Primera División - souhrn 38. kola

15.05.2010, 20:23, aktualizováno 16.05.2010, 20:55
Komentáře a souhrny
Španělským mistrem je podruhé v řadě Barcelona, která deklasovala Valladolid 4:0 a odsoudila ho k sestupu. Druhý Real Madrid jen remizoval v Malaze, ta se díky získanému bodu zachránila. Ze sestupových příček utekl díky výhře nad Gijónem Santander. O soutěž níž tedy padají Xerez, Tenerife a Valladolid.

Málaga CF - Real Madrid 1:1

16.05.2010 19:00

Góly: 9. Duda - 48. Rafael van der Vaart

Finále La Ligy je za námi. Poslední zápas v Málaze měl jednoho vítěze a jednoho poraženého. Remíze zachránila Málagu, zatímco Real ztratil byť jen teoretickou naději na titul, která se i tak rozptylovala s každým dalším gólem Barcelony v domácím zápase s Valladolidem.

Real skončil letošní ročník Primera División s 96 body na druhém místě za Barcelonou, která obhájila loňský titul. Rozhodlo o tom utkání s Málagou, které nakonec skončilo nerozhodně, z čehož měli radost zejména domácí "boquerones".

Málaga nastoupila hned s pěti změnami v základu. Na hrotě se objevil místo Bahy Caicedo, místo Valda na křídle López a trenér Muňiz navíc k Apoňovi do středu zálohy přidal Fernanda. Na stoperu vystřídal Juanita Rosario. V dresu hostí nahradil pouze Van der Vaart na spojce ne zcela vyléčeného Kaká.

Zápas začal podle předpokladů s Málagou zataženou v obraně a Realem v tlaku, který se projevil pouze dalekonosnou střelou Van der Vaarta. Překvapivě to byli domácí, kdo se ujal vedení. V 9. minutě využil Duda přihrávky Caiceda a přízemní střelou překonal Casillase.

Real se dal do útočení, první pozdrav Munúovi vyslal Higuaín, ale střela šla mimo. Další nájezdy šly středem do zhuštěné obrany, takže druhou šanci měl po centru zprava Ronaldo, jehož ránu hlavou Munúa skvěle vyrazil. Na druhé straně pálil nad z přímého kopu střelec branky Duda. Pěkné nůžky předvedl po přihrávce Marcela ve 31. minutě Van der Vaart, jeho pokus se otřel o brankovou konstrukci.

Možná i díky zprávám z Barcelony byla hra Bílého baletu nesouvislá a předvídavá s několika ojedinělými šancemi. Jednou z nich byl přímý kop Van der Vaarta před přestávkou, který opět Munúa zneškodnil. Posledním pokusem Realu v první půli byla střela Cristiana Ronalda mimo.

Druhé dějství zápasu začalo neodpískanou penaltu po faulu Ramose na Caiceda. Ve 48. minutě krátce poté Real vyrovnal. Marcelo přihrál Van der Vaartovi, který svůj snaživý výkon korunoval gólem. Hosté útočili i nadále, Ramos po rohu přestřelil a po voleji Granera a teči Van der Vaarta se opět blýskl Munúa.

Domácí měli šanci po střele Apoňa, která skončila nad. Pěkně se uvedl střídající Benzema, který dvakrát v krátkém čase vyzkoušel Munúu. S přibývajícím časem narústala nervozita i snaha domácích. V poslední minutě neudržel nervy Duda a poroučel se ze hřiště s červenou. Naštěstí v té době už domácí věděli, že nesestoupí a vše se obešlo bez větších výtržností. Realu zůstalo po remíze druhé místo.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Xerez CD 1:1

16.05.2010 19:00

Góly: 55. Dady - 61. Antoñito

Sestup Xerezu po roce v Primera Division je zpečetěn, rozhodla o tom dnešní remíza 1:1 na hřišti Osasuny. Tu dostal ve druhé půli do vedení Dady a Xerez, který z dnešního utkání potřeboval tři body, stihl už jen srovnat díky brance Pereze Antonia.

Vítěz Segunda Division z minulé sezóny šel do utkání s cílem získat vítězství, které by mu dalo naději na záchranu, lépe však do zápasu vstoupili domácí a už po třech minutách hry prověřil Renana Brita střílející Ruper. Xerez odpověděl v 18. minutě, Fabian Orellana však z volného kopu mířil jen nad bránu. Krátce před půlhodinou hry vyrážel Roberto Fernandez hlavičku Maria Bermeja a téměř o deset minut později mířil pouze mimo bránu Orellana.

Xerez chtěl vstřelit vedoucí branku, ale Fernandez vyrazil hlavičku Davida Prieta a do šaten se tak šlo za bezbrankové remízy. Osasuna měla lepší vstup do druhého poločasu, Brito musel zasahovat proti pokusu Javiera Callejy z okraje pokutového území a Ruper mířil mimo bránu. V 55. minutě se přesto domácí dostali do vedení, Callejo našel nalevo Dadyho, jehož střela zapadla přesně do spodního rohu brány, 1:0.

Xerez dokázal rychle srovnat, už o pět minut později mířil Antonio z dálky také přesně do spodního rohu Robertovi brány, 1:1. Callejovu střelu poté vyrazil Brito a Kristian Vadocz mířil v zajímavé příležitosti těsně mimo bránu. Xerez se tlačil dopředu a měl i šance, Mario Bermejo však bránu netrefil, Antonio vystřelil nad břevno a ani Orellana bránu netrefil. Utkání mezi Osasunou a Xerezem tak skončilo remízou 1:1.

Více informací k zápasu

Valencia CF - CD Tenerife 1:0

16.05.2010 19:00

Góly: 90. Alexis

Fotbalisté Valencie zažívají letos nadmíru úspěšnou sezónu a po letech si opět zahrají Ligu mistrů. Tuto jistotu sice měli už po minulém kole a mohli se tak v klidu rozloučit s domácími fanoušky, oslavit s nimi cenné třetí místo. A to se jim povedlo, Tenerife tím odsoudili k sestupu.

Tenerife potřebovalo k záchraně kýžený jeden bod, který ale chvíli před koncem unikl do ztracena. Tenerife skončilo v tabulce osmnácté, což znamená pád o patro níž. Na neuvěřitelně vyrovnaném chvostu tabulky mělo stejný počet bodů jako devatenáctý Santander a sedmnáctý Valladolid. Jenže co se týče skóre, skončil v této trojici uprostřed a to nestačilo. Účastníkem dramatické podívané byla též Malága, která získala pouze o bod více než její konkurenti.

Přitom na stánku ve Valencii všechno nasvědčovalo tomu, že Valencie bude zkoušet nové varianty a motivace jí bude trochu chybět. Navíc výkonnostní rozdíl se v takovýchto střetnutích rychle smaže, celek bojující o holé přežití je schopen zapnout na nejvyšší level. Jenže v myšlenkách plné radosti se v 90. minutě objevila ta nejčernější noční můra, kterou si snad ani největší pesimista neuměl představit.

Přitom domácí v zápase vskutku nebyli lepší, v mnoha momentech se spíše trápili. Hosté se nejvážněji ozvali už ve 2. minutě, kdy Roman Martinez střílel z blízkosti na Miguela Moyu, ovšem gólman dokázal balón vytěsnit pryč. Na obou stranách příliš gólových možností k vidění nebylo. Po čtvrthodině si dělal zálusk na branku Vicente Rodriguez, jeho plánované oslavné kreace mu však zmařil povedeným zákrokem brankář Sergio Aragoneses.

Krátce před koncem půle se Valencia zvedla a do hlavičky se tlačil Nikola Žigic, ale branku trestuhodně zblízka minul. Valencia si postupem času začala vytvářet tlak, žádného extra ohrožení hostující svatyně se ale domácí příznivci nedočkali. Nicméně v závěru mohli vidět příjemnou tečku. Když už se někteří z nich zvedali ze sedaček s úmyslem odejít, odpískal sudí rohový kop. Ujal se ho Dominguez, poslal načechraný balón na zadní tyč, kde ho hlavou uklidil za šokovaného Aragonesese právě Alexis.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Real Valladolid 4:0

16.05.2010 19:00

Góly: 27. Luis Prieto (vl.), 32. Pedro, 62. Lionel Messi, 76. Lionel Messi

Barcelona slaví historicky dvacátý titul v nejvyšší španělské lize a druhý za poslední dvě sezóny. V posledním kole doma v pohodě vyhrála nad marně se zachraňujícím Valladolidem 4:0, který díky této prohře naopak sestupuje o soutěž níže. Barce by nakonec vlastně stačila i remíza, protože jediný konkurent v boji o mistra Španělska Real Madrid nedokázal zvítězit v Málaze.

Domácí zkrátka potřebovali k triumfu jediné, a to získat tři body před zaplněným Nou Campem, jenž nečekal nic jiného než mistrovské oslavy. Na výsledek Realu Madrid by se pak Katalánci ani nemuseli ohlížet. Zato ve Valladolidu smutní, jelikož po třech letech strávených v La Lize musejí minimálně rok hrát ve druhé lize.

Hosté měli opravdu hodně složitou situaci, protože vlastně ani remíza by jim záchranu nezajistila. Pouze v případě, kdyby Málaga doma nebodovala s Realem Madrid nebo kdyby Santander nevyhrál nad o nic hrajícím Gijónem. V takové situaci by museli v Barceloně vyhrát. A to je za současného stavu těžko řešitelný úkol i pro nejlepší světová mužstva.

Jenže Málga dokázala uhrát překvapivou remízu 1:1, skončila nakonec sedmnáctá, naopak Santander celkem lehce zvítězil 2:0 a vyhoupl se z devatenácté na konečnou šestnáctou pozici, takže na Valladolid zbyla nepopulární první sestupová osmnáctá pozice. O jediný bod mu unikla prvoligová příslušnost.

Za rekordními devětadevadesáti body, které nikdo nikdy v historii La Ligy nezískal, a už devátou trofejí pod koučem Pepem Guardiolou, který získal kromě již dvou titulů v Primiera Divisón i ten za vítězství v Lize mistrů, Copa del Rey, Španělském a Evropském superpoháru a také Mistrovství světa klubů, vykročila Barcelona rázně a nesmlouvavě.

Ačkoli postrádala vykartovaného Xaviho a také zraněného Andrese Iniestu, na její hře to nebylo příliš znát. První branka na sebe nechala čekat dvacet sedm minut. Do té doby se Valladolid držel, co to dalo. Pak se ovšem ve vápně snažil kouzlit Pedro, a i když by jeho přihrávka jen těžko někoho našla, srazil jí obránce Prieto nešťastně mezi nohy vlastního brankáře Jacoba.

Avšak o pár chvil později mohlo být klidně vyrovnáno. Nebýt pohotového Puyola, který zaskakoval za hrubě chybujícího gólmana Valdése, zapsal by se hostující Manucho mezi střelce utkání. Co naplat, Barcelona má prostě Messiho. Od půlky hřiště nastartoval ve 31. minutě svůj motor, míč si ještě stačil sťuknout s Tourém, přihrál pak do volného prostoru Pedrovi, jenž z běhu prostřelil brankáře Jacoba.

Dá se říci, že bylo rozhodnuto. Barcelonu zároveň určitě těšilo, že v souběžně hraném klání Real prohrával v Maláze 0:1. Cesta k titulu se stávala v posledním kole opravdovou procházkou růžovým sadem. Další dvě branky pak symbolicky přidal Lionel Messi, s 34 zásahy nejlepší střelec ligy, mnohými považován za nejlepšího fotbalistu planety Země.

V 62. minutě argentinský ostrostřelec dorážel do prázdné branky přihrávku Toureho, který se bravurně prodral na pravý kraj do vápna. V 76. minutě pak přesnou přízemní perdou ke vzdálenější tyči upravil konečné skóre. Mohly začít bujaré katalánské oslavy, které zajisté potrvají celou noc.

Jak na tom statisticky dopadl Messi? Celkem v padesáti třech zápasech, počítáme-li i Mistrovství světa klubů, oba superpoháry, Národní pohár i Ligu mistrů, nastřílel čtyřicet sedm gólů.

Více informací k zápasu

Racing Santander - Sporting Gijón 2:0

16.05.2010 19:00

Góly: 35. Mohamed Tchité, 55. Mohamed Tchité

Racing Santander si v posledním kole vybojoval záchranu, když doma dokázal porazit 2:0 Gijón, na který v konečném účtování ztrácí v tabulce jeden bod. Domácím by vlastně nakonec stačila i remíza, protože Vallodolid nedokázal šokovat v Barceloně. Racinguistas zkrátka měli vše ve svých rukách. Věděli, že se díky třem bodům s jistotou vyhnou sestupovému pásmu.

Gijónu už o nic nešlo, prvoligovou příslušnost už měl dávno jistou. A tak by bylo velkým překvapením, kdyby domácí neuhráli něco jiného než vítězství. To zařídil nakonec dvěma góly mladý útočník Mohamed Tchite, kterému se podařilo skórovat v obou poločasech. Až na pár sporadických šancí si hosté v podstatě ani neškrtli.

Do pokutového území nejprve vyslal domácí Arana povedený centr z rohového kopu, nicméně Sastre dokázal odvrátit balón do nebezpečí. Brankář Juan Pablo byl poté v 7. minutě na pozoru proti střele Tchiteho, která ho však ale nakonec ani neohrozila, protože mezi tři tyče nezamířila. Ve 26. minutě se útočník z Burundi ocitl v nadějné pozici znovu a tentokráte musel za Juana Pabla zaskakovat na poslední chvíli Fernández.

Gijón poprvé vystrčil růžky zhruba až po půlhodině hry, ovšem pokus Carmela Gonzaleze zamířil jen mimo a Barrala následně v pohodě vychytal domácí gólman Toňo. Deset minut před koncem Racing vstřelil uklidňující branku. Ač byl Tchite notně obtěžován Milanem Lolou, dokázal usměrnit hlavou míč do sítě po standardce Arany.

Ještě však nebylo o všem rozhodnuto. A Santander to dobře věděl. Potřeboval definitivně ještě jednou skórovat, aby byla záchrana naprosto klidnou záležitostí. Proto ve druhém dějství pochopitelně spěchal, rovněž jako v prvním, za gólem. Ve 48. minutě protáhl Juana Pabla svou ranou Bolado.

Ten samý hráč pak mohl v branku proměnit rohový kop Arany, jenže pouze přestřelil. V 54. minutě ovšem opět zazářil africký mladý forvard Tchite. Balado ho hezky uvolnil ve vápně a burundský reprezentant do dvaceti let podruhé v zápase chladnokrevně zakončil. Na 3:0 mohli ještě zvýšit třeba Pape Diop se střídajícím Xiscem, nicméně na důležitosti třech bodů už jejich horší koncovka neměla žádný vliv.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Espanyol Barcelona 2:0

15.05.2010 22:00

Góly: 24. Víctor Casadesús, 78. Mario Suárez

Prestižní Ligu mistrů si Mallorca nakonec nezahraje, a to i navzdory tomu, že v posledním utkání porazila Espanyol 2:0. Své utkání totiž vyhrála Sevilla, takže na Mallorcu "zbyla" Evropská liga. V utkání se trefili Victor a Suarez.

Ve 24. minutě otevřeli skóre utkání domácí borci, parádním a zároveň nekompromisním volejem se prosadil po přihrávce z levé strany Casadesus Victor - 1:0 pro Mallorcu. Stejný fotbalista pak měl na kopačce druhý gól, jenže v blízkosti brankáře Alvareze tentokrát fatálně selhal. Velkou šanci měl i Valero, ten se dostal ke střele a jen těsně neskončil jeho překvapivý projektil v brance. První poločas skončil naprosto zaslouženým vedením Mallorcy 1:0.

Espanyol nebyl směrem dopředu vůbec nebezpečný, takže obrana domácích nemusela řešit žádnou výraznější šanci hostů. Mallorca kontrolovala utkání a čtvrthodiny před koncem vstřelila důležitý druhý gól. Nádherně se opřel do míče z první Suarez a Mallorca byla blízko vysněné Lize mistrů. Už to vypadalo na velkolepé oslavy, Sevilla těsně před koncem hrála 2:2, jenže třetí gól Sevilly jí poslal do kolen. Zavládl velký smutek.

Více informací k zápasu

UD Almería - Sevilla FC 2:3

15.05.2010 22:00

Góly: 43. Fernando Soriano, 79. Juanma Ortiz - 16. Frédéric Kanouté, 53. Chico (vl.), 90. Rodri Ríos

Sevilla v posledním utkání dokázala přestřílet Almeríi a v příští sezoně si zahraje předkolo milionové Ligy mistrů. Hrdinou hostů se stal Rodri, jenž vstřelil v poslední minutě utkání vítěznou branku. V utkání se rovněž vylučovalo, červenou kartu obdržel Negredo.

První šanci a vlastně počáteční tlak měla domácí Almería. Piatti se řítil sám na branku hostů, ovšem brankář Palop skvěle zasáhl. O chvíli později se domácí dožadovali odpískání pokutového kopu, Stankevicius v pokutovém území zahrál rukou, jenže píšťalka hlavního sudího zůstala němá. Sevilla měla i nadále velké štěstí, Almería trefila z přímého kopu břevno. Nicméně byl to celek z Andalusie, který se ujal vedení. Kanonýr Kanouté ve vzduchu trefil míč hlavou přesně k levé tyči domácí branky. Brankář Esteban byl bez šance - 0:1 pro Sevillu. Odpověď mohla být okamžitá, jenže opět znovu skvěle zasáhl Palop. Almerii se ale nakonec podařilo vyrovnat. Po centru Ortize se ujal nekompromisní volej Soriana a bylo srovnáno - 1:1.

V 53. minutě, tedy po změně stran, se opět měnilo skóre ve prospěch Sevilly. Diego Capel posunul míč na Jesuse Navase, jehož centr si dopravil do vlastní sítě nešťastník Chico - 1:2 pro Sevillu. Hosté si pak ale zbytečně zkomplikovali celé utkání, Negredo totiž obdržel za urážku rozhodčí červenou kartu a Sevilla dohrávala v oslabení. Almería početní převahu využila, nádhernou trefou vyrovnal na 2:2 Ortiz. Byla to vskutku povedená rána a Palop se natahoval marně. Sevilla musela hru otevřít, nic jiného jí také nezbývalo. V poslední minutě utkání se stal hrdinou hostů Rodri, Sevilla vyhrála 3:2 a může se těšit na předkolo Ligy mistrů.

Více informací k zápasu

Real Zaragoza - Villarreal CF 3:3

15.05.2010 20:00

Góly: 4. Eliseu, 29. Adrián Colunga, 35. Rubén Pulido - 40. Santi Cazorla, 56. Santi Cazorla, 77. Giuseppe Rossi

Villarreal v posledním kole Primera División ztratil naději na pozici zaručující Evropskou ligu. Remíza 3:3 bohužel stačila jen na konečné sedmé, první nepohárové místo. Ani výhra by ovšem hostům nakonec nepomohla, Getafe si totiž díky jasné výhře 3:0 nad Atléticem Madrid šestou pozici pohlídalo. Hrůzostrašná první půle vlastně sebrala hostům naději na zisk tří bodů, přestože dokázali ještě vyrovnat.

Domácí do utkání vstoupili, jak asi nejlépe mohli. Eliseu se se vší silou opřel do střely, která přeletěla připravenou zeď, a gólman Lopez se mohl jen marně natahovat proti pumelici padající přesně pod břevno. Druhou branku Zaragozy přidal po půlhodině hry Colunga, jemuž se vyplatilo dotírání obránce Godina. Sebral mu míč, položil si Lopeze a prázdná klec pro něj už nebyla větší přítěží.

Skvělý první poločas dokonal o šest minut později Pulido. Jiří Jarošík zprava nacentroval do vápna, kde se balón odrazil k e španělskému obránci, jenž si sám před Lopezem v pohodě poradil. Škoda pro domácí, že kontaktní gól zařídil pět minut před přestávkou Santi Cazorla. Povedenou kombinaci zakončil chladnokrevně kolem gólmana Gaga.

Villarreal byl po pětatřiceti minutách opravdu zralý na ručník. Jenže nepovedený výkon z prvního poločasu parádním způsobem napravil v tom druhém. Rozhodně ještě nebylo nic ztraceno a Cazorla skóroval v 56. minutě podruhé, když dorážel do sítě míč u vzdálenější tyče. Ačkoli brankáři Gagovi se vehementně nelíbilo, že asistent při této situaci nezdvihl praporek na znamení ofsajdu.

Na 4:2 se mohl trefit domácí Gabi, jenže k jeho smůle nastřelil pouze brankovou konstrukci. A tak se zase gólově dokázal prosadit na druhé straně soupeř, a dokonal tak parádní obrat. Giuseppe Rossi na hranici vápna propálil místo mezi nohama Gaga a vydřel svému týmu alespoň bod.

Jenže ten v konečném účtování žádnou cenu nemá. V závěru zápasu už hosté další branku nepřidali, a i kdyby ano, nebylo by jim ani to nic platné. Evropské poháry by si v příštím ročníku zkrátka kvůli výhře Getafe stejně nezahráli. Zaragoza naopak může být s letošním ročníkem spokojena. I přes hodně nepovedený podzim totiž dokázala i s pomocí Jiřího Janošíka uhájit prvoligovou příslušnost.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Getafe CF 0:3

15.05.2010 20:00

Góly: 14. Roberto Soldado, 53. Roberto Soldado, 87. Dani Parejo

Getafe si zajistilo místo v Evropské lize, když vyhrálo na hřišti Atlética Madrid. Dva góly vstřelil Soldado, třetí branku vsítil Parejo. Domácí si vytvořili několik slibných šancí, ale na rozdíl od soupeře nedokázali žádnou z nich proměnit.

Domácí tým před zápasem věděl, že mu případná výhra v lize už nic nepřinese a bude se raději soustředit na středeční finálové utkání Španělského poháru proti Seville. Podle toho vypadala i domácí sestava, která zaznamenala řadu změn.

První šanci utkání měli hosté už po minutě hry, ale Manu se přes domácího gólmana neprosadil. Odpověď Atlética na sebe nenechala dlouho čekat, o pár chvil později Salvio pořádně zaměstnal gólmana Getafe Codinu. Skóre se měnilo ve 14. minutě, González ve vápně našel Soldada, který se nemýlil a poslal hosty do vedení. Domácí tým mohl odpovědět po půlhodině hry, ale Baldé netrefil ideálně míč. Stejný hráč se k zakončení dostal i pět minut před koncem poločasu, tentokrát si ale vylámal zuby na gólmanovi Getafe. První půle tak skončila těsným vedením hostů.

Do druhého poločasu vstoupili lépe hosté a v 53. minutě už vedli rozdílem dvou branek. Mezi střelce se opět zapsal Soldado, který těžil z přesné přihrávky Leóna. Domácí mohli utkání zdramatizovat, ale Salvia vychytal dvacet minut před konečným hvizdem gólman hostů Codina.

Definitivní tečku za zápasem tak udělal v závěrečných momentech zápasu střídající Parejo, který přesnou střelou k tyči zajistil hostům pohodlné vítězství 3:0.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Deportivo La Coruña 2:0

15.05.2010 18:00

Góly: 19. Iker Muniain, 77. Javi Martínez

Athletic Bilbao se rozloučil s Josebou Etxeberriou a Armandem Ribeirem a letošní sezonou důstojně. Na domácím stánku San Mamés porazil Deportivo La Coruňa 2:0.

Na Sam Mamésu se hrál již od začátku fotbal ve vysokém tempu a to i přesto, že oba týmy prakticky neměli už o co hrát. V páté minutě se mohli radovat hosté, ale radost jim zkazil loučící se brankář Armando. Koikilli totiž hlavičkoval tak nešťastně, že si míč skoro srazil do vlastní sítě. Domácí však od pohromy uchránil tygřím skokem jejich brankář.

Již v dvacáté minutě ale baskický stadion vypukl nadšením. Muniain skvěle obešel Manuela Pabla a zakroucenou ránou poprvé rozradostnil domácí fanoušky. Šance Athleticu od té doby začínaly být čím dál častější. Jen díky Manuovi v brance Deportivo do poločasu neinkasovalo ještě dva další góly. Brankář hostí totiž ještě před koncem první půle zlikvidoval šance Llorenteho a z gólového úhlu vytlačil také Etxeberriu.

Ve druhé půli pokračovaly oba týmy ve skvělém fotbale a radostnější po jeho skončení mohli být domácí. Javier Martinez totiž druhou krásnou střelou z hranice šestnáctky ukázal, proč je ve 30členném španělském širším výběru pro MS.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona38316198:2499
2.Real Madrid383134102:3596
3.Valencia CF38218959:4071
4.Sevilla FC381961365:4963
5.RCD Mallorca381881259:4462
6.Getafe CF381771458:4858
7.Villarreal CF381681458:5756
8.Athletic Bilbao381591450:5354
9.Atlético Madrid381381757:6147
10.Deportivo La Coruña381381735:4947
11.Espanyol Barcelona3811111629:4644
12.CA Osasuna3811101737:4643
13.UD Almería3810121643:5542
14.Real Zaragoza3810111746:6441
15.Sporting Gijón389131636:5140
16.Racing Santander389121742:5939
17.Málaga CF387161542:4837
18.Real Valladolid387151637:6236
19.CD Tenerife38992040:7436
20.Xerez CD388102038:6634

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (227)

Přidat komentář
smazaný uživatel

legendarni Joseba Etxeberria se dnes rozloucil s karierou stejne tak jeden z nejlepsich rozhodci ligy, Mejuto Gonzalez

vybornej zapas od nas, skoda ze se do poharu nedostanem, ledaze by Mallorca prisla o licenci a Sevilla vyhrala pohar...tak snad to klapne

Reagovat
-Kopy-

Etxeberria, Mejuto, Baraja Kdo dál ?

Reagovat
smazaný uživatel

Za Mejutom mi teda smutno nie je

Škoda, že sa Etxeberria nerozlúčil gólom, z tej trojky mi bude chýbať najviac

Reagovat
smazaný uživatel

no moc lepsich rozhodcich v la lize podle me neni....

hmmm sance nejaky mel, skoda...kazdopadne velkej respekt, navic tuhle sezonu odehral zadarmo uplnej opak vsech zombiku co si jezdi vydelat do emiratu pred odchodem do duchodu

Reagovat
smazaný uživatel

Joseba bol veľký sympaťák a hlavne mal Athletic v srdci niečo ako náš Xavi alebo Carles to fakt neviem, čo budem robiť keď u nás budú končiť najmä u Xaviho je to asi pravdepodobnejšie ako u Carlesa

Reagovat
smazaný uživatel

http://blogs.elcorreo.com/blogfiles/aquicuentas/gallo.jpg ja proste nemôžem, je mi ako keby mi umrel niekto veľmi blízky

Reagovat
smazaný uživatel

tak on se snad vrati, coby trener...bylo by zajimavy kdyby vedl Athletic s Guardiolou, ktery se mimojine vyjadril ze az skonci v Barcelone tak by chtel jit trenovat prave k nam

Reagovat
smazaný uživatel

Hm tak Guardiola by ho mohol zaučiť a potom mu to prenechať ale, ja verím v ešte veľa krásnych rokov s Pepom na lavičke, aj keď u Rosella človek nikdy nevie.

Reagovat
smazaný uživatel

Javi taky pěkná rozlučka .

Reagovat
smazaný uživatel

holt smula (pro vas) ze hraje v klubu jehoz strategie je udrzet si klicovy hrace, ne prodavat a nakupovat kazdej rok...

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme . Ale nemyslím si, že musí nutně k nám, hladové krky mají i v PL. Xabi odcházel taky mladý a pěkně mu vyšlapal cestičku.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to uz maji tak tri roky, snad ho udrzime i ted...a nebo aspon dostaneme poradny balik kapru

Reagovat
Xavi8

Reagovat
miguel bain

Joseba je obrovský frajer...postrádám tleskajícího smajlíka.

Reagovat
niflheim

Zaragoza drtí Villareal.

Reagovat
GEGE

Ten Villarreal do těch poháru asi fakt nechce

Reagovat
mike.84

henry do new york

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

jen trochu zarazi nepresna vyslovnost jeho krestniho jmena...holt spanele

Reagovat
smazaný uživatel

Getafe EL je jejich

Reagovat
smazaný uživatel

Grandes madridistas!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Enhorabuena Etxebe: Mi mas sincero agradecimiento a tantos minutos de futbol con el Athletic que nos has regalado. Has sido, y eres el espejo de muchos otros jugadores, que llegando jovenes al equipo, quieren seguir tus pasos. ESKERRIK ASKO, GALLO.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

tohle je asi jeho nejlegendarnejsi gol http://www.youtube.com/watch?v=Qf-1XuDY_c4

Reagovat
smazaný uživatel

To je ten gól, kt. znamenal že si Athletic skončil druhý a zahrá si LM???

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
alcantara

najvacsi srdciar

Reagovat
smazaný uživatel

srdcař

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla

Reagovat
alcantara

rodri

Reagovat
smazaný uživatel

Negredo po ofsajdu: "Me cago en tu p... madre." Blázen, málem jim to posral .

Reagovat
alcantara

gratulujem sevilla! ked uz za nic ine, tak minimalne za ten pristup a tuzbu po vitazstve o desiatich po nespravodlivom vyluceni ste si LM zasluzili, hlavne jesus bol famozny.(btw. reakcie prezidentov vyzerali skor opacne )

Reagovat
Shevchenko

Hmm tak Mallorca a Lille přišli o LM v 90 minutě.

Reagovat
smazaný uživatel

Taková škoda, moc sem jim to přál.

Reagovat
smazaný uživatel

no otazka je jestli by o ni Mallorca stejne neprisla

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Frankie nepríde dať palec Colungovy?

Reagovat
smazaný uživatel

doufam ze to real dneska pekne prosere a vyklidi cestu barce

Reagovat
smazaný uživatel

Zaragoza. Příští sezonu do první poloviny tabulky...

Reagovat
smazaný uživatel

palec nahoru za ztratu trigolovyho vedeni v domacim zapase?

Reagovat
smazaný uživatel

To je za celou sezonu. (no hlavně za jaro..)

Reagovat
Dubov

souhlas, vhodně posílit kádr, udržet opory a je to tam

Reagovat
smazaný uživatel

vcera v noci jsem domu prisel jak delo, zjistil, ze sevilla vysoupla mallorcu z lm v nastaveni a dneska mi tady porad funguje prihlaseni? to se musim pochvalit

Reagovat
madridcan

Sevilla moze dakovat Navasovi

Reagovat
smazaný uživatel

Yaya Toure

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělej hráč

Reagovat
smazaný uživatel

po sezone prec

Reagovat
smazaný uživatel

ehme od teď fandíš Barce ne?

Reagovat
smazaný uživatel

to sa radsej obesim..

Reagovat
smazaný uživatel

To dělat nemusíš, stačí když navždy opustíš toto fórum

Reagovat
smazaný uživatel

mne naopak staci ked sa obesis..

Reagovat
smazaný uživatel

Já nemám po dnešku důvod, ale ty bys ho mít mohl

Reagovat
smazaný uživatel

ja mam zivot aj mimo futbalu, narozdiel od teba..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak doufám, že se mu budeš věnovat více a méně času strávíš tady.

Reagovat
smazaný uživatel

ked hej, tak to urcite nebude kvoli tebe.

Reagovat
smazaný uživatel

to by si tu vela ludom urobil radost

Reagovat
smazaný uživatel

Fenerbahçe prislo o titul v poslednom kole a majstrom Turecka je sokujuco Bursaspor

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Al Capone

Gratulace Barceloně k titulu, ale to nic nemění na tom že je ve Španělsku vždy až ten druhý tým.

!HALA MADRID!

Reagovat
JIMMY-PO

Reagovat
madridcan

Kto by povedal,ze s tym bruchom da 34 golov Skoda,ze sme sa nato vykaslali ked sme vedeli o stave z Nou Campu,neprial som Malage zachranu

Reagovat
smazaný uživatel

Gratuluju už podruhé ( nedávno sem to tu psal) FCB k zaslouženému titulu !!! A pokud bude příští sezona pro Real přesně taková jako letos,tak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

gratulace k zcela zaslouženýmu titulu

Reagovat
smazaný uživatel

no penses en una temporada, penses en la historia

co to znamena?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Al Capone

a samozřejmě Mallorce a Getafe

Reagovat
miguel bain

1. 99 bodů

2. 96

3. 71

Liga o dvou týmech

Reagovat
smazaný uživatel

co nadelas, real s barcou by letos udelali ligu o dvou tymech, i kdyby hrali nejakou superligu. pro porovnani, v anglii mel treti tym 75 bodu, v italii 70, ve francii 71...

Reagovat
smazaný uživatel

tady jde vidět ten rozdíl v PD... a proto se snižuje kvalita ligy. PD byla od 1. do 3. fleku rozhodnutá "2 měsíce" zpátky. Bud Real nebo FCB a pak Valencia nebo Sevilla....NUDA

Reagovat
X-bano-X

Prave ze tento rok to bolo napinave az do konca, vitaz, pohare a zostupujuci az po poslednom kole a v tom je to caro.

Reagovat
smazaný uživatel

když myslíš. Vidím to jinak. Pro mně byla nejzajímavější letos krom PL, Bundes,Kaprliga,Francie. A i Holandská byla celkem Itálie a Španělsko

Reagovat
smazaný uživatel

Prijemne prekvapeni ligy: Mallorca

Smutne: Malaga, Atletico

Reagovat
smazaný uživatel

Campeónes, Campeónes, Campeónes

Visca el Barca, Visca Catalunya !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Děkuji za krásnou sezónu.

Reagovat
smazaný uživatel

Madrid

Reagovat
X-bano-X

Ani neviem ako mam začať. Som dojatý a pravdepodobne ešte dlho budem. Pocit šťastia sa miesi s dojatím keď vidím ako hráči oslavujú. Vždy je ťažšie titul obhájiť ako získať prvý krát. V tejto sezóne bol Real dôstojným súperom a tomu všetka česť. Oba tými majú za sebou rekordnú sezónu. Barca si ten titul uchmatla pre seba a vzhľadom na celosezónnu stabilitu výkonov, skoro celosezónne líderstvo a víťazstvá v oboch Classicách zaslúžene. Nešťastne sme vypadli v pohári a ešte nešťastnejšie v LM. V tom čase som cítil veľké sklamanie ale vždy som týmu veril a aj vždy budem. Títo hráči majú na to spraviť veľké veci, nielen v La lige ale celkovo. K hráčom:

Victor Valdes – to najlepšie pre Barcu. Je istý na lopte i bez nej, veľakrát v sezóne nás podržal a za to mu patrí veľké ďakujem od každého skutočného culé. Verím že sa bude len a len zlepšovať a že za to dostane to, čo k najlepším brankárom patrí. Pre začiatok obhajoba Zamorovej trofeje.

Eric Abidal – najlepší z najlepších, tento obranca si takéto pomenovanie zaslúži právom. Nebyť zranenia dnes je úplne top. Rozohral sa do enormnej formy a ja mu prajem aby sa mu zranenia už len vyhýbali. Jeho prestup k nám ho v kvalite prestupov za mojej éry zaradil medzi hráčov ako Stoičkov, Rivaldo, Ronaldinho. Borec.

Maxwell – vydarená kúpa. Nečakal som a pravdepodobne ani on sám, že bude túto sezónu tak vyťažený. Stalo sa a nesklamal. Každé euro do neho vložené sa nám vrátilo. Borec.

Piqué – náš najlepší stopér. Je neskutočné ako sa dokázal vypracovať. Momentálne jeden z top stopérov na svete. Má prehľad, dobrý v osobných súbojoch, hlavičkár na pohľadanie s dobrou technikou. Borec.

Carles Puyol – srdce týmu. El capitáno. Pomaly ho začína dobiehať jeho vek ale stále je to super stopér. Motivuje a burcuje spoluhráčov. A svojimi sklzmi nám neraz zachránil body. Borec.

Gabriel Milito – nečakal som to, ale po zranení je rovnaký ak nie lepší ako pred ním. Spoľahlivý, dobrý v rozohrávke. Borec

Dany Alvés – ak by mu počas sezóny lepšie vychádzali centre, dnes by stačilo napísať len borec. Má snáď trojo pľúc. Nabehá toho toľko, čo u iných mužstiev celá obrana spolu. Borec.

Xavi Hernandéz – náš motor. Najlepší kreatívny stredový záložník na svete. Jeho nahrávky sú ozdobou každého zápasu. Dalo by sa o ňom písať ešte hodinu a aj tak by sa tam nevošlo všetko. BOREC

Seidu Keita – nenápadný pracant. Má všetko čo má mať hráč hrajúci na jeho poste, úvod sezóny výborný no potom sa vytrácal. Strieda slabšie výkony s lepšími, ale svoje si vždy odohrá. Zlepšiť streľbu a pred finálnu fázu.

Yaya Touré – jeden z naj. Hráčov na svojom poste. Mám ho veľmi rád, to čo pre nás spravil minulú sezónu kde hral s bolesťami len aby pomohol týmu aj za cenu zhoršenia zranenia sa často nevidí a ma u mňa veľké ďakujem. Dúfam že u nás ostane ešte veľa rokov.Borec

Sergio Busquets – mladík ma prehľad ale stále v ňom vidím decko. Bohužiaľ. Svoje si častokrát odohrá ale často chybuje a zakladá súperove útoky. V tejto sezóne dostával prednosť pred Yayom a myslím že to nebolo práve najsprávnejšie. Jeho vystúpenie v zápase s Interom je na zamyslenie.....

Andrés Iniesta – podľa mnohých jeden z top hráčov budúcnosti. S loptou na nohe bez faulu nezastaviteľný. Patrí medzi mojich obľúbencov a dovolím si tvrdiť, že ak sa mu budú vyhýbať zranenia jeden z najlepších hráčov budúcnosti. Borec

Leo Messi – borec najväčší osobne. Tu niet čo dodať. Najlepší hráč súčasnosti. Futbalový umelec. Pán futbalista. Mať ho v týme je radosť a o to vo futbale ide. BOREC

Pedro – zo štístka sa vykľul kompletný hráč. Pre mňa najväčšie prekvapenie. Rastie z neho klenot. BOREC

Bojan – španielska budúcnosť. Toto je hráč, ktorý bude prepisovať históriu. Z celej Barcelony ho mám najradšej a on mi dokazuje v každom zápase že je to oprávnené. BOREC

Zlatan Ibrahimovič – mnohí ho odpisujú, mnohí ho kritizujú. Pre mňa pán futbalista. Vždy bol a vždy bude. Takú charizmu nemá snáď nikto. Dúfam že sa zohrá s týmom a ukáže všetkým Jakubom a jemu podobným ,,I, . Zlatan si ma získal hneď a na tom sa nič nemení. Ak bude ochotný hrať pre tým, zlepší pohyb, prijme to ,že ak mu to nejde tak môže aj sedieť potom klobúk dolu. Je to pán a BOREC

Joseph Guardiola – tréner ktorého si budú všetci pamätať ako jedinečného. Zatiaľ mu nejdú prestupy ..... čo na tom to je vec skautov. Zatiaľ trénuje A team len druhý rok a ma väčšiu zbierku trofejí ako väčšina jeho kolegov. Vyčítať sa mu dajú neskoré striedania ....... ale tento cit sa získa praxou. Dokáže svojou taktikou prekvapiť skoro každého. BOREC

Barcelona ma baví. Baví ma náš štýl, baví ma jeho jedinečnosť. Hráči sa na ihrisku hrajú, nie je to práca je to zábava, ktorá pripravuje fanúšikom po celkom svete krásne chvíle. Budúci týždeň budem ako na tŕňoch, čo sa stane, kto odíde, kto príde.....................to budú väčšie nervy ako pri skúškach.

Visca el Barca!!!!!

Šampión La ligy 2009/2010 99 bodov, so skóre 98:24.

Champeóóónes, champeóóónes...........

Mam slzy v ociach tak uz koncim..Visca el Barca!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

vsetci su borci ale Mourinho je potom SUPERBOREC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
X-bano-X

Co ine napises o hracoch, ktori dosiahli 99 bodov a v lige prehrali jediny krat?

Reagovat
Chygro25

Chygro – BOREC .

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas:)

Reagovat
smazaný uživatel

Nezapomínáš na Titiho?

Reagovat
X-bano-X

Titiho a Chyrga som tam nedal umyselne.....nerad by som si kazil tych borcov..ale za to co pre barcu odviedol v minulej sezone si pochvalu urcite zasluzi..aj ked nie v suhrne tejto sezony.

Reagovat
Shevchenko

OT: Tak Bursaspor neuvěřitelným způsobem slaví první titul v historii, v posledním kole museli porazit Besiktas a doufat, že Fenerbahce neporazí Trabzonspor, po poločase už vedli 2:0. Fener se ujal vedení už ve 14. minutě, kdy se trefil Güiza, ale za 9 minut Trabzonspor srovnal a stav 1:1 vydržel až do konce. Ovšem Fener spálili nemožné. Besiktas v Burse snížil na 1:2 v 88. minutě, v nastavení v Istanbulu se začli fanoušci strašně radoval, už sem si říkal že to Bursa posralo, po odpískaní vnikli fanoušci na hřiště a začli lítat konfety, prostě slavili titul, ale zároveň skončil zápas v Burse samozřejmě za stavu 2:1 pro domácí a ti mohli regulérně slavit titul. Nějak nechápu co se tam stalo.

Reagovat
smazaný uživatel

nadhera

Reagovat
smazaný uživatel

co sa cudujes to je proste Turecko. Bursa si to zasluzila, moc som jej neveril ale konecne vsetkym ukazala ze aj "vidiecky" klub moze narusit hegemoniu velkej 4-ky.

Teraz bude vo Feneri ako vzdy zemetrasenie, Christoph Daum si pobali kufre a prezident vytasi vsetky svoje uspory aby doviedol zase niekoho ineho. Detto Beşiktaş a najma Galata, lebo hoci ta na sezonu zbrojila najviac nebolo jej to nic platne.

Reagovat
smazaný uživatel

no zrejme si to hlasatel splet a oznamil ze Besiktas vyrovnal...nejvtipnejsi na tom bylo ze fans oslavovali z cehoz hraci Fenerbahce usoudili ze maj titul a nakonci drzeli balon aby nedostali gol

Reagovat
Shevchenko

Jestli to fakt tak bylo, tak bych to v životě nechtěl zažít.

Reagovat
smazaný uživatel

já byl minulý týden na chatě a Kily mi nahlásil, že Real plichtil s Bilbaem. Taky jsem usínal s pocitem, že je titul doma. Had jeden

Reagovat
smazaný uživatel

nj, tomu bych neveril hned od zacatku, pokud rekl Bilbao

Reagovat
Shevchenko

Slyšel jsem.

Reagovat
smazaný uživatel

300 mil eur!

Reagovat
smazaný uživatel

Link na předávání trofeje ? !

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

slabší....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Cukrousek ma Ronalda, Ehmmm ma Joseho?

Reagovat
smazaný uživatel

treba priste,prespriste....treba jeste nekdy :)...mozna i v lize mistru :-*

Reagovat
irik

Real a jeho góly .

Jen škoda, že na titul už stačí i 99 bodů .

Reagovat
smazaný uživatel

Visca el Barca!

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Campeónes Campeónes Ole Ole Ole Visca El Barca!!! El FC Barcelona se ha proclamado este 16 de mayo de 2010 campeón de Liga. Es el vigésimo título de Liga del conjunto blaugrana y pone punto y final a otra gran temporada.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je to tam. Nakonec pohodově o tři body.

Jinak sezona z pohledu Barci výborná. Titul, semi LM ... u mě určitě spokojenost

Sezona z pohledu Primery - katastrofální. Tohle by se už nemělo opakovat, ale tak nějak čekám, že se to opakovat bude. Něco se s tím musí udělat. NECHCEME SKOTSKO!!!

Díky, Pepku, díky Joane, díky Barco

BARCA, BARCA, BAAAAAAAAAAAAAAAARCA

Reagovat
smazaný uživatel

no konečně to tady uznal i fans Primery. Píšu to výše.

Reagovat
smazaný uživatel

tak real nemá nic to jsem si před sezonou představoval ale moc tomu nevěřil ale ted nádhera

Reagovat
smazaný uživatel

Messi dal dva goly a to nehral Xavi...no to se dějou věci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

čumim

Reagovat
smazaný uživatel

a este proti Valladolidu..

Reagovat
smazaný uživatel

ved bez neho si nemal ani skrtnut

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro Barcelonu a Chelsea.... jediné 2 kluby co zaslouží LETOS uznání...

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern?

Reagovat
minoLFC

Reagovat
X-bano-X

Ale je krasne to co sa teraz deje na Nou Campe.

Reagovat
smazaný uživatel

Na Sparte byla lepsi oslava

Reagovat
smazaný uživatel

CAMPEONES!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Borci,nevite,jestli se to triko bude nekde prodavaat???Musim ho mit !

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

? :)

Reagovat
smazaný uživatel

Jen směju takovým klukovinám. Ale jestli ti je 18 a mín tak to chápu .

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je dobry,ze to chapes :-*..

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud myslíš to, co měli hráči na sobě, tak to se prodávat bude http://shop.fcbarcelona.com/stores/barcelona/products/product_details.aspx?pid=76397

Reagovat
smazaný uživatel

pro ty, kteří neví, jaký dárek mi dát k Vánocům dávám ještě jednou tento odkaz pro zlepšení invence:

http://shop.fcbarcelona.com/stores/barcelona/products/product_details.aspx?pid=76397

Reagovat
smazaný uživatel

diky jirko nenapadne to predhodim mojej snubenke

Reagovat
smazaný uživatel

ou, to teda nevím, zda ocení ...

Reagovat
blaugrana

Tak 25 euro snáď oželie a kúpi mu to.

Reagovat
smazaný uživatel

tak hlavne ide o tu pamiatku na 20 titul a ten krasny napis na chrbte, barca bola vzdy vynimocna aj v takychto veciach

Reagovat
smazaný uživatel

jirko tak uz to mam odsuhlasene od snubenky diky moc za link

OT: si na facebooku?si tu jeden z mala(asi jediny) kto sa rozumie do futbalu a nie je zaujaty parchant, rad by som s tebou pokecal o futbalu aj ta spoznal blizsie ked ano tak mi napis svoje meno a ja ti poslem ziadost moje meno je Peter Hruby mam fotku so snubenkou obaja sme tmavy mal by si to najst dik

Reagovat
madridcan

peknu si si ulovil

Reagovat
smazaný uživatel

teraz myslis ju alebo jirka?:D

Reagovat
madridcan

napisal som peknu,nie pekneho

Reagovat
smazaný uživatel

njn srandoval som ale dik za pochvalu

Reagovat
smazaný uživatel

kouknu

Reagovat
alcantara

nadhera, tak sme toho lorenza a gretzkyho predsa dorovnali

dakujem joane za roky uzivania si nielen nadherneho futbalu, ale aj basketu ci hadzanej

Visca el Barça y visca catalunya!

Reagovat
smazaný uživatel

A ten pohár nám nedají ?

Reagovat
smazaný uživatel

vypadá to, že ne

Reagovat
smazaný uživatel

Calderon ho zobral pocas zapasu..

Reagovat
smazaný uživatel

to malo byt vtipne?

Reagovat
smazaný uživatel

viac ako tie vase obrazky

Reagovat
smazaný uživatel

ake obrazky?

Reagovat
smazaný uživatel

v druhom clanku je ten link.. kde je ten znak Realu a Barcy

Reagovat
smazaný uživatel

tak to bolo urcite vtipnejsie nez to co si napisal ty

Reagovat
Xavi8

Dakujem vam za krasnu jazdu La Primerou

A v neposlednom rade sa chcem podakovat za krasnu eru pod vedenim Laportu, je to frajer

Reagovat
smazaný uživatel

0,63 inkasovaných branek na zápas je skvělým vysvědčením pro nejlepší stoperskou dvojici PD Puyol Pique a nejlepšího gólmana PD Victora Valdése

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud jsou data zde správná, tak jsou průměry jednotlivých hráčů v Primeře:

Messi: 34 (1 penalta) branek, 2802 minut ..............82,41 minuty na gól

Higuaín 27 (0), 2384 ..............................................88,30 minuty na gól

Krystýna 26 (4) 2465 ............................................94,81 minuty na gól

To pro ty, kteří tvrdí, že kdyby Krystýna nebyla zraněná, tak by Messiho předstihla a podobné bláboly

Reagovat
smazaný uživatel

a jen dodám, že kdyby byla disciplinárka co k čemu, tak si Krystýna nezahraje za tu rudou proti Almeríi víc než jeden zápas. Totti za podobnou prasárnu dostal 4 mače ...

Reagovat
smazaný uživatel

vim ze to sem nepatri ale prave koukam na corinthians..Ronaldo nehraje..a na hristi je hrac z jeho cislem 9..jak je to mozny??

Reagovat
smazaný uživatel

krásný čísla, pro všechny

ale tímhle je neumlčíš, oni si vycucají nějaký jiný pomatený argument proč je CRonaldo lepší a budou s ním prudit dál a dál

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle ukládám pro případ, že by někdo z culerdos včetně autora tvrdil, že fanoušci Realu jsou namyšlení...

Reagovat
smazaný uživatel

co je na tom namyšleného? ČÍSELNĚ jsem ARGUMENTOVAL na některé výkřiky do tmy, že by Krystýnka Messiho předběhla, nebýt jeho zranění.

Uf, jsem nečekal, že držet se faktů a věcných argumentů se tady nenosí nebo je to dokonce NAMYŠLENOST

Reagovat
smazaný uživatel

predlozil si pravdive fakta a oni tomu hovoria namyslenost?

Reagovat
smazaný uživatel

No, tak konec sezóny, jsem zvědav na letní změny. Doufám, že budou jen kosmetické, protože těch radikálních bylo dost. Pár lidí se popakuje, pár už je dohodnuto, bude záležet hodně na trenérovi, ale vyhodit někoho, kdo s novou sestavou získal 96 bodů, by mohl jenom blbec. Toma nota, Florentino... Hala Madrid!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je koniec.Bohužiaľ pre nás skončili sme na druhom mieste ,ale myslím si že Real Madrid sa za to čo predviedol v lige nemusí vobec hanbiť.

HALA MADRID

Reagovat
smazaný uživatel

čo to je Bernabeua?

Reagovat
j_mrazik

Na fotce opět Messi a jeho plnej žaludek.

Reagovat
X-bano-X

nj je to mlsoun teraz mal na veceru Valladolid

Reagovat
smazaný uživatel

ale aspon vie jaky to je pocit kedze bol nedavno vecerou pre Zanettiho

Reagovat
j_mrazik

To je toho, Arsenal to jednou zvládl bez prohry.

Reagovat
-Kopy-

S radostí oznamuji, ze i Česka republika měla na Canaletes své zastoupení. V konkurenci rodilych Katalancu se Kyslik nenechal zahanbit a po dlouhé noci dnes již každý Culé ví, že kousek Katalanska leží i v malé zemi uprostřed Evropy.

PS: Kyslíka málem naverbovali do Boixos nois PS2: Kyslíka málem zastřelili policajti PS3: Kyslíka jakožto známého modela obtěžovali místní Culé modelky

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrej reprezentant

Teda - znal bych lepšího, ale ten musí makat ...

Reagovat
Kily

s tím lepším si to trochu pleteš, já nefandím Barceloně, jenom nemám rád Real

Reagovat
smazaný uživatel

je mi jasné, že bys měl rád zase důvod, aby ses mohl zlejt do němoty, ale nemyslel jsem tebe.

Reagovat
Kily

ok, počkám si na vyřazení Philadelphie a zleju se ve chvíli, kdy se bude blbě tvářit Prasonger

Reagovat
smazaný uživatel

tak to se zlejeme dva.

Nicméně po tom, co Habs předvedli dneska si nejsem tak jistej, zda Prasenger nebude ve finále ...

Reagovat
Kily

v klidu, v prvním zápase s Pens taky Montreal dostal šestku a oklepal se, u Haláka je běžný, že mu v sérii nevyjde jeden nebo dva zápasy, ale čtyři takhle nepokazí

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba to bylo dneska krmení dravých ryb. Uvidíme

Reagovat
smazaný uživatel

aj chicago ruplo doma s vancouverem v prvom zapase 1:5 a aj tak vyhrali seriu s prehladom 4:2... cakam ze habs a halak zaberu v druhom zapase, halak nezvykne nevychytat dva zapasy po sebe

GO HABS GO, GO HAWKS GO

Reagovat
smazaný uživatel

wow. Výborný výběr týmů

Reagovat
smazaný uživatel

pred playoff som chcel aby vyhrali tieto tymi najviac prajem hawks koli hossovi do tretice vsetko dobre marian

potom ma uchvatil halak a ked dostal prednost pred pricom velmi im drzim palce bolo by pekne keby slovak dostal cenu MVP playoff

a potom som drzal bostonu lebo som chcel aby slovak dvihol ako prvy stanley cup nad hlavu (chara) takze si to zhrnieme z troch tymov ktore som chcel aby vyhrali mam dve tymi vo finale konferencii, tazko povedat komu drzim viac ci hawks alebo habs nech vyhra lepsi to je moje finale snov ktore by som si velmi vychutnal

Reagovat
j_mrazik

Byl obtěžován modelkami a policajti ho za to málem zastřelili?

Reagovat
-Kopy-

Jj, z žárlivosti.

Reagovat
j_mrazik

Ještě doplnění: kam ho chtěli naverbovat v PS1?

Reagovat
smazaný uživatel

supporters

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

at jde pellegrini pric

Reagovat
madridcan

chod radsej ty

Reagovat
madridcan

no a zacina era pana Rossela

Reagovat
smazaný uživatel

Laporta je sice jen jeden a budoucí prezident bude mít velkou práci na něj navázat, ale musel by to být velkej moula, aby rozboural, co Laporta postavil a vybudoval

Reagovat
madridcan

preto verim v uja Rossela

Reagovat
smazaný uživatel

on není žádný trouba. Ani on by to nedokázal potopit, si myslím. Jde o to, kolik by za dobu svého prezidentování nasekal dluhů ...

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace Barce

Reagovat
smazaný uživatel

*i Realu za skvělou sezonu

Reagovat
smazaný uživatel

wow, nečekaně

Reagovat
smazaný uživatel

proč nečekaně? Já měl Barcu dycky hodně rád...

Reagovat
smazaný uživatel

ok

Reagovat
-Kopy-

Jinak Díky kluci za 3 flek, LM udělaná, všichni borci zůstavají i David Villa, nevím co Barca, marca a Štěrba na sportu 1 zkoušeli, Villa normálně zůstava, Štěrba do mě 90 minuit rval že je defakto v Barce

a Díky Rubené Barajo za všechno ! AMUNT BARAJA ! AMUNT VALNECIA !

Reagovat
smazaný uživatel

nj, ved nam staci aj Silva

Reagovat
j_mrazik

Vám už nepomůže ani Fabregas...

Reagovat
smazaný uživatel

Seš si jistej, že zůstává jo? Já jsem slyšel, že přestup je téměř jistý, jen se chtělo počkat až skončn sezona, ale jestli to je pravda, netušim.

Reagovat
smazaný uživatel

Přál bych mu, aby zůstal. Tam se má nejlíp

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě by pro Barcu byl mnohem lepší Villa než Ibra.

Reagovat
smazaný uživatel

to se můžeme přít. Pravdou je, že je tady Ibra a dokud tady bude, nikdo na hrot by se kupovat neměl.

Reagovat
smazaný uživatel

ja som za to aby ibra ostal, je to borec a este vam vsetkym ukaze, v prvej sezone vyhral el clasico

Reagovat
madridcan

paci sa mi ako sa bijete do prs,ze vam vyhral Clasico.To bolo drahe Clasico ti teda poviem

Reagovat
smazaný uživatel

ukazalo sa ze rozhodujuce aj to prve aj to druhe

Reagovat
smazaný uživatel

vy jste vyházeli daleko více a stejně jste obě clásica projeli ... To tepráve byly drahé prohry

Reagovat
smazaný uživatel

za tych 60 mega mi to stalo porazit real a vyhrat titul

Reagovat
madridcan

preco hovoris o nas ked sa hovori o Ibrovi?

Reagovat
smazaný uživatel

protože když máš máslo na hlavě, tak máš mlčet (nebo čekat, že ti to máslo někdo připomene)

Reagovat
smazaný uživatel

nepocitaje Alcoronu s Lyonem

Reagovat
alcantara

keby prisiel villa, tak potom by bol predaj eto´a pre mna naprosto nelogicky a nepochopitelny

Reagovat
smazaný uživatel

Asi si Pep myseil, že s Ibrou to bude lepší a už nejspíš zjistil, že se zmýlil. Tam prostě musí hrát někdo kdo běhá a napadá a to Ibra nikdy dělat nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

herně souhlas.

Ale tam asi něco neklapalo v mezilidských vztazích.

Reagovat
alcantara

tak, nieco sa pisalo, z toho mala som nadobudol dojem, ze problem bol skor na strane vedenia a tuzbe guardiolu sammyho predat, o com svedci aj jeho nahrada typologicky odlisnym hracom, aj preto by som pripadny prichod villu vnimal rozporuplno.

Reagovat
smazaný uživatel

Ibra do Juve nebo City, nikam jinam asi ne, jsem zvědavej jestli budou mít na to koule ho vyhodit. S Villou by byla Barca silnější a pokud maj možnost ho koupit, neváhal bych.

Reagovat
j_mrazik

Ibra podle mně dopadne stejně jako Berbatov v MU.

Reagovat
smazaný uživatel

Kurna rekce měla bejt.

Reagovat
Carrick

38 bodů náskok na třetího.

Reagovat
-Kopy-

Taky jste dali za posili o 100 mega víc, Real o 200

Reagovat
Carrick

Narážím jen na ten propastný rozdíl. Jinak nejsem fanoušek Barcelony, ve Španělsku fandím Valencii. I proto mě štve, že La Liga je taková nudná.

Reagovat
blaugrana

Posledné 4 roky PL sú o tom istom.

Reagovat
smazaný uživatel

28

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace Barce k titulu..Jinak prvních pět míst podle mejch představ.

Reagovat
smazaný uživatel

místo Getafe a Mallorky bych chtěl Atlety a Ponorky (popřípadě Depor), ale na místech pro LM je vše tak, jak má být. Tahle skvadra má největší šanci něco ukázat v LM (teda samozřejmě v případě Realu jde o body jen ze základních skupin ...)

Reagovat
blaugrana

Reagovat
smazaný uživatel

200. Pro Seňora Laportu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě nádhera

Zasloužený titul, tady není o čem...

99 bodů navíc obě dvě Clásica pro Barcu...

V létě snad moc velkých změn nebude, opět se ukázalo, že nemusíme přivádět posily za obrovské peníze a že stačí zakládat na odchovancích...

La Masia

Guardiola

Laporta

FC BARCELONA

Visca el Barca...

Reagovat
madridcan

zda sa mi to,alebo ibrahimovic bol za velke peniaze?

Reagovat
smazaný uživatel

on to asi myslel ze nebolo treba priviest ibru, svoje si odkopali aj odchovanci

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, přesně tak sem to myslel.

I bez Ibry bychom to podle mně zvladli. Ikdyž hodně zápasů rozhodl, tak i bez něho a s utokem odchovanců bychom si poradili (viz poslední zápasy)

Reagovat
smazaný uživatel

tiez si myslim a to je velmi dobre

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele