24. kolo
17.02.2013 12:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Real Sociedad - Levante UD 1:1

Real Sociedad na domácí půdě pouze remizoval 1:1 s týmem Levante, a tak nemá jistotu, že bude i po 24. kole na příčkách Evropské ligy. Domácí dostal do vedení už v 18. minutě Carlos Vela, který proměnil penaltu, jenže v 29. minutě srovnal taktéž z penalty Michel.

Trenér Levante Juan Ignacio Martínez udělal ve své sestavě hned sedm změn oproti čtvrtečnímu zápasu Evropské ligy s Olympiakosem Pireus, který klub z Valencie vyhrál poměrem 3:0. I přes rošádu ale tým Levante působil kompaktně a podal týmový výkon, díky kterému se mohl radovat ze zisku bodu.

Real Sociedad sice dominoval značné části utkání a držel míč na svých kopačkách, nicméně obrana Levante fungovala téměř bezchybně, k čemuž velkou měrou přispěl i kapitán a stoper v jedné osobě Sergio Ballesteros. Ten se totiž po absenci vrátil na své místo a obranu precizně dirigoval.

Jediná velká chyba vznikla v 18. minutě, kdy byl Carlos Vela Nikosem Karabelasem faulován v pokutovém území, za což Řek viděl žlutou kartu. Rozhodčí navíc odpískal penaltu, ke které se postavil Mexičan Carlos Vela. Brankáře Navase poslal na druhou stranu, a tak mohl slavit úvodní gól zápasu. Pro něj samotného to byl desátý gól sezóny.

Jenže o deset minut později se penalta zahrávala i na druhé straně hřiště. Christian Lell byl totiž v pokutovém území postrčený Castrem. Zahrání pokutového kopu si vzal na triko Michel a bez větších problému vyrovnal.

Levante poté mohlo být vděčné svému brankáři, že v poločase odcházelo do kabin s nerozhodným výsledkem. Nejprve totiž vyboxoval střelu Vely a poté si poradil i s dalekonosnou ranou Antoina Griezmanna. Francouzský hráč se dostal ještě do jedné šance, ale jeho hlavička směřovala nad břevno.

Po poločase se naopak musel vyznamenat Claudio Bravo, který nejprve vytáhl střelu Michela na břevno a poté vychytal i Papeho Diopa.

V 56. minutě dostal Karabelas druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Pro Real Sociedad to tak byl již osmý zápas v řadě, ve kterém dohrávali v početní přesile. Jenže své výhody nevyužil, a tak zápas skončil remízou 1:1.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, marca.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
RS

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Kurz 5 je podle mě přehnaný. Valencijský celek si vytvořil v EL luxusní náskok, a tak proč neposlat do nedělního utkání nejsilnější možnou sestavu?

tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ryzskej

Šašku.

Reagovat
smazaný uživatel

tvoje mama, levante bylo hodne moc rado ze tady udelalo bod...

Reagovat
ryzskej

Je fuk, kdo byl rád a podobný kecy, co tu ze sebe plodíš... Skončilo to 1:1 chlapečku, tak sklapni

Reagovat
ryzskej

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele