Serie A - souhrn 21. kola: Juventus heroicky obracel a přežil penaltu

11.01.2022, 22:44
Aktuality
Paulo Dybala (© AFP)
Strhující průběh měl nedělní šlágr AS Řím - Juventus. Turínští už prohrávali 1:3, přesto nakonec vyhráli. Škriniar rozhodl o výhře Interu proti Laziu a nepustil tak městského rivala AC do čela. Tři body mají také další aspiranti na postup do milionářské soutěže Neapol a Atalanta Bergamo, selhala naopak Fiorentina...

Cagliari Calcio - Bologna FC 2:1

11.01.2022 20:45

Góly: 71. Leonardo Pavoletti, 90+4. Gastón Pereiro - 54. Riccardo Orsolini

Cagliari ukázalo obrovský charakter a taky trochu štěstí, protože se mu v nastavení povedlo z posledních sil porazit Bolognu. Výhra díky rozhodujícímu gólu Gastóna Pereira pro něj sice neznamená postup z pásma sestupu, ale je tomu už hodně blízko.

O problémech, které v této sezoně trápí a sužují Cagliari, asi není nutné obšírněji psát. I proto byla Bologna jasným favoritem a snad s výjimkou sázkovek málokdo čekal, že by si dnes ze Sardinie neodvezla tři body. Zpočátku se Bologna trochu trápila před vlastním vápnem a po čtrnácti minutách málem inkasovala. Míč zleva prosvištěl celým vápnem na zadní tyč a právě do ní se dorážející Bellanova trefil.

Kromě Grassiho nevýrazné střely z vnitřku vápna nestál první poločas za řeč a zejména pro Bolognu to platilo dvakrát. Jenže pak se změnily strany a Bologna opět viděla, jakým talentem oplývá Riccardo Orsolini. Hráč, který momentálně v Bologně moc nenastupuje, nastoupil k přímému kopu a parádně ho zakroutil k tyči!

Jenže po hodině hry poslal kouč Mazzarri na hřiště Gastóna Pereiru a ten se mu odvděčil. Nejprve v 71. minutě míč po několika odrazech nastřelil na střed vápna, kde jej do sítě razantně tečoval pohotový Leonardo Pavoletti.

Následně si parádní zákrok proti dobře mířené ráně Orsoliniho připsal Cragno. A v 93. minutě, když už se hosté smiřovali s bodem, se po jemném obloučku od Pedra dostal do vápna opět Pereiro. Udržel na zádech Theateho a díky Skorupského chybě procedil míč z úhlu do sítě, čímž dokonal obrat!

Více informací k zápasu

Turín FC - ACF Fiorentina 4:0

10.01.2022 17:00

Góly: 19. Wilfried Stephane Singo, 23. Josip Brekalo, 31. Josip Brekalo, 58. Tonny Sanabria

Pořádný výprask uštědřil Turín FC hostující Fiorentině. Především v prvním poločase byla Granata mimořádně efektivní, třikrát skórovala a své dílo završila po přestávce čtvrtým gólem. Dvakrát se prosadil Joisp Brekalo, po jedné brance vsítili Wilfried Singo a Antonio Sanabria.

Fiorentina přicestovala do Turína s vědomím, že pokud vyhraje, posune se na šesté místo před AS Řím. V Turíně ale naprosto selhala a zůstává sedmá. Domácí se naopak posunuli do první poloviny tabulky.

Oba celky přistoupily k utkání hodně bojovně a spíše než fotbalovými parádičkami "bavily" tvrdými souboji. Na první gól se ale dlouho nečekalo. V 19. minutě načechral Vojvoda centr na malé vápno a Wilfried Stephane Singo otevřel střelecký účet.

Sotva se Viola vzpamatovala, udeřil Turín podruhé. Lukić odvedl vynikající práci, když se zbavil hned tří bránících hráčů a před odkrytou branku naservíroval balón Josipu Brekalovi, který pohodlně skóroval. O co nejrychlejší odpověď se pokusil Dušan Vlahović, ale Gemella střelou z první nepřekvapil. Granata byla v prvním poločase mimořádně produktivní a po půlhodině hry už zvyšovala na 3:0. Callejón vyrobil obrovskou hrubku malou domů a Josip Brekalo střelou do prázdné branky přiblížil Turín ke třem bodům. Naprosto zaskočená Fiorentina se do šaten na nic nezmohla.

Vincenzo Italiano musel reagovat a do druhého poločasu nasadil Saponaru s Igorem. Fiorentina začala aktivně, ale znovu doplatila na skvělou efektivitu Turína. Antonio Sanabria se odpoutal od bránícího Igora, udělal kličku Terraccianovi a zvýšil už na hrozivých 4:0.

Fiorentina se ani za tohoto stavu nevzdávala a chtěla alespoň upravit výsledek do přijatelnější podoby. V 71. minutě dobře hlavičkoval González a Gemello se dobře natáhl. Turín logicky nespěchal, čtyřbrankový náskok mu hrál do karet a Fiorentina si s domácími dál nevěděla rady. Pondělní dohrávka přinesla překvapivý výsledek a ostudu pro hostující tým.

Více informací k zápasu

Hellas Verona - Salernitana Calcio 1:2

09.01.2022 20:45

Góly: 63. Darko Lazović - 29. Milan Đurić (pen.), 70. Grigoris Kastanos

Salernitana ještě žije! Ligový nováček totiž dnes večer překvapivě porazil lepší Hellas, byť míč měl na kopačkách oproti domácímu týmu ve zlomku času.

Hellas poměrně rychle odhadl, kde bude hlavní slabina Salernitany, a zkoušel dobýt její území pomocí centrů a dlouhých nákopů. Jenže dlouho se žádný z nich neujal a domácího favorita ve Veroně trestala vlastní nepřesnost. A taky jedna situace z 29. minuty. Salernitana se dlouho neměla k větší aktivitě, ale tehdy se po Günterově faulu z penalty prosadil Milan Djurić a Salernitana kupodivu vedla.

Už o dvě branky mohla Salernitana vést poté, co pět minut před koncem první půle šel do útoku Cedric Gondo, jehož důraznou hlavičku ale zlikvidoval brankář Pandur. Ten stále držel šance Hellasu nad vodou, jen mu jeho spoluhráči moc nepomáhali.

Druhá půle už nabídla několik větších šancí a taky víc branek. Hellas potřeboval víc akce a do hry byli vyslání Barák s Kalinićem. Což neslo své ovoce, protože Hellas v 63. minutě srovnal krok. Záložník Veloso dokázal najít lépe postaveného Darka Lazoviće, který technickým pokusem z úhlu propálil brankáře Vida Belece!

Jenže ani to Hellasu nestačilo k bodům. Reakce ligového nováčka na sebe totiž nenechala dlouho čekat. Po sedmi minutách totiž Salernitana zahrávala standardku z velmi dobré pozice a Grigoris Kastanos nádhernou ranou zakroutil míč mimo dosah brankáře Pandura! Hellas už víc nedokázal a na vině byla i červená karta pro záložníka Ivana Iliće.

Více informací k zápasu

Inter Milán - SS Lazio 2:1

09.01.2022 20:45

Góly: 30. Alessandro Bastoni, 67. Milan Škriniar - 35. Ciro Immobile

Inter Milán zvládl šlágr s Laziem lépe a vzal si zpátky první místo. Tentokrát ho spasili dva stopeři, protože o góly se rovnoměrným dílem postaralo duo Bastoni - Škriniar. Immobileho chvilkové srovnání Laziu nepomohlo.

I druhý dnešní šlágr 21. kola zahrnoval římský celek, tentokrát to bylo Lazio. Tomu se do cesty postavil domácí Inter Milán. Tomu netrvalo dlouho, než se dostal do první šance utkání. V 17. minutě si na pas z hloubi pole naběhl Lautaro Martínez a dokázal propálit brankáře Strakoshu. Jenže sudí si o chvíli později prohlédl záznam a gól pro ofsajd odvolal!

S další šancí neuspěl Martínez jen kvůli perfektnímu brankáři Strakoshovi. Po třiceti minutách už se ale favorit zápasu dočkal. Ačkoli už to nevypadalo reálně a míč se dostal k Alessandru Bastonimu až dost daleko za vápnem, tak mladý italský stoper nádhernou ranou k tyči překonal brankáře Strakoshu a poslal Inter do vedení!

Jenže vedení Interu trvalo jen pět minut. Dlouhý nákop ze středu pole převzal Ciro Immobile, při přebírání míče zřejmě nedovoleně odstavil Milana Škriniara a hnal se za míčem. Těsně před zasahujícím Handanovičem jej stihl tečovat mimo jeho dosah a pak už jen zakončil do prázdné brány. Sudí Pairetto gól nijak nezkoumal a Lazio srovnalo.

Ke konci první půle ještě spěchal na Handanovičovu bránu Pedro, jenže jeho ránu zkušený Slovinec vyrazil mimo. Delší dobu po změně stran se nic zázračného nedělo, snad jen dvojšance Dumfriese s Perišićem stála za pozornost. Ale po hodině hry si po zprvu nenápadné akci vysloužil absolutorium za krásný pas do vápna zasloužil Bastoni a jeho defenzivní kolega Milan Škriniar si dominantní hlavičkou došel pro druhý zásah.

Římské Lazio reagovalo spíš dravějším a drsnějším herním podáním, z něhož primárně pramenily karty. Dostali je Radu i Zaccagni. Zbylé minuty už trenér Inzaghi využil k pošťouchnutí svého někdejšího zaměstnavatele, když si dovolil několik střídání a trochu tahal čas.

Deset minut před koncem mohl vykřesat naději pro Lazio jeho střelec číslo jedna Ciro Immobile. Jenže když už se mu povedlo překonat brankáře Handanoviče, tak mu pomezní sudí pískal jasný ofsajd. A protože Římanům nevyšel ani poslední roh v utkání, tak tři body bere někdejší trenér Lazia Inzaghi, jehož Inter se díky výhře vrací na první místo Serie A. Navíc má k dobru jedno utkání oproti druhému AC Milán.

Více informací k zápasu

Janov CFC - Spezia Calcio 0:1

09.01.2022 18:30

Góly: 14. Simone Bastoni

Andrij Ševčenko nebude mít v Janově na růžích ustláno. Grifoni zase ztratili body a tentokrát před vlastním publikem rovnou prohráli.

Janov měl sice častější držení balónu, ale Spezia ho výrazně přestřílela a nakonec zaslouženě získala tři body.

Grifoni zaspali. Spezii stačilo jen čtrnáct minut na úvodní branku a v tu chvíli ještě nikdo netušil, že bude zároveň poslední a vynese hostům tři body. Verde si na straně hřiště počkal na ideální okamžik a přesnou přihrávkou vybídl ke skórování Simona Bastoniho. Zaskočený Janov se pak nestačil divit a druhý gól mu málem vstřelil Reca. Jeho střelu Sirigu propustil, ale na brankové čáře ho zastoupil Fares. Ve 34. minutě netrefil branku i Manaj a v tu chvíli už hosté přestříleli Janov 5:0.

Důležitější bylo skóre, které držela i nadále Spezia. Janov zkraje poločasu sice třikrát střídal, ale jeho hře to moc nepomohlo. Destro sice konečně vytvořil šanci pro domácí, ale Provedel předvedl dobrý zákrok. Ještě lépe si vedl Sirigu, který vyškrábl na rohový kop povedenou Bastoniho střelu. Ve velké šanci neuspěli ani Verde a dokonce ani Hefti.

Janov si vytvořil v závěru velký tlak, ale obrana Spezie mu s vypětím všech sil odolala. Destrova rána proletěla nad a Panděvova střela z jedničky skončila na spolehlivém Provedelovi. Janov vyrovnat nedokázal a doma v důležitém zápase odevzdal všechny body Spezii.

Více informací k zápasu

AS Řím - Juventus FC 3:4

09.01.2022 18:30

Góly: 11. Tammy Abraham, 48. Henrich Mchitarjan, 53. Lorenzo Pellegrini - 18. Paulo Dybala, 70. Manuel Locatelli, 74. Dejan Kulusevski, 77. Mattia De Sciglio

Cirkus AS Řím se opět odkryl v plné parádě, když během osmi minut ztratil vedení 3:1 a nechal si od oslabeného Juventusu dát tři góly. Další fatální práce Mourinhova týmu dokumentovala psychický rozklad nevídaných rozměrů.

Římané vstupovali do šlágru kola s problematicky laděnou sestavou, v níž chyběly opory jako Mancini, Zaniolo nebo Karsdorp. Kvůli tomu se do základu dostal defenzivní univerzál Ainsley Maitland-Niles, který měl za sebou jen dva tréninky s týmem. Zaniolovo místo zaplnil mladíček Afena-Gyan. Juvents využil návratu Dybaly, který spolupracoval s Keanem a Chiesou.

V porovnání s minulým kolem, které pro AS dopadlo katastrofálně, jsme dnes na hřišti viděli jiný tým. Možná i proto, že se několik starších hráčů dostalo po prohře s AC do potyčky s hlavním trenérem a kritizovali jeho herní plán postavit před bránu autobus. Mourinho si zřejmě nevšiml, že místo obvyklého autobusu má před bránou k dispozici přinejlepším Vespu a s ní že toho ubránit moc nepůjde.

Proto As od začátku hrálo hodně aktivně. Napadalo, nenechalo soupeře rozehrávat a jeho aktivita brzy přinesla ovoce. V 11. minutě rozehrál Francouz Jordan Veretout rohový kop ideálně, našel hlavu Tammyho Abrahama a Angličan se prosadil poosmé v sezoně - 1:0.

O pár minut později zahrál De Ligt ve vápně rukou, ale protože si ji nastřelil od vlastní nohy, nechal sudí Massa hru plynout, ač tím hráče AS pořádně rozzlobil. Ještě víc se ale na sebe mohli zlobit sami, protože v 18. minutě úplně vynechali střed pole a Federico Chiesa snadno procpal míč na volného Paula Dybalu. Ten měl tolik času, že si mohl vybrat, na jakou stranu míč pošle. Na jeho ránu neměl brankář Patrício nárok a Dybala oslavil návrat do základu gólem.

Mírné problémy pro Juve znamenalo zranění Chiesy, jehož nahradil Dejan Kulusevski. I když to nebyly tak velké problémy, jak se ve druhé půli ukázalo. V posledních minutách první půle spálil velkou šanci Abraham, který po nacvičeném signálu mířil před bránou kolenem mimo. Nástup do druhé půle se ale Římanům povedl jako máloco.

Po třech minutách táhl útok středem pole Pellegrini, který oslovil Henrika Mchitarjana. Zkušený záložník dostal dost prostoru a s pomocí teče bránícího De Sciglia překonal i polského brankáře. A nebyl posledním domácím hráčem, kterému se to dnes povedlo. Po faulu De Ligta u vápna se totiž blýskl Lorenzo Pellegrini a krásnou ranou zamířil k tyči - 3:1.

Všechno se zdálo růžové, jenže fandit AS Řím je určitý způsob sebemrskačství. Taková diagnóza, se kterou by měl problém i Chocholoušek. Juventusu se totiž během osmi minut povedlo otočit skóre a naprosto zesměšnit obranu AS. Dvacet minut před koncem střídající Morata odvedl kus práce, nacentroval před bránu a úplně volný Manuel Locatelli neměl žádné potíže poslat míč do brány.

Po čtyřech dalších minutách už se hráčům AS regulérně začaly klepat kolena. Morata centr ze strany ještě neproměnil, ale opět volný Dejan Kulusevski už míč vší silou napálil pod břevno. Branku posvětil i VAR a nebylo o čem. Festival defenzivních i taktických selhání pokračoval a po dalších třech minutách se AS naprosto složilo.

Obránce Chris Smalling centrovaný míč hlavou poslal jen do dráhy útočícího De Sciglia a ten ranou na bližší tyč nedal brankáři Patríciovi žádnou šanci. Římané se sice ještě zkoušeli nadechnout a velkou šanci jim Massa nabídl, když vyloučil De Ligta za ruku ve vápně a nařídil penaltu. Jenže kapitán Pellegrini potvrdil, že jednu geniální věc zastíní dvaceti pokaženými a penaltu ani její dorážku neproměnil!

Více informací k zápasu

SSC Neapol - UC Sampdoria 1:0

09.01.2022 16:30

Góly: 43. Andrea Petagna

Důležité tři body zůstaly na stadionu Diega Armanda Maradony. SSC Neapol zvítězila nad Sampdorií 1:0 a o jedinou branku se před koncem prvního poločasu postaral Andrea Petagna. Partenopei zůstávají na třetím místě s pětibodovou ztrátou na AC Milán.

Neapol byla lepší, ale svojí převahu dokázala vyjádřit jen jediným gólem. Zpětně to domácí asi mrzet nebude, protože tři body jsou zkrátka tři body.

Sampdoria se držela a Partenopei naráželi na pozornou obranu. Po půlhodině hry opustil kvůli zranění hrací plochu Lorenzo Insigne, jenž po letech opustí Neapol a zamíří do zámoří. Teprve potom se začal konečně hrát fotbal a ve 33. minutě protáhl Audera z přímého kopu Ghoulam. Za další tři minuty se podařilo domácím skórovat, ale branka nebyla kvůli ofsajdu uznána.

Neapol se dočkala až těsně před přestávkou. Během akce se nejprve snažil vymodlit penaltu Mertens, nicméně hra pokračovala a Andrea Petagna dostal balón do sítě. V tu chvíli ještě neměl nikdo tušení, že půjde nejen o jediný gól zápasu, ale prakticky o nejzajímavější okamžik.

Ve druhém poločase byli Spallettiho svěřenci bezradní a směrem dopředu byla nulová i Sampdoria. Pohledný fotbal se tedy nehrál. "Námořníci" dokonce vystřelili jen jednou na branku. Tři body ale zůstaly pod Vesuvem a to znamená, že i po víkendu drží Neapol třetí místo.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Atalanta Bergamo 2:6

09.01.2022 16:30

Góly: 59. Nahuel Molina, 88. Beto - 17. Mario Pašalić, 22. Luis Muriel, 43. Ruslan Malinovskyj, 76. Luis Muriel, 89. Joakim Mæhle, 90+2. Matteo Pessina

Hokejovým výsledkem skončilo utkání mezi domácím Udinese a Atalantou Bergamo. Hosté zvítězili v Dacia Aréně vysoko 6:2 a pojistili si umístění v první čtyřce. Za Atalantu se prosadilo hned pět různých střelců - dvě branky dal Luis Muriel, po jedné pak Mario Pašalić, Ruslan Malinovskyj, Joakim Maehle a Matteo Pessina.

Brankostroj Atalanty je zpět! Gian Pier Gasperini ho přes svátky dobře promazal a šest branek do sítě Udinese je toho důkazem. Orobici si vytvořili už v prvním poločase tříbrankový náskok, který nepustili a naopak v bláznivém závěru ho ještě navýšili.

Atalantě se závěr roku příliš nepovedl. Prohrála s AS Řím a o dva body přišla na Luigi Ferraris v Janově. Tentokrát chtěla ukořistit tři body a dala do toho všechno. "Zebry" se dostaly poprvé do nesnází v 18. minutě, kdy si na centr z levé strany naskočil Mario Pašalić a hlavou poslal Atalantu do vedení. Za dalších pět minut vstřelili hosté druhý gól a tentokrát v něm měl prsty Luis Muriel. Kolumbijec vlétl do šestnáctky a před couvající obranou poslal balón neomylně k tyči.

Udinese si s hrou Atalanty nevědělo rady a už v poločase bylo zralé na ručník. Ruslan Malinovskyj zvýšil krátce před přestávkou už na 3:0, když razantní střelou ukončil závar před Padellim. Výkon domácích nebyl dobrý a Gabriele Cioffi měl rozhodně o čem přemýšlet.

Každopádně domácí trenér překvapivě nestřídal, zatímco Gasperini k jedné změně sáhl. V 59. minutě to ale byly "Zebry", které snížily. Nahuel Molina se opřel do balónu a s pomocí teče vrátil Udinese do zápasu. V tomto případě nemohl gólman Musso vůbec nic dělat. Snížení na rozdíl dvou branek nebylo na dlouho, protože čtvrthodinu před koncem spustila Atalanta další kanonádu.

V 77. minutě se v souboji jeden na jednoho krásně uvolnil Luis Muriel a střelou o tyč zvýšil na 4:1. Tři minuty před koncem pak zazdil velkou příležitost Iličić a nic už nenasvědčovalo tomu, že by měly ještě padnout tři branky. Tím spíš, že Atalanta neměla kam spěchat. Opak byl ale pravdou. Tak nejprve Success krásnou kolmicí vysunul Beta a ten opětovně snížil na rozdíl dvou branek.

Zase to bylo jen na chvíli. O dvě minuty později si seběhl před branku na přihrávku Joakim Maehle a završil "bůra". Absolutně deprivované Udinese inkasovalo ještě jednou v nastaveném čase. Zpoza šestnáctky se trefil umístěnou střelou Matteo Pessina a udělal za divokým zápasem definitivně tečku. Atalanta se díky výhře udrží v první čtyřce, zatímco Udinese se po dvou odložených zápasech sice dočkalo soutěžního utkání, ale body nezískalo.

Více informací k zápasu

Empoli FC - US Sassuolo 1:5

09.01.2022 14:30

Góly: 16. Liam Henderson - 13. Domenico Berardi (pen.), 24. Giacomo Raspadori, 67. Gianluca Scamacca, 71. Giacomo Raspadori, 90. Gianluca Scamacca

Empoli doma zklamalo a od Sassuola dostalo pětibrankový příděl. Rozhodující přitom byla 61. minuta, ve které dostal červenou kartu Viti, po které se hra Azzurri úplně sesypala. Za Sassuolo stříleli branky Berardi, Scammaca a Raspadori.

Empoli ve čtvrtek vyválčilo cenou remízu na Stadio Olimpico s Laziem, ale domácí zápas se mu hrubě nevyvedl. Sassuolo zvítězilo takřka po měsíci a stabilizovalo svoje postavení ve středu tabulky.

Hosté začali na stadionu Carla Castellaniho dobře a první tutovku spálil Defrel. Jeho střelu pravou mu vychytal Vicario. Ve 12. minutě ale fauloval v pokutovém území šlapákem Liam Henderson a sám postižený Domenico Berardi penaltu s přehledem proměnil. Hosté se z vedení neradovali dlouho. O pět minut později Henderson napravil penaltové zaváhání a v pokutovém území vstřelil levačkou vyrovnávající gól.

Ani stav 1:1 neměl dlouhého trvání. Ve 24. minutě napřáhl za hranicí šestnáctky Giacomo Raspadori a umístěnou střelou k tyči vrátil vedení na stranu Neroverdi. Ještě v prvním poločase ztratili domácí zraněného Di Francesca, jehož nahradil Cutrone. Před koncem poločasu se pak dostal k nadějné dorážce Kyriakopoulos a jen s pomocí teče skončil balón mimo branku.

Domácí chtěli nelichotivý výsledek zvrátit, ale 61. minuta jim udělala čáru přes rozpočet. Mattia Viti udělal v krátké době druhý faul a musel předčasně do sprch! A netrvalo to dlouho a Sassuolo početní převahu využilo ke třetí brance. Berardi rozjel útočnou akci a přesnou přihrávkou našel před brankou úplně volného Gianlucu Scammacu - 3:1.

Empoli se úplně položilo a inkasovalo ještě dvakrát. V 72. minutě se dostal k odraženému balónu od břevna Giacomo Raspadori a už to bylo o tři góly. Dílo zkázy pak dokonal v nastavení opět Gianluca Scammaca, který hlavou vsítil svojí druhou branku v utkání. Krátce před tím nedokázal korigovat výsledek Henderson ve spolupráci s Cutronem, ale v tomto případě by šlo jen o korekci nelichotivého výsledku.

Více informací k zápasu

Venezia FC - AC Milán 0:3

09.01.2022 12:30

Góly: 2. Zlatan Ibrahimović, 48. Theo Hernández, 59. Theo Hernández (pen.)

Bude se po víkendu měnit lídr Serie A? AC Milán splnil v Benátkách svojí misi a po výhře 3:0 přeskočil na prvním místě Inter, který má ale dva zápasy k dobru. Rossoneri nastartoval už ve třetí minutě Zlatan Ibrahimović a pak už se prosazoval jen Theo Hernández. Francouzský obránce vstřelil dva góly. Benátky se neprosadily, navíc dohrávaly bez vyloučeného Svobody.

Theo Hernández je při absenci Calabrii a Romagnoliho novým kapitánem AC a tato role mu zatím svědčí. Pod jeho vedením dokázal AC Milán porazit AS Řím a tři body získal i v Benátkách.

Je to očekávané vítězství. Hosté byli na stadionu Pierluigiho Ponza obrovským favoritem a v prvních minutách nenechali nikoho na pochybách. Zlatan Ibrahimović ve čtvrtečním zápase neproměnil penaltu a v Benátkách si to hned po třech minutách vynahradil. Měl snadnou úlohu, protože Leão mu naservíroval balón přesně před prázdnou branku, takže stačilo nastavit jen kopačku.

Milán dál udával tempo a ve 28. minutě prověřil Romera tvrdou střelou Theo Hernández. Hned vzápětí pálil podobně i Florenzi a Romero opět předvedl výborný zákrok. Jeho protějšek Mike Maignan byl prakticky bez práce.

AC Milán vedl po prvním poločase 1:0 a krátce po změně stran se mu podařilo vstřelit druhý gól. Leão opět v roli nahrávače vysunul Thea Hernándeze, který z mírného úhlu propálil Romera. Utkání definitivně rozhodla 57. minuta, po které domácí svoboda zahrál v pokutovém území rukou a nejenže uviděl červenou kartu, ale ještě se pískala penalta. Ibrahimović si tentokrát netroufl a přenechal "puntík" Theu Hernándezovi, který proměnil - 3:0.

Do konce utkání ještě zbývala půlhodina, ale bylo jasné, že se žádný zvrat konat nebude. Rossoneri vedli o tři branky a navíc hráli v početní výhodě. Benátky si za celý zápas nebyly schopny vytvořit větší příležitost a doma zaslouženě prohrály. AC Milán se díky třem bodům posunul do čela a bude sledovat, jak se ve večerním utkání povede jeho městský rival Inter.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Inter Milán20154151:1649
2.AC Milán21153346:2348
3.SSC Neapol21134437:1543
4.Atalanta Bergamo20125344:2641
5.Juventus FC21115532:2138
6.AS Řím21102935:2832
7.ACF Fiorentina20102834:2932
8.SS Lazio2195743:3932
9.Turín FC2084827:1928
10.US Sassuolo2177736:3328
11.Empoli FC2184934:4228
12.Hellas Verona2176837:3527
13.Bologna FC2083928:3327
14.Udinese Calcio1948728:3420
15.UC Sampdoria21551128:3820
16.Spezia Calcio21541221:4119
17.Venezia FC20451118:3717
18.Cagliari Calcio21371121:4216
19.Janov CFC21191120:3912
20.Salernitana Calcio19321413:4311

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (67)

Přidat komentář
Bandita_Harry

Rím

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Milan.B

kurwa Roma, to bolo co??

Reagovat
Pipo123

Super zápas, totálne som Juve neveril za stavu 3:1, ale tých 10 minut bolo asi najlepších čo som v tejto sezóne videl, dobrá zábava

Reagovat
smazaný uživatel

Odvolajte uz konecne toho kokota skurveneho vyjebaneho nakazeneho prasiveho pojebaneho. Alebo predajte klub a palte materi do pice kokoti skurveni

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Neutron

Reagovat
Largo

Kdybys Ty byl na hristi, se svym nakazlivym zapalem, schopnosti elegantne servat kohokoli, tak to dneska neprohrajem…

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Fridgiee

Reagovat
Rattlesnake

Reagovat
Arnar Resmusonn

No do prdele, co to AS předvedlo pěkně to odjebali

Reagovat
$dolar$

AS hralo skvele, Juve total marny a skonci to takhle.

Reagovat
Emmett Brown

kokoti

Reagovat
snuff24

AC přeřadit do druhé ligy letos si to zaplatili ... zřejmě si tím kompenzují ten nekompetentní zdravotní personál

Reagovat
Morgue

dej si sprchu..

Reagovat
Panděvova ofina

Ten Řím je fakt k pláči

Reagovat
Tomanatura

Shevchenko to vali

Reagovat
atlee

Snáď to doválí do serie B

Reagovat
REPLIKATOR

AS Mourinho

Reagovat
fenixLFC

AS beztak hladaju sposob ako to teraz reloadnut

Reagovat
Pharrell

Ale je mě celkem líto AS Řím. V létě udělali tolik změn (nový trenér, nové posily) a tohle je výsledek. ,

Reagovat
danko10

Práveže sa nezmenilo nič.

Reagovat
Largo

Reagovat
Gazdo

“ Cirkus AS Řím se opět odkryl v plné parádě, když během osmi minut ztratil vedení 3:1 a nechal si od oslabeného Juventusu dát tři góly. Další fatální práce Mourinhova týmu dokumentovala psychický rozklad nevídaných rozměrů. ”

Tento zaciatok nema chybu

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Salernitana konečně za 3 body.

Reagovat
Maras5

Juvee super obrat. Škoda že Arthurovi vic nevěří a nedrží mu zdraví. Byl tam hnedka dost znát že je tam hráč co se neboji a nenahrává jen do zadu.

A když už tam kurna ten Nedvěd přitáhne Páťu. Je to dobrej zabiják. Třeba by se Šik chytil, ma ted super formu.

Reagovat
10

"Byl tam hnedka dost znát že je tam hráč co se neboji a nenahrává jen do zadu."

tohle je přesně opak definice hry Arthura

Reagovat
Lech

Ale me se nap vcera libil

Reagovat
10

jo, včera se střídání povedly, včetně toho, jak pak hrál Loca na LCM...ale teď se klidně vsadím, že Arthur buď odehraje 15 totálně alibistických zápasů v řadě, nebo se zraní

Reagovat
Maras5

Třeba kdyby mu dalavi více herního času, tak by se tolikrát nezranil. Ono mit zapasovou vytizenost je taky znát. A neprijde mi ze by se tam herně ztrácel. Ba naopak. Hlavně at prodaji francouze a welsana,at můžou přivést nějaký přínos pro zalohu.

Reagovat
Pipo123

Smejem sa, včerajšok a rozhovory

Tare - "Našim cieľom je kvalifikovať sa do ligy majstrov, máme problém s indexom likvidity, treba ho vyriešiť"

Sarri - "Liga majstrov nebola na začiatku sezóny cieľom, s klubom som hovoril o rekonštrukcii, postupnej obmene kádra.

Trh je zablokovaný indexom likvidity a ja neviem čo to kurva je"

Reagovat
John Obi Mikel
Reagovat
Pipo123

Ja viem, ale toto bola odpoveď od Sarriho

Reagovat
John Obi Mikel

Aha Sarri je machr na rozhovory. U nás prohlásil něco ve smyslu, že na tréninku nepracuje s během se závažim, protože na hřišti taky se závažim neběhají

Reagovat
Maritazzi

Včera se Mourinhovi celkem povedl rozhovor po zápase, kdy docela trefil problémy, které máme. S chladnou hlavou to včera postavil výborně, tah s Felixem proti Cuadradovi skvělej, rozestavení výborný, přečíslenej střed Juve, snad poprvé letos kvalitní napadání. Asi do 60. minuty jsem chtěl chválit i obranu až na ty záchvěvy demence od Ibaneze, kterej se je ještě rozhodl povýšit alespoň o dva levely.

Tým bez duše a osobnosti. Ono je super, že jsme chtěli vybudovat italský jádro, ale vsadili jsme na špatný koně - Cristante, Mancini jsou při nejlepším průměrný fotbalisti, který navíc zřejmě nemají dobrej vztah se Zaniolem, kterýho bych teda chránil daleko víc než tyhle dva. Včera tu asi Largo psal, že je Cristante oběť systému. Já si naopak myslím, že jeho klasicky vytáhl Gaspův systém, kterej ho s otevřenou náručí pustil k nám a sehnal si kvalitnější náhradu. Nám zbyl pomalej, laxní (on dá každou druhou nahrávku buď pomalou nebo dva metry za hráče) hráč, kterýho má v kabině pár lidí rádo, ale něvěřím, že se tam nějak víc projeví (krásně bylo vidět i v dokumentu Azzurri z Eura).

Pellegrini podle mě problém není, ale není to kapitán, my nemáme jedinýho hráče, kterej by měl znatalnej vliv na ostatní při takových zápasech, kdy je potřeba Chiellini, De Rossi nebo prostě někdo, u koho jsou třeba znát emoce.

Kdybych mohl hrát FM, tak pošlu do hajzlu jednoho z dvojice Mancini/Ibanez a toho druhýho nechám sedět. On včera sice u třetího golu vypadal jak idiot Smalling, ale za prvý to byla snad jeho první chyba, za druhý Ibanez stál jako druhej stoper asi 20 metrů od něj. A klidně bych poslal pryč 3 ze 4 Veretout, Cristante, Diawara, Villar (to je mimochodem naše poslední posila do zálohy, frajer ze druhý španělský, co přišel před dvěma rokama) - záloha je to, kde prohráváme zápasy, když už Mourinho zvolí normální herní systém.

No nic, Mourinho už řekl, že skončíme 6. nebo 7., tak se zas můžeme těšit na léto, až vyhodíme 120 mega z okna za Eldora třeba.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zdar a sílu, po dlouhé době sledování - za pár dní budu mít v Cagliari už dva koně;) - se občas zapojím.

Nemohu než nesouhlasit. Mancini je průměrák na svém stropě, Cristante - nedovedu si představit kde by v moderním fotbale mohl hrát AM, oba dostanou smlouvu do 2025, nevím, kdo by je mohl koupit. Třeba oblbneme Fiorentinu až prodá Milenkoviče a GM vezmou, Bryana nevím kdo, možná Hellas místo Tondy, kterého prý aktivně stahuje Atalanta.

Ibu bych si nechal, až na poslední 3-4 zápasy ukázal progres, potřebuje dále růst. Bohužel musí hrát když je zdráv, lávka by mu občas prospěla.

Felix je skvělý, ale musí se ještě hodně učit, není to tak dávno, co hrál na ulici, doslova. Ten kádr by měl směřovat na dobu za Mourinha, ambice musí stranou na dva roky, je třeba přivést dva středové hráče, doufám, že klapne Frattesi a zahraniční DM typu Ruben Neves. Potřebujeme konkurenci k Nicovi a Pellemu, aby jim hořela koudel u prdele . Eldor se může zatím jevit jako zklamání, ale hraje málo a i tak má slušná čísla, budeme za něj ještě rádi. Nekafrá, maká. Rui dva až tři roky vydrží. Jordana bych nechal do rotace. Smalls a Mkhi vyprší nebo odejdou, je třeba koupit levonohého stopera do základu a nechat Kumbullu, když už jsme ho zaplatili, a Ibu ať se dále vyhrávají, v 21 a 23 letech nelze čekat zázraky. Calafiori (až se vrátí), Bove (charizma jako blázen), Felix ať hrajou co to jde. Mourinhovo 4-2-3-1 může být fajn rozestavení, aby si mladí vybudovali dobré základy, dá se to pak přenést do všech dalších. V AC a Nepoli vidíme, že se s tím dá, když je adekvátní kádr. Chce to od všech komplexní oboustranný fotbal a podporuje to individualitu dopředu. S kvalitou to bude fungovat.

Zatím nikdo neměl koule na poctivou přestavbu od poscudettové kocoviny. Když nebyly peníze, místo mladých se brali zkušení hráči z ligy a táhli to Francek s Danim, pak se zkoušeli různé školy, ale nikdy se nejednalo o přestavbu ale o pokud instantně udělat nějaký úspěch a rychle zase vyprodat. Přestavba trvá minimálně dva roky, klidně bych celé tři obětoval. Pokud TFG chtějí investovat dále, jakože už asi pochopili, že jinak to nepůjde.

I Nico, který se zatím trápí, by tím dostal více času, já ho narozdíl od mnohých neodepsal a budu si stát za tím, že může dominovat. Před sezonou byli všichni v pohodě s tím dát mu půl ro nebo i sezonu, teď už je dva měsíce na odstřel, římská klasika. Tammy si mezitím vklidu zvykne na ligu a tým se naučí hrát na něj. Pelle může dále střídat bohatýrské chvíle s těmi k zatracení, víc nebude třeba. A za tři roky to třeba vezme Dani.

Reagovat
Maritazzi

Tebe rád po dlouhý době vidím, i když sleduju na CdT, takže trošku v obraze jsem (vždycky si říkám, že se zapojím, ale je to podle mě trošku jinej druh sledování fotbalu). S naprostou většinou souhlasím, takže jenom ve zkratkách.

Přestavba - ano prosím, bylo by to na to super připraveno, ale proč proboha zrovna s Mourinhem? Jestli měl dát hráčům mentální sílu, tak zatím je to naopak a on přeci není budovatel do omezených prostředků. Přestavba ano, ale mohla být už skoro hotová, jenom bychom nesměli být tak tragičtí ve výběru hráčů. Těch peněz, co spolkli Cristante, Mancini, Kumbulla (když si představím, že Neapol ze stejnýho týmu za menší částku koupila Rrahmaniho..) a další, z toho už mohlo být postavený jádro. Tammy je sympaťák, podle mě se chytne, ale taky jsme mohli za 30 zkusit Scammacu. Místo toho budeme přesně řešit, jestli Cristante bude chtít hrát v Hellasu nebo někde v Bologni.

My jsme zoufale tým bez dynamiky, a proto tam jako úkaz vypadá kluk z ulice Felix, kterýho bych tam dával do konce sezony pořád. To, co píšeš s Frattesim a Rubenem je samozřejmě snový, nový složení zálohy rozhodne o tom, jestli můžeme hrát o vyšší příčky, je absurdní, že záloha v tomhle složení funguje takhle dlouho. Nico musí dostat čas, pořád to v sobě má, jen zatím nenašel správnou pozici a uplatnění, ale u něj se nebojim, že se do toho nedostane, spíš že ho koupí třeba Paratici.

Reagovat
smazaný uživatel

Tam bych si zase měl dát pauzu

Mourinho nedává smysl, podle mě to byl čirý oportunismu, i když pro tu přestavbu, kdy hráči nejsou tolik svázáni taktikou, se to nakonec může ukázat jako dobrý přístup. Pořád se mluví o mentalitě, pokud ten tým nebude pod tlakem (pouze pokud půjde celý Řím do blackoutu), ti, kteří mají růst, budou hrát a pak je nakonec jedno,kdo trénuje. Kdyby vzali někoho progresivního, bude těm klukům tlouct do hlavy fantasmagorie ala DiFra a bu´d budou bojovat s každým dalším nebo ztratí dva roky studiem taktiky, která funguje jen v Zemanlandii. Když nad tím tak přemýšlím, mít tu solidní zálohu už teď, byla by sranda zase sledovat Zdenka na rok či dva, nechat mladé vybláznit, fyzicky vyspět, podle mě by mu vadil jen gólman, bo Rui je přikovaný na lajně

Těžko vyčítat Mourkvi že hraje Bryana a Gianlucu, prostě zdědil průměr. Mladí na to ještě nemají. Scammacu jsem chtěl, moc. Ale nedá se nic robit. Ono se to nedá překopat za léto a zimu.

Rrahmani je solidní bek s ligovou zkušeností, v Neapoli brání tým, takže vyniká, ale tady se chválí i JJ Marash - podle mě Petrachiho měření šulinů s Laziem/Interem, nic jiného. Navíc Neapol je teď prostě atraktivnější destinace. Ale ještě bych ho nezatracoval.

Jo, Felix musí hrát. Nohy má jak Obafemi Martins a nebojí se nikoho. Věřím, že Nico zůstane. Naše falešné pseudoveteránské jádro snad takové slovo nemá, nic za sebou nemají, jen haluzácké pozvánky do repre a italský pas, nevím, v čem by měli mít autoritu.

Po Spezii nejmaldší tým v lize. Víc netřeba špekulovat, tak to vypadá teď a bude ještě rok, dva.

Reagovat
Maritazzi

Za mě je to strašně vratký. Teď to vypadá jak tým s potenciálem, za mě když se prodá někdo z hráčů jako Spina, Zaniolo, Tammy, tak nemáme prakticky nic. Nevyhraný mladý a průměrnej odpad bez charakteru.

Nejhorší je, že je podle mě ten rozdíl mezi tím hrát o 4. místo a hrát tohle strašně tenkej. Nic proti Eldorovi, ale kdyby jsme se opravdu soustředili na zisk Xhaky, tak tam máme ten element, kterej tam zoufale chybí a věřím, že se nestane to, co s Juve (a nebo by naopak dostal červenou za stavu 3:1, to už těžko říct).

Reagovat
smazaný uživatel

Mladí budou za dva roky hraní úplně jinde, v létě jeden ne o dva středa zfunkcni hru.

Radši nehrajme o nic, na 4. jsme stejne příliš labilní a zbytek ani za koeficient nestojí. Osekat mužstvo, zúžit kádr, dát tomu dva roky a před tretim rokem doplnit kádr. Iba, Marash, Felix, i Nico půjdou hrozně nahoru, vybuduji si herní sebevědomí a mentalitu odspodu, drinou a i Bove, snad Frattesi se naučí klub držet a makat pro něj. Osobně si ten fotbal uziju více. Záloha se ale v létě musí změnit. Mám pocit, že Oliveira nebude horší do defenzivy a dopředu přinese zajímavou nástavbu.

Za dva roky dorosteme vekoveho průměru všech z top 6. A pojďme o něco hrát.

Xhaka.. Možná. Jsem rád, že se za něj nedalo 20 mega. On je nákup na rok dva.

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc - TFG nesmí prodávat jako Palotta. Pokud do toho nechtějí nasypat pár set nad rámec koupě (jako že už stejně pustili), dokud se to nevyčistí, nebude to sportovně fungovat nikdy. Zaniola, i kdyby měl výkonnostní hodnotu 60 nebo někdo chtěl zaplatit 50+ za jeho potenciál, bych neprodal, protože z ofenzivních hráčů za reinvestovaných 40-50 do tohoto AS nikdo nebude chtít, i když Nico se skrz plusvalenzu nabízí nejvíc. U Tammyho věřím, že po něm ta Chelsea půjde, protože prostě bude hrota potřebovat a 80 je pro ně 40. Za tu částku snad budeme schopni něco vymyslet. Spinu už nikdo za ranec nekoupí, ta nabídka PSG, o které se spekulovalo, byla poslední šance, jeho prodej by byl se ztrátou vzhledem ke šmečku s Juventusem (Luca P), v březnu je mu 29. Ideální hráč na překlenutí těch 2-3 let.

Reagovat
10

https://football-italia.net/cuadrado-and-de-ligt-will-miss-supercoppa-italiana-against-inter/

Co je tohle za p°°ovinu, že se karty z ligy přenáší do Superpoháru?

Celá obrana v prdeli - Cuadrado, De Ligt, Bonucci, Sandro, Danilo. U Chiesy je bohužel reálná obava, že jde o ACL, to se zase jednou daří...

Reagovat
bobis21

A není to právě lepší, že si tam odpykají trest a pak budou k dispozici na ligu?

Reagovat
10

je to finále Superpoháru, Derby d'Italia

Reagovat
bobis21

Jestli to tak bereš, tak ok. Pro mě je teda pohár i superpohár zbytečná soutěž o ničem a byl bych rád, kdyby si tam všichni hráči odpykali své tresty a byli k dispozici v lize

Reagovat
PP

já se prvně lekl, že je to svalová dystrofie co měl Čišovský..

Reagovat
Mihal

Detto

Reagovat
Pettirosso

Nerozzi to potvrdil. Jedná se o ACL. To je v p***

Reagovat
10

to je fakt v prdeli

Reagovat
Maritazzi

Připomnělo mi to ale Strootmana, očividně ta noha nebyla v pořádku hned po tom skluzu od Smallinga a stejně šel znovu hrát.

Reagovat
10

jo, to jsem si zpětně taky říkal, že se to hrubě posralo

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
10

jak Del Piero po Udine '99

Reagovat
cresposuper

Dalsi Zaniolo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

v FM21 som rozohral karieru za cagliari a spravil z nich najlepsi tim v europe. spolubyvajuci nieco podobne spravil s bolognou. prvy vzajomny zapas sme nestihli ale na ten dnesny sme seriozne chceli letiet do cagliari len jak sa zhorsovala situacia bologne tak to vyzeralo ze sa zapas neodohra tak nam to padlo...podla priebehu a rozhodnutia v zavere si vravim- hrozna skoda kazdopadne cagliari snad konecne chytia nejaku fazonu a zacnu pravidelne zbierat body

a BTW lovatovo hostovanie ma pobavilo- v kariere som ho tam realne kupil

Reagovat
Pipo123

Niektoré média špekulujú že prvou posilou ktorú si vyhliadol Sarri má byť Nicolò Casale, údajne sa kluby dohodli na cene 10 miliónov eur

Reagovat
Largo

Pry premlouval Allana z Evertonu…

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele