38. kolo
16.05.2010 19:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Remíza s Realem zachránila Málagu

Finále La Ligy je za námi. Poslední zápas v Málaze měl jednoho vítěze a jednoho poraženého. Remíze zachránila Málagu, zatímco Real ztratil byť jen teoretickou naději na titul, která se i tak rozptylovala s každým dalším gólem Barcelony v domácím zápase s Valladolidem.

Real skončil letošní ročník Primera División s 96 body na druhém místě za Barcelonou, která obhájila loňský titul. Rozhodlo o tom utkání s Málagou, které nakonec skončilo nerozhodně, z čehož měli radost zejména domácí "boquerones".

Málaga nastoupila hned s pěti změnami v základu. Na hrotě se objevil místo Bahy Caicedo, místo Valda na křídle López a trenér Muňiz navíc k Apoňovi do středu zálohy přidal Fernanda. Na stoperu vystřídal Juanita Rosario. V dresu hostí nahradil pouze Van der Vaart na spojce ne zcela vyléčeného Kaká.

Zápas začal podle předpokladů s Málagou zataženou v obraně a Realem v tlaku, který se projevil pouze dalekonosnou střelou Van der Vaarta. Překvapivě to byli domácí, kdo se ujal vedení. V 9. minutě využil Duda přihrávky Caiceda a přízemní střelou překonal Casillase.

Real se dal do útočení, první pozdrav Munúovi vyslal Higuaín, ale střela šla mimo. Další nájezdy šly středem do zhuštěné obrany, takže druhou šanci měl po centru zprava Ronaldo, jehož ránu hlavou Munúa skvěle vyrazil. Na druhé straně pálil nad z přímého kopu střelec branky Duda. Pěkné nůžky předvedl po přihrávce Marcela ve 31. minutě Van der Vaart, jeho pokus se otřel o brankovou konstrukci.

Možná i díky zprávám z Barcelony byla hra Bílého baletu nesouvislá a předvídavá s několika ojedinělými šancemi. Jednou z nich byl přímý kop Van der Vaarta před přestávkou, který opět Munúa zneškodnil. Posledním pokusem Realu v první půli byla střela Cristiana Ronalda mimo.

Druhé dějství zápasu začalo neodpískanou penaltu po faulu Ramose na Caiceda. Ve 48. minutě krátce poté Real vyrovnal. Marcelo přihrál Van der Vaartovi, který svůj snaživý výkon korunoval gólem. Hosté útočili i nadále, Ramos po rohu přestřelil a po voleji Granera a teči Van der Vaarta se opět blýskl Munúa.

Domácí měli šanci po střele Apoňa, která skončila nad. Pěkně se uvedl střídající Benzema, který dvakrát v krátkém čase vyzkoušel Munúu. S přibývajícím časem narústala nervozita i snaha domácích. V poslední minutě neudržel nervy Duda a poroučel se ze hřiště s červenou. Naštěstí v té době už domácí věděli, že nesestoupí a vše se obešlo bez větších výtržností. Realu zůstalo po remíze druhé místo.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1 : 1 [Baha,Ronaldo]

Reagovat
Filipow

Realu už o nic nejde..ale myslím že vyhraje..4:1 2x Ronaldo,2x Higuáín..

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 REAL

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

benzema , přeju mu at si dá gól

Reagovat
smazaný uživatel

taky bych to přála benzemovi

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo!!!!!!!!! musí

Reagovat
afc ajax

aspon vidno kto stojí za nieco v celom reale .viva holland

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele