6. kolo
02.10.2010 18:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Real Zaragoza - Sporting Gijón 2:2

Zápasy na La Romaredě letos nepřináší fanouškům Realu Zaragoza příliš radosti. Aragonskému mužstvu se potřetí v řadě nepodařilo na domácí půdě zvítězit, přesto dnes bude vzhledem k nepříznivému vývoji rádo, že získalo alespoň bod.

Sporting Gijón nepochopitelně ztratil vyhrané utkání a může bědovat na zbytečné chyby obrany či nedostatečnou zodpovědnost. Svěřenci Manola Preciada usnuli na vavřínech, protože nedokázali ve svůj prospěch zužitkovat dvoubrankové vedení a poločas trvající přesilovku.

Lépe do utkání vstoupila domácí Zaragoza, která si osobou odchovance baskické kopané Andera Herrery vytvořila první lepší příležitost utkání, s níž si však zkušený brankář hostů Juan Pablo Colinas poradil. První brankový moment přišel ve třiatřicáté minutě, když si na pravé křídlo naběhl García Ayoze, poslal do pokutového území ne zrovna prudký a nízký pas, který si do vlastní svatyně nešťastnou tečí srazil Obradovič.

Zdvojnásobit vedení mohl hned o dvě minuty Diego Castro, ale jeho střela prosvištěla jen těsně nad břevnem. Do konce poločasu se již nic zajímavého nestalo, a tak se kvapem přesuňme do první čtvrthodiny druhého poločasu, která nabídla strhující podívanou a velké množství zajímavých momentů.

Neuběhlo ani pár minut a Sporting Gijón vedl o dvě branky. Někdejší český reprezentační záložník Jiří Jarošík jednoznačně fauloval v šestnáctce unikajícího Davida Barrala a byl kvapem poslán do sprch. K míči se postavil Diego Castro, který nedal Antoniu Doblasovi žádnou šanci.

O chvíli později mohl přidat třetí pojistku David Barral, ale jeho pumelici třicetiletý brankář Zaragozy zlikvidoval, čímž položil základ povstání Zaragozy, která se dostala do hry v šestapadesáté minutě, kdy někdejší útočník Atlética Madrid nebo Liverpoolu Florent Sinama-Pongolle překonal tečovanou ránou bezmocného brankáře a snížil na rozdíl jedné branky.

Neuběhly ani čtyři minuty a domácí se radovali podruhé. Braulio převzal míč na středu, podíval se a našel za obranu pelášejícího Sinama-Pongolleho, který fantastickou křižnou ranou přesně k levé tyči Colinasovi branky rozhodl o dělbě bodů, která je vzhledem k průběhu zápasu, který byl hodně vyrovnaný, zasloužená.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele