38. kolo
16.05.2010 19:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - CD Tenerife 1:0

Fotbalisté Valencie zažívají letos nadmíru úspěšnou sezónu a po letech si opět zahrají Ligu mistrů. Tuto jistotu sice měli už po minulém kole a mohli se tak v klidu rozloučit s domácími fanoušky, oslavit s nimi cenné třetí místo. A to se jim povedlo, Tenerife tím odsoudili k sestupu.

Tenerife potřebovalo k záchraně kýžený jeden bod, který ale chvíli před koncem unikl do ztracena. Tenerife skončilo v tabulce osmnácté, což znamená pád o patro níž. Na neuvěřitelně vyrovnaném chvostu tabulky mělo stejný počet bodů jako devatenáctý Santander a sedmnáctý Valladolid. Jenže co se týče skóre, skončil v této trojici uprostřed a to nestačilo. Účastníkem dramatické podívané byla též Malága, která získala pouze o bod více než její konkurenti.

Přitom na stánku ve Valencii všechno nasvědčovalo tomu, že Valencie bude zkoušet nové varianty a motivace jí bude trochu chybět. Navíc výkonnostní rozdíl se v takovýchto střetnutích rychle smaže, celek bojující o holé přežití je schopen zapnout na nejvyšší level. Jenže v myšlenkách plné radosti se v 90. minutě objevila ta nejčernější noční můra, kterou si snad ani největší pesimista neuměl představit.

Přitom domácí v zápase vskutku nebyli lepší, v mnoha momentech se spíše trápili. Hosté se nejvážněji ozvali už ve 2. minutě, kdy Roman Martinez střílel z blízkosti na Miguela Moyu, ovšem gólman dokázal balón vytěsnit pryč. Na obou stranách příliš gólových možností k vidění nebylo. Po čtvrthodině si dělal zálusk na branku Vicente Rodriguez, jeho plánované oslavné kreace mu však zmařil povedeným zákrokem brankář Sergio Aragoneses.

Krátce před koncem půle se Valencia zvedla a do hlavičky se tlačil Nikola Žigic, ale branku trestuhodně zblízka minul. Valencia si postupem času začala vytvářet tlak, žádného extra ohrožení hostující svatyně se ale domácí příznivci nedočkali. Nicméně v závěru mohli vidět příjemnou tečku. Když už se někteří z nich zvedali ze sedaček s úmyslem odejít, odpískal sudí rohový kop. Ujal se ho Dominguez, poslal načechraný balón na zadní tyč, kde ho hlavou uklidil za šokovaného Aragonesese právě Alexis.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ujal se ho Dominguez, poslal načechraný balón na zadní tyč, kde ho hlavou uklidil za šokovaného Moyu právě Alexis.

... Moya chytal za Tenerife?

Reagovat
smazaný uživatel

"Tenerife skončilo v tabulce osmnácté, což znamená pád o patro níž. Na neuvěřitelně vyrovnaném chvostu tabulky mělo stejný počet bodů jako devatenáctý Santander a sedmnáctý Valladolid. Jenže co se týče skóre, skončil v této trojici uprostřed a to nestačilo."

Stejný počet bodů měly 4 týmy, navíc v tomto pořadí - 16. Málaga, 17. Santander, 18. Valladolid, 19. Tenerife, to znamená, že Tenerife po prohraném zápase ve Valencii nemohlo skončit uprostřed. Taky by jim nestačil bod, když Málaga remizovala s Realem, takže je nestihla nejčernější noční můra, když dostali v 90. minutě gól.

Chtělo by to větší úroveň článků.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele