6. kolo
02.10.2010 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Sociedad - Espanyol Barcelona 1:0

Real Sociedad se po třech prohraných utkáních konečně dočkal vítězství, když nejtěsnějším možným rozdílem porazil katalánský Espanyol, jenž ve vyrovnaném utkání mohl brát bod, nebýt ovšem velmi špatné koncovky a skvělých zákroků opory baskického týmu Claudia Brava. Espanyol prodloužil svou sérii venkovních proher, jichž se k dnešnímu dni nakupilo již šest.

Na Anoetě se hrálo velmi vyrovnané a kvalitou průměrné utkání, v němž o bodovém zisku mohla rozhodnout obě mužstva. První opravdovou gólovku si vytvořil Real Sociedad, ale dlouholetý hráč Espanyolu Raúl Tamudo nedokázal přesněji zacílit, a tak jeho hlavičku relativně bez potíží zlikvidoval jeho přítel Carlos Kameni. Do konce poločasu si připsala pěknou šanci i hostující jedenáctka, ovšem i Claudio Bravo byl neomylný a střelu kanonýra Osvalda výborně zlikvidoval.

Po přestávce bylo rozhodně živěji, hrál se otevřenější fotbal a přišlo i více šancí. První obrovské šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Prvním, kdo prověřil připravenost brankáře Brava byl hostující Luís García, jež hned dvakrát zkoušel na zkušeného brankáře Realu Sociedad vyzrát, ale nepodařilo se mu to.

Sedmadvacetiletý brankář domácích zazářil v sedmasedmdesáté minutě, kdy fantastickým zákrokem zlikvidoval střelu Alda Dushera a udržel pro domácí naději na tříbodový zisk. Domácí odpověděli až po této velké šanci. Tamudův přímý volný kop jen o kousek neumístil do banky Jon Ansotegui.

Závěr nabídl strhující podívanou plnou zábavy a šancí. První šanci měl v osmaosmdesáté minutě José Maria Callejon, který však opět nevyzrál na skvěle chytajícího Brava. Nejzajímavější a z části hodně komický moment utkání přišel v pětaosmdesáté minutě.

Střídající Jeffery Sarpong si postavil míč k přímému volnému kopu, ale s přispěním mírné Kameniho teče trefil pouze tyč. Mičuda se však odrazila přímo do Forlína, který si vstřelil vlastní gól, čemuž nezabránil ani nepopsatelným úhybným manévrem.

V závěru druhého dějství přišel obrovský nápor Espanyolu, který se hnal za vyrovnáním, proti němuž však byl fantastický Claudio Bravo. Barcelonský celek si připsal jednu parádní pumelici z dálky a jednu obrovskou šanci na malém vápně, obě Bravo fantastickými zákroky zlikvidoval, čím rozhodl o tom, že se Real Sociedad posunul do středu tabulky a Espanyol z pohárových příček, na nichž ještě před zápase operoval.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele