24. kolo
16.02.2013 22:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

CA Osasuna - Real Zaragoza 1:0

Brzký gól Kikeho Soly rozhodnul o vítězství Osasuny nad rivalem ze Zaragozy nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Pro klub z Pamplony to znamená velmi důležitý zisk tří bodů v boji o záchranu, na osmnáctou Celtu Vigo má nyní Osasuna náskok pěti bodů.

Nikdo v tomto roce nevstřelil méně branek než právě domácí. Jenže tentýž tým se zároveň za stejné období může pyšnit čtvrtou nejlepší defenzivou, a tak když Sola vyskočil na Damiaův centr do šestnáctky a ve čtvrté minutě tak poslal Osasunu do vedení, nikoho nepřekvapilo, že po zbytek zápasu si s poklidem vedení pohlídal. Hosté sice drželi míč na svých kopačkách o poznání déle, jenže ani 65% herní dominance jim nebyla nic platná, a jestli se i ve zbytku utkání někdo jevil jako více nebezpečný, byli to domácí.

Pravděpodobně nejblíže k vyrovnání měla Zaragoza těsně před koncem první půle, když byl Ruben Rochina adresátem přesného centru Abrahama, ovšem jeho zakončení parádním zákrokem zneutralizoval domácí gólman Fernández. Na druhé straně mohl zvýšit náskok Osasuny střídající Silva, jenž se po přihrávce Armenterose snažil o přelobování brankáře Roberta, ten se však dokázal udržet na nohách a jeho pokus zneškodnil.

Díky tomuto vítězství se navarrský celek nejenže vzdálil od sestupových vod, ale také přeskočil v tabulce právě Zaragozu. Její manažer Manolo Jimenez má naopak pádný důvod ke starostem - jeho mužstvo nedokázalo zvítězit ani posedmé v řadě a nebezpečně se přibližuje k ligovému dnu, momentální sedmnácté místo nevěstí nic dobrého.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
hradec

Osasuna 1:1 Zaragoza

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele