24. kolo
15.02.2013 21:30 CET
3 : 1
(3:1)

Reportáž

Sevilla FC - Deportivo La Coruña 3:1

Ani výměna trenéra nepomohla La Coruňi k bodům, když ve 24. kole La Ligy podlehla 3:1 hráčům Sevilly. Zápas rozhodl první poločas, ve kterém padly všechny čtyři góly. Seville vystřílel vítězství Gary Medel, který se postaral o dva góly, ten třetí přidal Ivan Rakitič. Za hosty se trefil pouze Riki.

Kormidla galicijského týmu se nově chopil trenér Fernando Vazquez, jehož úkolem je vyvést La Coruňu ze dna tabulky a zachránit ji v La Lize i pro příští ročník, ale hned při svém prvním zápase na její lavičce pochopil, že to bude velmi těžký úkol.

Už v 6. minutě se totiž Chorvat Rakitič a Sevilla vedla hned z úvodu zápasu 1:0. Gary Medel navíc ve 27. minutě přidal druhý gól. La Coruňa poté zabrala a Riki dokázal snížit na 1:2, jenže před koncem prvního poločasu ještě jednou zaúřadoval Medel, který tak rozhodl celý zápas.

Deportivo se sice ve druhém poločase snažilo s nepříznivým výsledkem ještě něco udělat, ale veškeré snaha přišla vniveč, neboť brankář Sevilly Beto všechny střely pochytal. Sevilla se dostala do vedení po přesné hlavičce Rakitiče, kterého svým centrem dobře našel Andujar Coke. A brzy na to mohl být stav již 2:0, to by ale brankář Daniel Aranzubía nesměl vytáhnout parádní zákrok proti střele Josého Antonia Reyese.

Na Aranzubíovi si o pár minut později vylámal zuby i Geoffrey Kondogbia, zatímco Federico Fazio svojí hlavičkou netrefil bránu. Ve 27. minutě dokázal Jesús Navas poslat míč až na Medela, který mířil přesně a zvýšil na 2:0. Jenže hned o pět minut později hosté snížili, když centr Abela Aguilara našel Rikiho, který zblízka prostřelil Beta.

Žádné výsledkové drama se ale nakonec nekonalo. Ofenzivnějším týmem byla nadále Sevilla a Medel si mohl v dobré šanci připsat svůj druhý gól, ale na ten si nakonec musel počkat až do 40. minuty, kdy pálil zblízka po přihrávce Alberta Morena. Ještě před koncem první půle mohl hlavičkou zvýšit Emir Spahič, ale v tomto případě Aranzubía podržel svůj tým dobrým zákrokem.

Evaldo Santos se dostal do dobré šance hned na začátku druhého poločasu, ale bohužel pro Deportivo nedal do své hlavičky dostatečnou razanci, aby překonal jistého Beta. Další hlavičkový pokus musel řešit v 77. minutě, kdy zakončení Luise Pizziho vytahoval kolem tyče. A z následného rohu byl donucen k vynikajícímu zákroku po hlavičce Nelsona Oliveiry. V poslední šanci zápasu se ocitl Rakitič, ale svůj druhý gól zápasu nepřidal.

Sevilla se minimálně prozatím posunula na 10. příčku, La Coruňa zůstává nadále poslední a na záchranu již ztrácí 6 bodů.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, marca.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Pharrell

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele