Primera Division - preview 38. kola

15.05.2010, 09:15, aktualizováno 16.05.2010, 11:17
Previews
Posledních pět zápasů dnes uzavře letošní sezonu Primera Division. O titul na dálku bojují Barcelona a Real Madrid. Ten musí k titulu zvítězit v Málaze a čekat na klopýtnutí Katalánců, kteří doma přivítají sestupem ohrožený Valladolid. O záchranu bojuje také právě Málaga, Santander, Tenerife a teoretická šance žije i pro Xerez.
Málaga CF - Real Madrid  (neděle 19:00)
Letošní ročník La Ligy dospěl do svého posledního kola. Byť teoreticky může vzejít šampion ze dvou rivalů. Real Madrid i Barcelona hrají s mužstvy ohroženými sestupem a pokud jedno z nich uspěje proti favoritovi, radovat se bude ten druhý. Bílý balet se bude prát o do poslední chvíle na hřišti Málagy.

Primera División bude napínavá až do posledního dne na obou koncích tabulky. Málaga i Real musí hrát na výhru a ještě čekat, jak dopadnou ostatní utkání. V případě výhry domácích "boquerones" by to navíc byly první tři body po takřka dvou měsících.

Bílý balet má jasnou situaci, pokud Barcelona ztratí a "los merengues" zvítězí, stanou se šampiony, v ostatních případech bude triumf patřit Kataláncům. Málaga to má mnohem složitější, ovšem i přes prohru se může zachránit, pokud prohraje Valladolid s Tenerife, zaboduje Racing a nevyhraje Xerez.

Trenér Málagy Muňiz bude postrádat Stepanova, Toribia, Edu Ramose a Orozca. Do nominace se naopak vracejí Helder Rosario, Valdo, Iván González, Xavi Torres, Juanito a Portillo. Základní sestava bude mít v brance Múnuu, obranu ve složení zleva Mtiliga - González - Juanito - Gámez a zálohu budou mít na starost Apoňo na štítu a Dudu a Valda na krajích. Spojku si zahraje Benachour a v útoku pak Obinna a Baha.

Kouč Pellegrini, pro kterého to může být poslední zápas na lavičce Realu, vzal do Málagy celé mužstvo včetně De la Reda, nicméně bude postrádat Pepeho a Raúla. Otazník visí i nad Gutim a mimo hru je i vykartovaný Arbeloa. I poslední zápas sezóny odchytá Iker Casillas, pozměněná obrana bude mít podobu zprava Ramos - Albiol - Garay - Marcelo. Gago, Xabi, Granero budou mít na starost tvorbu hry a podporu útoku, kde bude hrát na spojce Kaká a vpředu Cristiano Ronaldo a Higuaín.

Utkání mezi Málagou a Realem začně v 19.00 CET hvizdem Undiana Mallenca.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 8.75 - 6.00 - 1.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
CA Osasuna - Xerez CD  (neděle 19:00)
První sezona Xerezu mezi španělskou elitou by mohla skončit nechvalným výsledkem. Svěřenci Nestora Gorosita se sice udrželi díky minulé výhře nad Zaragozou v boji o udržení, jenomže naděje na záchranu je už jen velmi malá.

Xerez za současnou pozici v tabulce zodpovídá díky příšernému startu do sezony. Pod vedením Joseho Angela Zigandy se 63 let starému klubu podařilo získat jen sedm bodů ze sedmnácti zápasů. S příchodem Nestora Gorosita, pro něhož je tento zápas jeden z nejdůležitějších v kariéře, se však věci začaly měnit k lepšímu. Z posledních čtrnácti zápasů Xerez ukořistil 22 bodů, avšak na hřištích soupeřů je poslední celek tabulky s jedenácti body hned druhý nejhorší.

"Je to nejdůležitější zápas sezony a jeden z nejvýznamnějších v mé kariéře," řekl před utkání kouč hostí Gorosito. Existuje mnoho očekávání. Obrovský zájem o toto utkání necítíme jenom v našem okolí, ale také v celé lize, u fanoušků z celé země, novinářů... Jedná se také o nejdůležitější zápas hráčů, kteří půjdou na hřiště. Musíme hrát svou hru, aniž bychom mysleli na výsledek ostatních utkání. Je neštěstí, že hrajeme poslední zápas zrovna proti Osasuně, která už tři zápasy neprohrála."

"Camacho (trenér domácích) bude chtít určitě vyhrát, ale já mám ve svůj tým důvěru. Musíme mít chladnou hlavu a oheň v našich srdcích. Potřebujeme, aby bylo od okamžiku, kdy do Pamplony přijedeme, jasné, že je to nejdůležitější zápas roku pro nás a my jej nezbytně musíme vyhrát. Musíme všem ukázat, jak se hraje o udržení. Každý míč je nejdůležitější," zakončil trenér hostí.

Osasuně už prakticky o nic nejde. Nad sestupovou zónou se snáší o šest bodů a záchranu tak má jistou. "Bylo by velkým překvapením, kdyby se Xerez zachránil. Bude to pro něj velmi obtížné. Musejí v to věřit a nespoléhat se na nic jiného než na sebe. Nejprve budou muset hrát solidní fotbal zde a pak až čekat na ostatní výsledky. Nemám žádné pochyby o tom, že můj tým bude chtít zvítězit," zakončil kouč, jehož tým z posledních třech střetnutí s Xerezem vždy vyšel se třemi body.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Roberto - Azpilicueta, Josetxo, Flaňo, Monreal - Puňal, Rúper - Masoud, Vadócz, Calleja - Pandiani
Xerez CD - pravděpodobná sestava:
Renan - Francis, D. Prieto, L. Gioda, Casado - V. Sánchez, A. Bergantiňos - Orellana, Alustiza, Armenteros - Bermejo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.40 - 2.75
více informací
Valencia CF - CD Tenerife  (neděle 19:00)
Valencia přivítá v posledním zápase sezony Tenerife a přednost možná dostanou náhradníci. Domácím totiž na Mestalle už o nic nepůjde, tým skončí třetí a bude hrát Ligu mistrů. Tenerife ale nejede do Valencie na výlet, stále totiž bojuje o záchranu.

Liga mistrů, to byl primární cíl Valencie před touto sezonou. Svěřenci trenéra Emeryho nakonec cíl splnili a mohou se těšit na nejprestižnější klubovou soutěž. Ať už dopadne zápas s Tenerife jakkoliv, zůstane Valencia bronzovým týmem letošní La Ligy. Domácím už v posledním kole o nic nepůjde, a proto by mohli dostat příležitost náhradnící, Valencia ale rozhodně nechce nic podcenit a doma bude chtít před svými fanoušky zvítězit.

Tenerife je v těžké situaci, ale dokud existuje šance na záchranu, tak se budou ostrované rvát. Hosty nečeká na Mestalle nic snadného ale vyhrát tam není nic nemožného. Svěřenci trenéra Josého Luise Oltry budou potřebovat notnou dávku štěstí, v minulém kole Tenerife jen remizovalo 2:2 s Almerií a tento zápas je nakonec může hodně mrzet. Tenerife bojuje o záchranu společně s Valladolidem, Santanderem a Malagou, ovšem ze všech týmů má papírově nejhorší výchozí pozici.

Trenér Emery bude možná trochu improvizovat se základní sestavou. Totéž si ale nemůže dovolit Oltra, který potřebuje do zápasu s Valencií všechny síly. Týmu Tenerife budou chybět Marc Bertran a Ayoze Garcia.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Moyá - Miguel, Navarro, Marchena, Alba - Albelda, Fernandes - Joaquín, Banega, Vicente - Žigič
CD Tenerife - pravděpodobná sestava:
Aragoneses - Hector, Sicilia, Culebras, Manolo - Ricardo, Román - Alfaro, Dinei, Juanu - Nino
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.40 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Barcelona - Real Valladolid  (neděle 19:00)
Před posledním kolem je vše v rukou Barcelony. Na Real Madrid má náskok jednoho bodu, a pokud tedy vyhraje, budou moci odstartovat bujaré oslavy. Na katalánské borce ale čeká nevyzpytatelný soupeř. Los jim přiřknul Real Valladolid, který nutně potřebuje zvítězit, aby mohl přemýšlet o záchraně.

Barca je jednoznačným favoritem a příliš se nepočítá s možností, že by jí mohl Valladollid nějak nepříjemně zatopit. Zvlášť když oba celky v tabulce dělí propastných šedesát bodů. Přesto si můžeme být jistí, že hosté nedají svou kůži lacino.

Na závěr ročníku si drží Barcelona báječnou formu. Za posledních deset utkání uhrála jen jednu remízu, jinak pokaždé brala vítězství. Naposledy tři body vydolovala na půdě Sevilly, kde konkurenční Real Madrid věřil v její zaváhání. Svěřenci kouče Guardioly ale žádnou nečekanou ztrátu nedovolili.

V tomto zápase navíc už budou moci využít služeb Andrése Iniesty, který se vrací po zranění stehna. "Je připraven," potvrzuje také kouč Guardiola. "Nehrál pět týdnů, ale já mám rád překvapení a postavím jej do základní sestavy. Je na tom dobře," pokračoval španělský lodivod. Ten však bude postrádat klíčového muže Xaviho. Za pět žlutých karet je totiž pod disciplinárním trestem.

Valladolid bude na Nou Campu bojovat do poslední minuty. Nyní se totiž nachází na sestupové osmnácté příčce, takže pokud chce jít nahoru, musí uhrát minimálně bod. Všem je ale jasné, že hráče bude čekat téměř nadlidský úkol. Loni například v Barceloně prohráli vysoko 0:6.

"Fotbal je jediný sport, v němž může malý klub porazit skutečného velikána, když má špatný den," prohlašuje optimisticky hostující trenér Clemente. "Dáme do toho vše a uvidíme, zda to bude stačit," dodal.

Absence na straně Valladolidu dosahují slušných rozměrů. Zranění trápí tyto hráče: Alvara Rubia, Sisiho, Nivalda, Carlose Lazara a Asiera Del Horna. Karetní trest na hřiště pro změnu nepustí Borju Fernandeze. Vrací se alespoň Alberto Marcos.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.03 - 15.00 - 23.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Racing Santander - Sporting Gijón  (neděle 19:00)
Racing Santander by v posledním kole velmi rád udělal velkou radost svým fanouškům a na domácím El Sardineru proti Sportingu Gijón zvítězil. Vítězství by totiž mělo značně odlišnou příchuť od ostatních vítězství - znamenalo by udržení svěřenců trenéra Portugala v Primera División i v příští sezoně.

Santander je totiž jedním z pěti klubů, které dosud bojují o holé přežití v nejvyšší španělské soutěži. Papírově se však zdá, že má nejjednodušší úkol. Hraje na domácím stánku proti Gijónu, kterému už o nic nejde. Zato Málaga hostí o titul bojující Real Madrid, Valladolid jede k lídrovi tabulky do Barcelony, Tenerife do Valencie a Xerez, jenž na všechny čtyři soky ztrácí tři body, cestuje do Osasuny.

Nicméně domácí nemohou ponechat nic náhodě. Sami jistě dobře vědí, že v domácích zápasech není horšího týmu, než jsou oni sami. Z osmnácti utkání na domácím stadionu jen třikrát vyhrál a pětkrát remizovali. Zbylých deset utkání prohráli. Domácí utkání jsou tak pro svěřence Miguela Anguela Portugala velkým zklamáním, neboť v tabulce venkovních zápasů uzavírá Racing první pětku nejlepších.

"Jsme si vědomi naší odpovědnosti k našim fanouškům a naší hrdosti," řekl sám Portugal před utkáním. "Všichni chceme zůstat v Primeře a hráči vypadají velmi nemotivovaní, soustředění a plní touhy. Výsledky ostatních týmů v sestupové zóně mě nezajímá. Zajímá mě jen naše hra a jediná věc - vítězství. V prvním letošním střetnutí s Gijónem jsme jej na El Molinonu dokázali porazit 1:0. Věřím, že s podporou našich fanoušků můžeme zvítězit ještě větším rozdílem," burcoval trenér, který se pro toto utkání bude muset obejít bez zraněných Henriqueho, Oskara Serrana, zřejmě i Joseho Angela Crespa a suspendovaného Joseho Moratona.

Pochybnosti kolem startu se vznášejí i nad veteránem Pedrem Munitisem a Gonzalem Colsou. Oba však figurují v dvacetičlenné nominaci Portugala, v níž nechybí ani mladíci Osmar a Jose Picon.

Racing ale i vzhledem ke své šílené bilanci na domácím hřišti může být v relativním klidu. Tým Manuela Preciada totiž zvítězil naposledy 23. března doma proti La Coruňi, od té doby jen pětkrát remizoval a čtyřikrát prohrál. Racingu do karet nahrává i fakt, že asturianský tým nemá sestupové starosti, neboť je čtyři body od sestupového pásma a může si tak udělat pěkný výlet podél severního pobřeží Španělska.

Preciadovi na straně hostí ale více než romantická projížďka se svým týmem udělá radost jeho nominace, neboť do ní může zařadit všechny hráče. "Sporting není zodpovědný za to, jestli některý tým sestoupí. Připomínky o nějakém paktu s Racingem považuji taktéž za nesmysl," prohlásil rázně před utkáním sám Preciado. "V poslední době se hodně mluví o konkurenčních zájmech. Mě ale zajímá jen náš sportovní výkon. Pro mě není důležité, jak utkání skončí, ale jaký výkon v něm podáme a jak k němu přistoupí hráči."
Racing Santander - pravděpodobná sestava:
Toňo - Crespo, Morris, Torrejón, Christian - Colsa, Diop, Lacen - Canales - Tchité, Arana
Sporting Gijón - pravděpodobná sestava:
J. Pablo - Sastre, I. Hernández, Gregory, J. Ángel - Camacho, Rivera - Lora, D. Las Cuevas, D. Castro - Bilic
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.50 - 10.00
více informací
Athletic Bilbao - Deportivo La Coruña  (sobota 18:00)
Athletic Bilbao už na evropské poháry nedosáhne a totéž platí i o hostujícím Deportivu. Pro oba celky se sezona vyvíjela dobře, ovšem její závěr se nepovedl. Bilbao skončí osmé, La Coruňa dokonce nejlépe devátá.

Závěr sezony nakonec stál Athletic evropské poháry. Domácí k nim měli přitom báječně nakročeno, jenže dlouhá série bez výhry nakonec znamená až osmé místo. Baskický celek už nemá o co hrát, snad jen pouze o čest a o prolomení šestizápasové šňůry bez výhry. Estadio San Mamés se chystá na rozlučku se sezonou, na horkou basickou půdu zavítá La Coruňa, která rovněž již nemá o co hrát.

Osudy obou celků jsou v letošní sezoně hodně podobné, také Deportivo dlouho bojovalo o evropské poháry. V jednu chvíli dokonce pomýšlelo na Ligu mistrů, což by znamenalo oživení starých úspěchů. Jenže La Coruňa jakoby se nechala ukolébat a následné špatné výsledky znamenaly poměrně velký pád. Depor tak ani letos nepronikne do Evropy, spokojit se bude muset nejlépe s devátým místem.

Dá se předpokládat, že oba celky pozmění své sestavy, vždyť už opravdu o nic nejde. Athleticu bude scházet Fran Yeste. Na druhé straně bude chybět několik hráčů v čele s Ivanem Sanchezem.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Armando - Iraola, S.José, Ustaritz, Koikli - Susaeta, Gurpegi, J.Martínez, Gabilondo - Etxeberria, Llorente
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Manu - Filipe, Lopo, D.Colotto, Manuel Pablo - Juca, Sergio - Adrián, Valerón, J.Rodriguéz - Riki
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.60 - 4.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Zaragoza - Villarreal CF  (sobota 20:00)
Villarreal čeká na hřišti Realu Zaragoza zápas o všechno, Žlutá Ponorka totiž na dálku bojuje o šestou příčku zajišťující Evropskou ligu. Villarreal proto nebere nic jiného, než výhru, naopak Zaragoza může hrát uvolněně, záchranu už má jistou.

Domácí se budou chtít po nepovedené sezóně alespoň rozloučit s fanoušky vítězstvím, největší výhrou je však pro Zaragozu záchrana, která se ještě v lednu zdála téměř neřešitelnou věcí. Od konce ledna však tým i díky novým posilám zabral a nakonec se v nejvyšší soutěži zachránil.

Nic na tom nemění ani prohra 2:3 s Xerezem, který naopak z La Ligy dost možná sestoupí. "Naším plánem je zakončit sezónu vítězstvím a potěšit tak naše fanoušky. Teď je všechno za námi, pro příští rok se ale musíme poučit z chyb z první poloviny sezóny," prozradil kapitán Gabi.

Velice důležitý zápas však čeká Villarreal, který s Getafe bojuje o šestou ligovou příčku. Klub z Madridu má stejně bodů jako Villarreal, který naposledy porazil 2:0 Valencii. V posledním kole se Getafe utká s Atlétikem Madrid a na výsledku je teď Žlutá Ponorka hodně závislá. "Zaragoza se zachránila, ale jsou to profesionálové a pokusí se vyhrát, protože nikdy nechcete prohrát před vlastními fanoušky," tuší záložník Villarrealu Cani.

"Musíme se pokusit vyhrát náš zápas a doufat, že Getafe ten svůj nevyhraje. Je špatné, že to nezávisí jen na nás, ale jsem si jist, že to Getafe bude mít hodně těžké," dodal Cani. Podobný názor má i obránce Angel Lopez, který teď drží palce Atlétiku. "Ve fotbale se může stát v příštích letech hodně věcí a Atlétiko může být závislé na nás. Doufám, že se k tomu postaví profesionálně a proti Getafe se mu zadaří," sdělil Lopez.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.40 - 3.60 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atlético Madrid - Getafe CF  (sobota 20:00)
Madridské derby na závěr nakonec povedené sezóny uvidí svatostánek Atlética Madrid - stadion Vicente Calderona. Nejedná se však o prestižnější duel s Realem, nýbrž o zápas s Getafe. Po triumfu v Evropské lize si budou chtít Los Colchoneros pojistit deváté místo a ještě si zlepšit náladu před finále Copa del Rey.

Trenér Atlética Madrid Quique Sanchez Flores byl pochopitelně po finále Evropské ligy velmi spokojený, však ještě aby ne, když jeho tým dokázal jako první v historii vyhrát tuto novou soutěž. Pro Atlético ale tímto zápasem sezona neskončila, madridský celek ještě přivítá v rámci 38. kola španělské La Primery městského konkurenta Getafe.

Zatímco na evropské scéně šlo vše podle plánů, tak v domácí lize to bylo většinou jedno velké trápení. Los Colchoneros zažili katastrofální první půlku, v té druhé už se přeci jenom zvedli a zaútočili na první polovinu tabulky. V současnosti drží Floresovi hoši devátou příčku, a tu si proti Getafe hodlají udržet. Atlético v minulém kole remizovalo s Gijonem 1:1, ještě předtím dokonce vyhrálo 3:1 nad Valladolidem.

Sezona se povedla i Getafe, to sice netriumfovalo v evropských pohárech, ovšem v lize za zapojilo do bojů o ně. Hosté drží kolo před koncem ligy šestou příčku, a pokud na stadionu Vicenteho Calderona zvítězí, zahrají si v příští sezoně Evropskou ligu. Getafe má totiž na šestém místě stejný počet bodů jako sedmý Villarrealk dispozici ovšem má lepší bilanci ze vzájemných zápasů. I druhý madridský celek v minulém kole vyhrál, tři body získal v domácím prostředí proti Malaze. Trenér hostů Michel bude nejspíše postrádat obránce Daniela Diaze a Rafu Lopéze.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.10 - 4.00 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RCD Mallorca - Espanyol Barcelona  (sobota 22:00)
Zahraje si nakonec Mallorca předkolo Ligy mistrů? Na tuto otázku odpoví až poslední ligové kolo, ve kterém ostrované přivítají barcelonský Espanyol. Mallorca musí v tomto duelu bezpodmínečně zvítězit a navíc doufat ve ztrátu Sevilly. Pokud to nevyjde, bude se hrát na ONO Estadi "jen" Evropská liga.

Velmi blízko byla Mallorca zisku vysněného čtvrtého místa, jenže pak přišly dvě poážky v řadě a Mallorca je o bod za konkurenční Sevillou. Porážka s Realem, respektive La Coruňou může fakticky stát ostrovany Ligu mistrů. Nicméně dokud bude šance, tak o ní bude Mallorca bojovat. Domácí fotbalisté jsou přesvědčení, že v zápase s Espanyolem uspějí, a pak jim nezbude nic jiného, než věřit, že Sevilla ztratí. Někdejší dvojnásobný vítěz Poháru UEFA má před sebou nabitý program, po zápasu s Mallorcou ho čeká finále Španělského poháru. Ať už to skončí pro Mallorcu jakkoliv, bude se jistě jednat o velmi úspěšnou sezonu a trenér Manzano s ní může být naprosto spokojen.

Totéž už se nedá říci o Pochettinovi, trenéru Espanyolu. Barcelonský tým je na jedenácté pozici, a zde také při nejlepším skončí. Espanyol před sezonou doufal, že se mu podaří výrazněji promluvit do bojů o evropské poháry, jenže tento cíl se nenaplnil. Hosté sice v minulém kole porazili Osasunu 2:1, ale na jejich postavení v tabulce se vlastně nic nezměnilo.

Domácím budou s největší pravděpodobností scházet Gonzalo Castro a Julio Alvarez. Dobrou zprávou je pak návrat Valera. Rovněž i na druhé straně jsou známé absence, pro zranění nenastoupí hned několik hráčů - Moises Hurtado, Nico Pareja, Ivan De La Pena, Javi Marquez a Raul Baena.
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Aouate - Mattioni, Nunes, Rubén, Ayoze - Valero, Martí, M.Suárez, Castro - Aduriz, Webó
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Kameni - D.Gacía, V.Ruíz, Roncaglia, Pillud - Forlín, Verdú - Coro, L.Gacía, J.Callejón - Osvaldo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.75 - 9.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UD Almería - Sevilla FC  (sobota 22:00)
Sevilla je jedno vítězství od 3. předkola Ligy mistrů. V cestě jí ale v andaluském derby stojí Almería.

Pouze jeden krůček už dělí Sevillu od udržení čtvrtého místa. Svěřenci kouče Antonia Álvareze, jenž na konci března nahradil na lavičce Andalusanů Manola Jiméneze, ale k tomu potřebují zvítězit v sobotním derby na stadionu Estadio del Mediterraneo. Jejich úhlavní rivalové z Mallorcy totiž začnou ve stejný čas své domácí utkání s prakticky o nic nehrajícím Espanyolem.

"Všechno záleží na nás," řekl Álvarez. "Celou sezonu jsme v jediném utkání nevypustili žádnou minutu. Musíme do tohoto utkání jít zcela soustředění a se správným postojem," pokračoval kouč, jehož tým se na čtvrtém místě udržel i přes prohru v posledním ligovém kole s Barcelonou 2:3. "Lillo se rozhodl hrát dobrý fotbal. Jsou silní ve středu pole a mají skvělé útočníky, kteří jsou schopni dělat rozdíl ve hře."

Sevilla ale na rozdíl od většiny španělských týmů ještě bojuje na dvou frontách. Příští středu ji totiž čeká finále Copa del Rey proti Atléticu Madrid. Trenér Álvarez však nechce o odvracení pozornosti směrem k finále ani slyšet. "Nechci na to myslet. Pro klub znamená dostat se do Champions League opravdu hodně. Pokud půjde vše dobře a hra to dovolí, začnu už taktizovat na finále poháru. Nic takového ale nemůžu dopředu zaručit."

O samotné budoucnosti Álvareze ale ještě není rozhodnuto. "Budu se snažit, abych dosáhl stanovených cílů. Poté už bude záležet jen na klubu. Velmi rád bych pokračoval i příští sezonu, protože fotbal je mým životem a dělám jej rád. Není to ale v mých rukou. Během těchto dvou utkání udělám vše pro náš úspěch a pak se uvidí," prohlásil pro oficiální stránky klubu.

Álvarez se ale ve svém výběru pro toto utkání bude muset obejít bez Abdoulaye Konka, který v posledním utkání proti Barceloně viděl červenou kartu. Stejně tak jsou takřka vyloučeny starty Dragutinoviće, Lautara Acosty, Fernanda Navarra a Federica Fazia.

Juanma Lillo na druhé straně může být na rozdíl od Álvareze s letošní sezonou spokojen. Vedení Almeríe mu nabídlo nový kontrakt jako odměnu za udržení týmu v nejvyšší španělské soutěže. V té se aktuálně dvanáctý celek tabulky, jehož náskok na první sestupující Valladolid činí šest bodů, udržel už třetí sezonu po sobě.

"Nemyslete si, že budeme něco vypouštět," řekl sám Lillo k zápasu. "Je to zápas, ve kterém už nemáme co ztratit a ani získat. Myslím si, že neříkám nic špatného. Opět budeme mít právo na to, abychom vyhráli. Každý, kdo se udrží, tak by ještě měl chtít vyhrávat. Je to taková oslava."

Almería tak sezonu může zakončit v klidu a užít si poslední zápas letošní sezony před vlastními fanoušky. To se bohužel jako jedinému z celého týmu nepoštěstí zraněnému argentinskému stoperovi Hernanu Pelleranovi.
UD Almería - pravděpodobná sestava:
Esteban - Guilherme, Acasiete, Chico, M. Macedo - M'bami, Borzani - Crusat, Corona, Nieto - Piatti
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Palop - Stankevicius, Squillaci, Escudé, Luna - J. Navas, Zokora, Renato, Capel - Kanouté, Negredo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.90 - 4.50 - 1.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona37306194:2496
2.Real Madrid373124101:3495
3.Valencia CF37208958:4068
4.Sevilla FC371861362:4760
5.RCD Mallorca371781257:4459
6.Getafe CF371671455:4855
7.Villarreal CF371671455:5455
8.Athletic Bilbao371491448:5351
9.Atlético Madrid371381657:5847
10.Deportivo La Coruña371381635:4747
11.Espanyol Barcelona3711111529:4444
12.CA Osasuna371191736:4542
13.UD Almería3710121541:5242
14.Sporting Gijón379131536:4940
15.Real Zaragoza3710101743:6140
16.Málaga CF377151541:4736
17.Racing Santander378121740:5936
18.Real Valladolid377151537:5836
19.CD Tenerife37991940:7336
20.Xerez CD37892037:6533

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (329)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele