6. kolo
03.10.2010 17:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Sevilla FC - Atlético Madrid 3:1

Výměna trenéra zřejmě Seville prospěla. Ta totiž dokázala také ve svém druhém vystoupení pod Manzanem zvítězit a připsala si první tři body za domácí vítězství pod novým trenérem. Tentokrát to odneslo silné Atlético, které v Seville prohrálo 1:3. O góly se v prvním poločase postarali Negredo a Perotti a ve druhém přidal pojistku Kanouté. Za hosty už pak pouze snižoval Diego Costa. Sevilla se tak v tabulce dostala o bod právě před Atlético.

První veliká příležitost zápasu přišla v 8. minutě. Roh Sevilly na hranici pokutového území prodloužil Cacerés na úplně osamoceného Negreda, který z bezprostřední blízkosti trefil tyč. Vzápětí se na druhé straně uvolnil Tomáš Ujfaluši a poslal před branku Palopa velmi nebezpečný střílený centr, na který nedosáhl Simao. Z následného rohu musel veliký závar znovu řešit gólman domácích Palop.

Další šanci Sevilly zmařila na poslední chvíli obrana Atlética. Na kolmici Romarica si naběhl na pravé straně Kanouté a těsně před zakončením mu míč z kopačky ukopl jeden z obránců Atlética. Velmi zajímavý přímý kop vyslal na De Geu Kanouté ve 20. minutě a mladý španělský gólman měl co dělat, aby si s tímto pokusem poradil.

Možná největší šanci prvního poločasu si připsalo Atlético. Na centr Tiaga dosáhl k překvapení domácích obránců Merida a špičkou kopačky se snažil zakončit. Gólman Palop byl však znovu na svém místě a dorážka Forlána letěla vysoko nad branku.

Domácí se však ze vstřeleného gólu radovali jako první a ten přišel ve 29. minutě. Perotti vyslal kolmici dopředu na osamoceného Negreda, který se rychlou kličkou do středu hřiště uvolnil a střelou na zadní tyč nedal gólmanovi Atlética šanci - 1:0. O pár minut později se do zakončení dostal Kanouté a kvůli údajnému faulu na balón nedosáhl. Opakovaný záběr však odhalil, že Kanouté pád přihrál a rozhodčí tedy celou situaci posoudil správně.

Sevilla svůj náskok navýšila ještě v prvním poločase. Ve 35. minutě si narazil balón Capel s Kanoutém a druhý jmenovaný pálil z úhlu. Jeho střelu gólman De Gea vyrazil pouze na velké vápno, kde stál volný Diego Perotti a ten z voleje napálil míč zpátky před branku, kde se od zad jednoho z obránců Atlética pro domácí šťastně odrazil do sítě - 2:0. V samém závěru prvního poločasu ještě jednou zahrozili domácí, konkrétně střelec prvního gólu Negredo. Ten se na pravé straně znovu lehce uvolnil přes obránce a tvrdou střelou provětral De Geu. Ten však napotřetí odolal a do šaten se tak šlo za stavu 2:0.

Začátek druhého poločasu se nesl ve velmi klidném tempu, ale z toho ho domácí hodně rychle vytáhli. V 52. minutě totiž přidali už třetí gól. K odraženému balónu se dostal Frederic Kanouté a z hranice pokutového území tvrdým volejem zvýšil už na 3:0. O minutu později Sevilla znovu zahrozila. Tentokrát utekl na levé straně Capel a poslal přesný centr na Perottiho, který alenedokázal přesně zamířit.

Sevilla se poté začala více soustředit na obranu a to se jí mohlo vymstít. Své chvilky si vybral útočník Atlética Diego Costa. Ten v 59. minutě snížil na 3:1 po individuální akci, při které se uvolnil na pravé straně a z úhlu překonal s velikým štěstím střelou o tyč gólmana Palopa, za kterého zaskakoval na brankové čáře jeden z domácích obránců, ale nedokázal gólu zabránit.

O několik minut později mohl Costa přidat druhý gól. Atlético zahrávalo rohový kop a Costa si naběhl na zadní tyč, odkud hlavičkoval úplně osamocený a jen vynikající zákrok Palopa zabránil druhému gólu v síti domácích. Atlético se snažilo i nadále obléhat branku domácích, ale tentokrát už většina útoků končila na pokutovém území, kde skvěle bránící Sevilla dokázala útoky hostí včas zastavovat.

Sami se přitom domácí dostávali do zajímavých brejkových situací, ale díky zbrklosti v přechodové fázi z nich také nic kloudného nevymysleli a tak se zápas v poklidu dohrál za jasného stavu 3:1 pro Sevillu. Vzhledem k průběhu utkání je konečný výsledek naprosto zasloužený.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1.1 nebo 1:2 atletico

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele