Primera División - souhrn 24. kola

15.02.2013, 23:22, aktualizováno 17.02.2013, 22:50
Komentáře a souhrny
Stoprocentní byly v tomto kole týmy na předních příčkách tabulky - Barcelona vyhrála v Granadě, Atlético uspělo ve Valladolidu, Real Madrid si poradil s Rayem, Málaga přehrála Athletic a Valencia vydolovala výhru nad Mallorcou. V boji o záchranu si hodně polepšila Osasuna...

Real Madrid - Rayo Vallecano 2:0

17.02.2013 21:00

Góly: 3. Álvaro Morata, 12. Sergio Ramos

José Mourinho si odbyl úspěšné jubileum a Real Madrid pod jeho stým vedením z lavičky zvítězil nad Rayem Vallecanem 2:0. Komplikace výsledku nezpůsobilo ani brzké vyloučení Sergia Ramose, kvůli němuž musel Real dohrávat o deseti více než sedmdesát minut.

Prakticky vše podstatné se událo již v úvodní dvacetiminutovce. Nejprve domácí spustili ofenzivní smršť, které Rayo nedokázalo čelit a inkasovalo dvě branky zásluhou Moraty s Ramosem. Druhý jmenovaný však svému týmu přistřihl křidélka v osmnácté minutě, když brzy po sobě uviděl dvě žluté karty, a musel jít předčasně do šaten. Hosté se tak mohli vzpamatovat z nezachyceného počátku utkání, a přestože nedokázali využít početní převahy ke zdramatizování výsledku, alespoň se dokázali vyhnout debaklu, který v úvodní čtvrthodině visel ve vzduchu. Vítězství Realu znamená, že jeho ztráta na druhé Atlético a první Barcelonu zůstává na čtyřech, respektive šestnácti bodech. Rayo naopak ztratilo své postavení a posunulo se na sedmou příčku.

José Mourinho udělal oproti utkání s Manchesterem United v Lize mistrů čtyři změny, a jedna z nich se mu za nabídnutou šanci odměnila již po třech minutách hry. Byl to dvacetiletý Morata, jenž si odbyl letošní ligový debut v základní sestavě na hrotu namísto Benzemy. Po přízemní přihrávce Özila umístil zblízka míč na zadní tyč a rozradostnil domácí příznivce. Další nová tvář v sestavě, Kaká, měla blízko ke zdvojnásobení vedení o tři minuty později, ovšem nemířil přesně a branku ve slibné příležitosti netrefil. Na druhé straně poprvé v zápase zahrozil Alejandro Domínguez, jeho střela však stejně jako od Kaká minula Lopezovu branku.

Ve dvanácté minutě se už domácím zvýšit vedení povedlo. Znovu u toho byl Mesut Özil, který zprava zakroutil přímý kop do šestnáctky a Sergio Ramos jeho přihrávku uklidil za bezmocného Martíneze. Čtyři minuty nato měl Real blízko ke vstřelení další branky, když Essien vypálil z hranice velkého vápna a Rubén Martínez musel předvést prvotřídní zákrok, aby míč vyrazil. Po této ofenzivní smršti to pro Rayo vypadalo na velmi dlouhý a bolestný večer, ovšem všechno změnil Sergio Ramos. Španělský reprezentant uviděl první žlutou kartu za sražení Trashorrase, aniž by odehrál míč, a jen o chvíli později následovala druhá, když jej doJosé Manuel Casado z bezprostřední blízkosti trefil do ruky.

Třebaže šlo o nešťastné, až nezasloužené vyloučení, Ramosovi nejspíše nepomohlo předstírání, že Casadův centr se zastavil o jeho obličej, nikoli ruku. Další kapku oleje přilil fanouškům Realu rozhodčí, když kapitán Raya, Piti, jednoznačně nasimuloval pád v šestnáctce, aby si vymodlil penaltu, ovšem za svou eskapádu žlutou kartu neobdržel. Naštvání domácích se definitivně přelilo ve vztek, když po změně stran útočník Bangoura za mnohem více provinilé hraní rukou druhou žlutou kartu (na rozdíl od Ramose) neuviděl. O vítězství Realu však přesto nebylo pochyb, Rayo se po celou dobu zápasu nedokázalo pořádně v ofenzivě prosadit.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Real Betis 1:0

17.02.2013 21:00

Góly: 7. Sergio García

Sedmička je prý šťastné číslo. Po dnešním zápase můžeme říci, že minimálně pro Sergia Garciu ano - právě v sedmé minutě se totiž prosadil a jeho střela byla trefou vítěznou. Espanyol díky ní poráží Betis a stoupá na dvanáctou příčku.

Nemůžeme jednoznačně tvrdit, že měl Espanyol o tolik více šancí, spíše se jednalo o štěstí. Domácí tým využil úvodního náporu a po krásné kombinaci se dostal do vedení. Stuaniho elegantní přihrávku si zpracoval Sergio Garcia a zkušeně propálil brankáře Adriana - 1:0.

Christian Stuani se chtěl také zapsat na listinu střelců, ale jeho střela skončila mimo bránu. Od té doby se scénář hry moc neměnil, domácím stačilo ošemetné jednobrankové vedení, hosté pro změnu naráželi na dobře zorganizovanou obrannou činnost Periquitos. Náznak šance Moliny ztroskotal na dlouhé přihrávce, hosté ale vystrčili drápky.

Pomalé tempo hry s oběma urputně bránícími soupeři se přesunulo do druhé pětačtyřicetiminutovky, sudí Gil Manzano ani nemusel nastavovat příliš mnoho minut. Hosté se dostali do zakončení krátce po jeho začátku, střelu z přímého volného kopu ale bryskně vyrazil Francisco Casilla. Následná dorážka obránce Chiky mířila příliš vysoko.

Do zajímavého zakončení se pustil Victor Sanchez, ale jeho zakončení z větší vzdálenosti se mezi tři tyče nevešlo a brankář Adrian mohl v poklidu rozehrát. Betis se také snažil o vstřelení srovnávací branky, ale jeho snaha byla spíše patetickou a veškerá hra se odehrávala kolem půlící čáry. Krátce před svým stažením ze hry se k zakončení dostal Joan Verdú, ale jeho pokus mířil mimo a navýšení náskoku neznamenal.

Hlavní arbitr Gil Manzano se rozhodl dát oběma týmům ještě šanci na napravení reputace, ale ani tříminutové nastavení situaci nezlepšilo a tak jsme se dočkali jen hubeného vítězství v nikterak zajímavém klání. Po jeho skončení se barcelonský klub dostává o pozici výš, jeho soupeř je osmý.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Atlético Madrid 0:3

17.02.2013 19:00

Góly: 11. Falcao, 53. Diego Costa, 90. Cristian Rodríguez

Na výhru Barcelony zareagovalo Atlético tím nejlepším způsobem - tedy výhrou. Trenéra Diega Simeoneho musí těšit i způsob, jakým jeho svěřenci Valladolid překonali. Čisté konto, tři góly a přesvědčivý projev, to byly hlavní stavební kameny dnešního úspěchu. Valladolid je dvanáctý.

Rozdíl mezi vedoucím lídrem z Katalánska a jeho novým vyzyvatelem je stále dvanáctibodový. Blaugranas sice vyhráli na půdě Granady, tři body ale získalo také Atlético. Los Colchoneros dnes v podvečer zvítězili na půdě Realu Valladolid 3:0, o góly se podělili Falcao, Diego Costa a Rodriguez.

Brankář Dani Hernández měl plné ruce práce, jeho obránci dnes asi ideální vysvědčení nedostanou. Nejprve sice zastavili kombinaci Turana s Gabim, jejich úsilí ale skončilo už o minutu později. Po faulu dostalo Atlético příležitost zahrávat velmi zajímavou standardní situaci, se kterou naložilo výborně. Centr na Godina ještě brankář Hernández vyrazil, před ním ale stál připravený Falcao a o schopnostech toho ostrostřelce netřeba víc psát - 1:0.

Dlouhý poklid zbraní narušil až o deset minut později navrátilec Diego Costa, tolik chválený trenérem Simeonem. Po elegantní kličce vypálil a jeho rána prosvištěla jen kousek od domácí svatyně. Následující akce hostí vypadaly poněkud stereotypně - pas na nabíhajícího Falcaa, popřípadě Diega Costu, nebo centr ze strany od rychlíků typu Turan a podobně. Nic, s čím by si domácí obrana nedokázala poradit.

Ke konci poločasu jsme se ale přeci jen dočkali několika zajímavých momentů. Gabiho schopnost odebrat čistě míč a založit rychlý protiútok mohl využít Costa, po něm v dorážce ještě Falcao, Hernández se ale překonával. A konečně taky hosté. Brankáře Courtoise provětral Javi Guerra, ale jeho ráně chyběla razance. Poločas uzavřela hlavička Mirandy, další výtečný zákrok ale předvedl Hernández a teoreticky držel šance svého týmu dost nahoře.

Většina z nich klesla chvíli po přestávce. Po Larssonově zaváhání se znovu prosadili hosté. Jeden z křížných pasů Atlétiku vychází, Koke připravuje pozici Costovi, který posílá Hernándeze do protipohybu a hosté z Madridu vedou o dva!

Také obrana Colchoneros si vybrala slabší momenty, jako třeba po hodině hry. Rozdíl tkvěl v tom, že domácí Valladolid toho nedokázal využít. Příkladem budiž nedobře zakončená akce střídajícího Manucha. Dvougólový náskok, to je ošemetná věc. Atlético to určitě tušilo, ale neschopnost domácích vedla k ustálení tempa na ne právě vysoké úrovni. Jakékoli ofenzivní snahy domácích končily zpravidla ve středovém kruhu a jeho nejbližším okolí.

Přesto jsme se dočkali ještě jednoho gólu. Třetí lahodný zvuk při napnutí sítě z té správné strany přidal střídající Cristian Rodriguez, který mohl minutu před koncem hry slavit jasnou výhru svého celku, tři body průběžné druhé místo. O něj Atlético jen tak někdo nepřipraví...

Více informací k zápasu

Valencia CF - RCD Mallorca 2:0

17.02.2013 17:00

Góly: 60. Ricardo Costa, 81. Roberto Soldado

Přestože odehrála většinu zápasu v oslabení, dokázala Valencie ukořistit výhru nad tápající Mallorcou po výsledku 2:0. Zatímco domácí se úspěšně vrací do boje o pohárové příčky, ostrovní celek naopak čím dál víc musí řešit zapeklitý boj o záchranu.

Po nezáživném úvodu hry z obou stran to přitom pro Valencii nevypadalo vůbec dobře, když ve dvacáté osmé minutě uviděl Tino Costa červenou kartu. Mallorca však početní výhody nedokázala využít a naopak ještě minutu před uplynutím hodiny hry inkasovala po hlavičce Ricarda Costy. Definitivní tečku pak devět minut před koncem učinil Roberto Soldado, když zvýšil vedení domácích a zabránil nervóznímu závěru z obav o výsledek.

Jako první v zápase hrozila Mallorca, ale Diego Alves byl při střele Álfara pozorný a jeho pokus jistě vyrazil. Domácí brankář byl zaměstnáván i nadále, když své štěstí pokoušel Giovani Dos Santos. Za úvodní snahu sice Mallorca nebyla odměněna gólem, ale i tak získala značnou výhodu. Po ošklivém faulu na Nunese totiž Tino Costa uviděl rovnou červenou kartu a domácí museli dohrávat více než hodinu hry o desíti. Ani to jim však nezabránilo ve vstřelení úvodního gólu utkání. Stalo se tak čtrnáct minut po změně stran, kdy Sergio Canales zakroutil rohový kop do ohně a obránce Ricardo Costa vystoupal nejvýše, aby jej zasunul do sítě.

Mallorca se od té chvíle hnala za vyrovnáním, jenže nebylo jim to nic platné. Jak Martí, tak Piňa se svými pokusy neuspěli, neboť oba hlavičkovali pouze mimo branku. S přibývajícím časem navíc ostrované nechávali okénka ve vlastní obraně, čehož beze zbytku využil v 81. minutě Roberto Soldado. Španělský útočník po přihrávce Pareja nezaváhal a přízemní střelou rozjásal domácí tribuny podruhé. V nastaveném čase ještě musel všemi silami uhájit své čisté konto Diego Alves po střelách Giovaniho s Martím, ovšem na výsledku se již nic nezměnilo a frustrovaní hosté odjíždí s prázdnou.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Levante UD 1:1

17.02.2013 12:00

Góly: 18. Carlos Vela (pen.) - 29. Míchel Herrero (pen.)

Real Sociedad na domácí půdě pouze remizoval 1:1 s týmem Levante, a tak nemá jistotu, že bude i po 24. kole na příčkách Evropské ligy. Domácí dostal do vedení už v 18. minutě Carlos Vela, který proměnil penaltu, jenže v 29. minutě srovnal taktéž z penalty Michel.

Trenér Levante Juan Ignacio Martínez udělal ve své sestavě hned sedm změn oproti čtvrtečnímu zápasu Evropské ligy s Olympiakosem Pireus, který klub z Valencie vyhrál poměrem 3:0. I přes rošádu ale tým Levante působil kompaktně a podal týmový výkon, díky kterému se mohl radovat ze zisku bodu.

Real Sociedad sice dominoval značné části utkání a držel míč na svých kopačkách, nicméně obrana Levante fungovala téměř bezchybně, k čemuž velkou měrou přispěl i kapitán a stoper v jedné osobě Sergio Ballesteros. Ten se totiž po absenci vrátil na své místo a obranu precizně dirigoval.

Jediná velká chyba vznikla v 18. minutě, kdy byl Carlos Vela Nikosem Karabelasem faulován v pokutovém území, za což Řek viděl žlutou kartu. Rozhodčí navíc odpískal penaltu, ke které se postavil Mexičan Carlos Vela. Brankáře Navase poslal na druhou stranu, a tak mohl slavit úvodní gól zápasu. Pro něj samotného to byl desátý gól sezóny.

Jenže o deset minut později se penalta zahrávala i na druhé straně hřiště. Christian Lell byl totiž v pokutovém území postrčený Castrem. Zahrání pokutového kopu si vzal na triko Michel a bez větších problému vyrovnal.

Levante poté mohlo být vděčné svému brankáři, že v poločase odcházelo do kabin s nerozhodným výsledkem. Nejprve totiž vyboxoval střelu Vely a poté si poradil i s dalekonosnou ranou Antoina Griezmanna. Francouzský hráč se dostal ještě do jedné šance, ale jeho hlavička směřovala nad břevno.

Po poločase se naopak musel vyznamenat Claudio Bravo, který nejprve vytáhl střelu Michela na břevno a poté vychytal i Papeho Diopa.

V 56. minutě dostal Karabelas druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Pro Real Sociedad to tak byl již osmý zápas v řadě, ve kterém dohrávali v početní přesile. Jenže své výhody nevyužil, a tak zápas skončil remízou 1:1.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Real Zaragoza 1:0

16.02.2013 22:00

Góly: 4. Kike Sola

Brzký gól Kikeho Soly rozhodnul o vítězství Osasuny nad rivalem ze Zaragozy nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Pro klub z Pamplony to znamená velmi důležitý zisk tří bodů v boji o záchranu, na osmnáctou Celtu Vigo má nyní Osasuna náskok pěti bodů.

Nikdo v tomto roce nevstřelil méně branek než právě domácí. Jenže tentýž tým se zároveň za stejné období může pyšnit čtvrtou nejlepší defenzivou, a tak když Sola vyskočil na Damiaův centr do šestnáctky a ve čtvrté minutě tak poslal Osasunu do vedení, nikoho nepřekvapilo, že po zbytek zápasu si s poklidem vedení pohlídal. Hosté sice drželi míč na svých kopačkách o poznání déle, jenže ani 65% herní dominance jim nebyla nic platná, a jestli se i ve zbytku utkání někdo jevil jako více nebezpečný, byli to domácí.

Pravděpodobně nejblíže k vyrovnání měla Zaragoza těsně před koncem první půle, když byl Ruben Rochina adresátem přesného centru Abrahama, ovšem jeho zakončení parádním zákrokem zneutralizoval domácí gólman Fernández. Na druhé straně mohl zvýšit náskok Osasuny střídající Silva, jenž se po přihrávce Armenterose snažil o přelobování brankáře Roberta, ten se však dokázal udržet na nohách a jeho pokus zneškodnil.

Díky tomuto vítězství se navarrský celek nejenže vzdálil od sestupových vod, ale také přeskočil v tabulce právě Zaragozu. Její manažer Manolo Jimenez má naopak pádný důvod ke starostem - jeho mužstvo nedokázalo zvítězit ani posedmé v řadě a nebezpečně se přibližuje k ligovému dnu, momentální sedmnácté místo nevěstí nic dobrého.

Více informací k zápasu

Granada CF - FC Barcelona 1:2

16.02.2013 20:00

Góly: 26. Odion Ighalo - 50. Lionel Messi, 73. Lionel Messi

Opět zachráncem, toť Messiho přízvisko. Minimálně po dnešním zápase, v němž jeho dva zásahy stačily na tři body proti Granadě. Domácí celek sice skóroval, ale k bodům mu to nepomohlo, argentinský ostrostřelec byl k nezastavení. Tito Vilanova se tak může na dálku radovat z výhry.

Barcelona má na první příčce španělské La Ligy stále velmi pohodlný náskok. Před duelem s Granadou měla k dobru dvanáct bodů před druhým Atléticem Madrid. Největší rival v podobě madridského Realu ztrácí ještě o čtyři body víc. Přesto hráči Blaugranas vyjádřili jasné stanovisko - Granadu nelze podcenit.

Speciální zápas čekal na útočníka Nolita, který, jak už bylo v preview řečeno, strávil v prostředí katalánského týmu mnoho let a za jeho "béčko" nastoupil k více než jednomu stu utkání. Dnes nastoupil coby rival a již v sedmé minutě se opřel do míče. Ten ale Valdés nadvakrát zkrotil.

Další velké šance jsme se dočkali až po dalších dvaceti minutách. Hned z toho ale byla šance gólová. A kupodivu, nepřišli s ní hosté. Carlos Aranda našel svým centrem Odiona Ighala, který svou třetí brankou v sezoně rozjásal příznivce domácích!

Chvíli trvalo, než našla Barcelona odpověď. A rozhodně to nebyla jednoduchá záležitost. I když se krátce před poločasem snažil prosadit fenomenální Messi, brankář Toňo se vytasil s neméně efektivním zákrokem. Asistent Roura se pokusil s výsledkem něco udělat a na hřiště poslal Jordiho Albu. Do konce první půle ale jeho tým reálně nezahrozil.

Velký obrat si Barcelona nachystala až na druhých pětačtyřicet minut. Teprve pět minut po začátku druhého dějství se už měnilo skóre utkání. Po Fábregasově střele Toňo míč pouze vyrazil, na správném místě ve správný čas stál Lionel Messi a míč uklidil za brankářova záda - 1:1 a do konce ještě mnoho času.

Po hodině hry se v odpovědi na tlak Barcelony ozvala tyč za brankářem Toněm, Granada tak stále odolávala. O pouhých šest minut později už to ale neplatilo, protože se rozhodl úřadovat opět Lionel Messi. Po faulu střídajícího El Arabiho se k míči postavil argentinský útočník, rozběhl se a krásnou střelou nedal brankáři domácích šanci - Barca otočila skóre ve svůj prospěch!

A hrát proti Barceloně, která vede, to není žádný med. Své o tom říká také Granada. Domácí tým se sice velmi snažil získat nějaké body, ale hosté mu míč zkrátka nepůjčili. Pečlivá a pro někoho zdlouhavá rozehrávka nakonec slavila úspěch, Barcelona se dočkala hvizdu sudího Del Cerra Grandeho a po zásluze vyhrála. Nic na tom nezměnila ani zajímavá akce hostí, po níž mohl završit hattrick Messi. Dnes mu ale nebylo přáno nic víc než dva góly. I ty ale mají cenu zlata, Barca díky nim stále drží soupeře v uctivé vzdálenosti.

Více informací k zápasu

Málaga CF - Athletic Bilbao 1:0

16.02.2013 18:00

Góly: 18. Javier Saviola

Málaga urvala těsné vítězství 1:0 nad Athleticem, když se už v 18. minutě trefil jako jediný Javier Saviola. Andalusané si tak třemi body pojistili čtvrtou příčku, zatímco Baskové nadále tápají a jsou pouhých šest bodů od sestupových míst.

Málagu čeká příští týden důležitý zápas Ligy mistrů proti silnému portugalskému Portu. Trenér Manuel Pellegrini ale dostál svým předzápasovým slovům a soustředil pouze na nadcházející zápas, tedy ten ligový proti Athleticu. Na hřiště totiž poslal tu nejsilnější sestavu, jakou mohl. Šetřit se nechal pouze starší hráče Joaquína a Jérémyho Toulalana.

Trenér Bilbaa Marco Bielsa naopak postavil do brány teprve 20letého brankáře Raúla, který tak mezi třemi tyčemi nahradil obvyklou jedničku Gorku Iraizoze. Ten totiž v posledním domácím zápase pustil hned čtyři góly a byl vypískán vlastními fanoušky za velmi mizerný výkon.

Ačkoli skončilo utkání 1:0, zápas nabídl mnoho zajímavých šancí a dobu celých 90 minut se hrát velmi útočný fotbal, což jistě přivítal každý fanoušek. První start za Málagu si odbyl Lucas Piazon, který je zde do konce sezóny na hostování z Chelsea, a tento 19letý mladík se uvedl v dobrém světle, neboť připravil jediný gól zápasu. Za využití svých dovedností a síly se prodral do pokutového území a vrátil míč za sebe, kde byl již připraven Saviola. Argentinský útočník pak z penaltové vzdálenosti přesně zakončil, čímž zařídil tři body pro svůj tým.

Hrdinou zápasu se ale stal domácí brankář Willy Caballero, který nejprve v první půli vychytal dvě velké šance, do kterých se dostal útočník Aritz Aduriz, a ve druhé půli se vytasil ještě s lepšími zákroky, ale zamezil ve skórování Ibaiu Gómezovi, který se dostal do vyložené příležitosti hned třikrát. V 77. minutě dopravil i Athletic míč do sítě. Postaral se o to střídající Fernando Llorente, jenže gól nebyl uznán z důvodu ofsajdového postavení.

V nastaveném čase mohl ještě zvýšit střídající Joaquín, jenže minul bránu, a těsně předtím, než rozhodčí ukončil zápas, se do velké šance dostal Isco. Jeho střela ale byla zblokována. Málaga ale i tak zvítězila a do zápasu s Portem bude vstupovat s velkým sebevědomím.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Celta Vigo 3:1

16.02.2013 16:00

Góly: 10. Adrián Colunga, 34. Diego Castro, 42. Federico Fernández - 20. Augusto Fernández

Podvečerní zápas Getafe zvládlo a v klidném zápase vyhrálo 3:1. Utkání rozhodla především první půle, v níž padly veškeré branky. V druhé části domácí hráči ovládali hru, Celta Vigo jim ale mnoho práce nepřidělala. Trenéra Herreru tedy bude nadále pronásledovat noční můra v podobě neproměňování šancí.

Brankář Javi Varas musel zasahovat již v prvních minutách utkání, když lapil přihrávku na Álvara. Na konci první desetiminutovky se ale trochu překvapivě měnilo skóre. Ačkoli nebyl domácí celek lepším, do vedení šel jako první. A dostala ho tam spolupráce Barrady s Colungou. Na přízemní střelu Adriána Colungy už brankář Varas zareagovat nestihl a madridský celek vedl.

Celta Vigo sice bojuje o záchranu, ale dnes rozhodně nesložila zbraně. Alespoň ne po první inkasované brance. Po další devíti minutách se totiž k míči dostal hostující Roberto Lago a jeho přesný pas skončil u kopaček spoluhráče Fernandéze. Ten už si s míčem poradil a Moyá musel pro míč - 1:1.

Getafe si nechtělo nechat líbit remízový výsledek a napnulo síly ke vstřelení druhé branky. Té se blížil aktivní Abdelaziz Barrada, ale brankář Javi Varas si svůj prostor tentokrát pohlídal. Španělský strážce mezi třemi tyčemi se musel činit také o minutu později, kdy na něj vystřelil autor první branky Colunga.

Přesto se domácí tým dočkal spravedlivého vedení. Deset minut před koncem poločasu se dostal do zakončení Colunga, jeho střelu ale na brankové čáře zastavil obranným skluzem Gustavo Cabral. Nebezpečí sice zdánlivě zažehnal, ale ve skórování soupeři stejně nezabránil. Míče se totiž zmocnil Diego Castro a prostřelil vše před sebou.

Pokud pomýšlela Celta Vigo na další srovnání, veškeré její naděje rázem uťal Federico Fernandéz. Mladý obránce stál ve správný čas na správném místě a Colungův rohový kop našel právě jeho hlavu - Fernandéz se neomylně trefil za bezmocného Varase a zakončil skvělý první poločas domácího celku.

Do druhé části nastoupily totožné jedenáctky, na tahu byla ale jednoznačně strana hostí. Tým, který je ohrožen sestupem, prohrával po první půli o dvě branky a nutně potřeboval vylepšit herní projev, chtěl-li se dobrat k bodům. To se ale hostům vůbec nedařilo a do nesehrané obranné řady pronikal jeden výpad za druhým. Po Leonově vybídnutí mohl na bránu Javiho Varase postupovat opět střelec Adrián Colunga, ale brankář hostí se zaskvěl skvělými reflexy a jeho pokus vytěsnil mimo.

Zmíněná situace ale byla bohužel na delší dobu jedinou zajímavější z celé druhé půle. Domácí tým vedl pohodlným náskokem a Celta Vigo - i když jí nelze upřít snahu - nebyla s to konkurovat dobře organizované obraně. Navíc se Getafe pouštělo do velmi slibných protiútoků - jméno Adriána Colungy bude pravděpodobně Celtu strašit ještě dost dlouho. Dvacet minut před koncem nechybělo mnoho, aby se španělský útočník prosadil podruhé. Za zmínku stojí také akce záložníka Diega Castra, ta ale nakonec neznamenala pro Varasovu bránu přímé ohrožení.

Celta Vigo si přesto vypracovala velkou šanci. Hostující Augusto Fernandéz dostal na chvíli prostor ke střele, toho ale správně nevyužil. Právě neproměňování se ale podle trenéra Herrery musí zlepšit. No, třeba v příštím zápase. Poslední akci zápasu měl na starosti domácí Barrada, který nepozornost obránců rovněž nevyužil. Podvečerní zápas tedy končí poměrně jasnou a nijak dramatickou výhrou domácího favorita, Celta zůstává v sestupové zóně.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Deportivo La Coruña 3:1

15.02.2013 21:30

Góly: 6. Ivan Rakitić, 27. Gary Medel, 40. Gary Medel - 32. Geoffrey Kondogbia (vl.)

Ani výměna trenéra nepomohla La Coruňi k bodům, když ve 24. kole La Ligy podlehla 3:1 hráčům Sevilly. Zápas rozhodl první poločas, ve kterém padly všechny čtyři góly. Seville vystřílel vítězství Gary Medel, který se postaral o dva góly, ten třetí přidal Ivan Rakitič. Za hosty se trefil pouze Riki.

Kormidla galicijského týmu se nově chopil trenér Fernando Vazquez, jehož úkolem je vyvést La Coruňu ze dna tabulky a zachránit ji v La Lize i pro příští ročník, ale hned při svém prvním zápase na její lavičce pochopil, že to bude velmi těžký úkol.

Už v 6. minutě se totiž Chorvat Rakitič a Sevilla vedla hned z úvodu zápasu 1:0. Gary Medel navíc ve 27. minutě přidal druhý gól. La Coruňa poté zabrala a Riki dokázal snížit na 1:2, jenže před koncem prvního poločasu ještě jednou zaúřadoval Medel, který tak rozhodl celý zápas.

Deportivo se sice ve druhém poločase snažilo s nepříznivým výsledkem ještě něco udělat, ale veškeré snaha přišla vniveč, neboť brankář Sevilly Beto všechny střely pochytal. Sevilla se dostala do vedení po přesné hlavičce Rakitiče, kterého svým centrem dobře našel Andujar Coke. A brzy na to mohl být stav již 2:0, to by ale brankář Daniel Aranzubía nesměl vytáhnout parádní zákrok proti střele Josého Antonia Reyese.

Na Aranzubíovi si o pár minut později vylámal zuby i Geoffrey Kondogbia, zatímco Federico Fazio svojí hlavičkou netrefil bránu. Ve 27. minutě dokázal Jesús Navas poslat míč až na Medela, který mířil přesně a zvýšil na 2:0. Jenže hned o pět minut později hosté snížili, když centr Abela Aguilara našel Rikiho, který zblízka prostřelil Beta.

Žádné výsledkové drama se ale nakonec nekonalo. Ofenzivnějším týmem byla nadále Sevilla a Medel si mohl v dobré šanci připsat svůj druhý gól, ale na ten si nakonec musel počkat až do 40. minuty, kdy pálil zblízka po přihrávce Alberta Morena. Ještě před koncem první půle mohl hlavičkou zvýšit Emir Spahič, ale v tomto případě Aranzubía podržel svůj tým dobrým zákrokem.

Evaldo Santos se dostal do dobré šance hned na začátku druhého poločasu, ale bohužel pro Deportivo nedal do své hlavičky dostatečnou razanci, aby překonal jistého Beta. Další hlavičkový pokus musel řešit v 77. minutě, kdy zakončení Luise Pizziho vytahoval kolem tyče. A z následného rohu byl donucen k vynikajícímu zákroku po hlavičce Nelsona Oliveiry. V poslední šanci zápasu se ocitl Rakitič, ale svůj druhý gól zápasu nepřidal.

Sevilla se minimálně prozatím posunula na 10. příčku, La Coruňa zůstává nadále poslední a na záchranu již ztrácí 6 bodů.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona24212180:2765
2.Atlético Madrid24172547:2353
3.Real Madrid24154560:2249
4.Málaga CF24126637:2142
5.Valencia CF24124834:3540
6.Real Sociedad24107738:3037
7.Rayo Vallecano241211133:4137
8.Real Betis241131031:3536
9.Levante UD241041030:3634
10.Sevilla FC24951033:3532
11.Getafe CF24951032:4332
12.Espanyol Barcelona2487931:3431
13.Real Valladolid24861032:3230
14.Granada CF24751223:3426
15.Athletic Bilbao24751229:4726
16.CA Osasuna24671120:2725
17.Real Zaragoza24731423:3424
18.Celta Vigo24551422:3120
19.RCD Mallorca24461423:4518
20.Deportivo La Coruña24371428:5416

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (212)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To je špatný. Tohle už Deportivo nedá

Reagovat
Lojd

zas tolik bodů neztrácí, taky bych chcel aby zůstali

Reagovat
smazaný uživatel

snáď sa Deportivo z toho ešte vyhrabe aj keď už tomu moc neverím ktovie akoby na tom boli keby tam ostal Guardado

Reagovat
Murtago

Stejně by to byla jen otázka času než spadnou. Takhle si pár let pobudou v Segundě, pak spadnou, zbankrotujou a za 30 let zase budou útočit na titul.

Reagovat
Murtago

To byl zápas. USA - Česká republika 3:5 (Bradley, Jones 2 - Rosický, Plašil 4).

Reagovat
Rarášek

Reagovat
JacoBee

?

Reagovat
smazaný uživatel

Fifa ?

Reagovat
Manik...

Plašil 4?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infi

jjj to musela být paráda

Reagovat
mastakillah

Málaga

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně mu vyšel přímák

Reagovat
smazaný uživatel

dnes to bolo slabe, ale Messi nas opat zachranil, otocil zapas, prekonal 300 golovu hranicu, gratulacia...

Reagovat
Kenneth

37 golů. Padne 60?

Reagovat
smazaný uživatel

ne

Reagovat
smazaný uživatel

ale už taky začínám věřit, že svůj rekord z minulého roku překoná

Reagovat
Free_player

je to dost dobře možný

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mně jo, formu má fenomenální A příští rok útok na 70, ani to nevidim tak nereálně

Reagovat
smazaný uživatel

Messi

Reagovat
smazaný uživatel

Messi je fenomen uznavam

Reagovat
Free_player

Messííí ... prostě goalmachine !

Reagovat
Robbie

Messidona

Reagovat
smazaný uživatel

S každou novou sezonou se vždy obávám, aby Messi nevychladl ve své střelecké potenci a on naopak, je lepší a lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

kdo je ta 4?

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Xavi sa vôbec nezmenil

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Xavi sa vôbec nezmenil

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně dneska dal Messi jiný gol než do prázdné brány

Reagovat
smazaný uživatel

Dnešní zápas byl exhibicí debilů s praporkem. Že viděli ofsajd Alexise, nebo Pedra, když byl na úrovni s balonem, to bych ještě pobral. Ale že mávnou ofsajd i v situaci, kdy je útočící hráč 2 metry dál k bráně, než obránce, to už hraničí s debilitou. Sice se vyhrálo, ale po dnešku chci vidět téct krev v rozhodcovském sboru. Ten jeden by si fakt už neměl mávnout. Tohle fakt ne.

Jinak mač se hodnotí dost špatně. Výkon byl vlažný, ale šancí na gól jsme měli zase jako máku. Dnes se opět vytáhnul Alexis, který svoji tragédnost posunul o další level. On dokázal ze tří gólovek dvě dokonce vůbec nezakončit. Z něj se stává unikát.

Messi se dnes na svoje góly fakt nenadřel, ale jeho výkon beru jako jeden z jeho strany z nejlepších letos. Těch gólovek pro spoluhráče vymyslel hodně. Škoda, že k němu nemámě nějakýho střelce. No ... stačilo by někoho, kdo dokáže pravidelně skorovat. Nemusel by to být ani nějaký výjimečný kanonýr.

Tak jako tak - úkol splněn - 3 body doma a zranil se (snad) jen Adriano, který by proti Milánu asi tak jako tak nehrál.

Visca el Barca!!!

Reagovat
smazaný uživatel

postranny rozhodca a Alexis - tragedia ci skor komedia?!

Reagovat
smazaný uživatel

tak jelikož nás to nestálo body, tak se tomu můžeme vlastně i smát, ale spíš je to k pláči. Fotbalista, co neumí kopnout do balonu a postranní sudí, co by místo praporku měl nosit bílou hůl.

Reagovat
smazaný uživatel

Pomezní škoda mluvit... A alexis ... Je mi ho líto kluka... Ale je fakt marný sice sesnaží ale začíná mi připomínat Torrese... Škoda že je Villa nemocný dneska by vynikl... Ale tři body sou hlavní.. Teď jsem zvědavý na AcM... Začínají fakt válet

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda že nebude hrát super mario

Reagovat
smazaný uživatel

Nemůže ? ... Nastoupil za city?.. Tak to jsem klidny :D

Reagovat
smazaný uživatel

Mně je Alexise taky trochu líto, nicméně vyvádí v koncovce takový věci, že se moje lítost vždycky změní v hněv. Je neuvěřitelný, co předvádí, když se rozhodne jít do vápna. A je to čím dál horší.

Reagovat
smazaný uživatel

Levante znovu do pohárů a jsem spokojen

Reagovat
smazaný uživatel

A nevím, jestli to tady včera padlo. Messi načal už čtvrtou stovku gólů za Barcu. V 25ti letech ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to jsou jen za áčko nebo i nižší levely?

Reagovat
blaugrana

A team.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenom oficiální zápasy za áčko. Kdyby se vzaly i přáteláky a mládežnické kategorie, tak to půjde už ke čtyřem stovkám

Reagovat
smazaný uživatel

To Vallecano je nějak vysoko

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
smazaný uživatel

09:42 Vilanovovi se daří době

Tito Vilanova si prodloužil svůj léčebný pobyt ve Spojených státech, sportovní ředitel Barcelony Andoni Zubizarreta ujistil fanoušky, že se trenérovi daří dobře. "Uzdravuje se, což je nejdůležitější. Všechno jde dobře, Tito je v dobré náladě," uvedl Zubizarreta.

Tady uz rackujou i redkatori v textu.

Reagovat
smazaný uživatel

Messi je neuvěřitelný, ale ta závislost Barcelony na něm je hrůzostrašná.

Jinak, poslední týdny jasně ukazují, že Barcelona se dokáže trénovat i sama. S Pepkem s Villanovou, nebo bez nich - pořád válec.

Škoda že to tak devalvuje jejich práci.

Reagovat
risk je zisk

v barce maji zazity system trenovani..v podstate tam muze trenovat kdokoliv kdo umi dobre anglicky ci spanelsky.

Reagovat
smazaný uživatel

Že bych to zkusil?

Reagovat
smazaný uživatel

Messi si drží 65 minut na gól ve všech mačích a 56 minut na gól v Primeře. Kdyby takhle pokračoval dál, tak by té šedesátky těsně nedosáhnul. Měl by 59 kousků. Musí holt přidat.

Reagovat
Infi

se trefí proti někomu 5x a udělá si náskok

Reagovat
alcantara

Only Betis player Benat (6) has scored more direct free-kick goals than Messi (5) in the Liga in the last two seasons.

.

Reagovat
blaugrana

Ďalšia rana pre free kick mastera Ronalda.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

opet ze sebe fanousci farsi delaji idioty ronaldo kope primaky zejmena z dalky tudiz je pochopitelne ze bude davat mene golu takze nevim proc by to pro nej mela byt rana

Reagovat
vocasisko

Reagovat
culé

A keď je to 20 metrov, tak púšťa iných, že?

Reagovat
smazaný uživatel

ano to kope ozil takze pokud nic nevis tak bud tichucko

Reagovat
culé

Maximálne vtedy, keď to má na ľavú nohu.

Reagovat
blaugrana

Takže pre ronalda to bude rana, až keď sa Leo začne presadzovať z väčších diaľok. Ok.

Reagovat
valloire

To se stát nemůže. Messi z větší dálky do brány nedokopne.

Reagovat
smazaný uživatel

to se nestane proto, protože Messi je inteligentnější hráč a nestřílí z dálky kdy má menší šanci dát gól, ale doběhne si až k brance. Nevim proč tu furt řešíte to že nestřílí z dálky, že to znamená že to neumí. Ronaldo pálí odevšaď a z 80% buď netrefí nebo brankář chytne, Messi má úspěšnost střel mnohem vyšší = chytrost hráče, profesionalita..

Reagovat
valloire

To se stát nemůže. Messi z větší dálky do brány nedokopne.

Reagovat
blaugrana

Takže takto vy to máte poladené. Smart.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infi

to zní logicky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Carles-

Reagovat
Free_player

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ve všech soutěžích, má pořád víc

Reagovat
smazaný uživatel

no, ... na to, že to má být hlavní trumf Cristiana proti Messimu, tak je to docela slabota. No ne?

Reagovat
madridcan

Vazne? Nebola to tak nahodou strela z dialky jeho najvacsi triumf? Ci opat si piseme co sa nam akurat hodi?

Reagovat
smazaný uživatel

ok teda - jeden ze tří trumfů. Ještě hlavička.

A s tou střelou z dálky - já Messiho už viděl z dálky kopat a umí to výborně. Ale nepoužívá to. Proč by střílel z dálky, když to s klukama vykombinují a nemusí svými nesmyslnými (ano to platí i o Cristianovi) střelami ztrácet balony, které pak budou muset vybojovat zpět ... Je to taktika.

Ne, tohle přesně děláte vy.

Reagovat
madridcan

Lenze nebyt jeho striel z dialky, tak asi ani ten titul neziskame. Vyhralo nam to dolezite zapasy v Osasune, s Levante a hlavne s Atleticom Madrid. A nikto nevravi, ze to Messi z dialky nevie, ale urcite nie tak dobre ako Cristiano, ktory to dokazuje prakticky neustale-aktualny rok pravidelne.

Reagovat
smazaný uživatel

Neumí no, Ronaldo dal z 30+ metrů už dost krásných gólů, Messinějaké dal taky, ale mnohem míň. Na svojí vejšku má podle mně Messi hlavičky hodně kvalitní, ale těch Ronaldovo 17cm navíc a mnohem lepší výskok udělá svoje. Ale je otázka jestli má smysl používat to jako argument, když Messi stejně střílí řádově víc gólů

Reagovat
madridcan

Cristiano ma neuveritelny vyskok. Pamatam jak mi najviac evokuovalo v hlave toto http://www.youtube.com/watch?v=nvzJ-tW9sS0 Pri tom sa skoro zabil

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, prej mu změřili, že má lepší výskok než průměrný hráč NBA

Reagovat
jenage

Víš ty vůbec co v matematice znamená řád?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Losinho

U hry Barcelony by byla nějaká častější střelba z dálky určitě docela zbytečná, ale to nic nemění na tom, že v ní Messi za Ronaldem určitě zaostává.

A pokud jde o ty Ronaldovy přednosti - určitě bych tam vedle hlavičkování a střel z dálky dal spíš hru slabší nohou, než přímáky.

Reagovat
alcantara

Messi je skromny chlapec, jemu postaci byt najlepsim hracom na svete, ostatne honory prenecha ostatnym.

Reagovat
smazaný uživatel

Žádný no, furt jich má víc. Basta

Reagovat
celeb

Benat hra tuto sezonu s prehladom, akoby bola jeho poslednou v Betise. Pri mode spanielskych hracov v PL, najskor po nom siahne nejaky Southampton, QPR, ... alebo iny celok z Primery.

Reagovat
Phillipinho

Mohlo by po nem sahnout Atletico....tvorivyho zaloznika by potrebovali

Reagovat
smazaný uživatel

Beňat bohužel asi odejde z Primery. Bohužel nejsou peníze.

Reagovat
smazaný uživatel

nebo jinak - v PL je těch peněz prostě víc.

Reagovat
madridcan

Zas tie obdobia

Reagovat
smazaný uživatel

když jseš v něčem (prý) nejlepší, tak je přece jedno, jaký období se posuzuje ...

Reagovat
madridcan

Kedze ja som nic take nepisal o Cristianovi, tak mozem si dovolit napisat vytku.

Reagovat
smazaný uživatel

Teda co tu maji za potrebu neustale resit fans Barcelony a otirat se o nekoho z Madridu, to uz je opravdu smesny

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
smazaný uživatel

farsa vyhraje a messi prekonal 300 golu a fanousci farsi stejne nedelaji nic jineho nez ze resi real a ronalda

Reagovat
smazaný uživatel

jj, Ronaldo je horší na přímáky než Messi...smutné, že?

Reagovat
smazaný uživatel

to vycházíš z toho jednoho jediného půlřádkového příspěvku, kterýho jsi se tak neuvěřitelně chytnul?

Reagovat
Kongo

Díky,Diego,díky. Dneska byls nejlepší hráč.Valverde mě postupně začíná velice srát.Budu se opět opakovat,proč hraje Jonas?Donáší snad na ostatní a proto hraje?Protože ty jeho výkony jsou otřesný,tenhle hráč nemá co dělat ve Valencií.Dva ubohé střelecké pokusy,plno ztracených míčů,příchodem Sergia se hra o dost zlepšila.Nechápu první střídání,kdy přišel Ruiz a Valverde stáhnul Bernata,proboha proč?Bernat je kvalitní hráč na brejkové situace díky své rychlosti.To už raději měl stáhnout Jonase nebo Feghouli,ten mi dneska přišel jako by byl na procházce,nebojoval,prostě bída.Ale tři body jsou doma,aspoň že tak.

Reagovat
-Kopy-

Feghouli toho naběhal asi nejvíc z našich, bojoval hodně...v 85 minutě napadal golmana...jinak nemůže tě srát Ernesto, je suprovej zatím...teď už má asi největší uspěšnost v % v historii všech treneru v lize...nemužeš na něj bejt nasranej kvůli tomu, že prostě staví Jonase, snad si toho i on všimne, potom dnešním vypískaní., že je někdo problém..ale jinak je jeho práce výborná a tohle je jen drobnost

Reagovat
Kongo

Jojo,s tou jeho prací to máš samozřejmě pravdu,náš tým zvedl ze sraček a opět hrajeme o LM.Ale promiň,ale to,že staví Jonase jako drobnost važně není,vždyť to ovlivňuje celý zápas,prostě musí vidět změnu hry,když je Jonas na hřišti a když nehraje.Takhle už se to stalo tak 3 zápasy v řadě,a to dnešní vypískání Jonase už doufám Valverde vezme na vědomí.

Reagovat
Kily

já si to v dané chvíli neuvědomil, ale ono důvodem stažení Bernata byl fakt, že už měl žlutou kartu

Reagovat
smazaný uživatel

Sranda by byla kdyby šel messi do Bayernu

Reagovat
-Kopy-

Parádní druhej poločas o deseti, Tino dluží všem pivo...začali jsme aktivně a přišel gól z rohu, to nám strašně pomohlo, moc pěknej výskok Riccyho...pak jsme přežili dvě šance Mallorky, jednu suprově chytil Diego, který chytal dneska super a byl hodně jistý, teď bude jednička zase chvíli on...a druhej gól fantazie on Pareja, získal balon, přešel přes dva hráče a nahrál Soldadovi, kterej sám na golmana neměl problém...skvělá bojovnost od všech, strašně se mi líbil Cissokho po svém příchodu na hřiště, radost z výhry bere demence Tina a zranění Ramiho a Guardada...díky hoši AMUNT

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm

Reagovat
smazaný uživatel

Atleti ještě nedávno vypadali, že by to druhý místo neměli udržet, ale dneska zase výborní. Trochu se mi ulevilo. Dneska jsem čekal, že to ve Valladolidu nedají.

Reagovat
-Kopy-

dneska valladolid zklamání, jsou čajový

Reagovat
smazaný uživatel

to je dobře. Atleti musí

Reagovat
smazaný uživatel

jestli ti jde o předehnání Atletů, tak bych se klidně vsadil, že nemáte šanci. 10 bodů je moc. Tak hroznou krizi mít určitě nebudou.

Reagovat
Kily

deset bodů, dnešní zápas ve Valladolidu a k tomu vzájemný zápas u nich jakožto u týmu, který rozhodně nebude při proměňování šancí tak hodný jako Getafe nebo Mallorca. Celkem se bojím, aby tam pro nás nepřišlo pořádné vystřízlivění

Reagovat
-Kopy-

naděje umíra poslední jirko, nemůžu přestat věřit, kort pod Ernestem

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to máš recht.

Reagovat
smazaný uživatel

a potřetí - jsem zvědav, jak (jestli) Rayo dneska prožene Real. Něco mi říká, že by to mohlo být o fous.

Reagovat
-Kopy-

3:4 s hattrickem Cristiana by šmakovalo

Reagovat
JM

Reagovat
CHONG

Reagovat
smazaný uživatel

ked to bude do vlastnej, tak urcite

Reagovat
smazaný uživatel

jistě Ronaldo přece dává vlastní góly furt.. neuvěřitelný, čeho se ta chátra dokáže chytnout..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je mensia hanba si dat nechtiac vlastny nez dat gol rukou...ale to v tej dobe este 90 percent "katalancov" ani nevedeli co barcelona je.

Reagovat
JacoBee

Máš menzes?

Reagovat
-Kopy-

Jinak ten Pina z Mallorky o kterého se zajímáme, tak se mi dneska proti nám moc líbil, silnej na míči, udržel ho i ve složitých situací, přihrávka a technika taky dobrá, nezlobil bych se kdyby to v létě vyšlo...

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych být váma nakupoval v Rayu. Tam je těch šikovných fotbalistů, co by se přesně hodili do Ernestova systému dost. A řekl bych, že by byli za suchý z nosu.

Reagovat
JacoBee

Ramos

Reagovat
vodka

Ramos je fakt expert

Reagovat
madridcan

Trener Raya mi neskutocne mimikov pripominal Funesa

Reagovat
madridcan

u

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ramos si jede jak pán

Reagovat
smazaný uživatel

124. pre Moratu a dalsiu sancu prenho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Messiáš

Rayo bezzubé, proti deseti a hra jen po šestnáctku, škoda.

Reagovat
kiwwi

http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/480497_541108542577703_1894339870_n.jpg

len pre porovnanie, Rio ma 34 rokov, o 270 zapasov viac a ma 53 zltych a 1 cervenu - tomu sa hovori top obranca

a to este nehovorim o tom, ked sa Ramos spoji s najvacsim hovadom vo futbale Pepem...to je dvojka stoperov

Reagovat
madridcan

Preco prave Ferdinand?

Reagovat
kiwwi

mas pravdu...mohol som ho porovnat s Pepem a boli by cca narovnako

Reagovat
madridcan

To nie. Pepe ma šesť.

Reagovat
kiwwi

ale vidiet ich mal uz apson 60

Reagovat
madridcan

To je pravda. Niekedy aj tri v jednom zapase...

Reagovat
smazaný uživatel

a k němu je třeba dodat, že je to čuně a ještě k tomu simulant.

Reagovat
kiwwi

to som zabudol napisat

fakt mam najradsej takych "tvrdasov", co sami lezia a simuluju pri kazdej picovine

Reagovat
madridcan

Takych mas dost. Ramos, Pepe, Mascherano, Barton...

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

dobrej výčet

Reagovat
smazaný uživatel

A když zapojím velkou fantazii, kiwwi, tak by se dal zmínit i Rooney, kterej umí naložit a už jsem ho taky viděl nafilmovat pentli. Ale to není prase v pravým slova smyslu.

Reagovat
kiwwi

tak filmovanie penalty (alebo faulu) je proste trend v dnesnom futbale - mne skor ide o filmovanie zranenia (za ucelom vyzobrania karty pre supera) - to je pre mna osobne najvacsi humus

Reagovat
smazaný uživatel

vím, že to se Sergiem v týmu vyzní divně, ale jo, souhlas.

Reagovat
kiwwi

jop, ale ten sa aspon nehra na tvrdasa (aj ked to ho pramalo ospravedlnuje)

Reagovat
Jerichoo

minulý rok najlepšia na svete a zároveň najhovadskejšia

Reagovat
smazaný uživatel

Ono to mnohdy jde ruku v ruce. Né každej hrát jak Nesta. A když zkombinuješ extrémní bojovnost s prázdnou hlavou a (nebál bych se toho) sklony k sadismu, tak je z toho tohle.

Reagovat
Jerichoo

Nesta štýl je už nenávratne vymiera. Možno ešte Bonucci, Varane zatial pôsobí tiež veľmi elegatne

Reagovat
Jerichoo

to je štylizácia

Reagovat
kiwwi

no a prave ten Rio aj ked uz konci - ale nahradou za neho sa javi Smalling (Evans, Vidic aj Jones su prave ti tvrdi stoperi)

Reagovat
smazaný uživatel

Varane jakože jo. Taková klidná síla. Sice ta obrana, co jsem viděl je docela cedníková, ale to asi není úplně tak jeho chybou.

Každopádně - jestli bude hrát u vás na stoperu on, budete daleko zkousnutelnější. O tom žádná

Reagovat
madridcan

Mne sa strasne paci Barzagli. On tu podla EF ma len jednu cervenu a vsimam si ho poslednu sezonu a je fantasticky.

Reagovat
smazaný uživatel

a já prostě musím přihřát polívečku Carlesovi. On sice hraje sebezničujícím stylem, ale nikoho nepokope a hraje s opatrností k soupeři. Nebo si teda nepamatuju situaci, kdy by někoho zloktil, pokopal, prostě zPepeoval.

Reagovat
kiwwi

tak Barca ma v tomto oproti Realu presny opak - Pique elegan, Carles sice tvrdsi, ale ako pises ferovy

kvality uz ale hodnotit nejdem

Reagovat
smazaný uživatel

Pique ale umí soupeře taky pěkně projet. Ne žádné brutality (pamatuju si na jednu rudou proti tuším Zaragoze, kde zvedl ve skluzu nohu proti soupeři), ale tvrdší zákroky taky umí. Ale jak píšeš - většinou se chová docela příkladně.

Reagovat
Jerichoo

Puyol po tom zapalovačovom incidente stupol ešte viac

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to dělat určitě neměl.

Reagovat
madridcan

Tak minuly rok sa Pepe celkom drzal ak neratam prvy zapas poharu s Barcelonou. ALe on ma vkuse take nenapadne fauliky. On ma schopnost spravit zakernost, ktora ujde pozornosti rozhodcom. Ako napriklad proti Lyonu ked dvakrat natrieskal Lisandrovi. Ciarovy to nemohol vidiet, lebo to zakryvali Pepe s Lisandrom svojimi telami, hlavny to nemohol vidiet, lebo sa to udialo za Lisandrom a druhy ciarovy bol daleko. Vela rozhodcov dusi az z reakcie, ale ked nic nevidia, tak si myslia, ze islo o suboj alebo zrazku hlav...Ale ako slapol Messimu na ruku, tak tiez sa akoze nic nestalo. Zrazu sa tam ta ruka ocitla. On sa vie zahrat na taku chudonu, ze az. Velka skoda, lebo minulu sezonu bol najlepsi stoper, ale takto nikdy nebude respektovany. A trufam si povedat, ze prave z tychto dovodov neni ani v oceneniach, lebo Fifa a Uefa sa nim velmi chvalit nechcu.

Reagovat
kiwwi

presne tak

Reagovat
smazaný uživatel

právě proto, že je takový, nechápu ty reakce včera, že to šlápnutí na Choriho jakože nechtěl a byla to náhoda. Vždyť on to udělal zase schválně. Akorát to umí udělat tak, že to sudí nevidí. To samé nedávno, když jednou nakopnul hráče na zemi a podruhé dal patičku do rozkroku soupeři. Všechno takový jakože náhody, ale náhody to nejsou.

Reagovat
RealC.F.

Ty si zase od rána snídal konspirační kaši viď, že jsi si každým "úmyslným" zákrokem tak jistej

Reagovat
smazaný uživatel

nebo naopak - nevěřím, že by jeden hráč byl tak neopatrný a měl takovou smůlu, že by mu opakovaně několikrát za sezonu protihráči lehali pod nohy, aby je pak náhodou pošlapal ...

Reagovat
Jerichoo

Pepe si za to môže sám, kedže toho napáchal už veľa v minulosti, každý jeho zákrok sa môže brať ako úmyselný. Niečo ako teraz Matt Cooke, prerezal tam niekomu achilovku a aj keď to možno nechcel, každý vidí čo je to za hovado, kedže má pestrú minulosť

Reagovat
smazaný uživatel

jau, ty vole, to musela bejt kurevská bolest.

Reagovat
Jerichoo

http://www.youtube.com/watch?v=EyfTzunzrUk

on sa na to ten blázon dokonca postavil a skúsil sa zaprieť, bojovník

Reagovat
smazaný uživatel

fuj, tak tohle je snad už i trestnej čin, ne?

Reagovat
kiwwi

to iste robi Suarez...prisliapnutia clenkov, nakopnutie do zaludka, kopnutie na zemi...vsetko akoze neumyselne

som sa bavil s prvoligovym rozhodcom a ten mi vravel, ze ked chodia po seminaroch (na Slovensku aj UEFA), tak im zdoraznovali, ze v 99% takychto pripadoch hrac presne vie, co robi - kazdy laket, kazde prisliapnutie atd.

Reagovat
smazaný uživatel

tak jistě - je to prostě provokace soupeře. Odvádí to soupeře od hry a když má ten provokující hráč štěstí, tak mu to provokovaný hráč vrátí (což už většinou rozhodčí vidí), a je z toho nějaká ta kartička. Nemusím ani zmiňovat, že takováhle karta provokovaného hráče ještě víc naštve a cítí křivdu. Tohle zná každý, kdo někdy dělal sport.

Reagovat
madridcan

On je sam o sebe velmi chraneny rozhodcami. Niekedy sice dostane neferovu zltu, ale trojnasobne viac je takych situacii, ked je prehliadnuta zakernost. A tomu velmi nerozumiem. Rozhodcovia by si vzdy pred zapasom mali dat na urcitych hracov pozor.

Reagovat
smazaný uživatel

A to mě zase nadzvedlo to jeho prohlášení, že se cítí pronásledovaný. Že prý proto, že je to Portugalec. A prý z něj lidi dělají horšího člověka. No ... nechám na posouzení.

Reagovat
kiwwi

ty vole, to je jak kopia Suareza ten je tiez najvacsia obet na svete, kazdy ho neznasa lebo je juhoamerican a vsetci mu strasne krivdia

Reagovat
smazaný uživatel

No, na tu kauzu s Evrou mám svůj názor. Nesledoval jsem to teda určitě tak podrobně jako vy "Angličané", ale natam ho disciplinárka natřela docela hnusně.

Reagovat
Jerichoo

asi tak

Reagovat
kiwwi

vobec som nenarazal na kauzu so Suarezom

Reagovat
smazaný uživatel

já to taky nezužuju jen na tu jednu kauzu, ale když jsi o něm psal, tak se mi to hned vybavilo. Jinak můžeš mít samo pravdu. To nezpochybňuju.

Reagovat
Jerichoo

to by mu museli dokázať úmysel, podla mňa to vyzeralo nezavinene, ale zase je to magor Cooke. Myslím, že už sa mu podarilo aj niekomu ukončiť kariéru.Hnusák http://www.youtube.com/watch?v=b41ufiDRwc4

Reagovat
Jerichoo

ups zlé vlákno

Reagovat
smazaný uživatel

to byla šlupka jak blázen. A přímo na hlavu. Tak tohle už bych jako trestnej čin klidně bral.

Reagovat
Jerichoo

on za to nedostal ani len trest, kvoli tomu potom zaviedli nové pravidlo

Reagovat
RealC.F.

OT: Sergio Ramos: "It's easy to send me off" , včera nezaslouženě ! Horší výkon sudího jsem dlouho po včerejšku neviděl..

Reagovat
Jerichoo

skôr kruté a nešťastné ako nezaslúžené

Reagovat
RealC.F.

Ramos je poslední dobou slušně na odstřel . 2 červený a asi 10 žlutejch v sezoně, pěkná bilance

Reagovat
Jerichoo

Ja ho mám aj tak z Realu najradšej, mám aj jeho dres.

Reagovat
smazaný uživatel

Koukni na téměř jakýkoliv jiný zápas, který bude pískat ten Paradas Romero. Je hrozný prakticky vždy. Připomíná mně svým pískáním v naší GL Kociána. Toho už ale konečně vyprali.

Reagovat
Kily

http://int.soccerway.com/referees/jos-paradas-romero/63238/

počítat se mi to nechce, ale průměr bude mít hodně vysoký

Reagovat
smazaný uživatel

No ty vole Když dává sudí tolik karet, tak je něco špatně!!!

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně ten Ronaldinho

Reagovat
GEGE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ramos se svojí sedmnáctou červenou už sakra blíží k devatenácti kartám Tomáše Řepky A potřeboval na to poloviční čas

Reagovat
Jerichoo

je to frajer

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jj čím víc redek tím víc frajer...

Reagovat
Robbie

Ramos at se probere, takový hráče v Realu nechci ikdyž já tu nechci ani Pepeho,Higuaina,Modriče a Kaká

Reagovat
Jerichoo

Ty si inak asi najhorší fanúšik Realu na tomto fóre čo sa týka skladania kádra a fantasmagórii

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

Fantasmagoriu spomenies a nespomenies Flidu?

Reagovat
Jerichoo

ja inak Fildu moc nečítam, lebo sa strašne rozpisuje

Reagovat
Robbie

aha, protože tu nechci hráče který nemají Realu co dát, Pepe by si měl vzít příklad z Varaneho který všechno řeší elegantně a ne že to nakopne a nazdar,Higuain je hráč který je do kombinace nulový, Modrič vůbec nesplnil očekávaní ale já mu neveřil od začátku, říkal jsem že to je průměrák a Kaká by měl odejít za takový plat by měl hrát stejně jako Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

200.Pre Athletic.

Reagovat
madridcan

Inak je sranda, ze Ramos ma bez jedneho zapasu za Španielsko odhranych sto stretnuti a tam nedostal cervenu ani raz. Vsetko si setri na Real

Reagovat
Kily

a to maximálně, v Seville taky nebyl vyloučen

Reagovat
smazaný uživatel

toto je legendarne v podani Pepeho

http://www.youtube.com/watch?v=A2MheIFioBc

Reagovat
madridcan

premna je unho toto max http://www.youtube.com/watch?v=ARElI4IvMv0 Najma ked sa mu noha zasnekne pri Cissokhovom krku v 39 sekunde

Reagovat
smazaný uživatel

On není normální.

Reagovat
Jerichoo

ved mal na chrbte jedovatú húsenku a pepe ho chcel zachrániť

Reagovat
CHONG

Pepe

Reagovat
smazaný uživatel

to jirka teď vyhlásil v tý jejich sebrance nějakej novej zákon, že se všichni Katalánci najednou začli otírat o Pepeho?

Reagovat
smazaný uživatel

vítám madridčana a Jericha v táboře blaugranas.

Reagovat
Jerichoo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele