Serie A - souhrn 21. kola

31.01.2015, 20:00, aktualizováno 01.02.2015, 22:38
Komentáře a souhrny
Juventus remizoval s Udine, Turín rozstřílel Sampdorii. Těsné výhry slaví Palermo, Atalanta, Cesena a Neapol. Inter podlehl Sassuolu a odmítl možnost na posun tabulkou, naopak konečně se dočkalo AC Milán. Zaváhalo AS Řím, jenž remizovalo s Empoli, body se dělily i mezi Janovem a Fiorentinou...

AC Milán - Parma FC 3:1

01.02.2015 20:45

Góly: 17. Jérémy Ménez (pen.), 57. Jérémy Ménez, 76. Cristian Zaccardo - 24. Antonio Nocerino

AC Milán v novém roce 2015 konečně zvítězilo, když porazilo poslední Parmu 3:1. A byla to velmi důležitá výhra, neboť vrátila AC do kontaktu s evropskými poháry. Na ty Rossoneri momentálně ztrácejí pět bodů.

Milán se v úvodu zápasu hledal a v podstatě ho vysvobodila až první branka Jérémyho Méneze. Nutno podotknout, že Milán k ní přišel tak trochu se štěstím. Lucarellli totiž zahrál ve vlastním vápně rukou a sudí odpískal pokutový kop. Jérémy Ménez penaltu nekompromisně proměnil a AC vedlo 1:0. Ale jak už to bývá, vedení mu dlouho nevydrželo. Hned ve 24. minutě obrana Rossoneri neubránila rohový kop a na bližší tyč neomylně zakončoval někdejší hráč AC Antonio Nocerino. Parma tedy rychle srovnala na 1:1. Po půlhodině hry mohl vrátit vedení na stranu Milána stoper Alex, který mimochodem nastoupil s kapitánskou páskou, jeho dělovka z volného přímého kopu skončila na výtečném zákroku Miranteho. O chvíli později se po Cerciho centru prodral k hlavičce Destro, ale netrefil branku.

Na druhé straně zase spálil obrovskou šanci Varela i Palladino. Prvně jmenovaný vypálil nepříjemný projektil, který López vyrazil a poradil si i s bezprostřední dorážkou Palladina. Této šance musela Parma jasně litovat, zvláště když nakonec zápas nedokázala ani zremizovat. Ale nepředbíhejme, poločas skončil nerozhodným výsledkem 1:1.

Svěřenci trenéra Filippa Inzaghiho strhli vedení na svojí stranu v 57. minutě a opět se o to postaral skvělý Jérémy Ménez. Kvantum práce přitom odvedl na pravé straně Alessio Cerci, který popotáhl míč až k vápnu, kde Ménezovi předal balón a francouzský útočník pak přesnou střelou překonal Miranteho - 2:1 pro AC Milán. Domácí se rázem dostali do pohody a čtvrthodiny před koncem definitivně rozhodli. Opět v tom měl prsty Alessio Cerci, který ve vápně přihrál pod sebe na nabíhajícího Zaccarda a ten definitivně rozhodl - 3:1 pro AC Milán. Pro Parmu to byla krutá tečka, neboť se o ní postaral její bývalý hráč. Zaccardo pak branku nijak emotivně neslavil.

Více informací k zápasu

AC Cesena - SS Lazio 2:1

01.02.2015 15:00

Góly: 60. Gregoire Defrel, 77. Danilo Cataldi (vl.) - 87. Miroslav Klose

Lazio překvapivě nestačilo na lepší Cesenu. Nováček soutěže předvedl velmi sebevědomý a obětavý výkon. První branku vstřelil Defrel, na něj navázal vlastním gólem Cataldi. Trefa Miroslava Kloseho už nic nezměnila.

Problémem Lazia byl post hrotového útočníka. Vedení zareagovalo na kritickou situaci tím, že stáhlo z hostování mladíka Brayana Pereu, který ale dnes nebyl ani na lavičce. Od prvních minut se s obranou Ceseny prali Antonio Candreva, Miroslav Klose a Stefano Mauri.

Lazio se ihned zapojilo do ofenzivních kombinací a pokoušelo se zasypat brankáře Lealiho střelami. Ten ale častokrát situaci zklidnil přesným zákrokem. Také Cesena ale umí zaútočit a Pioliho tým se ocital v ohrožení především po akcích Brienzy. Toho si ale obrana Lazia dostatečně dobře hlídala.

Po patnácti minutách si Lazio muselo dávat pozor na aktivitu Defrela, který si na hranici velkého vápna připravil míč na střelu a tvrdě vypálil. Obrana římského týmu se ale zaskvěla a zablokovala tento projektil. Až po dvaceti minutách se do většího náporu dostala Pioliho parta. Nejprve se Candreva rozhodl ze zhruba pětadvaceti metrů vypálit, balon mu ale nesedl. Napodobit se jej pokoušel Marco Parolo, někdejší hráč právě Ceseny. Jeho dělovku ale chytil brankář Leali.

Cesena byla při útocích hodně bezzubá a brankář Marchetti příliš mnoho práce neměl. Laziu se nedařilo dostat míč do brány, i když snaha mu nelze upřít. Problémem Biancocelesti se stala především finální fáze. Například Antonio Candreva se s míčem dostal do dobré pozice a centroval, ale nenašel žádného spoluhráče. Na opačné straně pálil Giorgi, který však nepropálil obranou tvrz Lazia.

Po půlhodině hry se Candrevův centr snesl do velkého vápna, ale obrana Ceseny míč odvrátila do bezpečí. Lazio vstřelilo branku o dvě minuty později, ale podle názoru sudího Peruzza to bylo z ofsajdu. Lazio se pomalu posouvalo vpřed, ale ani další Candrevův centr svého adresáta nenašel. Muselo si ale dávat pozor na "zadní vrátka", protože Duričovi nechybělo mnoho, aby se dostal k nahrávce ze strany.

Zajímavý projektil si připsal na konto Pulzetti, ale mířil mimo bránu. Na úvod druhé půle se dopředu dostával aktivní Defrel, ale brankář Marchetti vystihl situaci a dobrým vyběhnutím akci zastavil. Následně se Cesena rozhodla zaútočit prostřednictvím Giorgiho, ale ten narazil na dva soupeřovy obránce. Aktivní Cesena zvyšovala obrátky a Lazio mělo hodně co dělat, aby její útoky zvládalo přerušit. Po standardní situaci se k míči postavil Brienza, ale jeho ránu brankář Marchetti vystihl a zneškodnil.

Tolik štěstí ale už neměl při druhém pokusu. Přesně ve chvíli, kdy se hrála 60. minuta, se k ráně z větší vzdálenosti odhodlal Grégoire Defrel a dobře udělal. Míči dal skvělou razanci i umístění, takže brankář Federico Marchetti byl bezbranný. Cesena vedla nad favoritem z Věčného města 1:0!

Favorit pochopil, že musí začít hrát, jenže neměl dostatek sil na zdramatizování. Unaveného Pereirinhu nahradil Cavanda a hned se zapojil do kombinace. Celou akci musel zastavovat až Leali, který však svou práci zvládl. Cesena se pokoušela vstřelit další branky a střely Pulzettiho nebo Defrela vůbec nebyly špatné. Laziu ubíhal čas mílovými kroky, ale Biancocelesti se dnes nedokázali dostat do tempa. Do zakončení se ke konci zápasu tlačil Rodriguez, ale rána mu vůbec nesedla.

K bodům Ceseně pomohlo Lazio samo, když si vlastní branku vstřelil velmi smolně Danilo Cataldi! Alespoň nějakou naději z pohledu Lazia vydřel německý střelec Miroslav Klose, který střelou z velké vzdálenosti trefil přesně prostor u tyče!

Více informací k zápasu

Chievo Verona - SSC Neapol 1:2

01.02.2015 15:00

Góly: 25. Miguel Britos (vl.) - 18. Boštjan Cesar (vl.), 62. Manolo Gabbiadini

Fotbalisté Neapole mají na třetím místě už pětibodový náskok. Rozhodla o tom dnešní výhra na půdě Chieva a souběžně porážka římského Lazia i Sampdorie. Výhru Partenopei na Stadio Bentegodi zařídil Gabbiadini.

První čtvrthodina utkání nabídla vyrovnanou partii a gólové mlčení prolomili až hosté v 18. minutě, když Manolo Gabbiadini postupoval sám na brankáře Chieva. Ten jeho úmysl sice vystihl, míč vyrazil ale jen nešťastně do obličeje Cesara, od kterého míč doputoval za brankovou čáru. Ovšem jak šťastně k vedení přišla, tak také o něj přišla. Hned za šest minut po Gabbiadiniho gólu totiž Cabral špatně vyrazil míč a dorážející Sergio Pellissier měl snadnou úlohu - 1:1. Do konce prvního poločasu už se nic podstatného neudálo, Neapol ve zbytku půle nehrála nijak dobře a ani Chievo se nehnalo do pokutového území soupeře.

Krátce po změně stran mohl vrátit vedení Partenopei Higuaín, ale Bizzarri byl na místě. V 62. minutě už to ale Neapoli klaplo, Gabbiadini dostal do oblasti značky pokutového kopu přesnou přihrávku a z otočky vystřelil. Rána to nebyla nijak razantní, ovšem přesná a skončila za zády gólmana Bizzarriho - 2:1 pro Neapol.

Hosté si zápas zbytečně nekomplikovali a naopak v závěru mohli přidat pojistku. Ránu Higuaína ale na poslední chvíli zablokoval Zukanovič. Domácí se marně snažili dostat Neapol pod tlak a vyrovnat už nedokázali. Neapol tak nadále střeží třetí místo, kde má už pětibodový náskok, naopak Chievu patří sestupová pozice.

Více informací k zápasu

Turín FC - UC Sampdoria 5:1

01.02.2015 15:00

Góly: 16. Fabio Quagliarella, 29. Fabio Quagliarella (pen.), 65. Fabio Quagliarella, 75. Amauri, 90. Bruno Peres - 77. Pedro Obiang

Turínu se dnes podařilo téměř vše. Kromě čistého konta vyšlo Venturovým hráčům úplně vše. Hlavním hrdinou se stal veterán Fabio Quagliarella, který vstřelil hattrick.

Už ve druhé minutě Turín zahrozil. Veterán Fabio Quagliarella se dostal ke střele, ale jeho rána mířila nad břevno hostující Dorie. Blucerchiati se pokoušeli míč udržet pod svou mocí a poměrně dobře se jí to dařilo. Po pěti minutách hosté vyslali na zteč Stefana Okaka Chuku, který pálil zpoza vápna, ale jeho rána byla zablokovaná. Doria si nedala pozor na útok Turína a pykala za to po patnácti minutách hry.

Špatná obranná práce Dorie zapříčinila to, že od rohového praporku se centr dostal k Morettimu. Zkušený obránce hlavou prodloužil míč dozadu, kde se nacházel úplně volný Fabio Quagliarella. Pro zkušeného střelce už nebylo problémem poslat míč do sítě a Granata vedla.

Brankář Daniele Padelli musel zakročit proti velmi dobrému pokusu obránce Silvestreho, který si naskočil na centr ze strany. Mířil ale jen do míst, kam si Padelli v pohodě došel. Stejný hráč se posléze zapsal do statistik zápasu o dost horším způsobem, když ve vápně fauloval a ještě dostal žlutou kartu. Sudí Giacomelli navíc nařídil pokutový kop, k němuž se postavil Fabio Quagliarella. Ten dnes měl své odpoledne a vstřelil svou druhou branku v zápase.

Turín v této chvíli mačkal svého soupeře a hvězdný útočník Eto’o se musel hodně divit, co předvádějí jeho noví spoluhráči. Ti mohli prohrávat už o tři branky, ale po centru Benassiho Alexander Farnerud pálil hodně mimo. Granata hrála stále lépe a Josef Martinez nebyl daleko další brance. Nakonec se z jeho střely stala dost možná nechtěná přihrávka na Gazziho, ale ten stál v ofsajdu. Krátce před poločasem se dostal do náběhu Marco Benassi, který se řítil sám na branku. Jeho střelu z úhlu ale Padelli chytil.

Nevýrazného Gonzala Bergessia v dresu Blucerchiati zastoupil ve druhém poločase Alfred Duncan a trenér Siniša Mihajlović si od tohoto střídání hodně sliboval. Opět to ale byl Turín, kdo dirigoval tempo utkání. Bruno Peres prokličkoval s míčem u nohy přes dva soupeře a centroval, ale jeho pokus nebyl přesný. Deset minut po změně stran se Turín dočkal zahrávání další nebezpečné standardní situace a ránu ze slibné pozice brankář Viviano vyrážel jen s námahou. Nakonec se mu to ale povedlo a zpětná nahrávka před bránu už adresáta nenašla.

Po hodině hry dostal prostor střídající Maxi López, který v Sampdorii dlouho hrával. Vystřídal unaveného a nepříliš výrazného Josefa Martineze. Hostující útočník Eder zkoušel vystřelit zpoza vápna, jenže jeho rána mířila mimo tři tyče. Jak se střílí důležité branky, to Ederovi ukázal Fabio Quagliarella. Zkušený hráč, kterého Juventus odeslal jako nepotřebného, dnes zářil. Naběhl si na přesný pas Benassiho a krásnou ranou zvýšil na 3:0!

Dvacet minut před koncem reagoval Siniša Mihajlović na nepříznivý stav tím, že stáhl Edera a za velkého potlesku a očekávání se na hřiště dostal Samuel Eto’o! Hvězdu dnešního zápasu Fabia Quagliarellu nahradil Amauri. Ani Eto’o ale nepřinesl Dorii mnoho štěstí. Patnáct minut před koncem se totiž prosadil právě střídající Amauri. Jeho první ránu ještě Viviano vyrazil, ale na dorážku už neměl nárok - 4:0.

Gólové hody ale pokračovaly. O pouhé dvě minuty bylo umazáno čisté konto brankáře Padelliho, protože do vápna přiletěl ostrý centr a Pedro Obiang z první propálil vše před sebou. Deset minut před koncem se ještě mohl prosadit Benassi, ale nezakončil ideálně. Mnohem lépe zakončil obránce Bruno Peres, který kosmeticky upravil skóre na 5:1 pro Býky!

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Juventus FC 0:0

01.02.2015 15:00

Góly: -

Udinese se podařilo zastavit Juventus Turín. S lídrem tabulky sehrálo velmi atraktivní utkání a nakonec dokázalo udržet čisté konto. Juventus může těšit alespoň ztráta druhého AS.

Pod dohledem sudího Gervasoniho na trávník od prvních minut vyběhl domácí celek, který spoléhal na ofenzivní schopnosti Cyrila Théréaua a Antonia Di Nataleho. Obránce Zeber měli zaměstnávat především Carlos Tévez, Fernando Llorente a také francouzský talent Paul Pogba, který je v poslední době ve skvělé formě.

Juventus ukázal velkou sílu v počátcích utkání zejména tím, že ačkoli poměrně často ztrácel míče, téměř okamžitě je zase dostal zpátky pod svou kontrolu. V sedmé minutě míč do vápna posílal Allan, ale brankář Gianluigi Buffon byl včas připraven a míč ukryl do své náruče. Elitního brankáře Staré dámy vyzkoušela také hvězda domácího týmu. Střelec Antonio Di Natale běžel sám na branku, jenže míč si příliš předkopl a těch několik vteřin stačilo Buffonovi k reakci.

Hodně speciální utkání čekalo například Roberta Pereyru, který do Turína přišel právě z Udine. Po faulu na něj se k míči postavil veterán Andrea Pirlo, který ale tentokrát z přímého volného kopu neuspěl. A neuspěl ani Fernandes na druhé straně. Ten prošel středem hřiště a poté vypálil, ale minul pravou tyč. Stejně tak se vedlo také argentinské hvězdě Carlosi Tévezovi, který se dostal k míči a ze zajímavé vzdálenosti tvrdě vypálil. Balon mu ale sjel po kopačce, takže brankář Karnezis zasahovat nemusel.

A málo práce měl také s přímým volným kopem Pirlovým, protože zkušený záložník pálil nepřesně. Následně se dobrou ranou představil Roberto Pereyra, ale ani on nevstřelil branku. Hodně práce dnes měl Gabriel Silva, ale svou úlohu si plnil skvěle. Odkopl míč do zámezí, zlikvidoval centr na Téveze a následně jej tělem odstavil od míče. Jediným hráčem, se kterým se obrana Juventusu v této fázi musela potýkat, byl útočník Cyril Théréau. Jeho akce ale skončila, protože zkušený hráč byl osamocen. První poločas proto gól nepřinesl.

Po změně stran se Juventus vrhl do útoku a diváci se dočkali dvou pádů v šestnáctce. Ani jeden z nich ale sudí Gervasoni neposoudil jako faul ve prospěch Staré dámy. Deset minut po začátku druhé půle se rohový kop od kopaček Di Nataleho snesl k Danilovi, který míč jemně tečoval. S nepočítanou změnou letu si ale Buffon přeci jen poradil. Udinese bylo ve druhém poločas jasně aktivnějším týmem, ale nešla mu kombinace.

Střelu Stephana Lichtsteinera ze střední vzdálenosti brankář Karnezis nechytil, ale mrzet jej to nemuselo - na svém místě stálo břevno, které míč odrazilo. Juventus jednoznačně vládl statistice držení míče, ale ke vstřelení branky mu to příliš nepomáhalo. Udinese výtečně bránilo a znesnadnit mu tuto úlohu dostal za úkol střídající hráč. Tím byl španělský talent Alvaro Morata, který vystřídal Fernanda Llorenteho. Patnáct minut před koncem zápasu se do zajímavé střelecké pozice dostal Antonio Di Natale. Populární kapitán Zeber pálil z dobré vzdálenosti, ale nemířil dobře. Pirlův centr na opačné straně našel Moratu, který se ale nedostal k zakončení.

Udinese remízový výsledek vyhovovalo a jejich aktivita tomu odpovídala. Pět minut před koncem si ale Antonio Di Natale řekl, že tři body proti Staré dámě by rozhodně byly větším úspěchem a z výborné pozice vypálil! Bránu Gianluigiho Buffona však přestřelil. Na opačné straně se jen zastřeloval Carlos Tévez.

Více informací k zápasu

Città di Palermo - Hellas Verona 2:1

01.02.2015 15:00

Góly: 18. Paulo Dybala, 79. Andrea Belotti - 8. Panagiotis Tachtsidis

Palermo sice prohrávalo, ale díky dvěma mladíkům dokázal vývoj zápasu s Hellasem otočit a tři body zůstávají na Sicílii. Veronský tým poslal do vedení řecký záložník Tachtsidis, ale o deset minut později srovnal Paulo Dybala. Hrdinou se stal střídající Andrea Belotti, kterému stačilo devět minut na rozhodnutí.

Stadion Renzo Barbera slaví, protože tři body zůstávají na domácí půdě Rosanero. Sicilský celek byl od začátku utkání lepším týmem a do první šance se dostal oslavovaný mladík Paulo Dybala už po dvou minutách. To se ještě zastřeloval. První velká nepříjemnost pro Hellas nastala už ve třetí minutě, kdy se zranil záložník Jacopo Sala a musel střídat. Jeho místo zaujal Lazaros Christodulopulos. Hosté se pokoušeli jít do útoku, ale vybojovali "pouze" rohový kop. Standardní situaci však využili na maximum, když se míč dostal k vysokému řeckému záložníkovi Panagiotisovi Tachtsidisovi, který důraznou hlavičkou poslal svůj tým do vedení!

O rychlou odpověď se okamžitě pokoušel aktivní Paulo Dybala, ale hráč obletovaný mnoha evropskými top kluby se jen zastřeloval. Jeho průnik po straně byl včas zastaven obránci Hellasu a další jeho střela mířila vedle. Po zajímavém protiútoku Palerma vybojoval přímý volný kop faulovaný Bolzoni a vzdálenost to byla rozhodně příjemná. Trochu netradičně se k míči postavil Paulo Dybala, zvolil krátký rozeběh a napálil míč přesně do míst, kam už brankář Francesco Benussi nedoskočil. Míč navíc v síti skončil za přispění tyče.

Vstřelený gól domácímu týmu hodně pomohl a Verona se k míči prakticky nedostávala. Hosté sice vstřelili druhou branku, ale Nicolás López se nacházel v ofsajdu. Další centr na opačné straně si připsal Barreto, ale brankář Benussi si poradil a střelu vyrazil. Skvělou práci dnes na straně odváděl ofenzivně laděný obránce Achraf Lazaar, který stíhal poctivě bránit a především skvěle útočit. Jeho centry před bránu slibovaly téměř vždy nebezpečí. Deset minut před koncem první půle se do šance vřítil López, který však ztroskotal na Sorrentinovi. Ten míč vyrazil pouze ke Grecovi, který ale napálil pouze obránce před sebou. Ani třetí dorážka Toniho se neujala.

V další zajímavé pozici se objevil krátce před koncem první půle Franco Vazquez. Ofenzivní záložník si naběhl na přízemní míč Barreta a úplně osamocen pálil z malého vápna, ale mířil těsně nad břevno! Hned zkraje druhého poločasu se málem k míči dostal Luca Toni, ale nakonec mu míč odskočil, takže brankář Stefano Sorrentino v pohodě míč zpacifikoval. Práci měl také jeho protějšek oblečený do dresu Hellasu Verona, protože rohový kop Bolzoniho musel boxovat mimo tři tyče. Velmi zajímavou a tvrdou ranou se prezentoval řecký záložník Christodulopulos, který ale Sorrentina nepřekonal.

Po hodině hry Hellas zvýšil aktivitu a vysoký Toni se několikrát dral k zakončení. K nelibosti sektoru hostujících fanoušků ale vždy mířil vedle brány. Poté se málem prosadil Paulo Dybala, kterému radost zkazil výtečný Benussi. Dvacet minut před koncem se na trávníku objevil hráč, který nakonec rozhodl. Unaveného Mateho Jajalu vystřídal Andrea Belotti a vytáhlý útočník nakonec dokonal dílo zkázy. Po centru ze strany od Franca Vazqueze se totiž hbitý Belotti položil do dráhy letu míče a hlavičkou jej dostal za Benussiho - 2:1. Poslední desetiminutovka už nepřinesla ani nápor hostí, takže tři body získalo Palermo. Díky nim je na sedmé příčce!

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Cagliari Calcio 2:1

01.02.2015 15:00

Góly: 18. Giuseppe Biava, 90+4. Mauricio Pinilla - 44. Daniele Dessena

Bitvu o důležité body v boji o záchranu nakonec zvládla Atalanta, která před vlastními diváky porazila Cagliari 2:1. Sardiňané tak nenavázali na svá předchozí vystoupení a aktuálně jsou jen bod od sestupu. V 94. minutě rozhodl někdejší hráč Cagliari Chilan Maurizio Pinilla.

Atalanta vstoupila do utkání lépe a už v 18. minutě se ujala vedení. Na přesný centr si hlavou naskočil Biava a Brkić byl absolutně bez šance. Obrana Cagliari nechala Biavu ve vápně zcela osamoceného. Nicméně o chvíli později mohlo být srovnáno, střelu Longa výborně zneškodnil Sportiello a s dorážkou nepochodil ani Capuano! Ve 34. minutě měl obrovskou příležitost Zappacosta, na zadní tyči se dostal k hlavičce, ale jen těsně minul branku. V závěru poločasu Cagliari pořádně přitopilo, střelu Donsaha Sportiello vyrazil, ale ve 44. minutě už inkasoval. Po závaru ve vápně se dostal k míči Daniele Dessena a usměrnil míč do sítě - 1:1.

Cagliari mělo na začátku druhého poločasu velkou příležitost, ovšem střela Pedra se otřela o tyč a na druhé straně Pinillův pokus dobře zneškodnil Brkič. Oba týmy měly do konce zápasu ještě několik šancí, ale vše směřovalo ke konečné remíze 1:1.

V 94. minutě ale přišel pro hosty velký šok. Po centru do vápna se famózně nůžkami prosadil Maurizio Pinilla, bývalý hráč právě Cagliari a rozhodl o vítězství svého nového týmu!

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Inter Milán 3:1

01.02.2015 12:30

Góly: 17. Simone Zaza, 29. Nicola Sansone, 90+3. Domenico Berardi (pen.) - 83. Mauro Icardi

Sassuolo si už v žádném případě nenechalo od Interu nasekat a předchozí vysoké porážky mu vrátilo i s úroky. Neroverdi přehráli upadajícího giganta 3:1 a v tabulce mají před ním dvoubodový náskok.

Do prvních vělkých šancí se hned z kraje utkání propracoval milánský celek. Nová akvizice Shaqiri poslal do vápna krásný balón a Donkor, který se překvapivě objevil v sestavě Interu, nastřelil jen záda bránícího Biondiniho. O chvíli později se zase pověsil do vzduchu Nemanja Vidič a golman Consigli musel zasahovat. Neroverdi ohrozili branku soupeře až po čtvrthodině hry a rovněž to bylo ze vzduchu, Vršaljkovu pobídku zakončil Zaza a Handanovič vyrazil na rohový kop. Uběhly pak další tři minuty a Sassuolo vedlo, Simone Zaza si došel pro přihrávku a fantastickou ranou do šibenice nedal Handanovičovi žádnou šanci - 1:0 pro Sassuolo. Inter byl jako opařený a ve útoku se na dlouhou dobu na nic nezmohl. Ve 30.minutě pak po druhé inkasoval, Nicola Sansone si navedl míč a z poměrně zajímavého úhlu poslal tvrdě míč pod břevno Handanovičovy branky. Opravdu krásná branka, po které už měli Neroverdi před Interem luxusní náskok. A mohlo být ještě hůře, ale Sansone tentokrát v nastavení první půle netrefil prázdnou branku.

Inter měl sice lepší držení míče, ale na to se samozřejmě nehraje a po zmně stran měl co dělat, aby výsledek ještě zvrátil. Po dalšího ráně Shaqiriho měl i smůlu, neboť se rozezvonila branková konstrukce. V 76.minutě pak předvedl neuvěřitelný zákrok Consigli, když zneškodnil hlavičku Doda. Tlak Interu každopádně s přibývajícím koncem sílil a sedm minut před závěrečným hvizdem snížil na rozdíl jediné branky Mauro Icardi. Argentinský útočník využil přesného pasu za obranu a poté co se zbavil brankáře pohodlně zakončil.

V 90.minutě uviděl druhou žlutou kartu Sansone a vylučovalo se i na druhé straně, po faulu Donkora na Zazu. Tento zákrok byl navíc ve vápně Interu, takže krom vyloučení Donkora následovala penalta. Domenico Berardi jí proměnil a definitivně rozhodl o výhře Sassuola.

Více informací k zápasu

AS Řím - Empoli FC 1:1

31.01.2015 20:45

Góly: 57. Maicon - 39. Massimo Maccarone (pen.)

Římské AS dnes večer jen remizovalo s outsiderem z Empoli a náskok Juventusu Turín na první příčce se neustále zvyšuje. Utkání hodně ovlivnila dvě vyloučení. O branky se postarali Massimo Maccarone a Maicon.

Aktivnějším celkem byli domácí, ale jejich snahy často končily dost daleko před vápnem brankáře Luigiho Sepeho. AS velmi často kombinovalo až příliš a jeho ofenzivní taktika byla velmi nezřetelná. Po šesti minutách se do míče z větší vzdálenosti opřel Seydou Keita, která má v nohách kromě dynamitu také Africký pohár národů. Naštěstí pro AS ale Mali vypadlo, takže právě Seydou Keita mohl zaplnit mezeru po zraněné dvojici Daniele De Rossi a Kevin Strootman.

AS se v dalších deseti minutách pokoušelo prokombinovat do vápna, ale nedařilo se mu. Obranu Empoli hodně zlobil Juan Manuel Iturbe, který svou rychlostí i technickou vybaveností několikrát dostal Empoli do úzkých. Problém nastal ve chvíli, kdy po souboji na podmáčeném terénu upadl, zranil se a musel být střídán. Na hřiště se místo něj dostal Alessandro Florenzi, který se ihned zapojil do kombinace. Neúspěšně.

Dnes to nebyl úplně Tottiho večer. Římský kapitán ztrácel několik míčů a celkově nejevil o hru zas tak velký zájem. Ve vápně Empoli došlo k velkému závaru, nakonec z levé strany pálil osamocený Alessandro Florenzi, ale pod nohy se mu vrhl obránce Empoli a míč odkopl. Po dalším bezzubém pokusu o atak se Empoli dočkalo prvního kroku k vendetě za nepovedené pohárové klání.

Riccardo Saponara si naběhl do vápna a zezadu k němu dostal řecký obránce Kostas Manolas. Ten mladíka z AC Milán nešetrně zkosil, sudí Carmine Russo odpískal penaltu a Manolasovi udělil červenou kartu. To byla pro trenéra Rudiho Garciu hodně špatná zpráva, protože muselo dohrávat v deseti. K penaltě se navíc postavil velezkušený Massimo Maccarone a poslal Morgana De Sanctise na opačnou stranu brány - 1:0 pro Empoli.

Decimované a laxně hrající AS se muselo vzchopit a pokoušel se o to talentovaný Adem Ljajić. Srbský útočník pronikl do vápna po hezké kombinaci, ale finální nahrávka se nepovedla. V tu chvíli už na hřišti nebyl kapitán Francesco Totti. O chvíli později se síly vyrovnaly. Riccardo Saponara si totiž ve vápně při zpracování pomohl rukou, i když to bylo rozhodnutí minimálně sporné. Sudí Carmine Russo ale neváhal mladého hráče vyloučit.

AS muselo nutně začít hrát. Do velmi zajímavé šance se dostal Brazilec Maicon, který si ve vápně přehodil míč na silnější nohu a byl odstaven vracejícím se Massimem Maccaronem, ale sudí Russo nepískal další penaltu. Přesto se AS mohlo radovat, protože po trochu zbrklé akci, kdy si dávali hráči AS přednost, se na kraji vápna dostal k míči Maicon. Jeho střela z první zapadla za záda hostujícího brankáře Sepeho a začínalo se od začátku!

Po hodině hry se AS mohlo dočkat vedení, ale hlavička italského obránce Davideho Astoriho po rohovém kopu skončila na břevně! Empoli se hodně zlobilo na hlavního arbitra poté, co Pucciarelli upadl ve vápně po kontaktu s Yanga-Mbiwou, ale druhá penalta se nepískala. Kdyby ano, asi jen málokdo by se mohl divit. V dalších minutách sice AS vyvíjelo určitý tlak, ale Vlkům se prostě poslední dobou absolutně nedaří. Toho využilo i Empoli, které na Olympijském stadionu v Římě uhrálo cennou remízu.

Více informací k zápasu

Janov CFC - ACF Fiorentina 1:1

31.01.2015 18:00

Góly: 14. Ciprian Tătăruşanu (vl.) - 54. Gonzalo Rodríguez

Janov doma pouze remizoval s Fiorentinou 1:1 a prodloužil svojí sérii bez vítězství. Na Marassi se hrál vyrovnaný fotbal plný šancí na obou stranách. Ve čtvrté minutě nastavení pak odmítl rozhodnutí Alberto Gilardino, staronová posila Fiorentiny.

Stačilo pouhých čtrnáct minut a na Marassi se poprvé měnilo skóre, a to ve prospěch domácího týmu. Obrana Violy nezachytila centr z pravé strany a před Sturarem zívala prázdná branka. Hráč Janova však trefil jen tyč, ale míč se od hlavy brankáře Tatarusana nešťastně odrazil do sítě - 1:0 pro Janov. Domácí ale mohli vést ještě dříve, kdyby Perotti nenasměroval svůj pokus jen těsně vedle tyče. Fiorentina, která nastoupila v bílých dresech, poprvé zahrozila až po půlhodině hry, kdy se po nápadité narážečce dostal k zakončení Babacar, avšak Mattia Perin skvěle zasáhl. Minutu před koncem opět hrozili Grifové, jmenovitě nově příchozí Niang. Tatarusanu se ale nenechal zahanbit a rovněž on vytasil pohotový zákrok, navíc během nastaveného času si vyšlápl i na nepříjemnou Kuckovu ránu, kterou vyrazil na rohový kop.

Každopádně chtěla-li Viola v Janově bodovat, musela přidat. Do druhého dějství ale zase vstoupili lépe domácí, další Kuckova rána šla nad a mimo tři tyče mířil i aktivní Niang. V 55.minutě pak Fiorentina zničehonic vyrovnala. Centr do vápna jeden z hostujících prodloužil na vzdálenější tyč, kde se hlavou prosadil Gonzalo Rodríguez - 1:1.

Autor vyrovnávacího gólu mohl o několik minut později strhnout vedení na stranu svého týmu, ale tentokrát v zakončení přestřelil. Také na druhé straně se pálily velké šance, po ráně Lestienneho dokonce zazvonila tyč! V 76. minutě pak zastoupil gólmana Tatarusana jeden z obránců, který vyhlavičkovával míč z brankové čáry. Na Stadio Luigi Ferraris se hrál dobrý fotbal, navíc v 81. minutě okořeněný červenou kartou. Faulem a druhou žlutou kartou se totiž provinil Burdisso a Grifové museli dohrávat v oslabení.

Nicméně byl to Janov, kdo měl další šanci zápasu. Z malého vápna opět hlavičkoval Lestienne a Tatarusanu byl znovu perfektní. Ve čtvrté minutě nastaveného času mohl rozhodnout Alberto Gilardino, ale z levé strany Perina nedokázal propálit. Janov se tak rozešel s Fiorentinou smírně 1:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC21155144:950
2.AS Řím21127234:1643
3.SSC Neapol21116438:2639
4.SS Lazio21104737:2534
5.UC Sampdoria21810327:2334
6.ACF Fiorentina2188529:2032
7.Città di Palermo2179534:3330
8.AC Milán2178631:2629
9.Janov CFC2178629:2629
10.Turín FC2177722:2228
11.US Sassuolo21610527:2928
12.Udinese Calcio2177725:2728
13.Inter Milán2168730:2926
14.Hellas Verona2166923:3424
15.Atalanta Bergamo2158817:2623
16.Empoli FC21311719:2620
17.Cagliari Calcio21471028:4019
18.Chievo Verona21461115:2618
19.AC Cesena21361221:4115
20.Parma FC21311720:469
Bodové odečty
Parma FC-1za pozdní plnění finančních závazků

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (301)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele