6. kolo
02.10.2010 22:00 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Athletic Bilbao 2:1

Mestalla přivítala duel dvou kandidátů na evropské poháry a mohla být nadmíru spokojena. Domácí miláčci ve druhém poločas ubránili jednobrankové vedení z první půle a zejména díky velmi špatné koncovce a nepřesnosti hráčů Athleticu Club si připisují další veledůležité body v této sezóně, přičemž neustále vévodí španělským fotbalovým končinám.

Byl to duel dvou diametrálně odlišných poločasů. V prvním dějství měla jednoznačně navrch domácí jedenáctka vedená Unaiem Emerym, který poslal na hřiště velmi ofenzivně laděnou jednotku, což bylo na průběhu první půle hodně znát, neboť Valencie nepustila hosty takřka do žádné příležitosti.

Netopýry poslal do vedení již v desáté minutě obávaný baskický hlavičkář Aritz Aduriz. Roberto Soldado si fantasticky vyměnil míč s výtečně hrajícím pravým záložníkem Pablem Hérnandezem, pronikl do pokutového území, kde bez větších potíží přešel přes Javiho Martíneze a poslal do malého vápna ne zrovna vysoký pas, se kterým si však Gorka Iraizoz poradit nedokázal a jen prolétl vzduchem. Za ním už vyčkával Aritz Aduriz, který se z podobné vzdálenosti nemýlí.

Netopýři neustále předváděli krásnou, svižnou kopanou založenou na krásných narážečkách a pohledných přízemních akcích. Ve třiadvacáté minutě mohl právě po pěkné přihrávce Juana Maty přidat druhou branku agilní odchovanec Athleticu Club Aritz Aduriz, ale tentokrát pěkně zasáhl Gorka Iraizoz a míč vyrazil. V šestatřicáté minutě měl Aduriz další parádní příležitost po skvělém centru Juana Maty za obranu, ale tentokrát nedokázal šajtlí míč dostat do branky, nýbrž jen těsně vedle ní. Do konce poločasu už měl jenom poloviční šanci Aritz Aduriz, který si však špatně zpracoval míč po Pablově centru a dostal se do nevýhodného úhlu.

Athletic převzal po hodině hry iniciativu, která jej nepustila do konce zápasu. Jeho největším nedostatkem však bylo nepřesné, anebo vůbec žádné zakončení, a tak můžeme zaevidovat snad jen jednu dobrou příležitost. Fernando Llorente dostal dobrý volej na šestnáctku, ale parádní střelou našel jen u pravé tyče stojícího Susaetu, kterého mičuda trefila a odrazila se mimo nebezpečí.

Bezesporu nejlepší pasáží utkání byl nastavený čas, který nabídl naprosto strhující čtyři minuty, dvě branky a další dvě příležitosti na obou stranách. Athletic byl po celý druhý poločas lepší, útočil, ale v jednadevadesáté minutě nezabránil rychlému úniku Choryho Domíngueze, který našel v šestnáctce neobsazeného Vicenteho, jenž zkušeně vykoupal jak brankáře, tak bránícího hráče a poslal míč neomylně do odkryté sítě.

Neuběhla ani minuta a Athletic snížil skóre. K přímému volnému kopu se postavil Igor Gabilondo a nedal parádní střelou do levého horního rohu Césarovi pražádnou šanci. Hned po rozehrávce se Valencie vrhla na branku Gorky Iraizoze, kterému na brankové čáře pomohl jeden z obránců uhasit nebezpečnou střelu Aritze Adurize. Athletic hned vyrazil na steč a na minutu zamkl Valencii v hluboké defenzívě. Baskickým Lvům se však nepodařilo vystřelit, a tak domácí uhájili těsné a vydřené vítězství, které může mít v celkovém součtu obrovskou cenu.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele