38. kolo
15.05.2010 20:00 CET
3 : 3
(3:1)

Reportáž

Villarrealu by výhra v Zaragoze stejně nepomhla, remíza 3:3 sluší

Villarreal v posledním kole Primera División ztratil naději na pozici zaručující Evropskou ligu. Remíza 3:3 bohužel stačila jen na konečné sedmé, první nepohárové místo. Ani výhra by ovšem hostům nakonec nepomohla, Getafe si totiž díky jasné výhře 3:0 nad Atléticem Madrid šestou pozici pohlídalo. Hrůzostrašná první půle vlastně sebrala hostům naději na zisk tří bodů, přestože dokázali ještě vyrovnat.

Domácí do utkání vstoupili, jak asi nejlépe mohli. Eliseu se se vší silou opřel do střely, která přeletěla připravenou zeď, a gólman Lopez se mohl jen marně natahovat proti pumelici padající přesně pod břevno. Druhou branku Zaragozy přidal po půlhodině hry Colunga, jemuž se vyplatilo dotírání obránce Godina. Sebral mu míč, položil si Lopeze a prázdná klec pro něj už nebyla větší přítěží.

Skvělý první poločas dokonal o šest minut později Pulido. Jiří Jarošík zprava nacentroval do vápna, kde se balón odrazil k e španělskému obránci, jenž si sám před Lopezem v pohodě poradil. Škoda pro domácí, že kontaktní gól zařídil pět minut před přestávkou Santi Cazorla. Povedenou kombinaci zakončil chladnokrevně kolem gólmana Gaga.

Villarreal byl po pětatřiceti minutách opravdu zralý na ručník. Jenže nepovedený výkon z prvního poločasu parádním způsobem napravil v tom druhém. Rozhodně ještě nebylo nic ztraceno a Cazorla skóroval v 56. minutě podruhé, když dorážel do sítě míč u vzdálenější tyče. Ačkoli brankáři Gagovi se vehementně nelíbilo, že asistent při této situaci nezdvihl praporek na znamení ofsajdu.

Na 4:2 se mohl trefit domácí Gabi, jenže k jeho smůle nastřelil pouze brankovou konstrukci. A tak se zase gólově dokázal prosadit na druhé straně soupeř, a dokonal tak parádní obrat. Giuseppe Rossi na hranici vápna propálil místo mezi nohama Gaga a vydřel svému týmu alespoň bod.

Jenže ten v konečném účtování žádnou cenu nemá. V závěru zápasu už hosté další branku nepřidali, a i kdyby ano, nebylo by jim ani to nic platné. Evropské poháry by si v příštím ročníku zkrátka kvůli výhře Getafe stejně nezahráli. Zaragoza naopak může být s letošním ročníkem spokojena. I přes hodně nepovedený podzim totiž dokázala i s pomocí Jiřího Janošíka uhájit prvoligovou příslušnost.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

4:1

Reagovat
irik

Reagovat
irik

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele