24. kolo
17.02.2013 19:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Atlético jasně poráží Valladolid a dál soupeří s Barcou

Na výhru Barcelony zareagovalo Atlético tím nejlepším způsobem - tedy výhrou. Trenéra Diega Simeoneho musí těšit i způsob, jakým jeho svěřenci Valladolid překonali. Čisté konto, tři góly a přesvědčivý projev, to byly hlavní stavební kameny dnešního úspěchu. Valladolid je dvanáctý.

Rozdíl mezi vedoucím lídrem z Katalánska a jeho novým vyzyvatelem je stále dvanáctibodový. Blaugranas sice vyhráli na půdě Granady, tři body ale získalo také Atlético. Los Colchoneros dnes v podvečer zvítězili na půdě Realu Valladolid 3:0, o góly se podělili Falcao, Diego Costa a Rodriguez.

Brankář Dani Hernández měl plné ruce práce, jeho obránci dnes asi ideální vysvědčení nedostanou. Nejprve sice zastavili kombinaci Turana s Gabim, jejich úsilí ale skončilo už o minutu později. Po faulu dostalo Atlético příležitost zahrávat velmi zajímavou standardní situaci, se kterou naložilo výborně. Centr na Godina ještě brankář Hernández vyrazil, před ním ale stál připravený Falcao a o schopnostech toho ostrostřelce netřeba víc psát - 1:0.

Dlouhý poklid zbraní narušil až o deset minut později navrátilec Diego Costa, tolik chválený trenérem Simeonem. Po elegantní kličce vypálil a jeho rána prosvištěla jen kousek od domácí svatyně. Následující akce hostí vypadaly poněkud stereotypně - pas na nabíhajícího Falcaa, popřípadě Diega Costu, nebo centr ze strany od rychlíků typu Turan a podobně. Nic, s čím by si domácí obrana nedokázala poradit.

Ke konci poločasu jsme se ale přeci jen dočkali několika zajímavých momentů. Gabiho schopnost odebrat čistě míč a založit rychlý protiútok mohl využít Costa, po něm v dorážce ještě Falcao, Hernández se ale překonával. A konečně taky hosté. Brankáře Courtoise provětral Javi Guerra, ale jeho ráně chyběla razance. Poločas uzavřela hlavička Mirandy, další výtečný zákrok ale předvedl Hernández a teoreticky držel šance svého týmu dost nahoře.

Většina z nich klesla chvíli po přestávce. Po Larssonově zaváhání se znovu prosadili hosté. Jeden z křížných pasů Atlétiku vychází, Koke připravuje pozici Costovi, který posílá Hernándeze do protipohybu a hosté z Madridu vedou o dva!

Také obrana Colchoneros si vybrala slabší momenty, jako třeba po hodině hry. Rozdíl tkvěl v tom, že domácí Valladolid toho nedokázal využít. Příkladem budiž nedobře zakončená akce střídajícího Manucha. Dvougólový náskok, to je ošemetná věc. Atlético to určitě tušilo, ale neschopnost domácích vedla k ustálení tempa na ne právě vysoké úrovni. Jakékoli ofenzivní snahy domácích končily zpravidla ve středovém kruhu a jeho nejbližším okolí.

Přesto jsme se dočkali ještě jednoho gólu. Třetí lahodný zvuk při napnutí sítě z té správné strany přidal střídající Cristian Rodriguez, který mohl minutu před koncem hry slavit jasnou výhru svého celku, tři body průběžné druhé místo. O něj Atlético jen tak někdo nepřipraví...

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Robík

Taky si myslím,že 1:1.Atl. už ztrácí fazonu.Real je ještě dá.

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xxkw7j_valladolid-0-atletico-de-madrid-3_sport?start=2#.USP9Zx37jD4

Atlético už ztrácí na té lehkosti a přímočarosti ze začátku sezóny, ale real pro ně není žádná hrozba a v klidu si Atlético druhé místo podrží.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele