Primera Division - souhrn 6. kola

02.10.2010, 20:10, aktualizováno 03.10.2010, 22:56
Komentáře a souhrny
Real Madrid rozdrtil Deportivo a je třetí před Barcelonou, jež se doma překvapivě o body dělila s Mallorcou. Villarreal pokračuje ve výsledkové pohodě, dnes si poradil se Santanderem 2:0. Ještě o gól více dalo Getafe nováčkovi z Herculesu. Sevilla taktéž doma zvládla utkání s Atléticem Madrid. Remízy se v neděli zrodily v Pamploně a Almerii. Valencia včera po dvou zápasech znovu vyhrála, porazila doma Athletic a reprezentační přestávku stráví na prvním místě.

Real Madrid - Deportivo La Coruña 6:1

03.10.2010 21:00

Góly: 4. Cristiano Ronaldo, 24. Mesut Özil, 34. Ángel Di María, 53. Gonzalo Higuaín, 60. Zé Castro (vl.), 89. Cristiano Ronaldo - 78. Juan Rodríguez

Real Madrid se konečně střelecky probral a jeho formu odneslo Deportivo La Coruňa. Bílý balet rozdrtil galicijský tým v poměru 6:1 a vyhoupl se na třetí místo celkového pořadí. Naopak Deportivo se po debaklu propadlo až na samý chvost tabulky.

V posledním utkání 6. kola La Ligy nastřílel Real stejně gólů jako za všech předchozích kol. Ani ve čtvrtém zápase nedokázal Depor proti Bílému baletu bodovat, v utkání se ukázal Cristiano Ronaldo, autor dvou branek.

Oba týmy nastoupily v očekávaných sestavách a domácí začali zostra. V 6. minutě zahrával roh Ozil, Ronaldo předskočil Lopa a otevřel skóre. Real pokračoval v tlaku a pokus Di Maríi nadvakrát lapil Manu. Dva náznaky hostů zmařil Pepe a pak ve 24. minutě znovu udeřilo před svatyní hostů. Higuaín přihrál Ozilovi, ten se proháčkoval vápnem a svým premiérovým gólem zvýšil náskok domácích.

I další minuty patřily Realu, za zmínku stojí akrobatická přihrávka nůžkami od Marcela a střela Ronalda. Třetí zásah do sítě Galicijců přišel ve 34. minutě: Xabi našel přesným pasem Higuaína a jeho centr zavěsil do branky hlavou Di María. Poslední příležitost měl Ronaldo po přihrávce Khediry, ale jeho bezprostřední rána šla nad.

Hned po přestávce měli velkou šanci hosté, když po chybě Carvalha vychytal Lassada chladnokrevně Casillas. V 53. minutě přidali domácí čtvrtý gól po kombinaci Ramose a Di Maríi, kterou zakončil (patrně z ofsajdu) Higuaín. Minutu nato vytáhl Casillas výborný zákrok proti střele Rodrígueze.

V 61. minutě utrpěl Depor ostudného "bůra", poté co Ronaldo dával do šance Marcelovi a jeho přihrávku srazil do vlastní sítě Zé Castro. Portugalec byl při chuti a po další akci obešel i brankáře, ale nastřelil pouze boční síť. Na hřiště se dostal i odchovanec Juan Carlos a poměrně se osvědčil, poté co zbytek týmu hrál spíše na údržbu a fotbalem se bavil.

Toho využili hosté ke vstřelení čestného úspěchu. Adrián nacentroval před branku, po teči se dostal k hlavičce Rodríguez a nezaváhal. Na druhé straně střílel hodně mimo střídající Lass. Skóre zápasu uzavřel opět Cristiano Ronaldo, který po krásné přihrávce Xabiho přesprintoval obránce a prostřelil Manua. Real vítězstvím přeskočil Barcelonu a drží se za duem Valencia-Villarreal.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - RCD Mallorca 1:1

03.10.2010 19:00

Góly: 21. Lionel Messi - 43. Emilio Nsue

Podceňovaná Mallorka se postarala o překvapení šestého kola španělské nejvyšší soutěže, když si odvezla bo z Barcelony. Domácím nebyla nic platná místy až drtivá převaha a museli se smířit s tím, že doma letos ztratili body již podruhé.

V domácí sestavě chyběli Puyol se Xavim, naopak po zranění se do základu vrátil Messi a byl hodně vidět. O první nebezpečný moment se postaral Bojan, s jeho pokusem z hranice šestnáctky si poradil Aouate. Hostující brankář pak nemusel zasahovat o chvíli později, po centru Alvese se natahoval marně Pique.

Skóre se poprvé měnilo ve 21. minutě, to si Messi zpracoval míč a levačkou nedal Aouatemu šanci - 1:0.

O pět minut později už to mohlo být o dvě branky, to by ovšem musel Messi zakončit svou obrovskou šanci lépe, než jenom střelou do brankáře. Barcelona měla jasně lepším týmem, v dobré pozici hlavičkoval nepřesně Keita, chvíli před odchodem do kabin ovšem domácí za své neproměněné šance zaplatili. Nejprve se sice proti Castrovi vytáhl Valdes, ovšem následoval rohový kop a po něm gólová hlavička Nsueho - 1:1.

Vedení mohl favoritovi po změně stran vrátit Messi, jeho hlavička ovšem postrádala přesnost. Jenom do brankáře poté zakončoval Pedro, na druhé straně pak pálil z první nad Nsue.

Největší šanci na to strhnout vítězství na stranu Barcelony měl Bojan, který orazítkoval tyč. A když svou možnost neproměnil ani debutant Nolito, který nahradil zraněného Pedra, skončil zápas výsledkem 1:1.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Levante UD 1:1

03.10.2010 17:00

Góly: 72. Walter Pandiani - 79. Sergio González

Takový bod má vždycky cenu zlata. Nováček letošního ročníku Primera Division z Levante získal podobný na horké půdě Osasuny. Domácí sice měli v zápase bezpočet vyložených brankových příležitostí, dokázali z nich ovšem vytěžit pouze bod za remízu 1:1.

Oba soupeři okupovali pozice znamenající sestup už před zápasem a ani bodem ze vzájemného zápasu si příliš nepomohli. Osasuna přejala taktovku hry už na samém začátku. Kouzla Pandianiho uvnitř pokutového území vyvrcholila ve střelu, která skončila těsně vedle. Tlak fotbalistů z Pamplony neutuchal, další solidní brankovou příležitost měl ve 24. minutě Camunas, jenže z jeho pokusem z levé strany velkého vápna si brankář Reina bezpečně poradil.

O dalších osm minut později měl brankář Reina další práci. Tentokrát napřáhl k jedovaté střele Soriano a donutil soupeřova brankáře k výtečnému zákroku. Svůj nejžárnější moment si ovšem strážce hostující branky vybral pět minut před přestávkou. Z hranice šestnáctky vypálil tvrdý projektil Juanfran, jenže Reina jeho pokus fantasticky vyrazil. Podobný vývoj hry mělo také druhé dějství. Krátce po hodině hry se dostal k nebezpečné hlavičce Pandiani, nicméně z nějakých šesti metrů přestřelil.

Necelých dvanáct tisíc fanoušků na gól stále netrpělivě čekalo. Dočkalo se ho až v době, kdy se blížila poslední čtvrthodina utkání. Zpoza velkého vápna se ujal míče Pandiani a přízemní střelou vymetl pavouky v levém rohu branky Levante. O to horší pak byl pro domácí fakt, že hosté dokázali ze své ojedinělé brankové příležitosti vytěžit maximum. Xisco poslal do šestnáctky ostrý centr, který přesně našel hlavu Sergia a ten parádním provedením zajistil hostům bod. Nic na tom nezměnila ani následná šance Juanfrana.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Racing Santander 2:0

03.10.2010 17:00

Góly: 8. Nilmar, 13. Giuseppe Rossi

Svůj povedený vstup do nové ligové sezóny znovu potvrdil Villarreal. Ten doma dokázal jednoznačně přehrát Racing Santander v poměru 2:0 a drží si druhou pozici v tabulce za vedoucí Valencií. O góly se podělili postupně útočníci a nejlepší hráči zápasu Nilmar a Rossi.

Od samého úvodu utkání Villarreal naznačil, jak chce aby se utkání vyvíjelo. To potvrdil už v 9. minutě, kdy se radoval z prvního vstřeleného gólu utkání a vstřelil ho kdo jiný než Brazilec Nilmar, nejlepší střelec Villarrealu v této sezóně s pěti zásahy. Ve středu hřiště se individuálně prosadil Rossi a jeho střelu dokázal gólman Toňo vyrazit pouze na neobsazeného Nilmara, který neměl problém zasunout balón do poloodkryté branky - 1:0.

Tento gól hostující Racing hodně srazil na kolena a Villarreal si vytvářel jednu šanci za druhou. V další se ocitl Marcos Senna, který hlavičkoval po centru Rossiho a jen díky zásahu obránce Torrejona skončil míč mimo branku. I přesto nedokázal Racing odolat tlaku ani podruhé a v úvodní čtvrthodince tak inkasoval dvakrát. Velmi aktivní Giuseppe Rossi si vyměnil balón s Cazorlou a přízemní střelou poslal domácí do dvoubrankového vedení.

Poté Villarreal trošku uklidnil hru a snažil se nepustit Racing k balónu. To se domácím dařilo a tak si postupně vytvářeli další šance. Jednu z nich měl znovu Rossi, který dokázal přehlavičkovat jednoho z obránců Racingu, ale tentokrát byl Toňo na svém místě včas. O několik minut později už to mohlo být o tři branky. Z hranice pokutového území napřáhl Brazilec Nilmar a orazítkoval tyč.

Jediný nebezpečný muž na straně Racingu byl veterán Munitis, který za první poločas dvakrát zkoušel štěstí z dálky, ale ani jednou se výrazněji nepřiblížil jakémukoliv nebezpečí vůči domácím. Domácí tak mohli Racing ztrestat i potřetí. Senna poslal parádní přihrávku na Rossiho, který si už razil cestu před branku Racingu, ale jeho samostatný nájezd zastavil praporek asistenta na pomezí. Po této akci hlavní rozhodčí Lasa ukončil první půli, ve které si zasloužené vedení vybojoval domácí Villarreal.

Domácí se ve druhém dějství začali soustředit na obrannou fázi a to se jim dařilo. Racing se totiž nedokázal dostat blíže než před pokutové území Žluté ponorky a střely z dálky se Racingu příliš nedařili. Tu nejpovedenější za celý zápas hostujícího týmu vyslal Ariel, jehož pokus líznul levou tyč Lopézovi branky.

Villarrealu se naopak dařilo prostupovat obranou Racingu i ze zajištěnou obranou. Nejaktivnější byl ve druhé půli Brazilec Nilmar. Velikou šanci spálil v 62. minutě, když těsně stihl přihrávku od Cazorly a řítil se sám na Toňa. Tentokrát vyšel ze souboje vítězně gólman hostí. O pár minut později zkoušel Nilmar štěstí z dálky, ale střela doprostřed branky nemohla zkušeného gólmana Racingu ohrozit.

Rossi se nechtěl nechat zahanbit a předvedl se v plné parádě v 69. minutě, když nasadil jesle Poncemu a střelou přes dalšího obránce jen těsně minul levou tyč Toňovi branky. Nilmar tradičně vystřídal Rossiho o několik minut později a hlavou pořádně vystrašil fanoušky hostujícího celku.

Žádná vážnější příležitost už do konce zápasu k vidění nebyla a nudný druhý poločas tak nepřinesl jediný gól. Přesto v něm byli znovu lepší domácí a ti tak zaslouženě zvítězili v poměru 2:0. Racing tak znovu nezískal žádný bod a po šesti kolech se krčí na sestupové pozici.

Více informací k zápasu

UD Almería - Málaga CF 1:1

03.10.2010 17:00

Góly: 76. Kalu Uche - 50. Quincy Owusu-Abeyie

Almeria sice v zápase prohrávala, přesto nebyla od druhé výhry v sezoně příliš daleko. Nigerijský snajpr Kalu Uche však neproměnil penaltu a ačkoliv vzápětí svou chybu vyrovnáním napravil, s remízou 1:1 už hnout nedokázal.

Malaga se před tímto utkáním mohla pochlubit stoprocentní bilancí. V cestě za dalším vítězstvím ovšem hosty srazilo zbytečné vyloučení Elisea ze 40. minuty po doslova až násilném zákroku na Juanu Ortize. Domácí projevovali větší chuť po vítězství ale už od samého začátku. Po gólu totiž sahal krátce po zahájení zápasu Piatti, jenže jeho šanci zastavila tyč. Hosté chtěli odpovědět nadějnou příležitostí Rindona, ovšem ráně hostujícího útočníka poměrně výrazně chyběly parametry.

Poté na brankovou konstrukci zabrnkal také nešťastník dnešního utkání Kalu Uche a Almeria musela tušit, že to dnes nebude její den. Tím spíše, že o pár okamžiků později putoval předčasně do sprch hostující Eliseu a prakticky z protiútoku orazítkoval další tyč Corona. Bezmoc Almerie navíc ještě zvýraznil krutý trest v podobě inkasovaného gólu. Aponův pas doputoval k nepokrytému Owusu-Abeyemu a ten ranou z první překonal Diega Alvese.

Ani obdržená branka však domácí do kolen neposlala. Ortiz v přemíře snahy vypálil jen těsně nad břevno. Vzápětí fauloval v pokutovém území Piattiho naprosto zbytečně Mtiliga a Almerii se tak naskytla ideální příležitost k vyrovnání. Míč si postavil Uche, ale Martinez vystihl směr střely a gólu ve své síti zabránil. Tlak domácích nakonec vyvrcholil ve vyrovnání ze hry. Piattiho pokus ještě zkrotil Martinez, jenže následně našel Bernadello pěkným pasem Ucheho a ten přece jen přiblížil svůj tm bodovému zisku. Více ovšem fotbalisté Almerie nestihli a rozešli se s Malagou smírně 1:1.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Atlético Madrid 3:1

03.10.2010 17:00

Góly: 28. Álvaro Negredo, 35. Diego Perotti, 51. Frédéric Kanouté - 57. Diego Costa

Výměna trenéra zřejmě Seville prospěla. Ta totiž dokázala také ve svém druhém vystoupení pod Manzanem zvítězit a připsala si první tři body za domácí vítězství pod novým trenérem. Tentokrát to odneslo silné Atlético, které v Seville prohrálo 1:3. O góly se v prvním poločase postarali Negredo a Perotti a ve druhém přidal pojistku Kanouté. Za hosty už pak pouze snižoval Diego Costa. Sevilla se tak v tabulce dostala o bod právě před Atlético.

První veliká příležitost zápasu přišla v 8. minutě. Roh Sevilly na hranici pokutového území prodloužil Cacerés na úplně osamoceného Negreda, který z bezprostřední blízkosti trefil tyč. Vzápětí se na druhé straně uvolnil Tomáš Ujfaluši a poslal před branku Palopa velmi nebezpečný střílený centr, na který nedosáhl Simao. Z následného rohu musel veliký závar znovu řešit gólman domácích Palop.

Další šanci Sevilly zmařila na poslední chvíli obrana Atlética. Na kolmici Romarica si naběhl na pravé straně Kanouté a těsně před zakončením mu míč z kopačky ukopl jeden z obránců Atlética. Velmi zajímavý přímý kop vyslal na De Geu Kanouté ve 20. minutě a mladý španělský gólman měl co dělat, aby si s tímto pokusem poradil.

Možná největší šanci prvního poločasu si připsalo Atlético. Na centr Tiaga dosáhl k překvapení domácích obránců Merida a špičkou kopačky se snažil zakončit. Gólman Palop byl však znovu na svém místě a dorážka Forlána letěla vysoko nad branku.

Domácí se však ze vstřeleného gólu radovali jako první a ten přišel ve 29. minutě. Perotti vyslal kolmici dopředu na osamoceného Negreda, který se rychlou kličkou do středu hřiště uvolnil a střelou na zadní tyč nedal gólmanovi Atlética šanci - 1:0. O pár minut později se do zakončení dostal Kanouté a kvůli údajnému faulu na balón nedosáhl. Opakovaný záběr však odhalil, že Kanouté pád přihrál a rozhodčí tedy celou situaci posoudil správně.

Sevilla svůj náskok navýšila ještě v prvním poločase. Ve 35. minutě si narazil balón Capel s Kanoutém a druhý jmenovaný pálil z úhlu. Jeho střelu gólman De Gea vyrazil pouze na velké vápno, kde stál volný Diego Perotti a ten z voleje napálil míč zpátky před branku, kde se od zad jednoho z obránců Atlética pro domácí šťastně odrazil do sítě - 2:0. V samém závěru prvního poločasu ještě jednou zahrozili domácí, konkrétně střelec prvního gólu Negredo. Ten se na pravé straně znovu lehce uvolnil přes obránce a tvrdou střelou provětral De Geu. Ten však napotřetí odolal a do šaten se tak šlo za stavu 2:0.

Začátek druhého poločasu se nesl ve velmi klidném tempu, ale z toho ho domácí hodně rychle vytáhli. V 52. minutě totiž přidali už třetí gól. K odraženému balónu se dostal Frederic Kanouté a z hranice pokutového území tvrdým volejem zvýšil už na 3:0. O minutu později Sevilla znovu zahrozila. Tentokrát utekl na levé straně Capel a poslal přesný centr na Perottiho, který alenedokázal přesně zamířit.

Sevilla se poté začala více soustředit na obranu a to se jí mohlo vymstít. Své chvilky si vybral útočník Atlética Diego Costa. Ten v 59. minutě snížil na 3:1 po individuální akci, při které se uvolnil na pravé straně a z úhlu překonal s velikým štěstím střelou o tyč gólmana Palopa, za kterého zaskakoval na brankové čáře jeden z domácích obránců, ale nedokázal gólu zabránit.

O několik minut později mohl Costa přidat druhý gól. Atlético zahrávalo rohový kop a Costa si naběhl na zadní tyč, odkud hlavičkoval úplně osamocený a jen vynikající zákrok Palopa zabránil druhému gólu v síti domácích. Atlético se snažilo i nadále obléhat branku domácích, ale tentokrát už většina útoků končila na pokutovém území, kde skvěle bránící Sevilla dokázala útoky hostí včas zastavovat.

Sami se přitom domácí dostávali do zajímavých brejkových situací, ale díky zbrklosti v přechodové fázi z nich také nic kloudného nevymysleli a tak se zápas v poklidu dohrál za jasného stavu 3:1 pro Sevillu. Vzhledem k průběhu utkání je konečný výsledek naprosto zasloužený.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Hércules CF 3:0

03.10.2010 17:00

Góly: 20. Dani Parejo, 42. Manu Del Moral, 82. Miku

Hercules nenavázal na výhry nad Barcelonou a Sevillou a na hřišti Getafe padl po porážce 0:3. Mizerný den ještě podtrhl Aguilar, který se v závěru nechal vyloučit.

Domácí začali aktivně a Calatayud se již ve druhé minutě musel činit proti pokusu Del Morala. O několik minut později to zkoušel Parejo a jeho pokus skončil na břevně. Ve 21. minutě se skóre již měnilo, po centru Sancheze se k míči v pokutovém území dostal volný Parejo a otevřel brankový účet zápasu - 1:0.

Getafe pokračovalo ve své aktivitě a ještě před odchodem do kabin se mu povedlo zvýšit své vedení. Colunga sice rozvlnil jenom boční síť, ve 43. minutě ale Parejo připravil šanci Del Moralovi a ten se nemýlil - 2:0.

Ani po změně stran se obraz hry nezměnil a krátce po návratu z kabin mohli přidat třetí trefu Parejo a Sanchez, oběma pokazil radost Calatayud.

Ofenzíva Herculesu se probudila až s příchodem Valdeze, dát branku se ovšem hostujícímu týmu nepodařilo a naopak ještě jednou inkasoval. V 82. minutě dostal od Sancheze přihrávku střídající Miku, který si poradil s vybíhajícím Calatayudem a z 22 metrů poslal míč do prázdné brány - 3:0.

V závěru zápasu neunesl vývoj Aguilar a za zákrok na Pareja dostal červenou kartu. V nastavení pak ještě mohl zvýšit Albin, avšak trefil jenom břevno.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Athletic Bilbao 2:1

02.10.2010 22:00

Góly: 11. Aritz Aduriz, 90+1. Vicente - 90+3. Igor Gabilondo

Mestalla přivítala duel dvou kandidátů na evropské poháry a mohla být nadmíru spokojena. Domácí miláčci ve druhém poločas ubránili jednobrankové vedení z první půle a zejména díky velmi špatné koncovce a nepřesnosti hráčů Athleticu Club si připisují další veledůležité body v této sezóně, přičemž neustále vévodí španělským fotbalovým končinám.

Byl to duel dvou diametrálně odlišných poločasů. V prvním dějství měla jednoznačně navrch domácí jedenáctka vedená Unaiem Emerym, který poslal na hřiště velmi ofenzivně laděnou jednotku, což bylo na průběhu první půle hodně znát, neboť Valencie nepustila hosty takřka do žádné příležitosti.

Netopýry poslal do vedení již v desáté minutě obávaný baskický hlavičkář Aritz Aduriz. Roberto Soldado si fantasticky vyměnil míč s výtečně hrajícím pravým záložníkem Pablem Hérnandezem, pronikl do pokutového území, kde bez větších potíží přešel přes Javiho Martíneze a poslal do malého vápna ne zrovna vysoký pas, se kterým si však Gorka Iraizoz poradit nedokázal a jen prolétl vzduchem. Za ním už vyčkával Aritz Aduriz, který se z podobné vzdálenosti nemýlí.

Netopýři neustále předváděli krásnou, svižnou kopanou založenou na krásných narážečkách a pohledných přízemních akcích. Ve třiadvacáté minutě mohl právě po pěkné přihrávce Juana Maty přidat druhou branku agilní odchovanec Athleticu Club Aritz Aduriz, ale tentokrát pěkně zasáhl Gorka Iraizoz a míč vyrazil. V šestatřicáté minutě měl Aduriz další parádní příležitost po skvělém centru Juana Maty za obranu, ale tentokrát nedokázal šajtlí míč dostat do branky, nýbrž jen těsně vedle ní. Do konce poločasu už měl jenom poloviční šanci Aritz Aduriz, který si však špatně zpracoval míč po Pablově centru a dostal se do nevýhodného úhlu.

Athletic převzal po hodině hry iniciativu, která jej nepustila do konce zápasu. Jeho největším nedostatkem však bylo nepřesné, anebo vůbec žádné zakončení, a tak můžeme zaevidovat snad jen jednu dobrou příležitost. Fernando Llorente dostal dobrý volej na šestnáctku, ale parádní střelou našel jen u pravé tyče stojícího Susaetu, kterého mičuda trefila a odrazila se mimo nebezpečí.

Bezesporu nejlepší pasáží utkání byl nastavený čas, který nabídl naprosto strhující čtyři minuty, dvě branky a další dvě příležitosti na obou stranách. Athletic byl po celý druhý poločas lepší, útočil, ale v jednadevadesáté minutě nezabránil rychlému úniku Choryho Domíngueze, který našel v šestnáctce neobsazeného Vicenteho, jenž zkušeně vykoupal jak brankáře, tak bránícího hráče a poslal míč neomylně do odkryté sítě.

Neuběhla ani minuta a Athletic snížil skóre. K přímému volnému kopu se postavil Igor Gabilondo a nedal parádní střelou do levého horního rohu Césarovi pražádnou šanci. Hned po rozehrávce se Valencie vrhla na branku Gorky Iraizoze, kterému na brankové čáře pomohl jeden z obránců uhasit nebezpečnou střelu Aritze Adurize. Athletic hned vyrazil na steč a na minutu zamkl Valencii v hluboké defenzívě. Baskickým Lvům se však nepodařilo vystřelit, a tak domácí uhájili těsné a vydřené vítězství, které může mít v celkovém součtu obrovskou cenu.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Espanyol Barcelona 1:0

02.10.2010 20:00

Góly: 83. Juan Forlín (vl.)

Real Sociedad se po třech prohraných utkáních konečně dočkal vítězství, když nejtěsnějším možným rozdílem porazil katalánský Espanyol, jenž ve vyrovnaném utkání mohl brát bod, nebýt ovšem velmi špatné koncovky a skvělých zákroků opory baskického týmu Claudia Brava. Espanyol prodloužil svou sérii venkovních proher, jichž se k dnešnímu dni nakupilo již šest.

Na Anoetě se hrálo velmi vyrovnané a kvalitou průměrné utkání, v němž o bodovém zisku mohla rozhodnout obě mužstva. První opravdovou gólovku si vytvořil Real Sociedad, ale dlouholetý hráč Espanyolu Raúl Tamudo nedokázal přesněji zacílit, a tak jeho hlavičku relativně bez potíží zlikvidoval jeho přítel Carlos Kameni. Do konce poločasu si připsala pěknou šanci i hostující jedenáctka, ovšem i Claudio Bravo byl neomylný a střelu kanonýra Osvalda výborně zlikvidoval.

Po přestávce bylo rozhodně živěji, hrál se otevřenější fotbal a přišlo i více šancí. První obrovské šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Prvním, kdo prověřil připravenost brankáře Brava byl hostující Luís García, jež hned dvakrát zkoušel na zkušeného brankáře Realu Sociedad vyzrát, ale nepodařilo se mu to.

Sedmadvacetiletý brankář domácích zazářil v sedmasedmdesáté minutě, kdy fantastickým zákrokem zlikvidoval střelu Alda Dushera a udržel pro domácí naději na tříbodový zisk. Domácí odpověděli až po této velké šanci. Tamudův přímý volný kop jen o kousek neumístil do banky Jon Ansotegui.

Závěr nabídl strhující podívanou plnou zábavy a šancí. První šanci měl v osmaosmdesáté minutě José Maria Callejon, který však opět nevyzrál na skvěle chytajícího Brava. Nejzajímavější a z části hodně komický moment utkání přišel v pětaosmdesáté minutě.

Střídající Jeffery Sarpong si postavil míč k přímému volnému kopu, ale s přispěním mírné Kameniho teče trefil pouze tyč. Mičuda se však odrazila přímo do Forlína, který si vstřelil vlastní gól, čemuž nezabránil ani nepopsatelným úhybným manévrem.

V závěru druhého dějství přišel obrovský nápor Espanyolu, který se hnal za vyrovnáním, proti němuž však byl fantastický Claudio Bravo. Barcelonský celek si připsal jednu parádní pumelici z dálky a jednu obrovskou šanci na malém vápně, obě Bravo fantastickými zákroky zlikvidoval, čím rozhodl o tom, že se Real Sociedad posunul do středu tabulky a Espanyol z pohárových příček, na nichž ještě před zápase operoval.

Více informací k zápasu

Real Zaragoza - Sporting Gijón 2:2

02.10.2010 18:00

Góly: 57. Florent Sinama-Pongolle, 61. Florent Sinama-Pongolle - 33. Ivan Obradović (vl.), 49. Diego Castro (pen.)

Zápasy na La Romaredě letos nepřináší fanouškům Realu Zaragoza příliš radosti. Aragonskému mužstvu se potřetí v řadě nepodařilo na domácí půdě zvítězit, přesto dnes bude vzhledem k nepříznivému vývoji rádo, že získalo alespoň bod.

Sporting Gijón nepochopitelně ztratil vyhrané utkání a může bědovat na zbytečné chyby obrany či nedostatečnou zodpovědnost. Svěřenci Manola Preciada usnuli na vavřínech, protože nedokázali ve svůj prospěch zužitkovat dvoubrankové vedení a poločas trvající přesilovku.

Lépe do utkání vstoupila domácí Zaragoza, která si osobou odchovance baskické kopané Andera Herrery vytvořila první lepší příležitost utkání, s níž si však zkušený brankář hostů Juan Pablo Colinas poradil. První brankový moment přišel ve třiatřicáté minutě, když si na pravé křídlo naběhl García Ayoze, poslal do pokutového území ne zrovna prudký a nízký pas, který si do vlastní svatyně nešťastnou tečí srazil Obradovič.

Zdvojnásobit vedení mohl hned o dvě minuty Diego Castro, ale jeho střela prosvištěla jen těsně nad břevnem. Do konce poločasu se již nic zajímavého nestalo, a tak se kvapem přesuňme do první čtvrthodiny druhého poločasu, která nabídla strhující podívanou a velké množství zajímavých momentů.

Neuběhlo ani pár minut a Sporting Gijón vedl o dvě branky. Někdejší český reprezentační záložník Jiří Jarošík jednoznačně fauloval v šestnáctce unikajícího Davida Barrala a byl kvapem poslán do sprch. K míči se postavil Diego Castro, který nedal Antoniu Doblasovi žádnou šanci.

O chvíli později mohl přidat třetí pojistku David Barral, ale jeho pumelici třicetiletý brankář Zaragozy zlikvidoval, čímž položil základ povstání Zaragozy, která se dostala do hry v šestapadesáté minutě, kdy někdejší útočník Atlética Madrid nebo Liverpoolu Florent Sinama-Pongolle překonal tečovanou ránou bezmocného brankáře a snížil na rozdíl jedné branky.

Neuběhly ani čtyři minuty a domácí se radovali podruhé. Braulio převzal míč na středu, podíval se a našel za obranu pelášejícího Sinama-Pongolleho, který fantastickou křižnou ranou přesně k levé tyči Colinasovi branky rozhodl o dělbě bodů, která je vzhledem k průběhu zápasu, který byl hodně vyrovnaný, zasloužená.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Valencia CF651011:416
2.Villarreal CF650112:415
3.Real Madrid642012:214
4.FC Barcelona641110:513
5.Sevilla FC632110:611
6.Getafe CF631211:810
7.Atlético Madrid631210:710
8.Espanyol Barcelona63035:99
9.RCD Mallorca62225:68
10.Málaga CF621312:127
11.Athletic Bilbao62139:97
12.Hércules CF62135:67
13.Real Sociedad62136:97
14.UD Almería61325:56
15.CA Osasuna61234:65
16.Sporting Gijón61236:115
17.Levante UD61235:115
18.Racing Santander61143:84
19.Real Zaragoza60335:103
20.Deportivo La Coruña60333:113

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (327)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele