24. kolo
17.02.2013 17:00 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - RCD Mallorca 2:0

Přestože odehrála většinu zápasu v oslabení, dokázala Valencie ukořistit výhru nad tápající Mallorcou po výsledku 2:0. Zatímco domácí se úspěšně vrací do boje o pohárové příčky, ostrovní celek naopak čím dál víc musí řešit zapeklitý boj o záchranu.

Po nezáživném úvodu hry z obou stran to přitom pro Valencii nevypadalo vůbec dobře, když ve dvacáté osmé minutě uviděl Tino Costa červenou kartu. Mallorca však početní výhody nedokázala využít a naopak ještě minutu před uplynutím hodiny hry inkasovala po hlavičce Ricarda Costy. Definitivní tečku pak devět minut před koncem učinil Roberto Soldado, když zvýšil vedení domácích a zabránil nervóznímu závěru z obav o výsledek.

Jako první v zápase hrozila Mallorca, ale Diego Alves byl při střele Álfara pozorný a jeho pokus jistě vyrazil. Domácí brankář byl zaměstnáván i nadále, když své štěstí pokoušel Giovani Dos Santos. Za úvodní snahu sice Mallorca nebyla odměněna gólem, ale i tak získala značnou výhodu. Po ošklivém faulu na Nunese totiž Tino Costa uviděl rovnou červenou kartu a domácí museli dohrávat více než hodinu hry o desíti. Ani to jim však nezabránilo ve vstřelení úvodního gólu utkání. Stalo se tak čtrnáct minut po změně stran, kdy Sergio Canales zakroutil rohový kop do ohně a obránce Ricardo Costa vystoupal nejvýše, aby jej zasunul do sítě.

Mallorca se od té chvíle hnala za vyrovnáním, jenže nebylo jim to nic platné. Jak Martí, tak Piňa se svými pokusy neuspěli, neboť oba hlavičkovali pouze mimo branku. S přibývajícím časem navíc ostrované nechávali okénka ve vlastní obraně, čehož beze zbytku využil v 81. minutě Roberto Soldado. Španělský útočník po přihrávce Pareja nezaváhal a přízemní střelou rozjásal domácí tribuny podruhé. V nastaveném čase ještě musel všemi silami uhájit své čisté konto Diego Alves po střelách Giovaniho s Martím, ovšem na výsledku se již nic nezměnilo a frustrovaní hosté odjíždí s prázdnou.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Pharrell

3:0

Reagovat
Robík

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Robík

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Robík

Konečně Valencie hrála pěkně.Na to,že hráli v 10 svojí vlastní chybou.Moc faulují.Na tom by měli zapracovat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele