21. kolo
03.02.2008 15:00 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

FC Parma - Atalanta Bergamo 2:3

Atalanta slaví po 34 letech vítězství na Stadio Tardini, když zásluhou Pellegrina, Belliniho a Floccariho porazila Parmu 3:2. Atalanta se díky zisku tří bodů dostala už na sedmou příčku. Domácí Parma se naopak propadla na 17. místo a od sestupových příček jí dělí pouhý bod.

Utkání bylo sice zpočátku nezáživné, ale zato hned po první vážnější šanci padl gól. Po Guarantově trestném kopu se mezi vysokými obránci prodral Pellegrino a hlavičkou poslal v 18. minutě svůj tým do vedení. Hra se po úvodní brance opět uklidnila a diváci si na žádné větší vzrušení nepřišli. Ve 34. minutě měli domácí obrovskou příležitost ke srovnání skóre. V pokutovém území byl stažen k zemi debutující Lucarelli a rozhodčí nařídil penaltu. Hráči nervózně popobíhali kolem šestnáctky a kvůli špatnému postavení jednoho z hráčů musela být penalta opakována. Jejím exekutorem se stal sám postižený Lucarelli, ale brilantní zákrok předvedl brankář Coppola a míč vyrazil. Hosté tedy stále drželi hubené vedení, ale tento stav netrval dlouho. Za dalších pět minut již bylo vyrovnáno, když Cigariniho centr skvěle zužitkoval Lucarelli a hlavičkou přehodil Coppolu. Bývalý útočník Livorna a Šachtaru Doněck tak napravil neproměnnou penaltu.

V 59. minutě se po famózní ráně Belliniho do horního rohu branky ujala vedení opět Atalanta. Hostující kapitán mohl oslavovat svou první branku sezony. O deset minut později definitivně rozhodl o osudu utkání Sergio Floccari. Domácím obráncům se ho nepodařilo ani nadvakrát zastavit a hostující útočník poté bezpečně obstřelil gólmana Bucciho. Parma se sice ještě nechtěla vzdát, ale branku se ji podařilo vstřelit až v nastaveném čase, když se z penalty prosadil Gasbarroni. Kontaktní gól ale přišel příliš pozdě na to, aby se s výsledkem mohlo ještě něco udělat.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele