctým Janovem mají k dobru jen čtyři body a v případě porážky se mohou nebezpečně přiblížit sestupovým vodám.

AC Milán doslova zpackal začátek sezony a teď dělá co může, aby se vrátil tam, kam patří. Na třetí místo ztrácejí Rossoneri jedenáct bodů a zatím to tedy vypadá, že příští rok budou bez Ligy mistrů. Nepřesvědčivě vstoupil Milán i do nového roku. V prvním zápase sice porazil Sienu 2:1, ale poté vypadl z poháru a v dalším ligovém kole remizoval na Sampdorií 0:0. Domácím patří až sedmé místo, na pohárové pozice pak ztrácejí čtyři body.

Domácí by na San Siru rádi navázali na první vzájemný duel z této sezony. Milan tehdy vyhrál v Boloni 3:1 a hattrickem se blýskl útočník Giampaolo Pazzini. Někdejší útočník Fiorentiny, Sampdorie a Interu Milán by měl nastoupit od začátku i nyní. Výsledkově na tom není dobře ani Boloňa. Loni se týmu dařilo, ale letos je situace trochu jiná. Svěřenci trenéra Stefana Pioliho se mohli v prosinci pyšnit výbornou formou, na kterou po novém roce nenavázali. Boloňa prohrála s Parmou a Janovem, ale v posledním kole si výrazně spravila chuť, když Chievo zesměšnila čtyřmi brankami.

AC bude i tentokrát bez Didace Vily, De Jonga, Yepese a Ambrosiniho, který má svalové problémy. Hosté zase pocestují do Milána bez Gimeneze, Nataliho a Acquafrescy.

Netřeba dodávat, kdo je v zápase favoritem. Milán je sice sedmý, ale na San Siru by si měl s Boloňou poradit.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
ABBIATI - DE SCIGLIO, BONERA, ZAPATA, CONSTANT - FLAMINI, MONTOLIVO, BOATENG - NIANG, PAZZINI, EL SHAARAWY
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
AGLIARDI - GARICS, SORENSEN, ANTONSSON, CHERUBIN - PEREZ, KRHIN - DIAMANTI, TAIDER, GABBIADINI - GILARDINO
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Janov CFC - Calcio Catania  (neděle 15:00)
Pro Janov už letos prakticky neexistují jednoduché zápasy. Po prohře v klíčovém duelu minulý týden se totiž Rossoblu opět propadli do pásma sestupu a mnozí již možná ani nevěří, že by se ještě mohli zachránit. V neděli čeká Janov na domácí půdě Catanii, který se nachází v relativně klidném středu tabulky.

Grifové hráli minulý týden v Cagliari, tedy celku, který se v tu chvíli nacházel o jediný bod za nimi. A vypadalo to nadějně. Janov Is Arenas vedl, jenomže pak Cagliari dvěma góly otočilo skóre a kouč hostů Luigi Delneri byl po zápase značně rozhněvaný. "Zahodili jsme tři body. Paradoxně jsme se dostali pod větší tlak, až když jsme vedli. Všichni hráči ale musejí dávat do zápasů víc," říkal Delneri, jemuž zatím angažmá v Janově vůbec nevychází, ale nadále má důvěru prezidenta Enrika Preziosiho.

Delneri alespoň doufá, že bude moci v neděli použít Boška Jankoviče a Damiana Ferronettiho, kteří bojují se zraněními, ale Juan Vargas zůstává mimo a karty nepustí do duelu Pisana a Seymoura.

Catania přijíždí na Marassi ve výborné náladě. Minulý týden totiž dokázala porazit AS Řím a potvrdila, že doma se jí daří. Venku už výkony svěřenců Rolanda Marana už tak slavné nejsou, nicméně desátá příčka aktuálně zajišťuje pohodlné náskok jak na nejbližší pronásledovatele (5 bodů), tak na sestup (12 bodů).

Do Janova dorazí Catania bez Francesca Lodiho, jenž má na dva zápasy stop, stejně tak Nicola Legrottaglie a zranění nepustí na kolbiště Sergia Almirona, Fabia Sciaccu a Marka Biagantiho.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Frey, Sampirisi, Granqvist, Manfredini, Moretti, Rossi, Kucka, Matuzalem, Antonelli, Immobile, Borriello.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Andujar, Alvarez, Bellusci, Spolli, Capuano, Izco, Salifu, Gomez, Castro, Barrientos, Bergessio.
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Delfino Pescara - Turín FC  (neděle 15:00)
Ani jeden z týmů není bezprostředně ohrožen sestupem. Domácí jsou šestnáctí, hosté dokonce ještě o čtyři příčky výš. Přesto není co podceňovat a chtějí-li se oba kluby zachránit, musí navázat na dobrou formu.

Když se tyto celky střetly naposledy, Turín jasně ukázal, že je mnohem lépe připraven a vyhrál 3:0. Předtím se ale dařilo Pescaře, která - ještě v rámci Serie B - díky gólům Lorenza Insigneho a Cira Immobileho vyhrála. Na domácí půdě se Delfínům daří a Turín proto nečeká nic jednoduchého.

Pescara byla brána jako jeden z hlavních favoritů na sestup, ale postupem času se dostavily i výsledky, které svědčí o tvrdé práci. Delfíni samozřejmě nejsou obávaným týmem, který zažil vzestup pod trenérem Zdeňkem Zemanem, ale nový kormidelník již ukázal, že jeho tým nelze jen tak porazit. Po několika porážkách vedení odvolalo trenéra Stroppu, jenž byl nahrazen současným Cristianem Bergodim.

Bergodimu se podařilo získat již tři vítězství, o všechny body obral Janov, Catanii a naposledy dokonce Fiorentinu. Klíčovou úlohu má v zisku bodů vzrůstající forma mladého brankáře Perina, o něhož se již zajímají přední italské kluby. Perin sice nájezdům Turína čelit bude, ale Bergodimu chybí mnoho jiných hráčů. Mimo jiné zranění Simone Romagnoli a Uroš Cosič. Ofenzivní talent Juan Fernando Quintero je s reprezentací do dvaceti let na mistrovství Jižní Ameriky.

Ani Bergodiho protějšek nemá při výběru sestavy úplně klidné noci. Kvůli kartám nemůže hrát zkušený Rolando Bianchi, který zařídil již sedm branek svého týmu. Kromě něj se Pescaře nepostaví Angelo Ogbonna, Abou Diop a Mario Santana, kteří jsou dlouhodobě zranění.

Tak jako se Pescaře daří na domácím trávníku, daří se turínskému FC mimo svůj stánek. Toro prohrálo jen v Římě s AS a v městském derby se Starou dámou. Giampiero Ventura si je dobře vědom, že jeho tým nečeká žádná lehká úloha. Pescara se totiž bude snažit potvrdit svou dobrou domácí formu a odpoutat se od tří posledních týmů Serie A.
Delfino Pescara - pravděpodobná sestava:
Perin - Balzano, Terlizzi, Capuano, Modesto - Nielsen, Togni, Bjarnason - Weiss - Vukušič, Caraglio
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Gillet - Darmian, Glik, Rodriguez, Masiello - Gazzi, Brighi, Basha - Cerci, Meggiorini, Birsa
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Chievo Verona - Parma FC  (neděle 15:00)
Fotbalisté Chieva utrpěli v minulém kole ostudný debakl od Boloni a poněkud tím přibrzdili realizaci cíle o posunu do první desítky. Nicméně byla to teprve druhá porážka za sedm kol, doma proti Parmě se chce veronský celek opět naladit na vítěznou vlnu.

Chievo v prosinci značně zlepšilo svůj herní projev a dostalo se do dobré formy. Výsledkem byly tři výhry v řadě a okamžitposun tabulkou. Fly Donkeys navíc po novém roce na onu formu navázali, Atalantu doma udolali 1:0.

Minulé kolo už bylo v tomto ohledu jiné. Chievo utrpělo na půdě Boloni čtyřbrankový debakl, dvěma brankami se blýskl Gilardino, po jedné pak Koné a Gabbiadini. Trenér Corini byl pochopitelně s výsledkem hrubě nespokojen, jeho týmu nezbývá nic jiného, než debakl odčinit a s Parmou získat tři body.

Naopak naprostá spokojenost s minulým kolem panuje v Parmě. Gialoblu doma hostili mistrovský Juventus a ten dokázali obrat o body (1:1). Potvrdili tak svojí formu, vždyť to byla za měsíc jediná "ztráta" bodu. Parma se díky tomu dostala do první desítky, ba co více, zpovzdálí může pokukovat po pohárových pozicích.

Fly Donkeys nemohou využít služeb Freye, Guany, Dramého, Luciana, Hetemaje a vykartovaného Cesara. To Parma má oproti Chievu jednu velkou výhodu, její trenér Donadoni má k dispozici takřka kompletní kádr, počítat nemůže pouze se zraněným Galloppou.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
PUGGIONI - SARDO, DAINELLI, ANDREOLLI, JOKIČ - VACEK, L. RIGONI, COFIE - STOIAN, THÉRÉAU, PALOSCHI
Parma FC - pravděpodobná sestava:
PAVARINI - ZACCARDO, PALETTA, LUCARELLI - BIABIANY, MARCHIONNI, VALDES, PAROLO, GOBBI - BELFODIL, SANSONE
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Řím - Inter Milán  (neděle 20:45)
Další kolo italské Serie A završí očekávaný souboj římských Vlků s milánskými Nerazzurri. Když se oba kluby setkaly naposledy, hosté z Říma na San Siru vyhráli 3:1. Inter má tedy týmu trenéra Zemana co vracet.

Ve zmíněném zápase hosté z Říma jasně předčili svého soupeře. Zvláště kapitán Totti, který zažívá pod staronovým trenérem opět skvělé období, dodával svým spoluhráčům jistotu a jeho spolupráce s Pablem Osvaldem dovedla Římany k cennému skalpu. To byl Řím, jaký Zeman sliboval. Na druhou stranu, stejný Řím je ničen neschopností udržet nastavený řád vlivem mnoha faktorů nedokáže na své úspěchy navázat po delší dobu. To má za následek současnou pozici bez pohárů.

Inter Milán zareagoval mnohem lépe, když vyhrál následujících osm zápasů z devíti. Od konce prosince se mu ale nedaří a na vedoucí tým ztrácí sedm bodů. Zvláště konec roku 2012 a začátek toho současného Nerazzurri nezvládli, prohráli s Laziem a Udinese, bod si rozdělili s letos hluboko pod možnostmi hrajícím Janovem. Minulé kolo jim ale přálo, protože branky Palacia a Guarína stačily na zdolání Pescary. Na dobrý výkon navázali svěřenci trenéra Stramaccioniho výhrou nad Bolognou v poháru.

Zápas s Bolognou ale nebyl právě procházka růžovou zahradou. Inter sice o dva góly vedl, když se trefili Guarín a Palacio, ale nakonec muselo o výhře a postupu rozhodnout až prodloužení. Díky Rancchiově trefě se Nerazzurri dostali do semifinále, kde na ně narazí...

...AS Řím. Ano, Giallorossi se s Interem utkají třikrát za čtrnáct dní. Ani AS v poháru nepřesvědčilo. Na zdolání Fiorentiny potřeboval tým trenéra Zemana rovněž prodloužení, ve kterém se trefil strádající Mattia Destro. Mladý útočník zatím ani zdaleka nenaplňuje vysoká očekávání, ale bude je muset dokázat velmi brzy. Pablo Daniel Osvaldo totiž stále není připraven. Otázkou je také zdravotní stav kapitána Tottiho. Vedle nich nenastoupí ani zranění Romagnoli se Stekelenburgem.

Andrea Stramaccioni bude mít problémy se složením útočné vozby - mimo hru jsou Diego Milito i Antonio Cassano, bývalý Říman. Yuto Nagatomo, Luca Castellazzi, Dejan Stankovič, Ricardo Alvárez, Philippe Coutinho a Walter Samuel jsou zranění, do akce se už dlouho nedostal ani Holanďan Sneijder, jenž by měl být na cestě za jiným angažmá. Oba trenéři si ale jsou vědomi závažnosti prvního kola tohoto vzájemného minisouboje a udělají maximum práce pro maximum bodů.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Goicoechea - Piris, Marquinhos, Castan, Balzaretti - Pjanič, De Rossi, Florenzi - Lamela, Destro, Totti
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Ranocchia, Chivu, Juan Jesus - Zanetti, Gargano, Cambiasso, Pereira - Guarin - Rocchi, Palacio
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Città di Palermo - SS Lazio  (sobota 18:00)
Na stadionu Renza Barbery se utkají domácí Palermo a aktuálně třetí tým soutěže Lazio. Postavení obou soupeřů v tabulce hovoří jasně, favoritem je Lazio, i když Sicilané se doma vždy dokáží vybičovat k výborným výkonům.

Palermo se stále nemůže dostat ze sestupových vod a na vítězství už čeká více než dva měsíce. Svěřenci trenéra Giana Piera Gasperiniho slavili naposledy vítězství nad Catanii. Tříbodový zisk v prestižním derby ale ke zlepšeným výkonům nevedl. Z posledních šesti kol dokázali pouze jednou remizovat, což se nakonec promítlo v aktuálním postavení - Palermo je devatenácté. V tomto kole se domácí střetnou s Laziem, se kterým zejména doma mají velmi kladnou bilanci.

Aktuálně nejlepším týmem, vzato podle formy, je na apeninském poloostrově Lazio. Biancocelesti po další výhře, tentokráte nad Atalantou, stáhli náskok Juventusu už na pouhé tři body. Boj o Scudetto tak dostává nový rozměr, je však otázkou, zdali Lazio dokáže s Juventusem držet krok po celou sezonu. Lazio už neprohrálo devět kol v řadě, sedmkrát zvítězilo a bezpečně drží třetí místo. Tým Vladimira Petkoviče čeká v tomto kole ošemetný úkol, Palermo je sice předposlední, ovšem nutně potřebuje body, navíc před domácím publikem se dokáže vždy vyhecovat a zvláště proti týmu jakým je Lazio.

Družina Giana Piera Gasperiniho nemá doma s Laziem špatnou bilanci. Například loni uvidělo Stadio Renza Barbery gólové hody, Palermo uštědřilo Laziu pětibrankový debakl! Je ale téměř jasné, že tento zápas bude jiný.

Za domácí nenastoupí Hernandez, Mantovani, Brienza a suspendovaný Barreto. Stejně jsou na tom i hosté, do hry nenastoupí Konko, Staknevičius, Klose a Ederson.
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
UJKANI - VON BERGEN, ARONICA, GARCIA - MORGANELLA, RIOS, KURTIC, DOSSENA - ILIČIČ, DYBALA - MICCOLI
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
MARCHETTI - BIAVA, DIAS, RADU - MAURI, GONZALEZ, LEDESMA, HERNANES, CAVANDA - CANDREVA - FLOCCARI
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Juventus FC - Udinese Calcio  (sobota 20:45)
Minulý se dal označit za "Rok Juventusu", o tom novém to ale zatím neplatí. Neúprosná mašina trenéra Conteho ztratila tempo a poslední dva zápasy v Serii A jí vůbec nevyšly. V prvním zápase roku 2013 se zrodilo překvapení, když lídr tabulky prohrál se Sampdorií, naposledy jen remizoval s Parmou. Udinese se naproti tomu zvedá.

Sampdoria šokovala veřejnost, když nachystala Juventusu nepříjemné překvapení v začátcích tohoto roku. Mauro Icardi dvěma góly uzmul domácímu týmu Staré dámy tři body, s čímž počítal málokdo. Na nepříznivý výsledek reagoval Juventus velmi dobře, když si v poháru poradil s AC Milán. Přesto vše nefunguje nejlépe - v posledním kole Serie A Juventus znovu nebral tři body, protože se smírně rozešel s Parmou. Jak odpoví Conteho svěřenci nyní?

Výsledky nejsou to jediné, kvůli čemu se musí Bianconeri ohlížet přes rameno. Neapol totiž uspěla s odvoláním a byly jí navráceny dva body. To znamená, že Mazzariho tým je nyní druhý se ztrátou pouhých tří bodů. Ale zpět ke Staré dámě. Lídr tabulky jakoby ztrácel dech - před Vánoci měl k dobru hned osm bodů, nyní jsou z toho pouze tři. A i když byl Antonio Conte po remíze na Stadio Tardini spokojen s přístupem hráčů, jeho tým si podle něj zasloužil mnohem víc bodů.

Herní styl Juventusu zdobí především velmi silná záložní řada, v níž se skví například brilantní technik Andrea Pirlo. Ten ale pravděpodobně nebude schopen zasáhnout do duelu z důvodu zdravotních potíží. Zraněn je také další pilíř střední řady, Claudio Marchisio. Kwadwo Asamoah reprezentuje svou zemi na Africkém poháru národů, Giorgio Chiellini, Nicklas Bendtner a Simone Pepe jsou stále dlouhodobě zraněni.

Udinese se dlouho nedařilo, ale poslední dva zápasy ukázaly, že se se Zebrami musí stále počítat. Co víc, tým trenéra Francesca Guidolina by rád promluvil do bojů o evropské poháry. Poté, co Antonio Di Natale sestřelil Inter Milán, byl na obzoru další nebezpečný soupeř. Montellova Fiorentina je jedním z favoritů na vstupenky do evropských pohárů a zápas s ní měl prověřit připravenost party kolem Di Nataleho.

Kapitán Udinese se ale nenechal zaskočit favoritem a opět skóroval dvakrát! Udinese tak vstřelilo šest branek ve dvou zápasech. V posledních šesti zápasech Serie A Zebry neprohrály, čtyřikrát dokonce zvítězily. Nyní mají hráči další motivaci vyhrát - trenér Francesco Guidolin si odbude pětistý zápas na lavičce a rád by jej pochopitelně oslavil výhrou!

Mezi tři tyče se tentokrát nepostaví Željko Brkič, který je zraněný, ale náhradník Padelli. Emmanuele Badu a Mehdi Benatia se odebrali ke svým reprezentacím v Africe, Diego Fabbrini je také mimo hru. V posledním měření sil vyhrál Juventus, který děkoval dvougólovému Matrimu. Bude se historie opakovat?
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Barzagli, Bonucci, Caceres - Lichtsteiner, Vidal, Marrone, Pogba, De Ceglie - Giovinco, Vučinič
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Padelli - Heurtaux, Danilo, Domizzi - Basta, Pinzi, Allan, Lazzari, Pasquale - Muriel - Di Natale
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Juventus FC20143341:1445
2.SSC Neapol20133440:1842
3.SS Lazio20133430:1942
4.Inter Milán20122632:2238
5.ACF Fiorentina20105537:2435
6.AS Řím20102843:3432
7.AC Milán2094736:2731
8.Udinese Calcio2079432:2730
9.Parma FC2086628:2630
10.Calcio Catania2085727:2729
11.Chievo Verona20731021:3324
12.Turín FC2059623:2423
13.Atalanta Bergamo20731018:3022
14.Bologna FC20631125:2621
15.UC Sampdoria20641022:2821
16.Delfino Pescara20621217:3720
17.Cagliari Calcio20541119:3619
18.Janov CFC20451121:3217
19.Città di Palermo20361116:3215
20.AC Siena20451119:3111
Bodové odečty
UC Sampdoria-1za ovlivňování výsledků zápasů
Turín FC-1za ovlivňování výsledků zápasů
Atalanta Bergamo-2za ovlivňování výsledků zápasů
AC Siena-6za ovlivňování výsledků zápasů

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (888)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele