6. kolo
03.10.2010 17:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Villarreal CF - Racing Santander 2:0

Svůj povedený vstup do nové ligové sezóny znovu potvrdil Villarreal. Ten doma dokázal jednoznačně přehrát Racing Santander v poměru 2:0 a drží si druhou pozici v tabulce za vedoucí Valencií. O góly se podělili postupně útočníci a nejlepší hráči zápasu Nilmar a Rossi.

Od samého úvodu utkání Villarreal naznačil, jak chce aby se utkání vyvíjelo. To potvrdil už v 9. minutě, kdy se radoval z prvního vstřeleného gólu utkání a vstřelil ho kdo jiný než Brazilec Nilmar, nejlepší střelec Villarrealu v této sezóně s pěti zásahy. Ve středu hřiště se individuálně prosadil Rossi a jeho střelu dokázal gólman Toňo vyrazit pouze na neobsazeného Nilmara, který neměl problém zasunout balón do poloodkryté branky - 1:0.

Tento gól hostující Racing hodně srazil na kolena a Villarreal si vytvářel jednu šanci za druhou. V další se ocitl Marcos Senna, který hlavičkoval po centru Rossiho a jen díky zásahu obránce Torrejona skončil míč mimo branku. I přesto nedokázal Racing odolat tlaku ani podruhé a v úvodní čtvrthodince tak inkasoval dvakrát. Velmi aktivní Giuseppe Rossi si vyměnil balón s Cazorlou a přízemní střelou poslal domácí do dvoubrankového vedení.

Poté Villarreal trošku uklidnil hru a snažil se nepustit Racing k balónu. To se domácím dařilo a tak si postupně vytvářeli další šance. Jednu z nich měl znovu Rossi, který dokázal přehlavičkovat jednoho z obránců Racingu, ale tentokrát byl Toňo na svém místě včas. O několik minut později už to mohlo být o tři branky. Z hranice pokutového území napřáhl Brazilec Nilmar a orazítkoval tyč.

Jediný nebezpečný muž na straně Racingu byl veterán Munitis, který za první poločas dvakrát zkoušel štěstí z dálky, ale ani jednou se výrazněji nepřiblížil jakémukoliv nebezpečí vůči domácím. Domácí tak mohli Racing ztrestat i potřetí. Senna poslal parádní přihrávku na Rossiho, který si už razil cestu před branku Racingu, ale jeho samostatný nájezd zastavil praporek asistenta na pomezí. Po této akci hlavní rozhodčí Lasa ukončil první půli, ve které si zasloužené vedení vybojoval domácí Villarreal.

Domácí se ve druhém dějství začali soustředit na obrannou fázi a to se jim dařilo. Racing se totiž nedokázal dostat blíže než před pokutové území Žluté ponorky a střely z dálky se Racingu příliš nedařili. Tu nejpovedenější za celý zápas hostujícího týmu vyslal Ariel, jehož pokus líznul levou tyč Lopézovi branky.

Villarrealu se naopak dařilo prostupovat obranou Racingu i ze zajištěnou obranou. Nejaktivnější byl ve druhé půli Brazilec Nilmar. Velikou šanci spálil v 62. minutě, když těsně stihl přihrávku od Cazorly a řítil se sám na Toňa. Tentokrát vyšel ze souboje vítězně gólman hostí. O pár minut později zkoušel Nilmar štěstí z dálky, ale střela doprostřed branky nemohla zkušeného gólmana Racingu ohrozit.

Rossi se nechtěl nechat zahanbit a předvedl se v plné parádě v 69. minutě, když nasadil jesle Poncemu a střelou přes dalšího obránce jen těsně minul levou tyč Toňovi branky. Nilmar tradičně vystřídal Rossiho o několik minut později a hlavou pořádně vystrašil fanoušky hostujícího celku.

Žádná vážnější příležitost už do konce zápasu k vidění nebyla a nudný druhý poločas tak nepřinesl jediný gól. Přesto v něm byli znovu lepší domácí a ti tak zaslouženě zvítězili v poměru 2:0. Racing tak znovu nezískal žádný bod a po šesti kolech se krčí na sestupové pozici.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele