21. kolo
03.02.2008 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Inter Milán - Empoli FC 1:0

Na San Siru bylo k vidění utkání mezi domácím Interem a Empoli, které nakonec skončilo se šťastným koncem pro domácího lídra tabulky. Nejprve totiž Ibrahimovič proměnil penaltu a posunul favorizovaný Inter do vedení. Jenomže ve 39. minutě uviděl Vieira červenou kartu a domácí dohrávali zápas o desíti. V samém závěru mohli hosté vyrovnat, ale pokutový kop zneškodnil hrdina Julio Cesar a získal pro Inter tři body.

Oba celky se prvních deset minut spíše zahřívaly a s první střelou vyrukoval Luis Jimenez až ve 13. minutě, když ve středu hřiště obral o míče Budela. Jeho střela ale mířila vedle. Do slibné příležitosti se také dostával hostující Busce, ale jeho akci zastavil zdvižený praporek čarového sudího. Opakovaný záběr ale odhalil, že se o ofsajd nejspíše nejednalo. Na druhé straně vypálil dělovku Stankovič, ale brankář Bassi konečky prstů střelu vytáhl.

Hra se přelévala z jedné strany na druhou a další dobrou šanci si vytvořilo Empoli. Burdissa chytře obešel Pozziho, jehož střela se otřela o tyč. Ve 34. minutě přišla další chyba ze strany rozhodčích. Tentokráte už byla chyba vážnějšího charakteru, jelikož se po údajné Vanucchiho ruce kopala penalta. Opakovaný záběr ale ukázal, že míč trefil Vanucchiho do obličeje, nikoliv do ruky. K exekuci se postavil Zlatan Ibrahimovič a přesně umístěnou střelou do dolního rohu nedal brankáři šanci. Hlavní sudí úřadoval i o pár minut později, když nejprve udělil žlutou kartu po zbytečném zákroku Vieirovi a po několika protestech ze strany francouzského reprezentanta ho po druhé žluté vyloučil.

Aby toho nebylo pro Inter málo, tak se hned v úvodu druhého dějství zranil Dejan Stankovič a musel střídat. Nahradil ho Nelson Rivas a Javier Zanetti se musel přesunout na pravý kraj zálohy. Empoli se poté ujalo míče a diktovalo hru. Obrovskou šanci měli hosté po Vanucchiově trestném kopu. Míč se totiž dostal k Buscemu, který pohotově vypálil a brankář Cesar měl co dělat, aby míč vyrazil. Empoli stále tlačilo, ale i po střele Saudatiho a Pozziho hlavičce, se kterou měl Cesar opět obrovské problémy, svítil na světelné tabuli stav 1:0.

Inter se ve druhém poločase zmohl na jedinou kloudnou akci, ale vyvrcholením byla pouze nepovedená Suazova střela. Největší příležitost hostů přišla v 83. minutě. Rozhodčí Tagliavento totiž opět nařídil další pokutový kop. Tentokrát za Materazziho faul na Saudatiho. Penaltu zahrával sám postižený Saudati, jenže hrdinou okamžiku se stal domácí gólman Cesar, který jeho pokus brilantně zlikvidoval, a pro oslabený Inter tak získal všechny tři body.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sic jen o gól, ale důležité vítězství ! To je Inter Milán !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Zlatko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele