38. kolo
16.05.2010 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Santander si výhrou nad Gijónem zajistil záchranu

Racing Santander si v posledním kole vybojoval záchranu, když doma dokázal porazit 2:0 Gijón, na který v konečném účtování ztrácí v tabulce jeden bod. Domácím by vlastně nakonec stačila i remíza, protože Vallodolid nedokázal šokovat v Barceloně. Racinguistas zkrátka měli vše ve svých rukách. Věděli, že se díky třem bodům s jistotou vyhnou sestupovému pásmu.

Gijónu už o nic nešlo, prvoligovou příslušnost už měl dávno jistou. A tak by bylo velkým překvapením, kdyby domácí neuhráli něco jiného než vítězství. To zařídil nakonec dvěma góly mladý útočník Mohamed Tchite, kterému se podařilo skórovat v obou poločasech. Až na pár sporadických šancí si hosté v podstatě ani neškrtli.

Do pokutového území nejprve vyslal domácí Arana povedený centr z rohového kopu, nicméně Sastre dokázal odvrátit balón do nebezpečí. Brankář Juan Pablo byl poté v 7. minutě na pozoru proti střele Tchiteho, která ho však ale nakonec ani neohrozila, protože mezi tři tyče nezamířila. Ve 26. minutě se útočník z Burundi ocitl v nadějné pozici znovu a tentokráte musel za Juana Pabla zaskakovat na poslední chvíli Fernández.

Gijón poprvé vystrčil růžky zhruba až po půlhodině hry, ovšem pokus Carmela Gonzaleze zamířil jen mimo a Barrala následně v pohodě vychytal domácí gólman Toňo. Deset minut před koncem Racing vstřelil uklidňující branku. Ač byl Tchite notně obtěžován Milanem Lolou, dokázal usměrnit hlavou míč do sítě po standardce Arany.

Ještě však nebylo o všem rozhodnuto. A Santander to dobře věděl. Potřeboval definitivně ještě jednou skórovat, aby byla záchrana naprosto klidnou záležitostí. Proto ve druhém dějství pochopitelně spěchal, rovněž jako v prvním, za gólem. Ve 48. minutě protáhl Juana Pabla svou ranou Bolado.

Ten samý hráč pak mohl v branku proměnit rohový kop Arany, jenže pouze přestřelil. V 54. minutě ovšem opět zazářil africký mladý forvard Tchite. Balado ho hezky uvolnil ve vápně a burundský reprezentant do dvaceti let podruhé v zápase chladnokrevně zakončil. Na 3:0 mohli ještě zvýšit třeba Pape Diop se střídajícím Xiscem, nicméně na důležitosti třech bodů už jejich horší koncovka neměla žádný vliv.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele