21. kolo
03.02.2008 15:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Lazio Řím - Sampdoria Janov 2:1

Na Stadiu Olimpicu se střetlo Lazio se Sampdorií, které nedokázal svou brankou spasit ve formě hrající útočník Antonio Cassano. Domácí podali zodpovědnější výkon, vstřelili o gól víc a připsali si do tabulky důležité tři body.

První nebezpečnou situaci vyprodukovali domácí, respektive Goran Panděv, který nebezpečně centroval do pokutového území. Tuto akci ale rázným odkopem ukončil Campagnaro. Hosté odpověděli Volpiho trestným kopem, který ale nenadělal brankáři Ballottovi větší problémy. Nakonec se pro Volpiho stala osudnou 16. minuta, kdy musel kvůli zranění střídat. Na hřiště poslal trenér Mazzarri Delvecchia. Po dvaceti minutách hry se dostal do stoprocentní gólové příležitosti Cassano. Fantastickým pasem našel ve vápně úplně osamoceného Cassana Bellucci, ale hostující útočník ze šesti metrů neuvěřitelně přestřelil.

Ke střele se ve 37. minutě odhodlal domácí Radu. Jeho pokus byl odražen na roh, ze kterého padla vedoucí branka. Sivigliův roh totiž nadělal ve vápně obrovský zmatek, čehož využil Mauri a prostřelil brankáře Castellazziho. Biancoceleste mohli svůj náskok zdvojnásobit již o minutu později, ale proti Rocchimu dobře zakročil Castellazzi. Radost domácích fanoušků po vedoucí brance ale netrvala příliš dlouho, jelikož ještě do poločasu stihla Sampdoria vyrovnat. Maggio našel na hranici pokutového území volného Cassana, který se tentokrát již nemýlil a tvrdou ranou propálil Ballottu.

Sampdoria začala druhý poločas podobně, jako skončil ten první. Jediný rozdíl byl v tom, že povedenou útočnou akci nedokázala přetavit ve vedoucí branku, když si dobrý zákrok připsal Ballotta. Po hodině hry se mohli hosté opět ujmout vedení, ale Delvecchiova rána se mezi tři tyče nevešla. Chvilku nato musel na druhé vytáhnout podobně kvalitní zákrok také Castellazzi. Lazio pak soupeři v podstatě nepůjčilo míč a stále se hrnulo do útoku. Jejich snažení bylo odměněno v 77. minutě, kdy hostující obranu chytrým pasem obelstil Panděv a pro Rocchiho nebyl problém zakončit. Výhru mohl pojistit těsně před koncem Panděv, ale ztroskotal na brankáři Castellazzim.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele